12,401

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

a inceput sa isi curete penele,putin,e inca speriat...mulumesc de raspuns!!

12,402

Lasa-l asa.Si eu am mers la Herculane si la un restaurant erau doua nimfe insa unu(puiul) era chel in cap.Nici puf nici pene.Am sa pun poze mai tarziu caci acum m-am trezit si nu prea am chef sa le descarc big_smile .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,403

Perechea mea de nimfe a reusit sa faca un puiut, care are acum o luna. Ieri am gasit in cuib un ou, pe care l-am luat. Ce pot face ca sa nu mai faca oua? Depune foarte des oua si cred ca este epuizant pentru femela. Este prima data in doi ani cand au un ou fertil(din care a iesit puiul CICI). Restul au fost fara pui. Daca iau cuibul din colivie sunt foarte nervosi, agreseaza puiul si el nu se poate odihni(doarme in cuib) si nu prea il hranesc. Asa ca dupa cateva ore am pus cuibul la loc. Insa am inteles ca acest lucru ii stimuleaza sa faca pui. Va rog sa-mi dati un sfat. Va multumesc.

12,404

poti scoate cuibul cu tot cu pui si sa-l hranesti tu la mana....

12,405

Nu ma pricep. Din ce am citit pot gresi foarte usor. Mi-e teama sa nu pateasca ceva.

12,406

am incercat sa il mai scot odata pe Bibi afara din colivie,si m-a muscat..nu are atata forta ca e pui,dar are ciocul ascutit...si a cam intrat in degetul meu  sad ...probabil l-am prea stresat sa il scot afara...si s-a suparat pe mine sad cum sa ma apropii de el...ca e foarte sperios... :cry: si abia acum a inceput sa "guste" din osul de sepie(dupa 1 sapt)...nu se prea atinge de nimic din colivie in afara de mancare....si din cand in cand apa(i-am pus vitamine-picaturi in apa...oare au un gust de nu prea bea??)

12,407 (edited by aleku 20-08-2012 12:05)

tu bei apa si mananci cand u ti-e sete sau foame? de unde sti u ca nu bea apa? stai cu ochi non-stop pe el? oricum nu bea atata apa incat sa fie sesizabil wink cat despre mancare,nu stiu cata mancare ii pui tu dar o nimfa mananca cam 2 ligurite pe zi. daca u ii pui, probabil, 5 linguri, sau hranitorile pline si te astepti sa manance tot, e normal sa ai impresia ca nu prea mananca smile

daca u il ai de o sapt, nu-l mai stresa, lasa-l sa se obisnuisasca. teoretic, perioada asta tu nici nu trebuia sa bagi mana la el, decat cat sa-i schimbi mancarea si apa si sa-i faci curat. e normal sa fie stresat.

12,408

bine,multumesc mult....si probabil va dura mai mult sa se obisnuiasca deoarece persoana de la care l-am luat il avea in voliera...si era mare,si pana se obisnuieste el cu colivia... smile

12,409

dureaza, si nu vreau sa te dezamagesc, eu am perechea de nimfe de un an jumate si tot sperioase sunt, musca, nu stau sa pui mana pe ele, etc.

12,410

sad acum 2 zile l-am scos afara,l-am lasat pe pat...l-am luat si in brate...s-a zbatut putin dar s-a linitit cand il mangaiam pe cap....si ieri cand am incercat sa-l mai scot era tare speriat...si atunci m-a muscat...cu timpu se va linistii smile sper

12,411

Ai mei au facut ieri primul lor ou ! dar masculul in continuare o ciondaneste in cuib sa iasa afara , e drept nu asa de des ,dar tot la fel se zguduie cuibul cand intra si o da afara big_smile , sper sa nu sparga oul .

:nimfa: Ema

12,412

Uitati pozele cu ecele nimfe din vacanta.Ce credeti ca are puiutul?Era pearl fallow ca si Coco si imi era tare drag.Cei de acolo mi-au lasat un ID caci si ei sunt foarte speriati.Si piciorusele parca erau umflate.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,413

Nu am mai intrat pe forum pana acum, avand senzatia ca daca ma documentez, pot sa ma si descurc. Am gresit. Eu iubesc toate animalutele, insa specialitatea mea, ca sa spun asa, sunt cainii, de preferat comunitarii. Am 6 catei in curte.  Am primit fetita de nimfa, Cocuta , de la o verisoara. Am zis :ok. Ce poate fi asa greu ? Peste un an mi-a luat sotul o pereche pentru Cocuta, pe Coco. Totul a fost bine pana cand au inceput sa faca oua. Am citit, le-am luat cuib, insa outele nu au fost ferile. Au tot continuat sa faca oua, insa le-am aruncat uneori,  pentru ca faceau prea des.  Le puneam cuibul cam o data la 4 luni.
Acum doua luni, le-am pus din nou cuibul, si din 4 oua a fost fertil doar unul. Asa a venit pe lume puiul CICI. Ma descurc cu toti trei, insa nu asa cum trebuie. Sunt lucruri pe care nu le stiu nu am nici timpul si din pacate nici rabdarea necesara. Am o fiica adolescenta, care imi mananca nervii si un sot care nu suporta galagia papagalilor. Ei, bine nu este chiar asa de rau, insa papagalii ar avea nevoie de mai multa atentie si dragoste. De aceea, chiar daca imi este tare greu, as vrea sa-i dau pe toti trei, unei singure persoane.  Nu vreau bani, au o colivie mare cu tot ce le trebuie si mai am o colivie mica in care am primit-o pe Cocuta. Mi-as dori sa-i aiba cineva care sa stie cu adevarat sa-i ingrijeasca, sa le ofere atentie, sa-i lase sa zboare, sa nu-i desparta si mai ales sa-i iubeasca. Adica cineva care chiar i-ar dori din pasiune pentru nimfe.
As vrea daca ii dau, sa mai primesc vesti despre ei, si in nici un caz sa fie folositi excesiv pentru reproducere. Nu imi este usor, insa cred ca pentru ei este cel mai bine.
Daca este cineva interesat, in conditiile in care poate sa le ofere ceea ce au cu adevarat nevoie, astept un raspuns. Va multumesc.

12,414

posteaza anuntul in topicul cu vanzari. vei avea mai multe sanse.

12,415

Am postat anuntul la rubrica donatii. Multumesc

12,416

buna,Bibi mananca foarte mult....adica intruna...i-am pus mere si ii plac foarte mult...dar mananca si foarte multe seminte,in hranitoare este tot timpu mancare,...e ok??sau ar trebui sa nu aibe tot timpu mancare....a inceput sa bea si mai multa apa(in apa are vitamine-picaturi),oare are pofta de mancare de la vitaminele alea??

12,417

nu e prea bine nici sa manance prea mult. poate aparea obezitate.

12,418

nu mananca exagerat,dar spre deosebire de Fifi(care am avut-o)mananca mai mult,poate din cauza ca e pui....si Fifi era mai mare....sau e de la vitamine??e posibil???

12,419

puii deobicei mananca mai mult...

12,420

aaa...ok  smile mersi mult,a inceput sa isi curete si penele,incet icnet se obisnuieste... big_smile

12,421

cretzolina wrote:

buna,Bibi mananca foarte mult....adica intruna...i-am pus mere si ii plac foarte mult...dar mananca si foarte multe seminte,in hranitoare este tot timpu mancare,...e ok??sau ar trebui sa nu aibe tot timpu mancare....a inceput sa bea si mai multa apa(in apa are vitamine-picaturi),oare are pofta de mancare de la vitaminele alea??

sunt pofticiosi...

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,422

Ieri au facut al 3lea ou si inca nu au inceput sa stea pe ele ... si fiecare ou l-a facut in alt loc , si-a facut cate o gaura in fan pentru fiecare ou !Sunt cam bleguti fiind prima data cand fac oua ? sau e normal ... am citit ca dupa al 2 lea ou trebuie sa stea pe ele !

:nimfa: Ema

12,423

rsergyu wrote:

Ieri au facut al 3lea ou si inca nu au inceput sa stea pe ele ... si fiecare ou l-a facut in alt loc , si-a facut cate o gaura in fan pentru fiecare ou !Sunt cam bleguti fiind prima data cand fac oua ? sau e normal ... am citit ca dupa al 2 lea ou trebuie sa stea pe ele !

Dar unde ii tii? Le dai vitamine si suplimente naturale, adica out fiert, morcov si calciu? De ce sa fie bleguti? Pot depune oute cate vor, sunt valabile 7 zile de la depunere. Apoi le pot cloci.Poate sunt prea tineri. Nu puneti pasarile la clocit daca nu sunt suficient de mature. Daca le ai de un an de zile, da! punele cuib, daca nu, nu le chinui degeaba.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,424

mititeii mei :Pcare au cam ....2 luni jumate de acum tongue iar in ultima poza baietelul (ultimul puiut) din prima serie(5 luni)

12,425

Ce frumuseti :heart: