12,376

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Succes,poate vei avea  smile
Eu,chiar daca mi-as dori,nu pot avea  :wis:  sunt amandoi masculi...veterinarul ,cand mi l-a dat pe verzui a zis ca e fetita  :furios: ..ce-i drept..ceromul avea o culaore ciudata..

12,377

dupa 2 luni u vrei pui ? ai de asteptat... dar eu nu inteleg ce tot atata dorinta asta de a avea pui? din  perusi chiar nu te imbogatesti , iar sa faci pui si apoi sa nu stii cum avea grija lor....dar nah... oricum, anonim, nu te astepta asa repee la puiuti.

12,378

nu vreau sa ma inbogatesc, as dori sa vad si eu niste micuti de perusi !!!
chiar mi-as dori! oricum in principal e verdictul : ce va vrea Dumnezeu !
sincer chiar pot sa am grija de ei smile
iar daca nu o sa stiu sa am grija de ei .... O SA INVAT !!!
multumesc de incurajare

Adaugat: 20-07-2012 01:20

voi marii crescatori  nu aveti loc de noi... astia care incearca...
asta e... cred ca o sa renunt la forum... sa fiti voi fericiti... voi nu ati fost incepatori.... sunteti experti din prima...

stima

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,379

Hei, nu a zis-o cu rautate. Au mai fost copii pe aici care au tot insistat pe pui si nu a fost deloc placut dat fiind ca nu stiau nici ce inseamna un meniu pentru perusi.
Succes cu micutii, poate o sa vedem aripioare in curand si iti tinem pumnii. :sanatate:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,380

off... nici nu am zis cu rautate. si -am zis la modul general ca toti vad ca vor pui pui. isi iau cate o pereche de papagali si imediat vor si pui... deci anonim, nu trebuie sa te superi.

12,381

da ! ai dreptate !
am luat-o personal smile
sorry

oricum imi doresc foarte mult puiuti !:)
eram putin curios , deoarece baietelul nu e asa de interesat de fetita smile

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,382

Oricum,daca sunt impreuna de 2 luni,perusii au nevoie de mai mult timp sa se cunoasca,sa se invete unul cu altul  :wis:

Adaugat: 20-07-2012 09:54

Pot sa le dau ciufulitilor mei frunze de grau,miei sau porumb?(ma refer la cele proaspat iesite,vreau sa le pun seminte la incoltit)

12,383

EU le dau de grau sau de mei si le plac tare mult , nu stiu ce sa zic de porumb

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,384

cerealele incoltite sunt foarte bune pentru ei. chiar sunt recomandate, graul incoltit are foarte multe vitamine.

12,385

Multumesc pentru raspunsurile rapide  :k:
Maine o sa incep prin a pune la incoltit seminte de miei,grau. tongue

12,386 (edited by Latifa 20-07-2012 21:58)

aleku wrote:

cerealele incoltite sunt foarte bune pentru ei. chiar sunt recomandate, graul incoltit are foarte multe vitamine.

Chiar nu stiam, este o idee buna. Au voie sa manance si puii de perusi?

Adaugat: 20-07-2012 22:33

aleku wrote:

off... nici nu am zis cu rautate. si -am zis la modul general ca toti vad ca vor pui pui. isi iau cate o pereche de papagali si imediat vor si pui... deci anonim, nu trebuie sa te superi.

DA si eu imi doresc sa am pui  tongue  Numai ca nu acum, mult mai tarziu, cine stie. Si ar trebui sa citesc despre acest lucru, dar deocamdata nu este cazul... Si totusi mi-ar place sa am pui, ce numai tu sa ai  wink

Chiar vroiam sa va intreb ce mai face rares si ghiciti ce: :

"Salut comunitatea SofPedia sunt un membru nou si ma numesc Rares, am 12 ani si va prezint papagali mei:

Ricky - masculul
Cleo - femela

Am nsite probleme cu femela: ia utiati la cloaca si zicetimi mie dece cloaca asta e asa umflata de mult timp si inca nu a depus nimica ?"

Chiar imi pare rau de acei papagali  sad  mai ales de femela, vad ca are probleme, el nu stie ce sa-i faca...

:perusi:

12,387

Chiar de atat timp cauta raspuns pe internet? In locul lui as fi fost de mult la veterinar...

Imi pare sincer rau pentru perusica ...  sad

"Adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vis."

12,388

Cum suporta peruseii vostri caldura?
Ai mei..destul de bine.Cand este foarte cald afara,ii tin in casa.Le dau legume si fructe proaspete,le pun apa de baita.mai ales celui verzui ii place foarte mult sa se balaceasca...Cand iese din apa nici nu mai seamana a papagal  :hihi:

12,389

danniel79 wrote:
aleku wrote:

DA si eu imi doresc sa am pui  tongue  Numai ca nu acum, mult mai tarziu, cine stie. Si ar trebui sa citesc despre acest lucru, dar deocamdata nu este cazul... Si totusi mi-ar place sa am pui, ce numai tu sa ai  wink

Chiar vroiam sa va intreb ce mai face rares si ghiciti ce: :

"Salut comunitatea SofPedia sunt un membru nou si ma numesc Rares, am 12 ani si va prezint papagali mei:

Ricky - masculul
Cleo - femela

Am nsite probleme cu femela: ia utiati la cloaca si zicetimi mie dece cloaca asta e asa umflata de mult timp si inca nu a depus nimica ?"

Chiar imi pare rau de acei papagali  sad  mai ales de femela, vad ca are probleme, el nu stie ce sa-i faca...

sa fim realisti...acel copil nu traieste singur...macar un adult din casa nu vede starea perusei????copilul cauta remediu pe forum dar adultii din casa aceea ce fac??

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

12,390

Probabil ca parintii il lasa sa faca ce vrea cu perusii...cred ca se gandesc ca e responsabiliatea lui...dar totusi,trebuie sa-l ajute..in ce stare sunt saracele pasari neutral

12,391 (edited by dana1 21-07-2012 12:56)

am promis poze cu puii ....1)amandoi .pe dulap in bucatarie..2 )pe bara de la gaz [e preferatul fetei]...3) si iarasi pe dulap [preferatul baiatului meu]...dar au interdictie de a se apropia de SISI[CEALALTA PERUSA A MEA ]..caci ii fugareste nimful[o apara ]...

12,392

daniel perusica aceea are probleme mari...lam rugat sa o duca la medic si a duso la pet-shop sad

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,393

Eu n-am incredere in pet-shop...Cel mai probabil doar o s-o "consulte"vreun amator si o sa-i dea o gramada de porcarii numai de dragul de a face bani  :furios:

Adaugat: 21-07-2012 14:09

dana1 wrote:

am promis poze cu puii ....1)amandoi .pe dulap in bucatarie..2 )pe bara de la gaz [e preferatul fetei]...3) si iarasi pe dulap [preferatul baiatului meu]...dar au interdictie de a se apropia de SISI[CEALALTA PERUSA A MEA ]..caci ii fugareste nimful[o apara ]...

Vai,da ce minuni avem acolo  yikes  Sunt superbi!Ador perusii cu nuante de albastru si alb  :heart:

12,394

oo ce scupici  sunt :heart:  :heart:

dana1 wrote:

12,395

multumesc fetelor.. :pup: .cel mai deschis la culoare seamana cu mama lui[DIA ] dar nu stiu cum e tatal... :wis:  [nu l-am vazut ]...

12,396

Cred ca tot cu albastru si alb,daca puii au amandoi variatiile acestor culori

12,397

Dana, puii sunt foarte frumosi :pup: sa-ti traiasca! Sunt blanzi?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,398

Puii de perusi au voie sa faca baita? (Ma refer la cei mai marisori 2-3 luni)

:perusi:

12,399

da, au voi :perusi:

12,400 (edited by dana1 21-07-2012 16:03)

zucchina wrote:

Dana, puii sunt foarte frumosi :pup: sa-ti traiasca! Sunt blanzi?

multumesc   :floare:  nu as putea spune ca sunt cei mai docili dar le permit copiilor sa-i iubeasca..in schimb toata casa e cercetata cand ii scot afara ..trebuie sa fiu foarte atenta la geamuri si ce am pe aragaz fierbinte[celui albinet ii place pe hota]... :ok: