12,126

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

coco este o fetita foarte frumoasa,sa-ti traiasca! :heart:

Adaugat: 10-07-2012 12:09

eu zic ca trebuie o colvie mai mare.

rary wrote:

ok ok dar cu cusca nu m-am prea lamurit? sa cumpar alta?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,127

aici papagali mei astazi 10.07.2012 / 12:20 - in balcon dupa ce le-am facut curatenie smile

astept parerile voastre:

cel verde baiatul: Gigel
cea albastra fetita: Chico

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

12,128

rary wrote:

aici papagali mei astazi 10.07.2012 / 12:20 - in balcon dupa ce le-am facut curatenie smile

astept parerile voastre:

Sunt frumosi amanoi, imi place cel mai mult prima poza. Gigel, ce nume pt papagal  smile  Sa-ti traiasca amandoi. Cat despre colivie cu cat aveti posibilitate sa cumparati una mai mare cu atat mai bine. Trebuie sa fie "Casuta" nu "inchisoare".

:perusi:

12,129

interesanta expresie da incerc sa cumpar dar in poza e chiar micuta dar in realitate sa sti ca e destul de incapatoare... daca ai vedea ce raliuri fac in ea... :perusi:

12,130

rary wrote:

astept parerile voastre:

Colivie prea mica, cuib extrem de mic ( ar trebui dublu in lungime), mancare nediversificata, fara os de sepie, si te intrebi de ce nu fac pui???

Trebuie indeplinite macar conditiile minime pentru a se reproduce. Bine ca perusii sunt inteligenti si nu se reproduc decat in conditii optime.
TI s-a dat un link util - daca l-ai citit si nu vezi unde gresesti, e redundant sa mai adaugam ceva.

PEntru cei care nu au colivii suficient de spatioase si cele din pet-shop-uri vi se par scumpe, va dau un site unde gasiti colivii foarte bune 50x 40x 75.
Sunt 125 lei ( 150 cu tot cu transport).
Link-ul pe MP, pt cei interesati

12,131

colivia e extrem de mica pentru 2 perusi, mai ales daca vrei sa pui si cuib. o colivie de aia am si eu, si o folosesc doar pt transport. deci schimbo urgent ! plus ca perusii se reproduc cand se simt ei in conditii de siguranta. ai mei au depus oua dupa vreo 7 luni dupa ce le-am pus cuib wink

rary wrote:

astept parerile voastre:

12,132

cat e o colivie din pet-shop ce mi-ar trebui mie ?

12,133

maxim 100 lei

12,134

Am vazut ca puii mei se cam plictisesc. Asa ca le-am confectionat o jucarioara, plus un sirag de suzete de plastic. Pun mai intai poza sa imi spuneti daca sunt bune pentru ei si daca este ok o sa le pun. Prima este un cd , i-am facut gauri si am agatat suzetele alea.
Ce parere aveti?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,135

sunt super frumi..vor fi foarte bucurosi.

12,136

zucchina wrote:

Am vazut ca puii mei se cam plictisesc. Asa ca le-am confectionat o jucarioara, plus un sirag de suzete de plastic. Pun mai intai poza sa imi spuneti daca sunt bune pentru ei si daca este ok o sa le pun. Prima este un cd , i-am facut gauri si am agatat suzetele alea.
Ce parere aveti?

cu siguranta cd le va placea pentru ca se vor vedea in el.. sunt foarte frumoase

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,137

Multumesc. Deci pot sa le pun?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

12,138

zucchina wrote:

Multumesc. Deci pot sa le pun?

pai daca nu sunt prea mici suzetele si nu le pot desface si nu exista riscul sa le inghita, eu zic ca da,, dar sa vedem ce zic si ceilalati utilizatori

12,139

Nu sunt mici cat sa le inghita. Si de desfacut doar sa traga serios de ele..

-Marina-

12,140

mihaela pune si tu ceva poze cu papagali tai:D

12,141

Marina,  :bravo:  :bravo:  :bravo:

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

12,142

:hihi: Mersi, Adely :rusine:

-Marina-

12,143

papagalul meu a zburat  sad  si cu cinteza nu am poze.. wink

rary wrote:

mihaela pune si tu ceva poze cu papagali tai:D

12,144

Asta e o poza cu perusul meu Mihaela. Daca te uiti atent se vede cerculetul si abia incepea sa naparleasca.  tongue

Uite link-ul cu conditiile optime imperecherii. http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … lor-optime

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,145

CD-ul ala in nici un caz. Contine produse chimice, si poate roade din ele. zgarie cd-ul cu ceva si ai sa vezi cumj se ia de pe el straturi de tot felul de componente.  nu e indicat deloc!

zucchina wrote:

Ce parere aveti?

12,146

aleku wrote:

CD-ul ala in nici un caz. Contine produse chimice, si poate roade din ele. zgarie cd-ul cu ceva si ai sa vezi cumj se ia de pe el straturi de tot felul de componente.  nu e indicat deloc!

zucchina wrote:

Ce parere aveti?

nu rod din el ci doar de uita.. pasarile mele nu  le-au facut nimic ci doar se admira..
fiecare cu parerea lui.

12,147 (edited by aleku 10-07-2012 15:32)

papagalilor le place sa roada. pana la urma tot vor roade. si atunci va va parea rau... mai bine previi decat sa se intample ceva. cd-ul ala poate fi inlocuit cu o oglinda ceva...

12,148

poate ca vor roade nustiu ce sa spun...

Adaugat: 10-07-2012 17:08

herbudgies wrote:
rary wrote:

astept parerile voastre:

Colivie prea mica, cuib extrem de mic ( ar trebui dublu in lungime), mancare nediversificata, fara os de sepie, si te intrebi de ce nu fac pui???

Trebuie indeplinite macar conditiile minime pentru a se reproduce. Bine ca perusii sunt inteligenti si nu se reproduc decat in conditii optime.
TI s-a dat un link util - daca l-ai citit si nu vezi unde gresesti, e redundant sa mai adaugam ceva.

PEntru cei care nu au colivii suficient de spatioase si cele din pet-shop-uri vi se par scumpe, va dau un site unde gasiti colivii foarte bune 50x 40x 75.
Sunt 125 lei ( 150 cu tot cu transport).
Link-ul pe MP, pt cei interesati

scuza-ma ca postez si eu chiar acum dar m-am tot gandit ce vrea sa insemne osul asta de sepie, apoi mi-am dat seama dar eu obisnuiesc sa ii spun calciu :d

12,149

rary wrote:

cat e o colivie din pet-shop ce mi-ar trebui mie ?

Oferta lui herbudgies pt colivie sa stii ca este foarte buna, si ca marime si ca pret. Chiar apreciez mult acel mesaj si ca vrea sa va ajute.

Adaugat: 10-07-2012 17:48

Va prezint noua casuta a peruseilor mei  :bravo:  smile
Asta da colivie. Eu si daca asi avea doar 1 singur papagal nu l-asi tine in pichinetele alea de colivii. Pare ca coliviile postate de herbudgies imi par si mai mari, asa ca este o investitie buna, in petsop nu cred ca gasesti la banii astia.
Eu am dat 130 Ron.

:perusi:

12,150

am fost la petshop, am gasit ceva asemanator cu a lui hebudgies la pretul de 45 ron. era si la 63 si la 75 dar am vazut una la 45 de ron foarte incapatoare... nu stiu mai vad daca cumopar alta sau nu...

ok latifa, acum sar putin de la subiect cu o probl ff mare:

de cand am cumparat femela, mai bine spus de cand o am daca o scot din cusca o apuca pe naiba doamne iartama, sa va zic mai bine nici nu ma lasa sa o ating asa ravagii face prin cusca, da ma rog dar daca o scos se da cu cape de pamant si se sperie cam de orice si inca o problema- nu poate zbura in sus nici 15 cm. dar e chiar mare, ati vazut in poze, nustiu credca ar trebui sa cloceeasca ? nu stiu dar e destul de umflata la cloaca bine ma rog iar Gigel, masculul el e destul ded cuminte.

adevarul e ca nu ii prea scot din cusca...
1. ar trebui sa i scot ?
2. pe amandoi ?
3. cat timp ?
4. e bine in balcon chiar daca e putin cam cald ?
5. in ce moment al zilei si cam cat timp ?
6. cum as putea sa i dresez mai bine zis sa ii invat mai bine cu mine ?