Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
iam pus orez dar nu vrea sa manance a mancat doar un pic de tot... cred ca nui place...si paco ma freaca la cap sa il schimb mancarea din 30 in 30 min..
==>Misu<==
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
iam pus orez dar nu vrea sa manance a mancat doar un pic de tot... cred ca nui place...si paco ma freaca la cap sa il schimb mancarea din 30 in 30 min..
lasal pe el sa ia cat vrea
Adaugat: 28-02-2009 19:56
Poate sa primeasca raceala papagalul de la om????
nu cred dar nu sta prea mult pe langa el
deyseby nu cumva a depus oute?
Adaugat: 28-02-2009 20:34
la mine baiatul a cam inceput sa ii faca curte la fata,dar ce ma bucur cel mai mult este ca au intrat amandoi in cuibar (nu are capacul pus,dar vreau sa il acopar cu o carpa prin care trece lumina).
nu stiu o sa ma uit . dar ma gandesc sa nui deranjez
nu te uita momentan pt ca poate sa paraseasc cuibul si sa iti moara puii in oua.
stie cineva cum se numeste aparatul acela care se foloseste la dresarea papagalilor si scoate sunetul acela " click" ca as vrea sa-mi comand ...dar nu stiu unde pot gasi !!!
acel aparat este pt dresarea cainilor nu a pasarilor
exista si pt pasari
Adaugat: 01-03-2009 15:52
!!!!!!!!!!!!!!! :sol:
Adaugat: 01-03-2009 15:53
http://www.birdtricks.com/PowerPause
Adaugat: 01-03-2009 16:33
http://www.youtube.com/watch?v=eEqGcU7vACI&feature=related
goti sa stii ca m-am uitat pe primul site si sa stii ca este fix ce ti-am spus eu.Un "clik" de dresat cainii.Poti sa te duci la petshop si sa ceri clik pt dersajul cainilor sau poti sa iei un capac de prigat.
inteleg ...ca e pt caini dar asta am spus ca se foloseste metoda asta si la pasari si vreau sa incerc cu tweety al meu
salut snow. am mers astazi in pet shopul de unde am luat baiatul si mai era unul alb cu negru splendid. avea capul alb tot si coada la fel . am vrut sa mai iau o pereche cu fata alba complet si cu celalalt baiat dar m-am razgandit pt ca nu am spatiu. proprietarul de pet shop avea o pereche de nimfe la clocit , pusi separat cu cuib iar in cuib avea talaj. a zis ca a inmultit si nimfe si perusi ff mult timp si ca atunci cand se imperecheaza nimfele trebu inchise . eu le-am lasat libere azi si fata a iesit si nu a vrut sa mai intre in cuib.iar ou nu avea ca m-am uitat in seara asta si nimic . acum le tin inchise si stau mereu in cuib. mi-a mai zis sa le iau nisip cu carbon pt ca nu dauneaza cu nimic iar in el sa macin putina coaja de ou uscata pt calciu. fata are nevoie de mult calciu la oute.
deydeby am uitat sa iti zic de coaja de ou,eu la ai mei le pun nisip de cuart cu coaja de ou(pt calciu,ai sa vezi ca dupa ce iese puiul din ou ea o sa manance coaja) si cu negru de carbune.Cand simt nevoia se duc si papa, in plus nu am avut problema digestive.Sa le mai dai si biscuite ras(in comert exista biscuiti speciali pt papagali).
Sincerea sa fiu stiiam ceva ca trebuiesc inchisi dar nu eram sigura,iar atunci cand nu sunt sigura de ceva nu ma pronunt.
Acum imi trebuie un sfat: daca ii inchid in casta ei o sa iasa pe la cuibar pt ca ti-am zis ei intra in cuibar numai cand au capacelul ridicat.
acum. dar dupa ce stau mai mult timp in colivie o sa intre. totusi nui inchide daca nu s-au calcat pt ca nu are rost iar daca ai pus cuib inainmte ca ei sa se calce cel putin o sapt, sar putea ca fata sa faca oua limpezi fara e fi fertilizate de baietel. asta mi-a zis tot proprietarul celor din pet. a avut si asa ceva si care au facut oua si nu le-au clocit si care au facut doar un ou sau o duzina si nefertile. facea oua pana ia luat cuibul pt ca nu se mai oprea. deci sa avem rabdare ca nu putem sti ce fel de fete avem
pt goti
http://www.pentruanimale.ro/kit-clicker-p-3766.html
sa-mi spui ce parere ai de pret?
Adaugat: 01-03-2009 21:04
la papagali exista 2 tipuri de parinti
- parintii care stau si au grija de oua si de pui
- parintii care nu au grija de oua si de pui
Din ce mi-ai spus am inteles ca intai trebuie ca baiatul sa calce femela si dupa aceea sa ii inchid in colivie.
Cat despre coaja de ou am crezut ca stii.
Pt snow ...mie imi trebuie numai clicker-ul
http://www.pentruanimale.ro/clicker-pentru-antrenament-p-2178.html
asta are pret foarte bun ....
Goti sa stii ca am incercat aseara cu ai mei si a mers,dar trebuie sa ai multa rabdare si daca ai 2 papagali in aceeasi camera ar fi bine sa il muti pe unul dintre ei pt ca se influenteaza.Eu una folosesc un capac de la sticla de sticla de la Prigat sau Lipton(face acelas sunet).Si sincer chiar si 7 ron este mult pt mine deoarece nu se merita.Crede-ma ca eu nici macar pe jucari nu am dat bani pt ca sunt foarte scumpe si pe cat as dat pe una eu mi-am cumparat materiale si mi-am facut vreo 4 sau 5 jucari.De ex ai vazut clipul cu mutatii.Papagali satu pe o spirala care este destul de scumpa ,iar pe mine m-a costat nu mai 2 ron (funia + cloptelul).
pt NIMFA 185. cum se simte paco? ai reusit sa-l faci bine? am luat si eu nisip din scoici de mare cu carbune si sper sa nu am probleme. nu am avut pana acum dar nu se stie asa ca mi-am luat masuri. nisip aveam dar fara carbune si am luat cu tot . fetita nu mai iei?
Adaugat: 02-03-2009 14:16
pt. SNOW. stiam de coaja de ou dar nu in nisip. eu le dadeam in outul fiert si de asta am zis acum ca am pus in nisip sa pape si baiatul ca manca numai fata. azi nu au iesit deloc din cuib. asa ca nu ma uit nici moarta pana nu aud cip. nu vreau sa-i deranjez. pa
deyseby eu cam fac experimente cu ei in sensul ca daca aud sau citesc ceva le dau si lor.Daca mananca le mai dau.Nu mai asa pot sa stiu daca le place sau nu ceva.De ex am pisat alune si le-am pus au papat putin si nu au mai vrut.Acum am amestecat alunele pisate cu biscuiti si papa.Ei sunt precum niste copii mici daca le dai ceva si nu le place,data viitoare nu le mai dai.Tot la fel fac si cu fructele si legumele.
Cat despre baiat a inceput sa ciripeasa mai mult dar fata nici nu vrea sa ii bage in seama.Nu stiu ce sa fac sa ii inchid in colive ca poate,poate sau sa ii mai lasa asa o perioada.
Din cate stiu eu nimfele sunt o specie mai dificila cand vine vorba de cuibarit.Cineva mi-a spus ca odata ce au depus oua este bine sa ii lasi impace,daca nu pot sa paraseasca cuibul.
Aseara am putut sa ii fac la fata o poza in cuibar
Nu am numai un papagal ...dar el saracu ii asa de salbatic cat doi ...:)) de aia vreau sa incerc mai multe metode de imblanzire ....sa vad cum o sa reusesc sa-l imblanzesc
goti eu vroiam sa imi comand CD dar am avut surpriza sa vad ca in Romania nu se poate aduce.Deci cand vine al meu de la servici am de gand sa il pun sa-l caute pe net.Poate il gaseste.
http://bursa.rol.ro/dresaj-pentru-papagalicele-mai-noi-tehnici.html
Cred ca asta este varianta care exista in Romania ...numai ca ...cred ca nu este prea ieftin ....dar uita-te sa vezi ...poate te ajuta
nici aia nu era ieftina,costa 60$
din cate am vazut asa ii la 32 de lei + taxa de livrare ....
sa nu luati prostia aia.va garantez eu ca e cea mai proasta investitie din viatza voastra! va zice un om patit...
pt NIMFA 185. cum se simte paco? ai reusit sa-l faci bine? am luat si eu nisip din scoici de mare cu carbune si sper sa nu am probleme. nu am avut pana acum dar nu se stie asa ca mi-am luat masuri. nisip aveam dar fara carbune si am luat cu tot . fetita nu mai iei?
este bine nu avea nimic... acuma e cel mai fericit cand e liber, ma fluiera toata ziua, si nu iau femela ca mia zis cineva sa nu iau daca iau e nasol acuma ca e mic...ca daca il iau o femela nu o sa se joace cu mn nu ma mai baga in seama plus ca nu o sa mai vorbeasca, poate o sa il iau mai tarziu
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus