12,451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Despre ce gratar este vorba? Cel de plastic? Pai este mai bine sa ai gratar ca sa nu aiba contact direct cu ganietii. Nu vad cum s-ar putea lovi la picioruse. Eu nu-l dau jos, consider ca este util, asta este parerea mea.

:perusi:

12,452

danniel79 wrote:

Despre ce gratar este vorba? Cel de plastic? Pai este mai bine sa ai gratar ca sa nu aiba contact direct cu ganietii. Nu vad cum s-ar putea lovi la picioruse. Eu nu-l dau jos, consider ca este util, asta este parerea mea.

sunt de acord cu tine.. asa exista o bariera intre papagal si microbi...

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,453

voi credeti ca 1 cm distata si u gratar de plastic tine microbii la distanta? pasarea se poate lovi ca are piciorusele mititele si ii pot intra prin acel gratar. chiar nu e indicat deloc sa fie tinut acel gratar. eu tin si perusii, si nimfele si puii de l nimfe fara gratare si nici nu sunt murdare, si daca faceti curat la timp bnu afecteaza cu nimic. ca doar nu isi fac nevoile asa mult incat sa spui ca se manjesc de murdarie "paa la genunchi"

12,454

sunt de acord cu tine aleku..cocuta si-a prins de vreo 2 ori piciorusul acolo si tragea sa-l scoata si se ridica tot gratarul sad

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,455

mihaela111 wrote:

sunt de acord cu tine aleku..cocuta si-a prins de vreo 2 ori piciorusul acolo si tragea sa-l scoata si se ridica tot gratarul sad

Eu nu am avut probleme, asa ca il las acolo.

12,456

faci cum vrei,dar cel mai bine ste sa previ aceste probleme wink

12,457

Dupa cum puteti vedea in filmuletul de mai jos,pe cutiuţa de apă lui coco se face o verdeaţă care cred ca nu este foarte sănătoasă pentru el!Menţionez că apa i-o schimb zilnic iar pe ea(cutiuţa) o opăresc cam de doua ori pe săptămână dar degeaba!Cum pot sa o curăţ?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NfUoKLOCHVo&feature=youtu.be[/youtube]

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

12,458

eu stiu ca verdeata se face numai daca apa este murdara wink  s-au daca face gainati in ia se inverzeste pe loc...incerca sa o dezinfetezi cu spirt si dupa clatesti bina cu apa fierbinte wink

12,459

am avut si eu problema asta. dar am impresia ca e de la verdeturi... varza, salata, patrunjel etc... particole foarte mici se depun si asa se inverzeste. eu am frecat foarte bine cu periuta de dinti si s-a dus. si nu s-a mai inverzit.

Dani, mai bie previi decat sa astepti sa se intmple ceva.  ia ia tu o plasa de fier beton, de aia cu ochiuri patrate mai mari si intinde-o pe niste suporti si incearca sa mergi pe ea sa vezi cat de comod e... asa e si pentru perusi. nici macar nu e sanatos ca nu calca cum trebuie pe acel gratar. acel gratar nu protejeaza absolut nimic.

12,460

Multumesc amandurora!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

12,461

LA mine din cauza ca o oparesc tot asa cam odata pe saptamana , s-a depus umpic de calcar in partea de sus a adapatorii unde nu pot sa frec , nu e problema , nu?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,462

da poate in cazul perusilor sa aveti dreptate ca au piciosurele mici... eu la cocuta nu am ca nu are colivia.. insa eu ii pun o cola si cum sa murdarit putin o schimb imediat,,, gratar am in colivia micului alexandru insa el are micioarele mari  si nu are pribleme...

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,463

faza  cu coala o folosesc si eu darla colivia  cintezei ..am sa va dau o veste buna.am fost la un magazin din zona si am vazut o colivie mare de perusi,eu al cunosteam foarte bine pe vanzatorul acela ,asa ca l-am intrebat ce face cu ia..mi-a zis a vrea sa aduca 2 perechi de perusi sa-i reproduca(el are crescatorie) si lam rugat sa imi aduca si mie 2 puiuti pereche si a zis ca nu-mi promite  dar va vedea ce va facea..sper din tot sufletul sa imi aduca 2 galagiosi in casa :heart:

12,464

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9rR7HmfxHjY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sfjaGMgWe68[/youtube]
Puiu meu avea chef de joaca azi smile

12,465

Noi jucam ascunsa....si ce viteza au smile)) ii pun in mijlocul patului si in sec 2 sunt in cel mai aprpiat cltisor sa se bage ei dedesubt sa se ascunda smile))

12,466

cred ca au tendinta sa stea sub protectia mamei ca si in cuib...si puiii mei se ascundeau la inceput pe dupa perne [sau ce apucau]..iar eu trebuia sa fiu cu ochii numai pe ei [mai ales ca erau si copiii in camera ]....acum zboara prin toata casa :perus:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

12,467

Buna!!!Azi dimineata am observat ca perusul meu are ochii putin umflati...mam gandit ca o sa ii treaca...nu mai vazusem asa ceva pana acum :cry:  dar mainainte cand mam uitat la el avea ochii umflati super mult si ii tine intredeschisi :cry:  :cry:  :cry: ce as putea sai fac???inafara de a merge la veterinar pentru ca eu sunt singra acasa timp de 4-5 zile si nu am nici un ban :cry:  :cry:  :wow: va rogg cei care ati trecut prin asta sa ma ajuati :cry:  :cry:  :perusi:  multumesc!!

singurul lucru pe care as putea sal fac ar fi sa iau niste bani de la bunica si sai iau ceva....daca exista :k:  :cry:  :cry:

12,468

eu astazi am donat cei doi perusi : Bibi si Piki smile i-am dat unor prieteni foarte buni smile
am constatat ca nu mai aveam asa mare grija de ei , nu ii mai bagam in seama , asta deoarece Coco ( Micul Alexander ) ne ocupa tot timpul ...

o sa putem sa ii vedem cand o sa vrem....

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,469

mihaela111 wrote:

Pai daca nu este nicio problema, ce sa previn smile Puiutii mei sunt obijnuiti sa stea si pe jos si nu ii las sa stea direct in mizerie. Repert, eu consider ca este util. Voi faceti cum credeti ca este mai bine.

12,470

Daca tu crezi ca nu e nici o problema, si ca nu ii deranjeaza, asta nu inseamna ca e chiar asa. Ti-au spus ei ca nu-i incomodeaza? Ca nu ii dor piciorusele?

ia tu o plasa de fier beton, de aia cu ochiuri patrate mai mari si intinde-o pe niste suporti si incearca sa mergi pe ea sa vezi cat de comod e... asa e si pentru perusi. nici macar nu e sanatos ca nu calca cum trebuie pe acel gratar. acel gratar nu protejeaza absolut nimic.

danniel79 wrote:
mihaela111 wrote:

Pai daca nu este nicio problema, ce sa previn smile Puiutii mei sunt obijnuiti sa stea si pe jos si nu ii las sa stea direct in mizerie. Repert, eu consider ca este util. Voi faceti cum credeti ca este mai bine.

12,471

Eu nu vad o mare problema in gratarul de pe fundul coliviei.
Pana la urma, perusii se deplaseaza si pe gratiile laterale ale coliviei, care seamana cu gratarul la aspect, fara mai probleme.

Ai mei, de exemplu, nu au gratar, pentru ca dau foarte multa mancare pe jos si le place sa o manance de acolo. Evident ca le schimb asternutul des, plus ca in coltul cu mancare nu au deloc bete, asa ca nu au cum sa stea in gainat.
Cealalta pereche de perusi au avut mereu gratar, dar ei niciodata niciodata nu au coborat pe jos, asa ca nu avea cu ce sa ii deranjeze.

Mai degraba sunt periculoase coliviile rotunde, unde isi pot prinde si rani piciorusele in locul in care se unesc gratiile.
Aleku, am vazut in ultimele poze ca ii tii in colivie rotunda. De ce i-ai mutat? Nu este o idee foarte buna. Sper sa fie provizoriu.

12,472

pentru ca in colivia aia mare a lor tin puii de la nimfa... nu puteam tine puii de nimfa cu parintii ca le smulgeau moturile. si atunci am mutat puii in colivia aia a perusilor, si perusii in colivia rotunda, colivbie care de altfel este destul de mare. Iar in partea unde se unesc gratiile nu prea au acces, deci o ocolesc deoarece acolo am pusa adapatoare, bloc mineral, si ii obliga sa ocoleasca acea portiune.....

Cat despre mancare, si eu fac la fel, in dreptul portiunii cu mancare nu pun deloc bete, tocmai sa nu isi faca nevoile acolo sau chiar in mancare.

12,473

Aleku nu sari ca ars  tongue  Eu nu am nicio problema despre gratar, a intrebat cineva pe aici ce parere avem despre gratar si am raspuns parerea mea. Nu mai da in sf-uri ca daca asi fi nu stiu cum etc si asi merge pe nustiu ce... smile
Iti repet parerea mea, si nu mai fac alt comentariu despre gratar, il consider util si acolo va ramane.
Cine a intrebat poate sa aleaga daca este bun sau nu acel gratar.
Crezi ca sunt Rares sa o lalaim pana maine dimineata smile

12,474

eu am spus ce s-a intamplat cu puiul meu,daca nu vrei sa previ aceste probleme care se pot intampla oricand treba ta.. :sanatate:

danniel79 wrote:
mihaela111 wrote:

Adaugat: 25-07-2012 11:31

daniel:ce-ar fi sa ne pui o poza cu pui tai sa-i vedem si noi hmm

12,475

Cata cearta pe gratereul ala. Eu il consider util, dar nu il folosesc pentru ca nu suport sa il spal.  smile Oricat de des le-as face curat, la fecalele lui Miki nu sunt sanse sa nu se lipeasca de el iar a le lui Candy sunt mici si nu ar fi fost nicio problema, dar pentru ca ii tin pe manadoi in aceeasi colivie am renuntat la el.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki