4,251

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

aleku wrote:
moviaqua wrote:

Multumita lui aleku care a fost foarte generos si nu mi a dat reteta pe care am avut de la deyseby la mesaje private si care din dorinta de a curata mesajele primite le am sters pentru ca se adunase acum hranesc pasarea cu chimicale asa cum le a numit aleku.Multumesc ms aleku pentru amabilitate.Spor la clienti.

Te rog sa te abtii de la mesaje la adresa mea pe toate topicurile.

Gaby, am motivele mele sa nu postez public reteta sau sa o dau oricui.

Si mie poti sa-mi dai reteta? tongue   Ti-am trimis si un MP

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

4,252

irisul wrote:

Alex a inceput sa gangureasca in mai multe tonuri si parca ar vrea sa zica ceva. Asta inseamna ca incearca sa spuna ceva sau asa fac toti? Scoate tot felul de sunete dar care nu seamana cu niciun cuvant. Ce sa fie ?

de vorbit pe limba lor vorbesc mult, acum cine stie

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,253

tomanicoleta wrote:
irisul wrote:

Alex a inceput sa gangureasca in mai multe tonuri si parca ar vrea sa zica ceva. Asta inseamna ca incearca sa spuna ceva sau asa fac toti? Scoate tot felul de sunete dar care nu seamana cu niciun cuvant. Ce sa fie ?

de vorbit pe limba lor vorbesc mult, acum cine stie

ai un verzisor foarte frumos, sa iti traiasca  :malex:

incearca sa ii repeti anumite cuvinte, mai mult numele lui smile

trebuie sa ai rabdare smile

oricum ei se "cearta" foarte mult pe limba lor

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

4,254

lui coc al meu ii e frica de aspirator.
cand dau drumul la aspirator e tare suparat.

irisul: Incearca atunci cand ii dai drumul sa dai dumul la apa in chiuveta sa curga. asa i-am facut eu si in secunda 2 a fost pe umarul meu si s-a dus la apa.
ii place mai mult sub jet decat in cadita. ca la dus:)))

2X :perus: 1X :malex: 1X :pisica: 2x :caine:

4,255

Mereu ii repet numele si am vazut ca se face atent cand ii spun numele.
Cat despre apa, fuge de ea. Il mai stropesc din cand in cand, l-am pus si in chiuveta cu apa curgand, i-am pus acum si un castronel cu apa si o oglinjoara in el si degeaba. O sa-l mai duc in cada sa dau drumul la dus sa vad cum se comporta atunci.
Parerea mea.... este prea mic si inca nu stie cum `se mananca` placerile vietii smile
Ma bucur insa ca a inceput sa manance mar, si ou. Legume mai putin sad

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,256

irisul wrote:

Cat despre apa, fuge de ea. Il mai stropesc din cand in cand, l-am pus si in chiuveta cu apa curgand, i-am pus acum si un castronel cu apa si o oglinjoara in el si degeaba. O sa-l mai duc in cada sa dau drumul la dus sa vad cum se comporta atunci.
Parerea mea.... este prea mic si inca nu stie cum `se mananca` placerile vietii smile

eu ti-am spus sa stai linistit ca o sa intre si in apa.. la inceput le e frica, dar daca au zilnic castonelu/cadita o sa-si faca curaj...
pako al meu se urca sus la inceput pana cand intr-o zi knd m-am dus sa vad ce face, el era in cadita, maro tot de ce se udase..cu rabdare iris ai sa vezi ca o sa fie bine, la fel a fost si cu mancarea..

4,257

incearca si cu banana..:)

irisul wrote:

4,258

in general baita o face de nevoie...nu trebuie sa il inveti !

Cocutza e inebunit dupa apa care curge la robinet !

irisul wrote:

stai linistit cu mancarea.
Coco nu manca morcov, dar acum e o placere pentru el.
incearca sa ii faci pofta, mananca in fata lui, NU ii da, apoi il servesti si pe el cu o portie micuta. O sa inceapa sa ii placa, iti garantez.

Råman un anonim.

4,259

Am incercat si cu banana si morcov. Ciuguleste putin si se scutura ca nu ii place smile Stiu ca pe parcurs o sa se invete dar imi e teama sa nu se imbolnaveasca pana atunci pentru ca mananca foarte multe seminte de floarea soarelui negre si acelea sunt uleioase.

4,260

in cazul acesta incearca sa ii dai mai multe fructe....
si Coco e inebunit dupa semintele negre, dar ii dau moderat !
incearca si cu mar !

Råman un anonim.

4,261

mar mananca destul de bine. a inceput sa manance si ou fiert. in rest nimic deocamdata.

Adaugat: 02-07-2012 23:38

si pe langa semintele negre are si mei, ovaz, grau, canepa si alte seminte care nu le mai stiu denumirea. Nu mananca decat semintele negre smile

4,262

incearca sa ii cumperi seminte negru cu alb, ca sa spun asa.
peste semintele combinate incearca sa razi putin mar, asa poate le confunda si mananca ... poti sa incerci si morcov ( ras )

e destul de greu sa il convingi, dar pana la urma se acomodeaza.

Råman un anonim.

4,263

fiecare pasere cu gusturile ei , ca si omul.. pako al meu sa nu vada banana ca o arunca imediat, in schimb morcov manaca,, eu ii dau aproape orice frunct si leguma, biscuiti, fulgi de porumb, cateodata ii fac floricele fara sare si fara ulei,paine e disperat,

4,264

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dsq8A2rteqE[/youtube]

Relaxare smile

Adaugat: 03-07-2012 12:39

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OI-K2uY6qOg[/youtube]

La SPA smile

4,265

latifa multumesc frumos pentru titlul de super utilizator.. :hug:

4,266

irisul wrote:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OI-K2uY6qOg[/youtube]

La SPA smile

e un cuminte si un frumos!sa-ti traiasca!

Max-aratinga nanday

4,267

irisul wrote:

Relaxare smile

de la atata relaxare ne-a luat si cascatul...
ce n-as da sa fie si pako asa bland ...
ai o frumuste iar de cuminte ce sa mai zic ca nu mai am cuvinte.. bravo voua ..

4,268

Nu este tot timpul asa. Cand sta pe colivie e mai greu sa-l iau de acolo. Se face ca ma musca precum un caine smile) Si eu ma bucur ca am facut progrese mari. Nu reuseam daca putea sa zboare. Dar nu-i nimic, in 2-3 luni va avea iar aripioare si va putea zbura unde vrea el. Pana atunci o sa-l imblanzesc asa cum mi-am dorit si sper ca in scurt timp sa inceapa sa si vorbeasca smile

4,269

vai ce scump e sa iti traiasca si sa fie la fel de cuminte!!!!!

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,270

cocutul meu si-a rupt o pana de la coada, cea mai lunga:( ieri cand i-am dat drumul se vedea ca nu prea mai areechilibru. abia ii crescuse..sta ca o antena in sus..sa o las asa,  sau sa incerc sa o rup de tot?

Adaugat: 03-07-2012 18:36

foarte frumos.
sa-ti traiasca si sa te bucuri de el:)

irisul wrote:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dsq8A2rteqE[/youtube]

Relaxare smile

4,271

artemis wrote:

cocutul meu si-a rupt o pana de la coada, cea mai lunga:( ieri cand i-am dat drumul se vedea ca nu prea mai areechilibru. abia ii crescuse..sta ca o antena in sus..sa o las asa,  sau sa incerc sa o rup de tot?

daca o tragi, va creste mai repede decat daca o tai. aproximativ intr-o luna creste la loc.

4,272

am incercat sa trag de pana dar ma doare sufletul ca il doare..il mai las asa. oricum o sa-i cada.

4,273

Dureaza pana o sa-i cada si apoi dureaza pana o sa-i creasca.
Poate o sa-l doara dar solutia cea mai rapida sa ii creasca alta noua este sa o tragi. Eu l-as lasa asa. Cu ce te incurca pentru ca are o pana rupta? La directie ? Se adapteaza el pana la urma smile

4,274

Ca veni voeba de pene nu stiti cand si le va schimba caci sper sa ii apara cercul dar i-a cazut o pana din coada bine ce nu una albastra una :malex: si am sa pun o poza cucapul lui ca sa ii vedet cercul caci are si putin negru dar o dunga subtire

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,275

Din cate stiu eu, intre 2 ani si 2 ani jumatate ajunge la maturitate iar cercul negru din jurul gatului devine negru numai daca este mascul. In cazul tau daca se vede putin negru inseamna ca este in formare. La femela nu se observa decat o dunga `decolorata` care se distinge greu.