aleku wrote:mai am 2 puisori in cuib. din cand in cand, si aia mari mai intra seara in cuib. De vreo 2 zile tot am vazut rumegus pe fundul coliviei. ieri cineva scotea rumegusul vechi din cuib dar nu am observat cine. azi am vazut ca perusica era cu rumegusul in cioc si il scotea din cuib. Cand colo, pe seara ii vad pe perusie ca fac prostii, si ca se ciupesc si se pupa dupa mult timp de cand au depus ouale. Oare sa ma astept sa depuna iar? cuibul nu am cum sa il scot ca inca am puisori mici in cuib care nu au varsta necesara de a parasi cuibul... 
Daca nu mai vrei alta ponta succesiva ( nici nu-ti recomand, la numarul de pui pe care i-au crescut acum) ar trebui sa indepartezi cuibul, cand face puiul cel mai mic 28 de zile. Chiar daca nu au iesit de buna-voie, vor fi hraniti cei mici de cei mai mari. Eu ti-as sugera sa-i separi pe toti puisorii, eventual si cu masculul daca crezi ca iti e mai usor, iar femela in alta colivie. DUpa cum am vazut ca tii toate inaripatele in aceeasi camera, presupun ca nu poti duce femela separat in alta camera. Asa ca ii poti desparti doar pe ei. Nu-ti face probleme ca vor fi bine. Pentru orice eventualitate, tine ochii pe ei si la primul semn de probleme, ii poti aduce inapoi, desi nu cred ca va fi cazul.
Femela va depune negresit daca intarzii!!!
Si mie femela a inceput sa depuna alta serie ( am gasit un ou pe jos, cat ei erau la zbor), dar l-am aruncat ( oricum era spart) si am indepartat cuibul. Eu in aceeasi perioada am dat si puiul, deci a fost mai bine pt parinti, au avut liniste.
In plus, acum nu mai este perioada propice pentru o noua ponta, pentru ca ei ar trebui sa naparleasca ; ori cand perusii naparlesc, nu se reproduc. Ai sa vezi ca la scurt dupa ce le dai cuibul jos , vor incepe naparlitul. Daca tii neaparat pentru a doua ponta, iti recomand macar 1-2 luni pauza. E cel mai bine.
Succes!