Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
deobicei asa stau fetitele ... asa sta si a mea si m-am cam speriat la inceput
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
deobicei asa stau fetitele ... asa sta si a mea si m-am cam speriat la inceput
Asa sta si puiul meu ca in poza lui Setris dar problema este ca puiul este deja mai mare decat in poza: sia deschis ochii, ii cresc penele. Mai are vreun efect daca fac asa cum a spus Setris??
Adaugat: 20-08-2012 15:22
Acestea sunt poze cu puii de perusi.
ohh, acel pui chiar are ceva. cred ca e ce a zis setris. si ce mizerie e in cuib. tu nu ai facut niciodata curat acolo?
Am facut chiar sapt trecuta si vreu sa fac astazi. Scz de mizerie. Am incercat sa zgariu dar nu se duce ca lumea. Se mai poate face ceva la acest pui??
sapt trecuta:O ... pai la mine nici la 7 pui nu se facea asa mizerie....trebuie facut curat macar la 2-3 zile...nu e de mirare ca se imbolnavesc puii.
ma cat sunt :wow: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cUpGRQK7o78&feature=related[/youtube]
Am facut chiar sapt trecuta si vreu sa fac astazi. Scz de mizerie. Am incercat sa zgariu dar nu se duce ca lumea. Se mai poate face ceva la acest pui??
Incearca si leaga-i piciorusele asa cum ti-am spus ( ai grija sa nu-i opresti circulatia sangelui )...vom vedea impreuna in timp daca isi revine...si pune rumegus in cuib, pe care sa-l schimbi la 2-3 zile.
In sfarsit un forum activ despre perusi:D!sapt trecuta mi-a murit perusu pe nume Miki....l-am dus la munte si se pare ca nu ia facut bine aerul:((,il aveam doar de 8 luni dar m-am atasat ft tare de el!ieri am fost si mi-am cumparat 2 perusi....o fetita....de...3 luni si un baietel de 4-5 luni...voi pune si poze cu ei!azi au inceput cumva sa manance...dar se mai cearta desi au 3 hranitoare cu mancare...dar nu le-au descoperit inca....iar apa...nu au baut deloc inca:|....azi au inceput cu simfonii aman2 deodata...banuiesc ca se certau ca tipau tare aman2!sper sa se inteleaga...deocamdata se acomodeaza!!aseara cand era intuneric au inceput sa zboare prin colivie pana ce am aprins tv...dar fetita s-a speriat deoarece masculu a urcat pe bara si ea a ramas jos pana dimineata:(!sunt ft precauta cu ei...dupa ce am patit cu miki!sper ca fetita sa nu aiba ceva...si acum sta cu capu mai aplecat putin...!si ca sa nu mai zic...ca,cu excrementele....nu stau prea bine...azi au facut ceva dar ft putin!
Ce frumusei sunt :heart:
aleku wrote:sabynush19 wrote:celelalte sunt prea scumpe...si de pe net trebuie sa comand!
dai banii degeaba pe ele. mai pui ceva in plus si iei ceva mare si bun.
Fara in jur de 150 lei nu iei nimic potrivit. In niciun caz de pe net.
Am mai pus cu cateva pagini in urma un model de colivie care mi se pare cea mai potrivita ca dimensiuni/pret si costa 150 lei cu tot cu transport( de pe un site online http://www.custianimale.ro/preturi.php?start=10 - prima de sus)
-am atasat poze cu coliviaIn functie de orasul in care esti, s-ar putea sa gasesti colivii facute manual de crescatori, pe la targuri.
Colivia mea a costat 120 lei, facuta manual de crescatorul de la care am luat si pasarile. Este foarte spatioasa.
Colivia costa 125 lei,cel putin atat am dat eu pe asta.Ar trebui sa`ti cer drepturi de autor pentru ca nu ai specificat de unde mi-ai luat pozele Glumesc.
PS:Salutari membrilor vechi,dar si celor noi,si scuze de lipsa!V-am urmarit mereu.
Am rezolvat problema cu puiul de perus bolna. Poze nu va pot pune in seara asta ca nu se vede. Multumesc pentru ajutor si sper sa se refaca .
herbudgies wrote:aleku wrote:dai banii degeaba pe ele. mai pui ceva in plus si iei ceva mare si bun.
Fara in jur de 150 lei nu iei nimic potrivit. In niciun caz de pe net.
Am mai pus cu cateva pagini in urma un model de colivie care mi se pare cea mai potrivita ca dimensiuni/pret si costa 150 lei cu tot cu transport( de pe un site online http://www.custianimale.ro/preturi.php?start=10 - prima de sus)
-am atasat poze cu coliviaIn functie de orasul in care esti, s-ar putea sa gasesti colivii facute manual de crescatori, pe la targuri.
Colivia mea a costat 120 lei, facuta manual de crescatorul de la care am luat si pasarile. Este foarte spatioasa.Colivia costa 125 lei,cel putin atat am dat eu pe asta.Ar trebui sa`ti cer drepturi de autor pentru ca nu ai specificat de unde mi-ai luat pozele
Glumesc.
PS:Salutari membrilor vechi,dar si celor noi,si scuze de lipsa!V-am urmarit mereu.
Am specificat 150 lei cu tot cu transport ( se precizeaza pe site 25 lei cheltuieli de livrare)
Da, pozele sunt postate de pe alt forum de animale. Nu am stiu ca ai cont si aici si nu se pot da linkuri catre site-uri concurente
Am si precizat ca nu detin modelul respectiv de colivie, deci nici pozele nu imi apartin.
Chiar te-as ruga daca mai poti sa pui poze cu colivia. Eventual close-up-uri pe diferite zone ( de exemplu tavita)
Blondoooo :heart: :heart: ce dor mi-a fost de tine :heart: :floare:
Iar eu am zis ca am dat 125 lei cu tot cu transport.Cred ca e permis sa pui si linkul site`ului de unde iei niste poze,atat timp cat nu`ti apartin.Stiu ca ai zis ca nu sunt ale tale,eu am zis in spirit de gluma.Sper ca ai inteles Oricum sunt foarte multumita de colivie,perusii zboara dintr`o parte in alta.O recomand tuturor,e cea mai buna de pe piata in ceea ce priveste raportul calitate/pret.
Bianca,si mie mi`a fost dor de tine! :heart:(sunt bruneta )
Ce conteazaaaa,uii,mi-a fost asa dor de tineee :heart:
Scuzati de offtopic :rusine:
Eu puilor le pun in adapatoare apa plata ,insa nu stiu de ce uneori ia acel miros de apa statuta , cum miroase o sticla de plastic dupa ce apa stavo vreme in ea , insa eu alarteri le-am curatat adapatoaea cu pur si azi a luat mirosul , cu apa calda le-o spal zilnic , nu imi place sa o spal cu pur asa de des pentru ca intra in plastic oricat de bine as clati si nu stiu cat de bine le face apa aia cu iz de pur , voi ce propuneti sa fac?
schimba apa mai des.... e de vina si vremea asta ...
Iar eu am zis ca am dat 125 lei cu tot cu transport.
Cu atat mai bine !
Revin cu rugamintea sa mai postezi poze cu colivia, cand ai timp.
Si aici pe forum sunt destule persoane cu colivii insuficient de spatioase pentru pasari si altele care doresc sa cumpere , dar cele din pet-shop-uri sunt mai scumpe.
Si mie mi s-a parut cea mai buna de pe piata, dupa raportul dimensiuni/pret ( in categoria asta includ si pe cele facute manual, ca a mea, dar nu multa lume are acces la asa ceva) , din motivul asta mi-am permis sa o recomand, desi nu o folosesc ( inca )
Are cumva si usita laterala sus pentru cuib? Sau doar una singura? Tavita se poate scoate pentru a curata usor?
Tavita se scoate foarte usor,zilele astea o sa pun si poze.Nu are decat o usita(mare )lateral in fata pentru a putea avea acces inauntru.Cand am dat comanda am intrebat si de posibilitatea de a face inca o usita pentru cuib,insa mi`au zis ca ei au foarte multe pe stoc deja facute si deja zincate electroitic.Daca ar taia din ea,posibilitatea de a rugini ar fi mai mare.Ii poti scoate tu 2-3 barulete si sa`i pui cuibul in exterior.Am mai avut voliere facute de mine si crede`ma oricat de mari ar fi,tot da urat cu , cuibul inauntru,mai ales ca eu sunt pe premiza cu cat e mai mare cuibul cu atat mai bine(fetele stiu :k: )
Voliera are si gratar gata sudat deasupra tavitei,la distanta cred eu destul de mare.Eu le pun 2 foi de ziare mari si e suficient,deoarece nu gasesc usor foi albe de o asa marime.
Vad ca pare mica in poze voliera,cel putin din punctul meu de vedere,insa credeti`ma,am ramas muta cand mi`au adus`o cei de la fancurier.Este imensa!
Amandoi prefera sa doarma in leaganul confectionat de mine,dorm cioc in cioc :heart: Sunt niste scumpi,la primavara o sa le pun cuib,sa vedem ce`o fi.O sa le mai fac niste jucarioare,n`as vrea sa imbrobodesc colivia prea mult,asa cum le`am amenajat`o acum le e mai lejer,zboara de jos-sus,de sus-jos,din dreapta-stanga si invers.
125 lei nu cred ca e o suma extraordinar de mare,avand in vedere dimensiunile si calitatea(este foarte tzapana ) si avand in vedere bunastarea perusilor.Daca aveti posibilitatea de a strange bani,decat sa dati 50 lei pe una extraordinar de mica ,mai bine asteptati ,strangeti niste banuti si luati`le aceasta colivie.E o ocazie unica zic eu,cei de pe site`ul unde confectioneaza aceasta colivie sunt foarte de treaba!
Bianca:te pup mult! :floare:
gratarul ala pe fund., care mai e si sudat, neavand posibilitatea de a-l scoate, ma dezamageste..
Oblonda,ma bucur ca ai mai intrat pe forum,nu te mai vazusem de aproape un an
gratarul ala pe fund., care mai e si sudat, neavand posibilitatea de a-l scoate, ma dezamageste..
Repet,raportand calitatea la pret,este extraordinara.Nu cred ca este cazul de a avea pretentii.
Aici,parerile sunt impartite.Acel gratarel imi ofera posibilitatea de a le pune ziare cu tus,colorate,fara a sta cu grija ca ei vor ciuguli din el,fara a`mi mai bate capul sa caut mereu foi albe.Eu una sunt de acord cu el.Il poti curata foarte usor pe dinauntru usita fiind destul de mare pentru a avea acces peste tot.
Daca nu esti de acord cu acel gratarel,ii poti pune foi peste el,si pe tavita de jos,astfel incat cand scoti foaia de pe gratar,unele resturi vor cadea si pe tavita,si o cureti si pe ea.
Doar cine are minim 500 lei posibilitatea de a le oferi o colivie cu aceste dimensiuni in care sa includa fund de plastic,gratar rabatabil,si mai stiu eu ce,fac nazuri,ceea ce nu cred ca este cazul aici.Sunt foarte multi copii ce`si doresc din inima un perus,doi,il au,dar parintii nu le pot oferi posibilitatea de a investi intr`o colivie mare,cele mici fiind la indemana tuturor.
Inainte sa dau comanda pentru aceasta colivie,am trecut prin pet-shopuri,prin piata.Am gasit o colivie un pic mai mica ca aceasta.450 lei
Astfel incat,nu cred ca acel gratarel incomodeaza asa mult.Daca aveti posibilitatea de a va lua aceasta colivie,este super,nu stati pe ganduri.
Am inteles de la cei de acolo ca poti face si pe comanda,cum o vrei tu,inclusiv ce dimensiuni vrei,binenteles,platind extra.Dar pentru mine,e excelenta asa cum o au in stoc,asa cum e ea acum.
gabi354,multumesc mult!Da,au trecut cam 2 ani :rusine:
nu am nimic cu colivia, dar gratarul ala e daunator picioruselor pasarilor, mai ales daca le place sa se joace pe jos
nu stiu de unde a aparut teoria asta,dar eu in 9 ani nu am patit nimic cu ei,desi mereu am avut gratarel jos.Ideea e cand iti iei un animal,nu`l poti lasa singur 8 ore pe zi,cineva trebuie sa`l supravegheze din cand in cand.
Acel gratar are distanta dintre gratii mai mare decat o au coliviile obisnuite.Asa ca nu e nici o problema.
Ai mei niciodata nu au coborat jos de tot,mancarica moale nu le`o dau jos pe gratar pentru ca nu coboara la ea.
ei la mine chiar le place sa merga pe jos sa se joace. si daca distantele dintre gratii sunt mai mari, cu atat mai rau... dar fiecare cu parerea lui.
nu am nimic cu colivia, dar gratarul ala e daunator picioruselor pasarilor, mai ales daca le place sa se joace pe jos
Este exact cum sunt si gratiile coliviilor. Vrei sa spui ca daca pasarii ii place sa umble agatat de gratii, ii dauneaza cu ceva? Sau cum era unul din perusii mei care dormea mereu NUMAI agatat de laterale, iar uneori si cu capul in jos..
Exact cum a spus si OBlonda, se poate pune hartia pe gratar, daca nu esti de acord cu ideea de gratii.
Oricum eu sunt de parere ca este chiar folositor circulatiei sangelui, asa cum e de preferat ca betele din colivie sa fie de diferite dimensiuni ( grosime). Ca de prins piciorul in ele mi se pare putin probabil.
Aaa, inca ceva. Pasarile tale nu umbla pe acoperisul coliviilor cat sunt libere? Nu ma refer la asta rotunda in care sunt acum perusii , si care nu e recomandata si nici practica. Ci la celelalte dreptunghiulare...
Nu e acelasi lucru cu gratarul? Crezi ca e vreo problema cand merg pe gratii?
Daca le-ar deranja, ar evita sa mearga pe acolo.
PS. Eu nu am gratar Dar nu pentru ca sunt impotriva, ci pt ca e colivie facuta manual si asa s-a potrivit.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus