12,801

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

am sa scot cd-ul :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,802

Pasrea vă pupă!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

12,803

Si eu pe el :pup:  :hihi:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,804 (edited by mihaela111 26-08-2012 07:47)

:bd:  nebunei mei s-au trezit de la 7 si au inceput sa cante.Cine sa mai doarma cand veselia e in toi smile  smile  smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 08:47[/merge_posts_bbcode]

pupici coco  :pup:

adita97 wrote:

Pasrea vă pupă!

12,805

mihaela111 wrote:

buna,am luat papagali :heart:  fetita este galbena iar baietelul mov,sunt pu insa nu stiu cate luni are,ma puteti juta va rog?..oare de ce nu au coada?
se numesc cipi si bela

Ce frumosi sunt,felicitari!  smile
Sa ai grija de pufosenii  :perusi:

12,806

multumesc! am sa am mare grija de ei :heart:

carmeryne wrote:
mihaela111 wrote:

buna,am luat papagali :heart:  fetita este galbena iar baietelul mov,sunt pu insa nu stiu cate luni are,ma puteti juta va rog?..oare de ce nu au coada?
se numesc cipi si bela

Ce frumosi sunt,felicitari!  smile
Sa ai grija de pufosenii  :perusi:

12,807

foarte frumosi,sa ai grija de ei.ii poti acoperi searasa nu te mai trezeasca asa dimineata.sunt pui,masculul are 3-4 luni.despre puiul galben,nu stiu,e lutino,cei cu ochii rosii au toti nasul roz,si masculii si femelele.

>>>>Alexandra<<<<

12,808 (edited by mihaela111 26-08-2012 15:20)

adica se pate sa nu fie femela? mad
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 16:20[/merge_posts_bbcode]

are cioculetul foarte deschis fata de mascul si este mai vesela decat el si chir mai stricacoaa..astazi a incercat sa rupa   oglinda smile  smile

12,809

urmareste`i comportamentul,baietii canta mult,dau din cap..ar asta cand vor mai creste un pic.nu te ingrijora,sunt sanse sa fie femela.sunt f frumosi!

>>>>Alexandra<<<<

12,810 (edited by mihaela111 26-08-2012 17:00)

multumesc! :pup:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:00[/merge_posts_bbcode]

cine mai are papagali de la crescator? papagali mei sunt foarte nebuni.chiar daca sunt mici vor sa iasa afara si stau numa  langa usita..stie cineva cat va ma  continua asta? si inca ceva cand le dechid usita ies imediat si zboara haotic prin camera si incearca sa iasa pe geam afara,si se lvesc de geam incontinu yikes  yikes

12,811

Nu ii mai lasa cat sunt mici caci ei nu au cutia creaniana bine dezvoltata si se pot accidenta mortal.Eu de aceea i-am taiat aripile lui Paulie.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,812

patriciuca wrote:

Nu ii mai lasa cat sunt mici caci ei nu au cutia creaniana bine dezvoltata si se pot accidenta mortal.Eu de aceea i-am taiat aripile lui Paulie.

termino cu taiatul aripilor. nu mai da idei proaste si altora..... pot fi lasati sa zboare supravegheati. daca ii tii numai inchisi, niciodata nu vor invata sa zboare calumea. daca tu ai facut o prostie cu taiatul aripilor, nu trebuie sa dai sfaturi proaste si altora.

12,813

patriciuca wrote:

ma da spre exemplu pui de vrabiuta sa zicem cand zboara prima data din cuib , patesca ceva ?????
taveam impresia ca chiar iti parea rau ca i le-ai taiat dar se pare ca daca idei nu.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,814

Mihaela.. parerea mea e ca le-ai dat drumul prea repede prin casa. Ce s-a intamplat cu perioada aia de acomodare? Sa cunoasca si ei camera.. sa vada pe unde ar putea sa se aseze...

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

12,815

mia parut rau de el ca statea numa langa usita sad  cam dupa cat timp le pot da drumul?

12,816 (edited by aleku 26-08-2012 19:39)

teoretic cam dupa o luna .... macar vreo saptamana ar trebui sa ii lasi in pcae .. doar sa schimbi apa, mancarea, faci curat si doar atat fara sa bagi mana dupa ei, sa-i stresezi... dupa o saptamana poti incepe sa tii mana prin colivie, sa te apropii mai mult de colivie etc....

12,817 (edited by mihaela111 26-08-2012 19:55)

si eu am facut prostia asta si imi pare foarte rau acum sad

aleku wrote:
patriciuca wrote:

termino cu taiatul aripilor. nu mai da idei proaste si altora..... pot fi lasati sa zboare supravegheati. daca ii tii numai inchisi, niciodata nu vor invata sa zboare calumea. daca tu ai facut o prostie cu taiatul aripilor, nu trebuie sa dai sfaturi proaste si altora.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:43[/merge_posts_bbcode]

astazi am bagat mana in colivia lor dar de maine nu o sa mai bag..tu cum ti-ai dat seama ca perusica ta este femela>??

aleku wrote:

teoretic cam dupa o luna .... macar vreo saptamana ar trebui sa ii lasi in pcae .. doar sa schimbi apa, mancarea, faci curat si doar atat fara sa bagi mana dupa ei, sa-i stresezi... dupa o saptamana poti incepe sa tii mana prin colivie, sa te apropii mai mult de colivie etc....

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:55[/merge_posts_bbcode]

ps: are ceva daca iam bagat intr- cutie cu tot cu colivie.???.c fac mierie prn casa si  mamei nu-i prea place :hihi:

12,818

Mamei nu-i prea place nici mamei mele nu-i place. Eu i-am bagat in cutie pentru vro 2 zile dar am renuntat fulgi tot sar asa ca e mai usor sa dai odata cu matura decat sa dai si cu matura sa scuturi si cutia. Crede-ma nu vrei sa stii cum sar resturile de mancare si fulgi din cutie cand incep sa dea din aripi prin colivie smile
Sunt foarte frumosi perusi :heart: am uitat sa spun

12,819

am observat si cred ca si  ia wink  multumesc si perusi ta sunt niste scumpei :*

12,820

Multumesc
:heart:

12,821

:nb:  suntem foarte obositi asa ca ne bagam la somnic

12,822

Noapte buna :pup:

-Marina-

12,823 (edited by danniel79 27-08-2012 08:52)

mihaela111 wrote:

se numesc cipi si bela

Sunt foarte frumosi!  :heart: Sa-ti traiasca!  smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 09:49[/merge_posts_bbcode]

mihaela111 wrote:

multumesc! :pup:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:00[/merge_posts_bbcode]

cine mai are papagali de la crescator? papagali mei sunt foarte nebuni.chiar daca sunt mici vor sa iasa afara si stau numa  langa usita..stie cineva cat va ma  continua asta? si inca ceva cand le dechid usita ies imediat si zboara haotic prin camera si incearca sa iasa pe geam afara,si se lvesc de geam incontinu yikes  yikes

Asa facea si ai mei, cum ma vedea sarea jos la usita. Cred ca inca cauta afectiune. Eu le-am dat drumul dar nu zburau mult se ducea spre geam unde vedeau lumina dar aveam perdea si se agata de ea. Apoi ii luam pe mana mea mai stateau, mai dormeau, mai mancau. Cat va dura? ... va dura ceva, ai mei parca nu le placea in colivie, vroiau mereu afara, asa mi se facea si mie mila si trebuia sa-i scot mereu.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 09:52[/merge_posts_bbcode]

zucchina wrote:

Mihaela.. parerea mea e ca le-ai dat drumul prea repede prin casa. Ce s-a intamplat cu perioada aia de acomodare? Sa cunoasca si ei camera.. sa vada pe unde ar putea sa se aseze...

Nu stiu daca este valabil aceasta regula si pt pui. Ei cauta afectiune de la cineva, cel putin ai mei au fost luati din cuib si mi-a dat mie. La mine nu s-a intamplat nimic rau, am povestit mai sus.

:perusi:

12,824

asa fac si ai mei..stau numai pe jos langa usita.cand le dai drumul din clivie zboara la geam si se atarna de perdea si trec pe partea cealalta si se dau cu capul de geam .probabil ca au fost obisnuiti liber..omul acela nu-i reproducea in colivi intro camera cu mute cuiburi wink

12,825 (edited by danniel79 27-08-2012 09:00)

mihaela111 wrote:

asa fac si ai mei..stau numai pe jos langa usita.cand le dai drumul din clivie zboara la geam si se atarna de perdea si trec pe partea cealalta si se dau cu capul de geam .probabil ca au fost obisnuiti liber..omul acela nu-i reproducea in colivi intro camera cu mute cuiburi wink

Nu poti sa pui o perdea ca sa nu mai dea cu capul de geam? La fel i-am cumparat si eu, era o camera si multe colivii. Ai mei la inceput nici nu stia sa stea pe bete, ce-i drept aveau 1,5 - 2 luni. Sta la tine in mana sau sunt fricosi?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 10:00[/merge_posts_bbcode]

vroiam sa zic, cuiburi

:perusi: