12,301

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Ce cavaler  smile

12,302

Timi e autoritar.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,303

buna,am de o saptamana o nimfa...si am o nelamurire...este fetita?? (pun cateva poze) si magazinul de unde am cumparat-o a spus ca e pui de anul acesta...nu e prea mare pt a fi pui de anul acesta??si nu ma lasa sa pun mana pe ea,decat foarte putin sa o ating...abia a inceput sa imi manance din palma...oare se va obisnui??ps am vrut sa o las sa iasa din colivie...dar am citit pe net ca e indicat doar dupa ce se urca ea singura pe deget....ce sa fac??

12,304

Din ce se vede e fetita fiindca are codita tarcata.Si nu iti fa griji se va obijnui singura mai asteapta putin smile

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,305

multumesc frumos pt raspuns smile

12,306

Nu ai pentru ce  smile

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,307

Buna ziua,

Papagalutii mei au facut 3 oua in primavara, insa nu le-au clocit. Acum au facut iar si cel pe care-l credeam baiat le-a facut (deci este fata   smile ). Pe timp de noapte nu sta sa le cloceasca. Celalalt papagal (pe care-l credeam fata) nu se poate apropia de cuib pt ca il bate celalalt.
Am o intrebare, putin stupida, daca sunt amandoua fete, oul nu este eclozat, deci le cloceste degeaba, nu?

12,308

cretzolina, pare fetita, dar daca e pui de anul asta poate fi si baietel. Nu incearac sa cante? sa fluiere, sa faca vocalize? daca e mai tacuta si eventual doar tipa e foarte probabil sa fie femela. Daca face vocalize, canta fluiera, etc e baietel.

anthurium, deobicei, cel putin la mine, masculul cloceste mai mult ziua, si femela noaptea, uneori si ziua cate putin. dar daca ale tale sunt ambele femele, clocesc degeaba. dar trebuie sa lasi sa cloceasca macar vreo 18 zile. Altfel va depune in continuare pana la epuizare

12,309 (edited by carmeryne 24-07-2012 17:05)

anthurium wrote:

Buna ziua,

Papagalutii mei au facut 3 oua in primavara, insa nu le-au clocit. Acum au facut iar si cel pe care-l credeam baiat le-a facut (deci este fata   smile ). Pe timp de noapte nu sta sa le cloceasca. Celalalt papagal (pe care-l credeam fata) nu se poate apropia de cuib pt ca il bate celalalt.
Am o intrebare, putin stupida, daca sunt amandoua fete, oul nu este eclozat, deci le cloceste degeaba, nu?

Daca esti 100% sigur ca sunt ambele fete..nu este nicio sansa sa faca pui.Pasarile de colivie pot sa faca oua si fara un partener,doar ca acelea vor fi infertile si nu vor face alceva decat sa epuizeze femela...

aleku-scuze,n-am observat ca ai raspuns si tu la intrebare

12,310

carmeryne wrote:
anthurium wrote:

Buna ziua,

Daca esti 100% sigur ca sunt ambele fete..nu este nicio sansa sa faca pui.Pasarile de colivie pot sa faca oua si fara un partener,doar ca acelea vor fi infertile si nu vor face alceva decat sa epuizeze femela...
Poate poti pune o poza cu ceromul ambilor perusi,cine stie poate e posibil ca unul dintre ei sa fie baiat...atunci s-ar schimba situatia.

aleku-scuze,n-am observat ca ai raspuns si tu la intrebare

nu-i nimic.. numai ca vb de nimfe, nu de perusi tongue

12,311

Oops :rusine:  credeam ca sunt la topicul despre perusi  :bang:  smile

12,312 (edited by dana1 24-07-2012 17:39)

carmeryne wrote:

Oops :rusine:  credeam ca sunt la topicul despre perusi  :bang:  smile

dar raspunsul despre oua era bun.... :k: chiar daca nu ti-au atras atentia moturile simpatice din pozele prezentate..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

12,313

Cine stie...puteau fi si perusi rockeri  :wis:

12,314

"aleku"...ieri seara stateam cu ea/el..si i-am fluierat si dupa un timp a tipat de 2-3 ori...si ceva mai tarziu a scos niste sunete(de 4 ori a facut asa)..dar nu tipete...nu stiu exact sa iti spun ce...crezi ca e posibil sa fie baiat??dar are coada tarcata...

12,315

toti puii au coada tarcata pana la prima naparlire....

12,316

bine,multumesc pt raspuns...pacat ca nu stiu exact ce varsta are...:(...

12,317

Nu sunt sigura ca amandoua sunt fete. Eu le-am luat ca fiind pereche. Ce mi se pare ciudat este faptul ca nu a facut oua pana nu a crescut si celalalt. Pe travestit il am de 3 ani aproape   smile , iar pe celalalt de 1 an si jumatate. O las sa cloceasca, poate pana la urma sunt pereche si imi scot puiuti, desi nu stiu ce sa mai cred.

12,318

buna,s-a cumintit nimfa mea,Fifi...am lasat-o sa iasa din colivie...a zburat putin prin camera...si si-a dar de oglinda de la dulap:(dar nu foarte tare,iar cand am fost sa o iau in mana...surprinzator...dar a stat foarte cuminte(ma asteptam sa ma ciupeasca)...si am luat-o in brate,am mangaiat-o...iar acum sta foarte cuminte...pun cateva poze....ps:chiar acum imi sta pe picior smile......

12,319

E foarte frumoasa :heart:

12,320

incearac sa nu-i mai dai baton de ala daca e cumparat de la magazin. contine tot felul de chimicale...

12,321

multumesc pt sfat...dar nu il mananca...doar da jos toate bobitele de pe el...

Adaugat: 27-07-2012 14:49

este adevarat ca doar masculii pot fi invatati sa vb??pt ca eu am stat odata cu Fifi si ii fluieram ....si la un momentdat a facut si ea dupa mine...dar nu a tipat..a scos niste suntete...:)

12,322

Buna tuturor!
Am si eu doua nimfe si o mare, mare problema.

Am de vreo 2 ani si jumatate o nimfa mascul (el are aproape 3 ani de toti, deci era micut cand l-am luat) si acum vreo saptamana m-am gandit sa ii iau un prieten-nimfa. Zis si facut, am cumparat inca o nimfa (tot mascul) si din ce imi dau seama e tot puiut, cred ca are maxim doua luni. Problema e ca nu se prea inteleg..puiul e sociabil, tot incearca sa se apropie, dar celalalt urla cat il tin plamanii. Puiutul s-a adaptat repede, zboara mai bine, doarme in colivie, chiar se urca pe degetul meu, spre deosebire de celalalt care este mai rebel, vine si se joaca doar cand vrea el, nu vrea sa stea pe deget, ciupeste. Cel mai teama mi-e sa nu-l ciupeasca pe cel mic. La inceput, cateva zile, au stat separati, fiecare cu locul lui, mancarea lui, apa lui. Insa cel mare e obisnuit sa stea mai mult pe afara iar puiul a prins si el repede gustul libertatii, mai ales ca e dornic sa se joace.

Oare cum sa ii ajut sa se familiarizeze? Sa fie din cauza ca cel mare timp de 2 ani si ceva a fost singurel si nu este obisnuit cu alte pasarele? De altfel pare prietenos, canta cand aude pasarelele afara, era si o alta nimfa la cateva blocuri distanta cu care se striga de zor. Daca nu s-au obisnuit pana acum, sunt sanse sa nu se obisnuiasca deloc? Ma cam ingrijoreaza agresivitatea lui (care se manifesta doar cand se apropie puiul de el, in rest se imita reciproc, zboara impreuna) si nu stiu cum sa procedez. Un sfat? O idee? O parere?

12,323 (edited by aleku 27-07-2012 22:46)

cretzolina, de regula masculii, dar pot fi si exceptii.

cristina32, indicat e sa-i tii in colivii separate vreo luna. sa se obisnuiasca unul cu prezenta celuilalt. coliviile daca se poate in colturi diferite, apropiindule in timp din ce in ce mai aproape.

12,324

multumesc "aleku" pt raspun!!

12,325

Buna ziua.
As avea o intrebare pentru Aleku :perechea noastra de nimfe a reusit sa scoata un pui care acum are varsta de 5 saptamani ,pui pe care parintii il hranesc mai rar ca la inceput si care  tipa des de foame.Cum putem noi ajuta la hranirea puiului?Ce amestec ati introdus in seringa cu care ii hraneati?Noi le-am suplimentat mancarea cu amestec format din ou,morcov,pesmet si coaja de ou pisata.Amestecul  insa desi este foarte apreciat de parinti,nu prezinta interes si pentru pui,in sensul ca nu il mananca de unul singur,ci doar daca i-l dau parintii.Astept un mesaj si de la alti utilizatori ai forumului care au mai trecut prin aceasta experienta.Atasez si poze cu puiul si parintii.Puiul este cel galben complet, masculul este cel gri si femela este cea jumatate galbena si jumatate gri.Va multumesc si orice parere sau opinie este binevenita.O zi buna tuturor.