12,326

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

puiul are cam 35 de zile. deci nici nu o sa manance singur amestecul. daca parintii il hranesc e foarte bine. la varsta asta e normal sa-l hraneasca si mai rar, cam de 2 ori pe zi.

12,327

Buna am o intrebare....nimfa mea sta cam infoiata si ii cad penele sau le smulge el ...nu imi dau seama...am gasit azi 2 pene mari din aripa si pene de pe spate multe.Mananca ca purcelu,bea apa si canta dar are unele momente in care se duce pe hol la racoare si sta asa infoiat.pene gasesc peste tot si cand zboara ii mai cad...oare sa naparleasca?sau ii trebuie pereche...?

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,328

la mine casa e plina de pene... naparlesc toti....

12,329

cretzolina wrote:

multumesc pt sfat...dar nu il mananca...doar da jos toate bobitele de pe el...

Cunosc  multe persoane care au cumparat batoane din alea si dupa o perioada i-a murit nimfa.  Sunt toxice, foarte toxice.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,330

Buna! M-am intors! Am si eu o problema : poli ( baiatul :grey:  ) este foarte agresiv (nu cu mine, nu mult cu partenera ci cu mana mea) iar Doli ( fetita :nimfa:  ) este foarte sperioasa ! N-au certuri foarte dese ( ba chiar se pupaceau 3 min mai devreme  :iubareti: ) dar problema e ca unul ( Poli ) e prea apropiat de pupaturile mele iar altuia ( Doli ) ii e frica si de respiratia mea! Cum pot sa ii apropii de mine mai mult si sa-i fac sa-si schimbe comportamentul?

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

12,331

O fetita din prima serie mi s-a lovit la aripioare. S-a tot zbatut prin colivie (deobicei cand e cutremur fac toti asa sau cand se sperie) si s-a lovit la ambele aripioare pana i-a dat sangele. am tot dat-o cu iod ca asta aveam la indemana. si i-a tot trecut pana se zbatea si se lovea iar.dar vad ca nu-i mai trece. bolnavioara nu-i, mananca, e vioaie, de zburat poate sa zboare.doar ca are ranile alea acolo la aripioare. iar la una din aripioare, acolo unde are rana, deasupra aripioarei e vanata. are o culoare mai inchisa asa spre negru si cred ca o si cam doare daca o ating acolo ca cam se intorcea sa muste cand o atigeam acolo. dar asa sa ma ciupeasca usor ca si cum doar ma atentiona. cam ce as putea sa ii fac? cu ce sa o dau?

In seara asta am dat-o iar cu putin iod si cred ca o si ustura ca din cand in cand tremura din aripoare si e cam agitata incearca sa muste cam din orice. sse plimva prin colivie, si nu stie de ce sa muste....

12,332

deyseby wrote:
cretzolina wrote:

multumesc pt sfat...dar nu il mananca...doar da jos toate bobitele de pe el...

Cunosc  multe persoane care au cumparat batoane din alea si dupa o perioada i-a murit nimfa.  Sunt toxice, foarte toxice.

ok..multumec...nu i-am mai dat....:)

Adaugat: 02-08-2012 22:02

aleku wrote:

O fetita din prima serie mi s-a lovit la aripioare. S-a tot zbatut prin colivie (deobicei cand e cutremur fac toti asa sau cand se sperie) si s-a lovit la ambele aripioare pana i-a dat sangele. am tot dat-o cu iod ca asta aveam la indemana. si i-a tot trecut pana se zbatea si se lovea iar.dar vad ca nu-i mai trece. bolnavioara nu-i, mananca, e vioaie, de zburat poate sa zboare.doar ca are ranile alea acolo la aripioare. iar la una din aripioare, acolo unde are rana, deasupra aripioarei e vanata. are o culoare mai inchisa asa spre negru si cred ca o si cam doare daca o ating acolo ca cam se intorcea sa muste cand o atigeam acolo. dar asa sa ma ciupeasca usor ca si cum doar ma atentiona. cam ce as putea sa ii fac? cu ce sa o dau?

In seara asta am dat-o iar cu putin iod si cred ca o si ustura ca din cand in cand tremura din aripoare si e cam agitata incearca sa muste cam din orice. sse plimva prin colivie, si nu stie de ce sa muste....

incearca betadina in loc de iod....tot aia contine...doar ca nu are substanta ce ustura...ps:stiu de betadina pt ca eu cand m-am operat la picior,la spital au zis ca o sa imi dea cu betadina in loc de iod ca e tot aia...doar ca betadina nu ustura..:) si betadina vindeca mai repede smile

Adaugat: 02-08-2012 22:06

buna!!putin ajutor,va rog!...am observat de 2 zile ca Fifi parca ar casca,dar nu stiu exact ce face,dar face de multe ori... smile

12,333

Asa facea si a mea se ineaca cu puful fiindca sunt inca puiuti.Dai nniste vitamine care se pun in apa si se gasesc la orice pet shop.Se numesc Vitaplus.

P.S. Nu vreau sa te ingrijorez dar are aceleas comportament ca al meu.E activ toata ziua?Iar cand e in colivie canta,Se joaca sau sta zbarlit mananca si isi curata penajul?

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,334

pai cand e in colivie mananca,isi curata penajul(cam des).....si "tipa"...dar cateodata mai scoate niste sunete asa de dragute...nu tipete...:)

12,335

Ii cad penele?Stiu sunetele acelea si credema ca ma relaxeaza chiar ieri am mers sa vad doua nimfe ca si Coco al meu mi-au dat lacrimile :cry: .Eu am vrut sa cumpar baietelul dar era dureros.

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,336

nu ii cad inca,dar printre pene sa vad ca niste tepi...cred ca sunt pene care ies......imi pare rau pt Coco... :cry: ...acum am scos-o pe Fifi afara...nu prea face galagie....mai scoate cate un sunet...dar atat...

12,337

Lasa mai au si ei zile in care nu am chef de nimic.Sa vezi maine ce "serenade" vei auzi maine. :hihi:

12,338

sper sa o aud mai des...dar ea tipa,canta cateodata........acum roade cablu de la mouse:))

12,339

Si eu mi-am inocuit mouseul din cauza lui Coco.A ros tot ce se putea era tare dragut imi facem temele cu el si nu ma lasa sa plac de la ele nici ca sa beau un pahar cu apa.Si era afara toata ziua iar daca il uitam intr-o camera Tipa si se punea pe clanta sa desfaca usa smile .Cand am plecat si l-am am lasat la niste prieteni tipa si tragea de hainele mele sa nu plec sa il las :cry: . daca l-ati si vazut ce a facut cand am venit si cand ma auzea prin telefon.Ma iubea si cred ca ma ubeaste de acolo de unde e si stie ca il voi iubi mereu si ca va ramane pa veci in sufletul meu.

12,340

of sad imi pare rau pt el sad ...dar ce s-a intamplat cu el??...acum si Fifi incepe sa se obisnuiasca...si ma gandeam sa ii iau un baietel...ar fi mai bine daca ar avea pereche sau sa o las asa???

12,341

Daca nu face primul ou va muri.In loc sa ii cumperi un baietel o poti duce la o crescatorie.
Am sa iti trimit povestea lui Coco intr-un MP.Sunt multe lucruri.

12,342

are ceva daca i-am facut lu' Fifi baita smile ...adica am dat cu dusul pe ea...ii era tare cald...numa cu ciocul deschis statea...

12,343

E foarte draguta.Mie mi se pare ca e baiat fiindca are obrajorii aprinsi.Cate luni are?

12,344

nu stiu exact cate luni are,dar pet-shopul de unde am cumparat-o a spus ca e pui de anul acestasi ca e fetita.....in poze ies putin mai aprinsi obrajiorii dar in realitate sunt portocalii...crezi ca e posibil sa fie baiat???adica stiu ca fetele nu prea canta,doar tipa...dar el/ea mai fredoneaza din cand in cand ce ii fluier eu...dar cam rar se intampla asta

Adaugat: 06-08-2012 15:35

uite,cam asa sunt obrajiorii...

12,345

Dupa primul schimb de pene iti vei da seama.

12,346

si cand ar trebui sa schimbe penele??aproximativ??

12,347

Asta nu stiu cam pe la un an.

12,348

ok,mersi  :k:

12,349

Cu placere desi nu te-am ajutat cu nimic si te-am si intristat.

12,350

sad...trebuie sa treci peste,si sa te gandesti la Coco,ca fiind ceva frumos,sa iti ramana doar amintirile frumoase cu el ...  :nimfa:

Adaugat: 06-08-2012 16:08

sa schimbam atmosfera  :hug:  ...uite ce face Fifi acum