12,351

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

vecinii de jos nu stiu ce fac , ca de cand ne-am mutat aici vara ne vin gandaci de bucatarie de la ei , si ma aenerveaza , si imi e sa nu se duca la puiuti , odata am gasit unul langa colivia lor , am dezinfectat-o a doua zi , insa de atunci nu stiu cum sa fac noaptea fac inspectie in camera daca nu cumva e vreun gandac , nu imi place ideea ca aduc cu ei mai stiu eu ce si pur si simplu nu stiu , o sa le dau cu otrava cand plec la mare , pe 26 iulie , dar pana atunci le invelesc hranitorile si adapatoarea sa nu se urce pe ele , le dezinfectez , abea astept sa treaca vara , ma gandeam asta iarna ca ce bine o sa fie la vara ca nu o sa mai fie pericol de raceala , dar sincera sa fiu primavara e cel mai prielnic anotimp pentru ei , nu e nici cald sa se stranga goangele , nu e nici frig , e perfect , V-ati confruntat vreodata cu gandacii astia de bucatarie in preajma micutilor? e una pur si simplu abea astept sa plecm la mare , ii duc la verisoara mea , dar pana atunci nu stiu daca in camera in care sunt micutii mai sunt  sau nu , e langa baie , exact sursa

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,352

Colivia ta e chiar mai mica decat a lui rary.  :wow:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,353

In ea doar dorm si mananca  neutral
Chiar nu-i mai puteam tine in aia veche,chiar daca era mai mare...cum spuneam au reusit sa-i desprinda din bare...Am umblat pe la vreo 3 pet-shop-uri,alta mai mare n-am gasit  sad
Incerc sa le fac cat mai repede rost de una mai maare. Am vazut 2-3 mai mari,dar alea nu rezista,sunt pentru pasari precum cintezele..

Adaugat: 16-07-2012 20:31

Crengile de par sunt bune pentru perusi?
As vrea sa le fac un fel de playstand cu leagan si crengile parului sunt cele mai flexibile.

12,354

sunt bune..iam pus si iop odata lu cocuta si le-a ravasit smile  smile

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,355

Crengile pomilor fructifrti sunt bune, exceptie doar ciresul si visinul.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,356

M-am uitat dupa colivii,dar n-am fost multumita..anu erau de calitate..barele erau atat de moi,incat perusii le-ar fi putut rupe imediat...totusi,pana gasesc una acceptabila,am "inventat" eu ceva...ca sa aiba mai mult spatiu(tinand cont ca 2-3 zile nu le pot da drumul prin casa;se fac lucrari la usi geamuri,m-as teme sa nu-i scap afara).
Asa ca,am indepartat baza de plastic a coliviei in care stateau pana acum si a unei colivii mai vechi(de aceeasi marime) si le-am prins intre ele.Nu am taiat nimic,ele veneau perfect.Au destul de mult loc acum,zboara dintr-o parte in alta.
Cum tavita in care se aduna mizeria nu-mi era de folos,am pus colivia intr-un sertar.
Este doar preventiv :wis:  o sa ma mai uit prin oras dupa o colivie solida si  sigura

12,357

asa am facut si eu cu colivia cintezei,am pus 2 colivi si s-a format una big_smile

12,358

carmeryne foarte buna ideea ta.
Puiul meu creste deja a inceput sa cante big_smile  parca se ia la intrecere cu taticu smile

12,359

:bravo:

12,360

La plimbarica pe bulevard... cca 18 zile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tVxtAmUKdR8&feature=youtu.be[/youtube]

12,361

Foarte frumosi,felicitari  :hihi:

12,362

sa-ti traiasca aleku .. sunt foarte dulci

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,363

colegul meu de serviciu are un perus in jur de vreo 7 luni..astazi mi-a spus ca e putin cam bolnavior..e aptic si nici nu mai ciripeste deloc. mi-a zis ca se chinuia sa ciripeasca in oglinda dar nici nu mai avea putere.
l-am intrebat cum de cacuta si a zis ca face si moale..ce sfat sa-i dau?
vitamine ii da in apa..nici pofta de mancare nu are..
va rog sa ma ajutati sa-i dau un sfat.

multumesc.

Adaugat: 19-07-2012 00:51

aleku wrote:

La plimbarica pe bulevard... cca 18 zile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tVxtAmUKdR8&feature=youtu.be[/youtube]

sa-ti traiasca:) foarte frumosi.
abia astept sa faca si ai mei puiuti.
deocamdata se pupacesc toata ziua..ea se baga in cuib si sta cu capul afara iar el de pe bat  o pupa:) e semn bun? ea il mai alearga prin colivie dar el cam fuge:)) cred ca le mai trebuie putin timp de acomodare.
fetita o am din ianuarie-februarie iar baietelul de vreo luna. cred ca le mai trebuie putin timp sa se iubeasca:)

2X :perus: 1X :malex: 1X :pisica: 2x :caine:

12,364

mai de asteptat tongue oricum sunt iubareti dupa cum ii prezinti.

12,365

artemis wrote:

colegul meu de serviciu are un perus in jur de vreo 7 luni..astazi mi-a spus ca e putin cam bolnavior..e aptic si nici nu mai ciripeste deloc. mi-a zis ca se chinuia sa ciripeasca in oglinda dar nici nu mai avea putere.

multumesc.

Sa renunte la vitaminele puse in apa. in mod normal acestea se administreaza maxim cinci zile pe luna, nu in fiecare zi. Sa arunce mancarea veche si sa cumpere alta noua, eventual sa o spele si sa o usuce bine la soare sau in cuptor, fara supliment de legume sau alte mancaruri moi, doar seminte; in loc de apa, ceai de menta sau zeama de orez fiert, eventual adaugate cateva picaturi de Diropur.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

12,366

Picii mei big_smile

12,367

iii..ce simpatici sunt :heart:

12,368

Am inlocuit toate barele de plastic cu ramuri de mar.
Papagalicile atre  s-au mai bucurat.Toata ziua se catara pe ele,le rod.  :perusi:
In final am reusit sa-l imortalizes pe Kirra cand se dadea peste cap,tinandu-se de bare  smile (ultima poza).

12,369

setris wrote:
artemis wrote:

multumesc.

Sa renunte la vitaminele puse in apa. in mod normal acestea se administreaza maxim cinci zile pe luna, nu in fiecare zi. Sa arunce mancarea veche si sa cumpere alta noua, eventual sa o spele si sa o usuce bine la soare sau in cuptor, fara supliment de legume sau alte mancaruri moi, doar seminte; in loc de apa, ceai de menta sau zeama de orez fiert, eventual adaugate cateva picaturi de Diropur.

multumesc mult pentru raspuns.

2X :perus: 1X :malex: 1X :pisica: 2x :caine:

12,370

Numai frumuseti.

Stiti ce am observat? daca umblu in cuib si stau mai mult sau iau puisorii si ma joc cu ei, masculul o cam cearta si o cam bate pe femela yikes:O dupa ce pun puisorii la loc, nu ii mai face nimic smile

12,371

aleku wrote:

Numai frumuseti.

Stiti ce am observat? daca umblu in cuib si stau mai mult sau iau puisorii si ma joc cu ei, masculul o cam cearta si o cam bate pe femela yikes:O dupa ce pun puisorii la loc, nu ii mai face nimic smile

probabil ca pe limba lor acolo ii spune sa nu te mai lase sa-i iei copilasi...:D

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,372

da da "de ce nu ai grija de copii? nu vezi ca ti-i ia ? du-te si ai grija acolode pui.. poc poc"" si ea intra rapid da un ocol si iese repede smile))

12,373

am si eu doi perusi smile
Bibi ( fetita ) si Piki ( baietel ) .

Ce am observat eu : fetita ar vrea sa se imperecheze cu Piki ... dar el nu doreste asta ... de pupat se pupacesc toata ziua.
Sunt de 2 luni in aceiasi colivie, le-am achizitionat si cuib , fetita intra acolo zilnic smile
In cat timp ar trebui sa ma astept la puiuti?

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,374

Cand ii vezi ca se calca,atunci vor face puiuti...dar ,daca masculul nu e prea incantat de idee(nu vrea sa aiba copiii pe cap  smile )s-ar putea sa mai dureze...pana se impaca cu ideea :wis:

12,375

pai masculul e cam lenes smile) nu prea vrea ... nu cred ca inca vrea puiuti !
noi asteptam .
multumesc de raspuns.
oricum as fi foarte fericit daca ar face cativa puiuti !!!! :perusi:

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.