4,451

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Buna seara!
Stie cineva daca in romania se gaseste mancare pentru hranirea de mana a papagalilor de talie medie si mare?
Multumesc!

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

4,452

daca te referi la papica cu siringa... exista si in ro... cauta in petshop-uri..
gasesti tot ce ai nevoie!

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

4,453

buna tuturor.
Am cumparat o pereche de micul alexandru duminica asta .azi am facut rost de o colivie mare si i-am pus afara ,stau la casa .ce as dori sa stiu ,tantarii sunt daunatori lor?unde stau sunt o gramada ,va multumesc anticipat .am sa revin cu poze si cu nelamuriri.pe curand

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

4,454

naria wrote:

buna tuturor.
Am cumparat o pereche de micul alexandru duminica asta .azi am facut rost de o colivie mare si i-am pus afara ,stau la casa .ce as dori sa stiu ,tantarii sunt daunatori lor?unde stau sunt o gramada ,va multumesc anticipat .am sa revin cu poze si cu nelamuriri.pe curand

in primul rand bun venit.
eu zic ca sunt daunatori si pentru ei, al meu se sperie rau daca se duce la el muste, tantari sau alte insecte..
te ajutam cu tot ce ai nevoie.. daca e ceva ma poti contacta si pe privat.
sa-ti raiasca micuti si abia astepatam sa vedem pozele si sa ne spui mai multe despre ei.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,455

Si lui Paulie ii e frica de tantari.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,456 (edited by anka9mai 02-08-2012 18:37)

am aproape  1 an de cand nu am  mai intarat aici....rusinica pt noi desi avem un Micul Alex de toata frumusetea!!! :malex: ...acum de curand avem guleras, adic suntem baietel!!!  :lma:

4,457

Bravo.Cati anisori are? big_smile

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,458

anka9mai wrote:

am aproape  1 an de cand nu am  mai intarat aici....rusinica pt noi desi avem un Micul Alex de toata frumusetea!!! :malex: ...acum de curand avem guleras, adic suntem baietel!!!  :lma:

sa-ti traiasca .. vrem sa vedem si niste pozici cu baietelul:*:*

4,459

Buna ziua, mi-am luat si eu luni un papagal micul alexander,  big_smile are in jur de 3-4luni, si am multe intrebari.I-am dat aseara drumul prin casa, nu a intrat in colivie sa manance si sa bea apa pana azi de dimineata,cand am profitat de moment, ca sa il inchid in colivie smile .Am procedat bine?Imi este frica sa nu se invete ca daca intra in colivie, sa bea apa, va ramane acolo.Vreau sa il tin azi inchis, si sa ii dau drumul de maine,toata ziua, ca seara sa stea in colivie,precizez ca ar ramane singur de pe la 11 pana la 16-17, cand ar venii sotul acasa(singur in camera, ca in casa mai sunt alte persoane)Procedez bine daca fac asa?sau ce ma sfatuiti,avandu-l de putin timp nu s-a obisnuit inca cu noi,si e speriat, si cum nu prea gasesc pers care sa cunoasca aceasta specie nimeni nu  ma poate ajuta sau indruma.

Va multumesc

4,460

Buna din nou ,ieri au ramas afara ,dimineata mici nazdravani erau un cuib ,si pisica deasupra coliviei .cat am fugarit eu pisica aia ,aseara .de tantari nu am observat sa se sperie ,eu ma refeream daca ii pisca si pe ei ca si pe noi oameni .multumesc din nou .numai bine

Adaugat: 03-08-2012 11:09

rasha eu din experienta mea cu nimfe si perusi ce pot sa spun,la inceput ii tineam inchisi in colivie ,abia dupa cateva zile (chiar si o saptamana ,2,depinde de fiecare )ii lasam liberi ,ii lasam sa se obijnuiasca cu colivia ,cu noi cei care treceam pe langa ei ,sa se simta ei in siguranta in colivie.pe urma ii lasam liberi .in medie o ora ,2 pe zi .dupa ceva timp lasam coliviile deschise ,intrau si ieseau cand vroiau ei ,niciodata nu imi dormeau noaptea afara ,intrau singuri .

4,461

rasha wrote:

Buna ziua, mi-am luat si eu luni un papagal micul alexander,  big_smile are in jur de 3-4luni, si am multe intrebari.I-am dat aseara drumul prin casa, nu a intrat in colivie sa manance si sa bea apa pana azi de dimineata,cand am profitat de moment, ca sa il inchid in colivie smile .Am procedat bine?Imi este frica sa nu se invete ca daca intra in colivie, sa bea apa, va ramane acolo.Vreau sa il tin azi inchis, si sa ii dau drumul de maine,toata ziua, ca seara sa stea in colivie,precizez ca ar ramane singur de pe la 11 pana la 16-17, cand ar venii sotul acasa(singur in camera, ca in casa mai sunt alte persoane)Procedez bine daca fac asa?sau ce ma sfatuiti,avandu-l de putin timp nu s-a obisnuit inca cu noi,si e speriat, si cum nu prea gasesc pers care sa cunoasca aceasta specie nimeni nu  ma poate ajuta sau indruma.

Va multumesc

bun venit si pupam cioculetul
pai eu zic sa-l mai lasi vreo 2-3 zile fara sa-i mai dai drumul , ca el sa se poata acomoda , sa invete locurile unde poate stationa dupa zbor.. stai linistita ca toti intra greu in cusca  (si eu ce il mai alergam pe pako sa-l bag si tot asa il pacaleam atunci cand intra sa bea apa sau sa pape sau cand vroiam sa intre mancam ceva sa-i fac pofta si apoi ii puneam in colivie si se ducea repede pana cand s-a invatat ca atunci cand se stinge becul trebuie sa intre)
daca sti ca e nu are cum se acidenta sau sa evadeze din camera il poti lasa, daca nu mai bine sa-l lasi inchis si sa-i dati drumul de cand veniti pana seara..cel mai important sa-i lasi la dispozitie multe jucari si eventual tv sau un radio deschis daca ramane singur.
cu orice alte nelamuriri iti stau la dispozitie..

Adaugat: 03-08-2012 12:27

naria wrote:

Buna din nou ,ieri au ramas afara ,dimineata mici nazdravani erau un cuib ,si pisica deasupra coliviei .cat am fugarit eu pisica aia ,aseara .de tantari nu am observat sa se sperie ,eu ma refeream daca ii pisca si pe ei ca si pe noi oameni .multumesc din nou .numai bine

aoelu mare grija la pisici.. eventual daca ii poti pune pe o masuta sau ceva sa fie mai la inaltime ..banuiesc ca s-au speriat saracuti.. off ..
nu cred ca se lasa ei cupiti asa cu una cu doua.. sa speram totusi ca n-or sa incerce tantari..

4,462

lasa-l liber din prima zi !

cel  mai important e ca el sa intre singur in colivie , sa nu il fortezi... colivia pentru el sa fie un spatiu protector , nu unul cu senzatii de inchisoare !

ca sa intre in colivie procedezi astfel :
il lasi liber, pui mancarica pe colivie... sa vada ce si cum...
dupa aceea ii pui mancarea pe usita coliviei  ( afara ) apoi o muti inauntru ... dupa ce a intrat inauntru lasa-l sa exploreze...
acest procedeu dureaza 4-5 zile
eu asa am procedat... si dupa ce Coco se satura de zburat si de facut prostii intra singur in colivie...

Råman un anonim.

4,463

pai colivia papagalilor este agatata ,nu ii jos sau pe masa ,plus ca este acoperita in spate,pe parti si deasupra,pisici ia fost usor sa ajunga acol ,avand scarile in apropiere

4,464

naria wrote:

pai colivia papagalilor este agatata ,nu ii jos sau pe masa ,plus ca este acoperita in spate,pe parti si deasupra,pisici ia fost usor sa ajunga acol ,avand scarile in apropiere

atunci cauta sa ii muti  intr-un loc mai in siguranta, unde pisica nu  poate ajunge cu usurinta,

4,465

Va multumesc mult pt raspunsuri,m-am hotarat sa il las de dimineata de pe la 6-7 liber si, sper eu ca pana la 12 cand voi pleca la munca sa i se faca foame sa intre in colivie(a invatat ca acolo gaseste mancare si apa si intra la nevoie).Ce am observat la el, este ca e lenes daca ii scapa aluna din cioc, nu se duce jos dupa ea sa o recupereze big_smile .I-am cumparat o punga de mancare care continea, alune, seminte, fructe uscate dar nu mananca, isi alege semintele si atat, restul nu le bana in seama.Vroiam sa va intreb, am vazut ca exista multivitamine picaturi, sunt bune pt pene si pt vorbire, ca i-am luat unele de la vitakraft, erau la pliculete dar nu le mananca, sa fie pt ca sunt prea mici sad sau pur si simplu nu ii plac.Va intreb pt ca la pet shop imi spune ce vreau sa aud numai ca sa faca vanzare, si nu vreau sa dau banii degeaba si sa nu ii fie bune sau mai rau sa il imbolnavesc, si cat timp ii pot da vitaminele, presupun ca exista o anumita perioada.

Multumesc cool

4,466

sa sti ca e mai bine ca nu se duce sa recupereze , deoarece nu are contact cu cacuta... smile
in loc de vitamine "prafuri" cumpara mai multe fructe pentru el : banana , mar ... legume... sunt mult mai bune  , creeazai o alimentatie sanatoasa... NU ii da doar seminte smile eu folsesc mixuri pentru pasari exotice mari de la vitak...
ii dai vitamine doar atunci cand o sa naparleasca.... cel putin eu asa procedez ... am un baietel de 8 luni sanatos tun , voinic si frumos smile
creazai un meniu de fructe...

Råman un anonim.

4,467

mai bine ii dai fructe,legume macar acum cat e vara si sepoate ai de unde lua fara chimicale ,,, eu ii dau doar bobitele alea pt pene (am cumparat si picaturi, dar miros oribil a medicament) dar ma bazez enorm pe legume si fructe si mananca destule , nu stiu ce o sa ma fac la iarna cu el

4,468

cumparam fructe si legume de la hypermarket smile)
asta o sa facem... nu mancam noi si papa ei big_smile  :malex:

Råman un anonim.

4,469

annonimu wrote:

cumparam fructe si legume de la hypermarket smile)
asta o sa facem... nu mancam noi si papa ei big_smile  :malex:

de asta nici nu se pune problema.. dar la mine e ca eu legumele sunt din gradina proprie, adica fara pic de chimicale...de la hypermarket... hmm dar ne adaptam .
iarna cumparam ca el fiind obisnuit sa primeasca de toate vara trebuie sa primeasca mereu

4,470

pai si la noi vara primeste doar din gradina proprie... dar cand nu o sa mai avem .... o sa cumparam cu chimicale... nu prea avem ce sa facem sad
oricum ar fi mai bine sa se faca frig... sa nu mai moara COCO de cald sad prea cald... adica foarte cald sad

Råman un anonim.

4,471

Pai pentru pene eu ii dau vita plus.Sunt niste picaturi care se pun in apa si se gasesc in pet shop-uri.Si dai niste fructe.Incearca sa ii strecori mar prin gratile coliviei si daca poti sa pui mana pe el si iti sta pe deget ii poti da banana din mana.
Dar i le poti pune si in castronel.Mult noroc :k: .

4,472

annonimu wrote:

pai si la noi vara primeste doar din gradina proprie... dar cand nu o sa mai avem .... o sa cumparam cu chimicale... nu prea avem ce sa facem sad
oricum ar fi mai bine sa se faca frig... sa nu mai moara COCO de cald sad prea cald... adica foarte cald sad

asa e foarte cald,,, daca s-ar mai racori cu cateva grade macar ar fi bine.. la noi nu a mai plouat de cateva luni..

4,473

Lele si Lola  ,cel putin crescatorul a spus ca ii o pereche ,dar nu stiu ce sa cred,uni spun orice pentru a vinde .Voi ce credeti? Sa nu uitam si pisicuta smile

4,474

naria wrote:

Lele si Lola  ,cel putin crescatorul a spus ca ii o pereche ,dar nu stiu ce sa cred,uni spun orice pentru a vinde .Voi ce credeti? Sa nu uitam si pisicuta smile

foarte frumosi puiutii:)
sa-ti traiasca!

2X :perus: 1X :malex: 1X :pisica: 2x :caine:

4,475

naria wrote:

sunt foarte frumoasi.. sa-ti traiasca...
sper sa nu te superi mi se pare un pic cam mica cusca pentru doua pasari si sunt prea sufocati saracuti acolo, nu circula aerul deloc..iar pisica ma inspaimanta deadreptul cand o vad asa aproape de ei.... nu te supara te rog, e doar o parere