Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
azi am reusit sa le fac curat in cuib... gugulicele mele ...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ieri am fost la pet-shop sa ii iau mancare lui Coco,dar nu mai avea de perusi,asa ca, casiera mi-a recomandat sa ii iau de canari...Are ceva?Mancarea de canari e de la vitakraft si contine:seminte25%,seminte pentru canari 32%,sfecla5,7%,seminte de in,cereale(12% mei galben,minerale,uleiuri si grasimi(0,05 untura de peste,miere0,02%,drojdie
ce frumusei sunt :iubareti:
Astazi am avut sedinta foto cu Micu si Bella, doi frumusei ce au culori deosebite (mie imi plac la nebunie)...Micu, pt. cei care nu stiu, este tatal lui Kimmy si este in ingrijirea mea de mai bine de cinci ani, deci pot sa spun ca are cam 6 ani pe total...si se simte minunat...Bella este sotioara lui de aproape un an, era oarecum maricica la achizitionare deci presupun ca are cam doi anisori.
Adaugat: 16-07-2012 09:35
mititei furmusei.sa-ti traiasca! :perusi:
Sunt foarte frumosi puii tai aleku.
Puiul meu a facut azi 2 saptamani :heart:
Dupa pene se pare ca va fi galben.
ce dragalasenie :heart:
sa-ti traiasca maria, si sa-l vedem cand zboara
Multumesc mult mihaela111 si aleku
Acum sa va spun ce surpriza le-a facut tata perusilor. Stiam ca mama colegei mele(fosta stapana) este colega de servici cu tata. Astazi tata i-a aratat poze cu puiul meu si cu parintii sai iar aceasta doamna a inceput sa planga ca ii pare nespus de rau ca i-a dat... tata ce credeti ca a facut? :furios: Fara acordul meu a invitat-o la noi pe fosta stapana sa i-a perusi inapoi. Voua vi se pare corect? El spune ca a facut ce era cel mai bine dar acea persoana nu-i vrea decat pentru pui daca ii iubea cum spune nu i-ar fi dat. :cry: Cand am fost sa-i i-au nu aveau decat un strop de apa, mancau un colt de paine ca mancare nu aveau, Colivia lor era mizerabila iar ea spune ca-i iubeste. Dar credeti-ma ca nu-i dau si acum perusi ii tin cu mine in camera cu usa incuiata Daca tata promite ca nu-i da deschid usa.
Foarte bine faci. eu zic sa nu-i dai. dupa ce te chinui tu cu ei, sa ii dai inapoi cuiva care nici nu are grija de ei.
sa nu-i dai,daca pana acum nu a avut grija de ei nu va avea nici de acum in colo..mai ales ca nu mai sunt decat perusi acum pe langa perusi este si un puisor foarte sensibil..sar putea a se inbolnaveasca daca este tinut in conditi urate.se inbolnavesc parinti dar el
Multumesc mult mihaela111 si aleku
Acum sa va spun ce surpriza le-a facut tata perusilor. Stiam ca mama colegei mele(fosta stapana) este colega de servici cu tata. Astazi tata i-a aratat poze cu puiul meu si cu parintii sai iar aceasta doamna a inceput sa planga ca ii pare nespus de rau ca i-a dat... tata ce credeti ca a facut? :furios: Fara acordul meu a invitat-o la noi pe fosta stapana sa i-a perusi inapoi. Voua vi se pare corect? El spune ca a facut ce era cel mai bine dar acea persoana nu-i vrea decat pentru pui daca ii iubea cum spune nu i-ar fi dat. :cry: Cand am fost sa-i i-au nu aveau decat un strop de apa, mancau un colt de paine ca mancare nu aveau, Colivia lor era mizerabila iar ea spune ca-i iubeste. Dar credeti-ma ca nu-i dau si acum perusi ii tin cu mine in camera cu usa incuiata Daca tata promite ca nu-i da deschid usa.
Inapoi nici nu ma gandesc sa-i dau. Nu stiu foarte multe despre viata pe care au du-so micutii acolo. Dar acum vreau sa le fie cat mai bine. Promit ca inapoi nu-i dau.
Inapoi nici nu ma gandesc sa-i dau. Nu stiu foarte multe despre viata pe care au du-so micutii acolo. Dar acum vreau sa le fie cat mai bine. Promit ca inapoi nu-i dau.
te felicit pentru decizie si sa nu cedezi nici in fata presiunilor tatalui tau...tu ai avut grija de ei si acum sa ajunga inapoi la acele conditii... nu si nu.. sa fi tare si sa nu te lasi influientata..
Ramona, sper sa fie bine puiul tau :pup:
Aleku si Maria, aveti niste pui foarte frumosi :heart: sa fie sanatosi.
Maria, bravo tie ca i-ai luat inapoi. Sigur acea femeie plangea de ciuda si nu de dor..
Cel mai probabil,vazand ca papagalii au pui,se gandeste sa-i tot vanda si sa faca bani.
Incearca pe cat posibil sa-i pastrezi.Daca nici cu perusii adulti nu se descurca,d'apai cu puisorii aia fragili :furios:
Oamenii ca astia nu merita sa aiba in grija fiinte atat de frumoase si plapande.
Veste buna fosta stapana tocmai a plecat. Am avut dreptate pe ea nu o interesa decat puiul cand a venit s-a repezit sa vada puiul la parinti nici macar nu s-a uitat. Oricum nici pe pui nu la atins deoarece a refuzat sa se spele pe maini. Tata si-a cerut scuze si mi-a promis ca nu o sa mai ia nici o decizie fara stirea mea.
Multumesc tuturor ca mi-ati fost alaturi. :pup:
Bravooo :bravo: :bravo: :bravo: Ce ma bucur pentru tine.
Sa ai in contiunare grija de ei,mult succes cu puiutii,sa fie sanatosi! :pup:
bravoo :bravo: :bravo:
Veste buna fosta stapana tocmai a plecat. Am avut dreptate pe ea nu o interesa decat puiul cand a venit s-a repezit sa vada puiul la parinti nici macar nu s-a uitat. Oricum nici pe pui nu la atins deoarece a refuzat sa se spele pe maini. Tata si-a cerut scuze si mi-a promis ca nu o sa mai ia nici o decizie fara stirea mea.
Multumesc tuturor ca mi-ati fost alaturi. :pup:
gaby354 wrote:Ieri am fost la pet-shop sa ii iau mancare lui Coco,dar nu mai avea de perusi,asa ca, casiera mi-a recomandat sa ii iau de canari...Are ceva?Mancarea de canari e de la vitakraft si contine:seminte25%,seminte pentru canari 32%,sfecla5,7%,seminte de in,cereale(12% mei galben,minerale,uleiuri si grasimi(0,05 untura de peste,miere0,02%,drojdie
gaby354 wrote:gaby354 wrote:Ieri am fost la pet-shop sa ii iau mancare lui Coco,dar nu mai avea de perusi,asa ca, casiera mi-a recomandat sa ii iau de canari...Are ceva?Mancarea de canari e de la vitakraft si contine:seminte25%,seminte pentru canari 32%,sfecla5,7%,seminte de in,cereale(12% mei galben,minerale,uleiuri si grasimi(0,05 untura de peste,miere0,02%,drojdie
sincer nu cred ca degeaba mancarea e diferita de la pasare la pasare.. acum nu stiu ce sa zic dar sunt mancaruri diferite .. perusa mea papa doar si doar mei daca ii pun alt fel nu se uita la ea ..sper sa mai primesti si alte pareri.
Eu odata le-am cumparat tot asa mancare de canari pentru ca nu mai era in magazin de perusi si au mancat, nu au patit nimic.
nu patesc nimic. doar cu prima ocazie sa le iei mancare tot de perusi. daca observati e cam aceeasi mancare pentru toate pasarile, mei si alte seminte mici. dar cu cresterea dimensiunilor pasarilor se mai adauga cate ceva.
Tocmai le-am facut niste jucarii stricaciosilor mei o sa pun poze cu ele la topicul despre jucarii,leagane,etc.
Adaugat: 16-07-2012 14:51
Sedinta foto :hihi: :perusi:
Stiu,colivia este cam mica.(Cand aveau colivia veche,reusisera sa desprinda niste bare,asa ca,temandu-ma sa nu scapesa nu se loveasca in barele desprinse,am dat fuga la pet-shop si numai colivii de marimea asta aveau :wow: )Incerc sa compensez asta,dandu-le drumul cat mai mult si facandu-le casuta un loc primitor.
Jucarii nu prea le-am pus,ei rod tot ce gasesc prin casa ,iar jucarii din comert nu le cumpar..in 2 timpi si 3 miscari le-au si rupt
Adaugat: 16-07-2012 17:02
Vad ca o poza s-a incarcat de ori
e aceeasi poveste ca la rary.... nu au avut atunci, ai luato pe asta, fa sa fie provizorie si mai cauta.... poate totusi gasesti alta mai mare si asta sa o pastrezi de transport, de mutat etc.
O sa ma uit zilele astea,poate gasesc ceva mai bun..altele mai mari n-am vazut inca
camerine..sunt doarte frumosi perusei tai :hug:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus