12,151

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

rary wrote:

am fost la petshop, am gasit ceva asemanator cu a lui hebudgies la pretul de 45 ron. era si la 63 si la 75 dar am vazut una la 45 de ron foarte incapatoare... nu stiu mai vad daca cumopar alta sau nu...

ok latifa, acum sar putin de la subiect cu o probl ff mare:

de cand am cumparat femela, mai bine spus de cand o am daca o scot din cusca o apuca pe naiba doamne iartama, sa va zic mai bine nici nu ma lasa sa o ating asa ravagii face prin cusca, da ma rog dar daca o scos se da cu cape de pamant si se sperie cam de orice si inca o problema- nu poate zbura in sus nici 15 cm. dar e chiar mare, ati vazut in poze, nustiu credca ar trebui sa cloceeasca ? nu stiu dar e destul de umflata la cloaca bine ma rog iar Gigel, masculul el e destul ded cuminte.

adevarul e ca nu ii prea scot din cusca...
1. ar trebui sa i scot ?
2. pe amandoi ?
3. cat timp ?
4. e bine in balcon chiar daca e putin cam cald ?
5. in ce moment al zilei si cam cat timp ?
6. cum as putea sa i dresez mai bine zis sa ii invat mai bine cu mine ?

Ceva asemanator ? Esti sigura ca are aceasi dimensiuni ?  :wow:  Eu chiar ma mir...

:perusi:

12,152

numai tu te miri ? pe cuvantul meu ... la 45 de lei extrem de mare

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

12,153

mai pune cateva jucarioare in colivie si o sa fie tocmai buna pentru prichindei tai :k:

danniel79 wrote:

Va prezint noua casuta a peruseilor mei  :bravo:  smile
Asta da colivie. Eu si daca asi avea doar 1 singur papagal nu l-asi tine in pichinetele alea de colivii. Pare ca coliviile postate de herbudgies imi par si mai mari, asa ca este o investitie buna, in petsop nu cred ca gasesti la banii astia.
Eu am dat 130 Ron.

Adaugat: 10-07-2012 18:16

rary
1,3,5:ar trebui ca usita coliviei sa nu se inchida decat seara
2:bine-inteles ca trebuiesc scosi amandoi din colivie :ironic:
4: nu are nimic daca este putin mai cald,dar punele o cadita cu apa la temperatura camerei sa se racoreasca
6: daca sunt deja pui ati va fi usor sa ai dresezi,daca sunt maturi ai inveti mai greu
mult succes :merci:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,154

mihaela imi dai un id de contact sau un nr de telefon sa mai tinem legatura ca mai am si intrrebari ?

12,155

ti-am dat id-ul meu pe privat :ironic:

12,156

rary wrote:

am fost la petshop, am gasit ceva asemanator cu a lui hebudgies la pretul de 45 ron. era si la 63 si la 75 dar am vazut una la 45 de ron foarte incapatoare... nu stiu mai vad daca cumopar alta sau nu...

cu siguranta colivia aia la 45 de lei nu e deloc spatioasa. poate o fi putin mai mare decat cea pe care o ai tu, dar in nici un caz nu cred ca e destul de spatioasa pentru 2 perusi. Poate pentru unul da, dar pentru o pereche in nici un caz nu cred....

12,157

maine poate o voi cumpara si va arat..

12,158

Daca perusii au parte de libertate in camera, sunt sigura ca si colivia ei ar fi suficienta. Dar in cazul in care perusii stau majoritatea timpului in colivie, atunci le trebuie una cat mai mare. Mai bine ai comanda de pe net o colovie, posibil sa gasesti una maricica la un pret nu foarte mare.  wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,159

eu zic sa nu dai banii degeaba pe pe o colivie care sa nu fie buna. cand iti iei un papagal trebuie sa te gandesti dinainte care are nevoie de spatiu, si ca nu trebuie chiar sa te zgarcesti. nu cred ca e o problema sa mai pui vreo 20 lei sa iei ceva mai mare, in care chiar sa poata sta doi perusi si sa se simta in largul lor.

12,160

atunci incerc sa i las mia mult liberi

Adaugat: 10-07-2012 18:54

unde sa asez colivia pe timp de noapte ? seara sa le dau drumul papagalilor ?

12,161

danniel79 wrote:
rary wrote:

cat e o colivie din pet-shop ce mi-ar trebui mie ?

Oferta lui herbudgies pt colivie sa stii ca este foarte buna, si ca marime si ca pret. Chiar apreciez mult acel mesaj si ca vrea sa va ajute.

Ok, sa lamuresc ceva: nu e oferta mea, nu le comercializez eu si nici macar nu am una. De asta nici nu am dat link public, sa nu fie considerata reclama. A mea e facuta manual de cineva, dar asemanatoare.

Dar din cautarile pe net si pet-shop-uri online, e cea mai convenabila ca pret, in privinta marimii. Si nu cred ca se gasesc in pet-shop-uri nici pe aproape ca pret/ dimensiuni.

Eu n-as cumpara niciodata o colivie mai mica de atat, chiar pentru un singur perus, mai ales daca nu i se da drumul la zbor.  Cu atat mai mult pentru o pereche care se vrea reprodusa.

Asa cum spunea si aleku, acelea pot fi bune doar pentru transport eventual. Asa am si eu vreo 3 asemanatoare.

12,162

ti-am dat un pm daca poti sa imi spui si mie id tau de messenger ?

12,163 (edited by herbudgies 10-07-2012 19:57)

Nu folosesc messenger. Daca ai intrebari, le poti pune aici pe forum unde poate raspunde toata lumea.

12,164

deci acum seara unde sa pun colivia ? sa le ami dau drumu ? etc help niste info dimineata ce sa le dau de mancare ????????

12,165

Pentru hrana ai articol pe latifa http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -perusilor

LE poti da drumul la zbor oricat vrei, poti sa le lasi usita deschisa mereu. Dar e de preferat sa fie sub supraveghere.

12,166

acum seara sa pun jos pe parchet colivia ? e bine ? dar e cam intuneri... dimineata e ceva special recomandat mancare ?

12,167 (edited by iloveanimals 10-07-2012 20:16)

Papagalii trebuie asezati la nivelul tau, nu sub tine pentru ca vor creste speriati si nici deasupra ta  pentru ca atunci isi iau lumea in cap. Tu chiar nu citesti? Vrei sa ai pui dar nu stii nimic despre perusi....
Citeste articolul pe care ti l-a dat herbudgies, iar daca nu scrie nimic despre mancare recomandata dimineata, la pranz sau seara, probabil ca nu exista un astfel de meniu.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,168

vreau sa va intreb ceva :

am o pereche de perusi, pe timpul zilei ii las afara pe balcon....

oare daca ii las si noaptea acolo... are ceva? e mai racoare afara decat in casa...

ce parere aveti?

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,169

nu  cred ca este vreo problema in a nu-i lasa pe balcon..oricum in casa este foarte cald :hihi:

12,170

mor de cald saracii ca sunt 33 de grade in casa..si noi pe langa ei:(
85

2X :perus: 1X :malex: 1X :pisica: 2x :caine:

12,171

atata timp cat u stau in curent, si o evetuala ploaie nu bate in ei, nu e problema sa ii tii afara

12,172

curent nu e pe zona respectiva, cel putin asa cred. Oricum daca incepe vantul sau altceva ii bag in casa !

de ploaie sunt aparati.

in noaptea asta ii las afara ! maine revin cu detalii.

multumesc pt raspunsuri !

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,173

acum am descarcat ultimele poze facute cu cocuta :cry:  :cry:  :cry:

12,174

mihaela111 wrote:

acum am descarcat ultimele poze facute cu cocuta :cry:  :cry:  :cry:

e o frumusica, se vede ca e mititica..  :heart:

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,175

imi puteti spun si mie care e mai recomandata bara ? de lemn sau de plastic ? eu le am pe ambele achizitionate