12,726

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Va multumesc  :heart:  :heart:
Va pupa oscar  :hug:

12,727

Nu am pus poze de mult timp cu obraznicii mei big_smile  :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,728

zucchina wrote:

sa-ti traiasca! Sunt bestiali :X :perusi:

12,729

Multumesc la fel :pup:
Dombolo tine putin departate aripile.. o fi de la caldura?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

12,730

la multi ani!!!! :lma:  :hug:

valibv wrote:

Azi a facut 1 an :X :lma:  :lma:  :lma:

Adaugat: 23-08-2012 21:05

ce frumosi sunt :heart:  parca aveai o fata si un baiat..si da,de la caldura tn perui aripile ridicate :hihi:

zucchina wrote:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,731

Da. Dar a venit si Coco (perusul surorii mele). Cea mov e Azzurrina si cel albastru e Coco  :heart:

-Marina-

12,732

zucchina wrote:

La multi ani :lma:
Zucchina sa-ti traiasca pitici sunt frumosi foc :heart:
Uitati cum dor eu pe mami :hihi:

12,733

Multumesc :pup: somnic pufos :pup:

-Marina-

12,734

:nb:

12,735

de la mic la mare... fetite? baietei? o parere? big_smile

Adaugat: 24-08-2012 09:05

tati, mami si  bonus smile

12,736

Numai frumuseti :heart:
Mie imi pare ca al 3-lea si al 4-lea sunt baietei restul fetite  big_smile
Sa-ti traiasca

12,737

Nu am sa mai dau nici eu cu pur. Pe un alt forum mi s-a recomandat sa spal odata pe saptamana cu detergent de vase , am furtun in curte  , apa vine foarte rece si cu presiune fiarte mare si spal sub el adapatoarea , se duce orice fel de miros  , cand se racoreste le puyn sa bea apa de acolo, eu nu sunt fanul apei plate , insa pe timp de vara este singura care nu prinde aa de repede acel miros , apa mea din curte il prindw umpic mai repede . E mai ok asa?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,738

Eu de cand ii am numai cu apa plata le dau. La mine apa plata nu lipseste din casa smile

12,739

5 fetite si 2 baetei :hihi:  1,2,5,6,7 fetite 3,4 baietei :hihi:

aleku wrote:

de la mic la mare... fetite? baietei? o parere? big_smile

Adaugat: 24-08-2012 09:44

eu  le dezinfectam clivia de 2 ori pe luna cu pur si nu aveau nimc neutral

mereana28 wrote:

Nu am sa mai dau nici eu cu pur. Pe un alt forum mi s-a recomandat sa spal odata pe saptamana cu detergent de vase , am furtun in curte  , apa vine foarte rece si cu presiune fiarte mare si spal sub el adapatoarea , se duce orice fel de miros  , cand se racoreste le puyn sa bea apa de acolo, eu nu sunt fanul apei plate , insa pe timp de vara este singura care nu prinde aa de repede acel miros , apa mea din curte il prindw umpic mai repede . E mai ok asa?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,740

Eu colivia o frec doar cu o perie si dupa o pun in apa fierdinte si o las acolo cateva minute.

12,741

multumesc. nici eu nu sunt fanul apei plate si sunt de parere ca apa imbuteliata e mai daunatoare decat cea de la robinet. pentru a imbutelia si a se pastra apa respectiva se trateaza cu tot felul de substante...

12,742

buna dimineata!!sunt foarte frumosi perusii!!pana la urma am luat o colivie de aici de la un pet-shop...e numa buna pt doi....si le place foarte mult!e chiar mai incapatoare decat am crezut

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

12,743

maria95 wrote:

Eu de cand ii am numai cu apa plata le dau. La mine apa plata nu lipseste din casa smile

Si la mine la fel, ca doar nu o fi apa de la ghiuveta mai buna? De altfel mi s-a recomandat sa le dau apa plata, nu conteaza de care. Nasol pt ca este prea cald si eu le dau mereu la temperatura camerei, si nu rezista mult.

Adaugat: 24-08-2012 10:17

mihaela111 wrote:

eu  le dezinfectam clivia de 2 ori pe luna cu pur si nu aveau nimc neutral

mereana28 wrote:

Pai colivia da, dar zicea de adapatoare. Eu incerc o data pe saptamana sa le spal si colivia, iar curetenie la ei, zilnic.

Adaugat: 24-08-2012 10:20

aleku wrote:

multumesc. nici eu nu sunt fanul apei plate si sunt de parere ca apa imbuteliata e mai daunatoare decat cea de la robinet. pentru a imbutelia si a se pastra apa respectiva se trateaza cu tot felul de substante...

Apa mea de la ghiveta are un gust foarte nasol, nici eu nu pot sa o beau. Inclusiv eu beau apa plata.

Adaugat: 24-08-2012 10:22

sabynush19 wrote:

buna dimineata!!sunt foarte frumosi perusii!!pana la urma am luat o colivie de aici de la un pet-shop...e numa buna pt doi....si le place foarte mult!e chiar mai incapatoare decat am crezut

De curiozitate cat ai dat pe ea, mie nu mi se pare asa mare.

Am uitat sa precizez ca nici colivia nu o spal cu detergent. Apa fierbinte si un buretel.

:perusi:

12,744

Eu colivia o spal cu apa fierbinte si spirt, apoi o clatesc tot cu apa fierbinte pana nu mai miroase nimic.

-Marina-

12,745

zucchina wrote:

Eu colivia o spal cu apa fierbinte si spirt, apoi o clatesc tot cu apa fierbinte pana nu mai miroase nimic.

Merge si cu spirt, este un bun dezinfectant dar trebuie apoi clatit bine cu apa fierbinte.
Voi ce le puneti pe jos? Eu am o colivie mai mare care nu are gratar si am vazut ca mai coboara si pe jos. Ziar este exclus, fiind cerneala toxica, asi putea sa le pun coli albe dar are vreun efect? Sau sa le pun nisip? Sau sa las asa? Astept pareri.

:perusi:

12,746 (edited by aleku 24-08-2012 09:44)

sabynush19 wrote:

oh.. ti-am zis, ti-am zis ... asta e o colivie minuscula. am si eu na din asta, exact la fel... in nici uncaz nu poti tine 2 perusi in ea. e o colivie la 20-30 lei... atat am dat eu pe ea (mai exact 27 lei) si o tin doar pentru transport.... Eu nu inteleg cum dupa atatea sfaturi si atentionari tot colivii dinastea minuscule cumparati... pai daca nu aveti bani sa oferiti destul spatiu si un mediu bun papagalilor, de ce va mai luati papagli? de ce mai acceptati sa aveti grija de papagali? informati-va, vedeti daca va ajung banii pentru tot, si apoi hotarati-va !

Nici eu nu am gratii pe jos, am declarat ca nu sunt adeptul gratiilor. pe jos le pun hartie alba, ziar, reviste de la carrefour, kaufland.  stau destul pe jos si se joaca, si nu o rod, sau daca rod, o rod putin .... si de astea folosesc de un an.... (mai mult la nimfe), la perusi mai mult hatie alba ca eu trebuie sa o decupez, si mi-e mai usor la aia alba a4...

Nisip si talaj nu recomand. doar daca vrei sa stai din 5 in 5 min cu matura sau aspiratorul in mana smile))

12,747

danniel79 wrote:
sabynush19 wrote:

Am uitat sa precizez ca nici colivia nu o spal cu detergent. Apa fierbinte si un buretel.

56 lei!e suficienta...poate in poze nu se vede asa bine dar...le ajunge:)

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

12,748

danniel79 wrote:
aleku wrote:

Apa mea de la ghiveta are un gust foarte nasol, nici eu nu pot sa o beau. Inclusiv eu beau apa plata.

Asa e si la noi daca eu nu pot sa o beau cum ar putea sa bea micutii

12,749

Mihaela nu am zis ca nu o sa mai dau cu pur pe grqtii cci pe adapatiaoare
Sper ca intelegetice am svris ca sunr de pe mobil si abeq vad ce scriu  va meerge cam greu

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,750

sabynush19 wrote:
danniel79 wrote:
sabynush19 wrote:

56 lei!e suficienta...poate in poze nu se vede asa bine dar...le ajunge:)

Le ajunge crezi tu. Macar uneste cele 2 colivii sa fie ceva mai mare.
In casa le dai drumul?
La mine colivia e destul de mare dar daca nu le dau drumul si in casa fac urat smile
Te rog fa cum ti-am zis sau i-a una mult mai mare