3,576

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Rio, noul meu prieten de 6 luni va saluta cu etuziasm! Il am de 4 zile l`am cumparat de la un crescator din Bucuresti. Primele 2 zile a fost foarte linistit acum a inceput sa fie neastaparat si as dori sa va intreb cateva chestii in legatura cu cresterea si ingrijirea Marelui Alexandru.
A fost crescut cu mana, nu refuza nimic din mana mea doar ca de 2 zile de cand a inceput sa se acomodeze a inceput sa ma ciupeasca de cate ori incerc sa`l mangaii si sa`l invat sa se urce pe mana. Poate si din cauza ca si`a prins de cateva ori ciocul intre gratii si l`am ajuntat impingandu`l putin cu degetu sa se elibereze... As vrea sa fie cuminte si sa nu mai ciupeasca cum il invatz? Ciupiturile lui devin din ce in ce mai puternice in primele zile doar prindea incet cu ciocul acum strange destul de puternic. Ce`m recomandati sa`l duc la veterinar sa`i taie aripile sa`l pot dresa mai usor sau sa ma chinuii asa in colivie pana trece o sapatamana, 2 si apoi sa`i dau drumu...dar ma gandesc ca daca nu invatza sa stea pe deget nu o sa`l mai pot pune in colivie. Si inca ceva e bine sa aibe colivia langa televizor? il influenteaza negativ tv?
Va multumesc frumos am sa pun si o poza sa faceti cunostinta cu el !
o zi buna va doresc!

You know what I like most about people? Pets.

3,577

buna...ne primiti si pe noi in gasca voastra?noi suntem mika si dodo si va pupam dulce

3,578

bine ati venit in gasca noastra rio si mika , ne bucuram tare mult sa va avem printre noi.. va asteptam cu pozci multe
sunteti foarte frumosi amandoi, sa pup cioculetele ...

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,579

buna...dodo are 1 an si jumatate si a inceput sa vb...suntem foarte pupaciosi,mancaciosi si nazdravani...il am de un an si ne iubim foarte mult...totusi,nu suporta sa-l mangaii

Adaugat: 16-08-2012 23:25

si noua ne place sa facem baita...se si vede ,nu

Adaugat: 16-08-2012 23:31

rio,imi poti spune de la cine l-ai cumparat si cat a costat?ms

3,580

La cat timp trebuie sa le facem baie ? Rio are 6 luni ar putea raci daca face baie? Il las sa se usuce singur sau il ajut? SI inca ceva sa`l duc la veterinar pt a`i cupa aripile ? ...ma gandesc ca e mai usor de invatzat sa stea prin casa si nu prea as vrea sa`l las sa zboare de la inceput liber prin living pt ca am un design cu oglinizi si mi`e frica sa nu sparga vre`una si sa se raneasca...ce ma sfatutiti sa fac ?

Adaugat: 16-08-2012 23:39

l`am cumpartat de lu un domn (crescator si importator din cate am inteles) din bucuresti nu mai tin minte cum il cheama (am nr lui de tel in caz ca vrei sa vb cu el). am dat 800 ron pe el si am luat si o colivie de la el in valoare 250 ron, nu este foarte mare (45x45x85) dar ma gandesc ca e buna proviziorie pana cand creste Rio.

3,581

eu nu i-am taiat aripioarele...imi este mila.dodo s-a acomodat repede cu noi..poti acoperi oglinzile cand ii dai drumul.eu cand ii dadeam drumul la inceput si nu vroia sa intre in colivie ,ii puneam o hartie sau ceva care il atragea pe el ,mancare sau de joaca si intra dupa ea si il inchideam repede...acum intra singur...dar are personalitate si daca nu vrea ceva nu prea il poti pacali...cel putin nu pe dodo

3,582

Buna Mika, buna Rio, bine ati venit alaturi de noi. Theo este fetita mea, o am de 2 ani, si acum, rareori, mai ma ciupeste. In ceea ce priveste mangaiatul, nici ea nu suporta. Abia acum, de putina vreme, imi da voie sa o pup peste tot. Inainte numai pe coiculet ma lasa. Va pupicim dulce amandoua

3,583

dodo sta la pupacit.nu suporta sa vada mana ca vine spre el.il mai mangai cu degetul pe piept sau pe codita...dar atat.sper sa il pot mangaia si  eu intr-o zi.in rest este foarte cumintel.mancacios si rasfatat mare.va pupam

3,584 (edited by tomanicoleta 17-08-2012 10:13)

rio wrote:

l`am cumpartat de lu un domn (crescator si importator din cate am inteles) din bucuresti nu mai tin minte cum il cheama (am nr lui de tel in caz ca vrei sa vb cu el). am dat 800 ron pe el si am luat si o colivie de la el in valoare 250 ron, nu este foarte mare (45x45x85) dar ma gandesc ca e buna proviziorie pana cand creste Rio.

intr-o colivie cu acesta dimensiune ti tu un marele alex 45x45x85 ????nici nu are loc sa-si intinda aripile.. de ce chinui asa saracul papagal? daca nu ai posibilitatea de ai cumpara una mare incerca sa o construiesti tu.. te rog din suflet nu-l mai tine acolo ca e minuscula

mika si tu de ce i-ai taiat aripioarele ? chiar era asa necesar???
majoritatea pasarilor  nu suporta mainile , eu nu am marele alex am micul si al am de 1 an si ceva iar in acesta perioada nu am pus mana pe el nici macar odata, ma ciupeste de ma omoara si totusi m-am gandit sa nu-l chinui cu taiatul aripilor.. nici eu si cred ca nici tu nu te-ai simti bine daca cineva ti-ar taia jumatate din maini..
totusi e decizia fiecaruia , sper sa nu va suparati  de parerile si sfaturile mele..

3,585

Rio, stai linistit si eu am trecut exact prin ce treci tu acum 2 saptamani. ( atunci mi-am luat si eu un marele alex ). Al meu are 2 luni si probabil de aceea a reusit sa se adapteze imediat ( dupa 3 zile vinea pe mana, dupa 4 pe umar )
Nici pe mine nu prea ma lasa sa-l mangai dar mi se pare ceva normal.
Colivia mea e ceva mai mare, are 60 L 45 l 70 h si crede-ma ii ajunge, mai ales ca el sta toata ziua afara, il bag eu in colivie seara doar sa doarma. ( pe viitor daca ai posibilitatea incearca sa o iei ceva mai mare)
In legatura cu TV-ul eu zic ca este ok, colivia lui Ozzie este la 3 m de televizor si nu pare sa-l deranjeze.

Ca sa nu te mai ciupeasca e simplu ( mie nu mi-a zis nimeni si de aceea am mainile franjuri acum ) , nu ii mai da degetele pentru ca dupa ce o sa se faca mai maricel el va crede ca atunci cand te musca este in regula din moment ce i-ai permis cat a fost mic. Daca vrei sa il sui pe mana, tine pumnul strans si pune-ti antebratul in dreptul pieptului lui, vei vedea ca asa se va urca in maxim 3 - 4 zile. ( dupa ce reusesti sa treci de pasul asta il poti baga si scoate din colivie oricand doresti ) si NU va fi nevoie sa ii tai aripile.
Daca mai ai alte intrebari nu ezita sa postezi. Nu sunt eu mare cunoscator dar te ajut cu placere!

3,586

am spus ca eu NU i-am taiat aripile...mi-a fost mila cu toate ca asa m-a sfatuit cel de la care l-am cumparat..oricum dodo s-a imprietenit repede cu noi.in cateva zile manca din mana si statea in capul si pe umarul nostru.si dadea si ciculet la pupat...acum nu mai scapam de el...vrea pupacit tot timpul

3,587

mika wrote:

am spus ca eu NU i-am taiat aripile...mi-a fost mila cu toate ca asa m-a sfatuit cel de la care l-am cumparat..oricum dodo s-a imprietenit repede cu noi.in cateva zile manca din mana si statea in capul si pe umarul nostru.si dadea si ciculet la pupat...acum nu mai scapam de el...vrea pupacit tot timpul

atunci scuzele mele , asa intelesesem se pare ca am ratat nu-ul..
in cazul acesta chiar te felicit.

3,588

tomanicoleta si eu am specificat colivia e provizorie probabil n`ai citit nici partea asta. crede-ma m`am documentat mult inainte sa`l cumpar stiu ce`i trebuie, inteleg ca si tu esti o iubitoare de pasari dar eu pt micul alexander ti`as recomanda o colivie cu linii drepte nu rotunda pt ca`si pot prinde piciorusele in gratii sus, una patrata sau dreptunghiulara il face sa se simta mai in siguranta putand sa se refugieze intr`un colz.
Multumesc pt sfaturi Mitzapch oricum facem progrese nu`i voi taia aripile dar il voi elibera prima data intr`o camera si asta dupa ce va invatza sa urce pe mana, astazi a facut progrese ii tineam fructu intr`o mana si cealalta o tineam pe langa el si pana la urma a urcat cu un piciorus ca sa ajunga la fruct chiar si cu amandoua smile) in fiecare zi vom exersa pana va fi si el "educat" smile) ... oricum  se joaca cu degetele mele mai le ciupeste chiar incearca sa si vorbeasca tot scoate niste sunete intrerupte smile)) voi reveni cu noutati. am mai masurat o data colivia are 50L 50l 75h oricum el va sta pe afara, ii voi face una pe comanda dar sa mai creasca

Adaugat: 17-08-2012 18:23

mika wrote:

eu nu i-am taiat aripioarele...imi este mila.dodo s-a acomodat repede cu noi..poti acoperi oglinzile cand ii dai drumul.eu cand ii dadeam drumul la inceput si nu vroia sa intre in colivie ,ii puneam o hartie sau ceva care il atragea pe el ,mancare sau de joaca si intra dupa ea si il inchideam repede...acum intra singur...dar are personalitate si daca nu vrea ceva nu prea il poti pacali...cel putin nu pe dodo

te cred dar nu prea am cum sa acopar oglinzile ca sunt si pe tavan si pe pereti sunt  pe pereti o sa incerc sa`l eliberez intr`un dormitor sa vad ce ii poate pielea smile) ms mult ciao

3,589

Cand vrei sa comanzi o colivie noua sa imi spui si mie te rog pentru ca si eu as vrea sa o schimb.
Multa bafta in continuare, sa ne tii si pe noi la curent big_smile

3,590

te cred dar nu prea am cum sa acopar oglinzile ca sunt si pe tavan si pe pereti sunt  pe pereti o sa incerc sa`l eliberez intr`un dormitor sa vad ce ii poate pielea smile) ms mult ciao

pai daca il eliberezi in alt dormitor trebuie sa-l duci sa stea un pic acolo sa se acomodeze, sa vada locurile unde se poate aseza..
camera cu oglizi nu cred ca e chiar ok .. el o sa aiba mereu intentia sa se duca cu viteza spre ele, crezand ca mai este inca o pasare..

rio scuze ca te-am suparat, nu ti-am spus-o in nume de rau,
cat despre colivia mea rotunda , nu ii prinde piciorusele sus are ceva specil pentru a evita acest lucru si plus ca nu vrea sub nici o forma o alta colivie, asa l-am primit cu colivia rotunda si sincer nu-mi permit sa dau acum 1500 de lei ( ca daca ii iau ii iau ceva frumos)
scuze inca odata.

3,591

nu va mai suparati...fiecare stie ce este mai bine pt papagalul lui...eu nu l-am scos pe dodo din camera unde sta...imi este teama ca daca il duc in alta camera nu stie unde sa se aseze si sa nu cada sa se loveasca...pe la ce varsta ii creste mai exact gulerasul si cat dureaza sa se formeze tot?va multumesc si pupacim puiutii...asteptam poze noi

Adaugat: 17-08-2012 21:18

rio,de cat timp il ai?are inel?de unde stii ca are 6 luni?

3,592

mika wrote:

nu va mai suparati...fiecare stie ce este mai bine pt papagalul lui...eu nu l-am scos pe dodo din camera unde sta...imi este teama ca daca il duc in alta camera nu stie unde sa se aseze si sa nu cada sa se loveasca...pe la ce varsta ii creste mai exact gulerasul si cat dureaza sa se formeze tot?va multumesc si pupacim puiutii...asteptam poze noi

pai de asta el trebuie sa aiba un loc cat mai stabil, adica daca te decizi sa-l muti in alta camera trebuie sa-l lasi cateva zile pana el din cusca isi fixeaza locurile unde se poate asteza...
gulerasul banuiesc ca incepe pe la un an si ceva si se termina in jurul varstei de 3 ani , insa detinatori de aceasta specie te pot ajuta mai mult eu iti spun din ce stiu asa in general..

3,593

mitzapch,tu de cat timp il ai?cum il cheama ?e fetita sau baietel? ainceput sa vb?
tomanicoleta,micul alex vorbeste?am avut si eu inaintea lui dodo un micul alex,dar din pacate il cumparasem deja bonlavior si intr-o luna a murit...am suferit mult atunci si nu am vrut sa-mi mai iau alt papagalut...dar nu am rezistat si l-am luat pe dodo cam dupa 2 ani.scuze daca va zapacesc cu intrebarile

3,594

mika wrote:

mitzapch,tu de cat timp il ai?cum il cheama ?e fetita sau baietel? ainceput sa vb?
tomanicoleta,micul alex vorbeste?am avut si eu inaintea lui dodo un micul alex,dar din pacate il cumparasem deja bonlavior si intr-o luna a murit...am suferit mult atunci si nu am vrut sa-mi mai iau alt papagalut...dar nu am rezistat si l-am luat pe dodo cam dupa 2 ani.scuze daca va zapacesc cu intrebarile

off imi pare rau sa aud asta, e pacat..imi imaginez ca ai suferit.
nu vorbeste, insa imita tonaliatea cuvintelor sa zic asa..
stai linistita ca poti intreba orice de aia suntem pe forum sa ne ajutam, sa discutam..

3,595

Il am de o saptamana, da are inel cu anu 2012 e baietzel pt ca are cateva pene negre la gat acolo unde se fomeaza guleru. Are ciocul cam roz dar sper sa se inchida la culoare in urmatoarele luni .

3,596

rio wrote:

Il am de o saptamana, da are inel cu anu 2012 e baietzel pt ca are cateva pene negre la gat acolo unde se fomeaza guleru. Are ciocul cam roz dar sper sa se inchida la culoare in urmatoarele luni .

e o scumpete.. cioculetul o sa se inchida, acum e inca pui si de aia e mai roz

3,597

e superb...sa-ti traiasca...seamana cu dodo cand era mic...eu il am pe dodo de pe 12 august 2011...si el are inel cu 2011...cand l-am luat mi-a spus ca are 5 luni...deci acum ar trebui sa aiba cam un an si jumatate...a inceput sa i se formeze deja gulerasul...oare nu este prea devreme?sau are mai mult ca si varsta ?

Adaugat: 18-08-2012 23:22

i-am pus o creanga de gutui uscat...ii face rau?cine ma poate ajuta...multumesc

3,598

mika wrote:

e superb...sa-ti traiasca...seamana cu dodo cand era mic...eu il am pe dodo de pe 12 august 2011...si el are inel cu 2011...cand l-am luat mi-a spus ca are 5 luni...deci acum ar trebui sa aiba cam un an si jumatate...a inceput sa i se formeze deja gulerasul...oare nu este prea devreme?sau are mai mult ca si varsta ?

nu cred ca are mai mult, i se poate forma si mai devreme.
eu la micul alex astept de o gramada de timp.. are deja 2 ani si 3 luni, dar inca mai sper sa-i apara..

3,599

ms de raspuns...crenguta de gutui ii face rau daco o roade?

3,600

mika wrote:

ms de raspuns...crenguta de gutui ii face rau daco o roade?

de gutui nu stiu foarte sigur, fiind de fruct nu cred, ai grija totusi sa nu-i pui de bard , iar cel mai indicat daca poti pune-i de salcie.