12,601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ce frumusei sunt :hihi:

aleku wrote:

La joaca....

Adaugat: 09-08-2012 12:04

asa facea si cocuta dar nu tot timpul..cand ai luam ceva ce-i placea s-au cand o suparai..si daca trageam mana cand musca se invatase asa,si de fiecare data cand ai lua cate ceva musca,ai grija cum faci sa nu devina un obicei :k:

gaby354 wrote:

Coco a inceput sa muste cand il iau pe deget..Inainte nu facea asa neutral Ce pot sa fac?Sperios nu e,e chiar foarte indraznet vine la tine si te musca... neutral

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,602

multumim si ai vostri sunt minunati

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

12,603

Eu am separat puiul de parinti iar acum e liber in casa. Femela devenise geloasa pe pui si cum il prindea il ciocanea sau il tragea de aripi. :cry:

12,604

pai a inceput sa manance sigur 100%. la mine cel mare are 40 de zile si inca ii mai dau parintii din cand in cand de mancare.

12,605

La mine sunt vro 3 zile de cand nu-i mai da nimeni mancare mananca singur eu ii luam si seminte pentru juniori sunt mai mici si poate sa le sparga.

12,606

si eu vreu sa ii separ pe cei mai mari usor usor da ii mai las  ca vad ca le mai da din cand in cand ....

12,607

Asa, ca de dimineata smile Cu verisoara.  :hihi:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

12,608

foarte frumosi :heart:

12,609

frumusei de ei :heart:

dany01 wrote:

Asa, ca de dimineata smile Cu verisoara.  :hihi:

12,610

Nu am mai trecut de mult timp pe aici si imi pare rau, dar uneori timpul e atat de scurt.
V-am urmarit postarile  :perusi:  :perusi:  si va felicit pe toti ca aveti niste puiuti superbiii :perusi:  :perusi:  :heart:
Va rog sa ma ajutati cum sa pun un video...

12,611

Pai mai intai il incarci pe youtube si copiezi linkul...Dupa aceea apesi pe youtube(deasupra la emoticoane) si pui linkul acolo...Asa:[youtube]link[/youtube]

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,612

mai am 2 puisori in cuib. din cand in cand, si aia mari mai intra seara in cuib. De vreo 2 zile tot am vazut rumegus pe fundul coliviei. ieri cineva scotea rumegusul vechi din cuib dar nu am observat cine. azi am vazut ca perusica era cu rumegusul in cioc si il scotea din cuib. Cand colo, pe seara ii vad pe perusie ca fac prostii, si ca se ciupesc si se pupa dupa mult timp de cand au depus ouale. Oare sa ma astept sa depuna iar? cuibul nu am cum sa il scot ca inca am puisori mici in cuib care nu au varsta necesara de a parasi cuibul... neutral

12,613 (edited by herbudgies 09-08-2012 18:33)

aleku wrote:

mai am 2 puisori in cuib. din cand in cand, si aia mari mai intra seara in cuib. De vreo 2 zile tot am vazut rumegus pe fundul coliviei. ieri cineva scotea rumegusul vechi din cuib dar nu am observat cine. azi am vazut ca perusica era cu rumegusul in cioc si il scotea din cuib. Cand colo, pe seara ii vad pe perusie ca fac prostii, si ca se ciupesc si se pupa dupa mult timp de cand au depus ouale. Oare sa ma astept sa depuna iar? cuibul nu am cum sa il scot ca inca am puisori mici in cuib care nu au varsta necesara de a parasi cuibul... neutral

Daca nu mai vrei alta ponta succesiva ( nici nu-ti recomand, la numarul de pui pe care i-au crescut acum) ar trebui sa indepartezi cuibul, cand face puiul cel mai mic 28 de zile. Chiar daca nu au iesit de buna-voie, vor fi hraniti cei mici de cei mai mari. Eu ti-as sugera sa-i separi pe toti puisorii, eventual si cu masculul daca crezi ca iti e mai usor, iar femela in alta colivie. DUpa cum am vazut ca tii toate inaripatele in aceeasi camera, presupun ca nu poti duce femela separat in alta camera. Asa ca ii poti desparti doar pe ei. Nu-ti face probleme ca vor fi bine. Pentru orice eventualitate, tine ochii pe ei si la primul semn de probleme, ii poti aduce inapoi, desi nu cred ca va fi cazul.
Femela va depune negresit daca intarzii!!!

Si mie femela a inceput sa depuna alta serie ( am gasit un ou pe jos, cat ei erau la zbor), dar l-am aruncat ( oricum era spart) si am indepartat cuibul. Eu in aceeasi perioada am dat si puiul, deci a fost mai bine pt parinti, au avut liniste.
In plus, acum nu mai este perioada propice pentru o noua ponta, pentru ca ei ar trebui sa naparleasca ; ori cand perusii naparlesc, nu se reproduc. Ai sa vezi ca la scurt dupa ce le dai cuibul jos , vor incepe naparlitul. Daca tii neaparat pentru a doua ponta, iti recomand macar 1-2 luni pauza. E cel mai bine.
Succes!

12,614

Mersi. Ii mai las vreo 2 zile sa mai creasca ala micu micu si apoi am sa le scot cuibul. chiar nu vreau sa ii las acum sa depuna iar. poate in toamna daca vor vrea. acum e prea devreme.

12,615

Vroiam sa-ti mai spun ca nu e neaparat necesar sa scoti puii de langa parinti acum, dar cuibul trebuie.
Procedezi in functie de cum ti se pare ca se inteleg.
Nu mai retin daca ai spus cumva daca femela a inceput deja sa bata puii, dar daca e asa, cel mai bine ii pui separat pe cei mici.

O alta chestie pe care am uitat sa o mentionez, este un mic adapost pe fundul coliviei, in care puii mai mici se pot refugia noaptea/ cand vor. Eu am facut dintr-o cutie de inghetata, cu o gaura ca o usita taiata si umpluta cu talas pe fund.
Caut acum poze si o sa iti arat.

12,616

femela mi-a ciugulit puisorii cam de cand au inceput sa iasa din cuib.. unii chiar au o portiune mica cheala, si masculul i-a mai batut ... dar acum nu se mai intampla chiar atat de des. se maic earta de la locurile din colivie doar din ce am observat.  daca le pun o cutiuta pe fundul coliviei , femela nu poate intra sa-si faca cuib acolo ? smile

12,617

aleku wrote:

daca le pun o cutiuta pe fundul coliviei , femela nu poate intra sa-si faca cuib acolo ? smile

Nu. Daca nu este la inaltime, nu este considerat sigur.

Adaugat: 09-08-2012 19:48

Sorry pentru dublu post, dar nu pot atasa imagini cand editez un mesaj publicat.

Deci:: Uite cam asa arata "gazunder" , facut din cutie de inghetata.
Imi cer scuze pentru calitate, dar nu am poze si e o captura din filmulete.

12,618 (edited by aleku 09-08-2012 20:44)

chiar am sa le fac asa. chiar in seara asta smile si niste pozici cu jucausii tongue

.... mda.. se pare ca nu prea am posibilitatea sa fac asta. colivia fiind din aia rotunda, e mai complicat. dar daca le pun talaj direct pe fundul coliviei ca sa nu stea direct pe ziar si sa le fie mai caldut nu merge ?

Adaugat: 09-08-2012 20:06

La baita tongue

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8BADA6KkkBM[/youtube]

12,619

Unul dintre perusii mei face fecalele voluminoase,galbui.Citisem undeva ca fecalele ies asa din cauza unei afectiuni la pancreas.Prima data a facut asa cand i-a murit  perechea.Acum a inceput iar,dar nu face asa mereu....eu nu prea am incredere in medicul veterinar din orasul meu.... hmm Ce i-as putea da?

12,620

aleku wrote:

La baita tongue

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xz8ygKkJrgw[/youtube]

Nu merge sa-l vad dar oricum cred ca a fost frumos ca stiu cum se balacesc ai mei. :floare:

12,621

mda... l-am pus pe cel original.. dar are pe fundal o discutie de pe realitatea smile)) cel care l-am pus initial este editat direct pe youtube si pus pe fundal o melodie dar este inca in procesare big_smile acum merge si daca va intereseaza ascultati si despre basescu smile))

12,622

uaa,cate brscute..sa-ti traiasca!

aleku wrote:

La baita tongue

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8BADA6KkkBM[/youtube]

12,623

Coco face baie in mana mea. big_smile Merg cu el la baie si dau drumul la apa usor( eu pun mainile sub apa sa se adune un pic) si el se duce pe mainile mele, prinde curaj si se balaceste, se zburleste :heart: cand termina baita fuge repede pe umarul meu big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,624

zucchina wrote:

Coco face baie in mana mea. big_smile Merg cu el la baie si dau drumul la apa usor( eu pun mainile sub apa sa se adune un pic) si el se duce pe mainile mele, prinde curaj si se balaceste, se zburleste :heart: cand termina baita fuge repede pe umarul meu big_smile

Ce dragut  :heart:   smile

:perusi:

12,625

:bravo:  :bravo:

zucchina wrote: