12,251 (edited by Latifa 15-07-2012 00:11)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nu,nu a fost lovita...pur si simplu a inceput sa nu mai manance si sa slabeasca super mult

Si are diaree :cry:

Si mie oarecum sa o mai duc la alti medici...am fost cu ea la cel mai bun din oras si daca nici ala nu ia facut nimic....ptr ca in aceeasi situatie era si knd am duso akm 1 luna si ceva si mia dat niste pastile,i leam dat,o sapt-doua sa simtit bine,dupa care aceeasi chestie :cry:

Pentru diaree iam dat orez mainainte...si a mancat :k: si iam mai dat biscuite...nici macar apa nu bea :cry: dar ii dau cu pipeta....stiu k normal nu e bine ptr ca sar putea sparge in gura ei,insa la cat e de apatica deabea inchite putin biscuite cand ii dau :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

12,252 (edited by carmeryne 14-07-2012 19:10)

E foarte ciudat...asa din senin....poate are vreo bacterie\vreun virus...
Sper sa se faca bine  :pup: 
  O secunda...poate are psitacoza...se poate lua mai ales prin contactul cu atle animale.
Simptome:diaree,respiratie foarte greoaie,lipsa poftei de mancare,pene zburlite...tratamentul este tetraciclina dar totusi...este foarte contagioasa....si celalalt perus nu are nimic,nu?

12,253 (edited by Latifa 15-07-2012 00:11)

Ok ms ca incerci sa ma ajuti...si eu stau de dimineata si caut ca disperata un raspuns ptr ceea ce are insa nu gasesc nimic :cry:  :cry: poate reusesti tu :heart:  :hug:  :hug:

Nu...mai am inca 3 perusi pe langa ea si alti 2 in alta colivie si cei 3 nu au nimic...mananca,beau apa,sunt vioi...as incerca sa o pun singura daca are aceasta boala insa ceilalti perusi nu se inteleg si se bat pana le da sangele in cap :cry:  :cry:

12,254 (edited by Latifa 15-07-2012 00:12)

Sau...ascaris(viermi)...

Pai..cele mai intalnite afectiuni la perusi sunt:tumorile,giardia(care duce la afectiuni ale tubului digestiv din ce in ce mai grave,diaree),candida albicans(care afecteaza sistemul digestiv si slabeste pasarea),boli ale ficatului, hipovitamonoza b(pasare apatica,zburlita)...
  O sa incerc pe cat posibil sa gasesc un raspuns :pup:

12,255

Crezi bine, e  baietel.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,256

eu cred ca este fetita..asa avea si cocuta ceromul si miati zis ca este baietel,si s-a dovedit a fi o fetita frumoasa  :rusine:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,257 (edited by carmeryne 14-07-2012 19:59)

Ori este fata,ori este baiat,o sa-i iubesc pe amandoi la fel de mult indiferent ce-or fi :hug:  Desi...albastruiul ala de pe ceromma cam deruteaza  :wow:
Ma bucur macar ca se inteleg foarte bine...
Mai are si altcineva pareri in legatura cu ceromul?  big_smile

12,258

Mihaela, crede-ma. Pana acum nu am gresit, Candy a mea a avut ceromul foarte diferit de cel al perusului sau. iar Snowy si Dave l-au avut ceva de genu, un mov deschis initial iar apoi albastru. Cert e ca lui snowy ceromul i-a ramas roz fiind alb.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,259

M-am saturat de toti acei veterinari care nu se pricep deloc la pasari.Este a doua oara cand imi da baiat..... Prim imprejurimi la mine nu sunt mai deloc medici buni cum sunt in alte orase...si nici crescatorii de pasari exotice n-am intalnit...ca as avea mult mai mare incredere-n ele decat in pet-shop-uri :furios:

12,260

Mie de Snowy la pet shop mi s-a spus ca e baiat iar de Candy ca e fetita, deci total opus. smile) cere si tu un baietel si iti vor da o fata.  smile

12,261

ai dreptate si mie de cocuta mia zis ca este coco:))..si de coco care a zburat primu mi-a zis ca este fetita:))

12,262

Mai ales cu Snowy, i-am zis ca vreau baiat si mi l-am ales eu dar ma presa intr-un ca e fata si ca nu il mai primeste inapoi daca nu il mai vreau.  :wow:

12,263

Singurul papagal care a fost fetita,a fost Kiki(a murit acum vreo 4 ani...).In rest,numai baietoi am avut  smile

12,264

El este Coco ( papagalul surorii mele). O sa stea la mine pentru o perioada pentru ca sora mea nu are cum sa aibe grija de el. Desi la inceput era cam sperios si foarte agresiv( daca indrazneam sa punem degetu intre gratii venea si ne ciupea imediat), acum suntem prieteni. Sta pe deget, pe umar , zboara prin casa si aterizeaza pe pat.
As avea o intrebare. Coco inca nu are incredere totala in mine.. [adica sa vina fara probleme ( are o oarecare retinere)] si mie mi-ar placea enorm sa ii tin si pe puii mei pe deget, pe umar..sau macar sa stea prin casa.. pe pat.. credeti ca daca ii las pe toti 3 liberi prin casa Coco o sa se duca unde merg ai mei sau ei 2 o sa-l urmeze? Eu ma tem ca o sa se duca el dupa cei 2 ( adica pe draperie si n-o sa mai coboare de acolo pana nu li se face foame)  sad
Pun cateva poze cu Coco sa-l vedeti si daca puteti sa-mi spuneti daca intr-adevar e baietel :pup:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,265

e foarte frumos :heart:

12,266

Da este baietel si este foarte frumos :heart:

12,267

Multumesc Mihaela si Maria :pup:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

12,268

zucchina:dale drumul si perusilor tai inpreuna cu coco..eu cred ca vor fi curiosi si se vor pune in pat langa coco :heart:

12,269

Dar daca se duce si el dupa ei?...

-Marina-

12,270

daca se duce dupa ei se va intoarce  :hihi: ...dale drumul cand coco sta pe pat si se vor duce la el.. :hihi:

12,271

Este foarte asemanator cu unul dintre baieteii mei...

12,272

Le-am dat drumul.. Coco sta pe pat si speriatii mei pe draperie :cry:

-Marina-

12,273

Se va duce el dupa ei, pentru ca sunt mai multi iar el e singur. wink daca spui ca nu are incredere in tine si nu vine singur la tine cu siguranta nu se va lua dupa tine ci dupa semenii sai.

12,274

zucchina:de ce nu incerci sa-ti  inblanzesti perusi ?:|

12,275 (edited by zucchina 15-07-2012 13:30)

iloveanimals wrote:

Se va duce el dupa ei, pentru ca sunt mai multi iar el e singur. wink daca spui ca nu are incredere in tine si nu vine singur la tine cu siguranta nu se va lua dupa tine ci dupa semenii sai.

Sunt constienta de asta, dar pana acum a stat aici cu noi.
Mihaela : Crede-ma ca imi doresc foarte mult sa fie blanzi, dar ei sunt 2. Is invatati unul cu altul si e foarte greu pentru ca ei nu sunt curiosi sa vada ce le dau eu sau sa vina macar sa se apropie.. Oricum eu ii iubesc la fel de mult  :pup:

-Marina-