4,551

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

tomanicoleta wrote:
cretzolina wrote:

buna,ma gandeam sa imi cumpar un pui de Micul Alex...dar am 2 intrebari:1):este vreo diferenta intre mascul/femela...adica doar mascululu poate sa vb,sa cante....sau amandoi???ca eu am nimfa si stiu ca doar baietii vb...si 2):fac multa galagie??

atat masculul cat si femala pot invata sa comunice spre deosebire de nimfa..
iar galagie depinde de fiecare pasare in parte si depinde de cum il inveti.. insa e normal ca pasarea sa aiba momente in carte tipa ..

am intrebat deoarece am auzit ca sunt foarte galagioase,nu ma deranjeaza daca tipa ...ps:ce ar fi mai indicat sa imi iau?fetita sau baietel??sau sa ii iau direct maturi??cand se stie care ce sunt(cand au format inelul acela la gat-masculii)??

4,552

am intrebat deoarece am auzit ca sunt foarte galagioase,nu ma deranjeaza daca tipa ...ps:ce ar fi mai indicat sa imi iau?fetita sau baietel??sau sa ii iau direct maturi??cand se stie care ce sunt(cand au format inelul acela la gat-masculii)??

ar fi mult mai bine sa fie puiut,cei maturi au deja obiceiurile formate, asa fiind mic il poti invata tu.
daca e pui pana la 3 ani nu o sa sti cu sigurata daca ai o fetita sau baietel pentru ca nu prea pot fi deosebiti cand sunt mici.
sunt galagioase, nu zic nu dar daca de mic invata sa nu tipe prea mult, e ok..
pako al meu dimineata doarme atat cat dorm si eu seara daca am stins becul se duce la culcare si nu se mai da jos pana dimineata cand ma trezesc eu.nu scoate un sunetel pan pe la 11/11 jumate, depinde cat dorm eu.,

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,553

big_smile mersi mult,imi doresc unul mult de tot ...m-am uitat la niste poze,video'uri si m-am indragostit de ei :heart:  dar abia peste o luna pot sa imi iau :cry: abia astept  smile

4,554

cretzolina wrote:

big_smile mersi mult,imi doresc unul mult de tot ...m-am uitat la niste poze,video'uri si m-am indragostit de ei :heart:  dar abia peste o luna pot sa imi iau :cry: abia astept  smile

nu o sa-ti para rau pentru decizia luata. cu cat astepti mai mult cu atat creste dorinta.. sau poate reusesti si mai devreme, sa ne ti la curent si pt orice nelamurire suntem aici. bafta

4,555

sper sa imi cumpar cat mai repede!! big_smile va multumesc

4,556

Azi Paulie are ce are cu apa.A si baut multa i-am facut si eu baie cu fasul si acum face baie in castronul cu apa si nu e foarte cald sunt cam 23 de grade afara. smile E fenomenal.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,557

al meu daca ai dau paine mai intai o pune in apa si pe urma o mananca. dar cu animalutul lui e tare, al pune in mancare apoi in apa.

4,558

Da,asa face si al meu caci vede ca eu ii mai imuiam peletii in apa si asa face si el smile .

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,559

in schimb nu stiu ce sa-i mai dau de lucru sa nu mai tipe atata. Nici nu deschid bine usa si el incepe sa tipe.

4,560

Mai multe jucarii in colivie sau un spatiu de joaca wink .

4,561 (edited by Latifa 21-08-2012 22:40)

da stiu numai ca nu tin mai mult de 10 min. le distruge cool

e la a 4oglida prinsa in lemn nu in plastic.

4,562

Alex al meu a inceput sa naparleasca, oare de ce ? Ma gandesc ca a mancat prea multe seminte de floarea soarelui ? L-am avut in grija lui tata cat timp am fost plecat o sap. la mare si a cam mancat numai seminte. Tata are canari si stie ca atunci cand naparlesc mult este de la semintele de floarea soarelui.
Stie cineva? Si la papagali este la fel ? A ajuns de parca l-a batut cineva smile))
Aaaa.. si s-a bucurat f mult sa ma vada cand am ajuns acasa smile L-am trecut acum iarasi pe fructe, poate ii revine culoarea si penajul de dinainte sad

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,563

Isi schimba penele.Asa se intampla la fiecare papagal.Nu ramane cu acelas set de penaj toata viata.Procesul va dura cam 4 luni dar cand ii cresc nu te va lasa sa pui mana pe el caci il va durea pielea.

4,564

Este ok, ma lasa sa pun mana. Eu as vrea sa ii creasca si penele din aripa pentru ca le-am taiat cand l-am luat. Banuiesc ca i se schimba toate. Are vreo 8 luni din cate imi aduc aminte smile

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,565

Vor creste.Si Paulie are aripile taiate.

4,566

irisul wrote:

Alex al meu a inceput sa naparleasca, oare de ce ? Ma gandesc ca a mancat prea multe seminte de floarea soarelui ? L-am avut in grija lui tata cat timp am fost plecat o sap. la mare si a cam mancat numai seminte. Tata are canari si stie ca atunci cand naparlesc mult este de la semintele de floarea soarelui.
Stie cineva? Si la papagali este la fel ? A ajuns de parca l-a batut cineva smile))
Aaaa.. si s-a bucurat f mult sa ma vada cand am ajuns acasa smile L-am trecut acum iarasi pe fructe, poate ii revine culoarea si penajul de dinainte sad

este perioada in care incep sa-si schimbe penele..nu am auzit-o pasta cu semintele de floare solarelui.. stai linistit ca e un proces absolut normal..

Adaugat: 20-08-2012 19:49

alexgeo wrote:

al meu daca ai dau paine mai intai o pune in apa si pe urma o mananca. dar cu animalutul lui e tare, al pune in mancare apoi in apa.

ai foarte mare grija sa-si schimbi apica dupa ce baga paine ca paine incepe imediat sa fermenteze iar apa se face uleioasa cu un piros oribil si se imbolnaveste..
asa distruge acum cat e mic, cand va fi mai mare nu va mai fi chiar atat de tare pus sa distruga.
da-i crengute de salcie, doape de la peturi..o sa-l tina ocupat

4,567

tomanicoleta wrote:
irisul wrote:

este perioada in care incep sa-si schimbe penele..nu am auzit-o pasta cu semintele de floare solarelui.. stai linistit ca e un proces absolut normal..

si pachi naparleste , a pierdut si cateva pene lungi.

Max-aratinga nanday

4,568

acum bem si suc :malex:

4,569

alexgeo wrote:

acum bem si suc :malex:

ce simpatic e .... in curand te scoate si la cafea smile

Max-aratinga nanday

4,570

ne-am facut si baita

4,571

alexgeo wrote:

ne-am facut si baita

ce haios e.. imi vine sa-l pap..

4,572

Ce figura e smile .Paulie face pe liliacul.

4,573

am si eu o intrebare crengile de nuc sunt bune pentru ei adica nu le face nici un rau?

4,574

Nu sunt bune,deoarece contin iod smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

4,575 (edited by tomanicoleta 23-08-2012 12:52)

yo_dan wrote:

am si eu o intrebare crengile de nuc sunt bune pentru ei adica nu le face nici un rau?

nu nu ca e toxic si nici brad sa nu-i dai