1,076

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

deyseby wrote:
nimfa185 wrote:

unde as  putea sa  ma duc cu el? stiu unde  la  mn pe strada sa duc acolo...

din ce oras esti? eu sunt din Suceava .

din  bucuresti dar  nu am  mai  fost cu el.. poate  mi sa  aparut.. el este mic si daia are  nevoie de  multa somn si altele

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,077

Am o rugaminte la cei care se pricep mai bine: spuneti-mi si mie ce mutatie este Jackie a mea, ca n-am reusit sa ma lamuresc citind articolul despre mutatii. Trebuie sa specific faptul ca penele care sa vad maro in poza sunt de fapt negre, dar au iesit maro din cauza luminii. Multumesc.

1,078

Nu este mutatia Pied? hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,079

da e pied

1,080

Multumesc mult, deci am o fetita arlechin. Puteti sa-mi spuneti mai multe despre aceasta mutatie ? Este buna ? Am citit la capitolul "mutatii" ca pot fi benefice sau nu. De asemenea, la mutatia Pied este mentionat doar ca portiuni din penajul gri este inlocuit. La Jackie nu exista deloc gri inafara unei singure pene la coada (aceea tarcata dedesubt). In rest are alb, galben, negru si cele 2 pete portocalii in obraji. Multumesc anticipat.

1,081 (edited by snow 24-02-2009 20:32)

este o combinatie intre lutino si pied cred,asa cum fata mea este o combinatie intre perlat si whiteface.

in materialul care a fost scris se refera la mutatia genetica de penaj nu si la cea din interiorul organismului.Si noi oameni suferim mici "mutatii genetice" ma refer la faptul ca nu toti avem aceeasi ochi,acelas par din cauza reconbinari a 2 structuri de ADN unul de la mama si unul de la tata,dar aceeasta mutatie este data sa zicem de Dumnezeu pt ca nici un  om sa nu fie la fel.Si noi oameni ne credem uneori Dumnezeu si ne ma jucam si noi cu creatiile Lui.

Din pacate daca mutatia nu este stabila adica daca ADN-ul nu este stabil pot aparea repercursiuni in timp in sensul de boli, fertilitate,malformatii si multe altele.
Scuze dar mi-se trage de la facultatea de medicina.

1,082

Multumesc mult Snow, nu trebuie sa te scuzi, orice lamurire este utila, mai ales daca ne iubim micile sufletele pe care le ingrijim. De altfel am observat cu bucurie ca pe acest forum fiecare cauta sa isi aduca contributia cat mai activ, si orice sfat este dat cu maxima promptitudine. Tot asa incerc si eu sa fac, atunci cand este de competenta mea, sau cand m-am lovit de o situatie similara. Multumesc inca o data !

1,083

cu placere dan

1,084

PT NIMFA 185. sar putea sa fie cum zici tu. eu totusi insist sa mai iei o fetita.sa vezi cat de repede se schimba. e mic si a fost luat din mai multi ca el si ii lipsesc. eu sunt mai miloasa si poate de asta.

Adaugat: 24-02-2009 15:49

Irinel wrote:

De ei doi sunt aproape convins ca sunt baieti nu dupa penaj ca...dar dupa comportament sunt baieti amandoi pt ca danseaza canta si tot tacamul:)

or fi pe invers poate ? glumeam. canta in triluri? sau tipa des? daca ai doua fetite ,una dintre ele poate lua comportamentul unui baietel, dar cu totul diferit .

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,085

o sa  il iau  dar  nu cred ca sa  pun  peste el repde ca  cred ca  il  ignore pe ea si poata sa   il  bata... habar nam dar  o sa il iau

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,086

salut. pt NIMFA 185. de ce crezi ca se bat?

Adaugat: 24-02-2009 18:51

nu ma refer la imperechere. ma refeream la compania celuilalt. sa aiba cu cine comunica. si cu cine sa se ia. posibil sa se accepte din prima daca nu e mare diferenta intre ei. baietelul cel deal doilea s-a acomodat in 10 min si se ciuguleau deja. iar cu primul a durat 3 luni sa se acomodeze. depinde.

- Mary-

1,087

da stiu  ce vrei sa  spui.. dar  e  inca e  mic pt asa ceva.. habar nam dar  o sa intreb acolo cand  iau..si acuma  e afara din cusca si  se duce  unde apuca nu zboara  f bine.. si e cam  fricos la  inaltime

==>Misu<==

1,088

super. ma bucur pt el. nu stie pt ca nu sunt lasati sa zboare deloc si de asta. vezi la pet sa nu te abureasca cu fetita in privinta varstei. le zici ca vrei sa schimbi fata in cazul in care nu se accepta . sa-ti dea alta dupa 3 zile daca vrei ca au obligatia sa-i schimbe la cat costa o nimfa si nu numai. eu am schimbat 3 fete pana la asta si au fost de acord. in toate 4 shopuri in care am intrebat daca se poate

Adaugat: 24-02-2009 20:01

PT. SNOW. ce fac ai tai? am luat rumegus si l-au scos. am lasat cuibu gol. stau mereu in el. mai ies si mananca.fata nu prea vrea sa stea iar el intra sii canta din cuib pana vrea si ea.

- Mary-

1,089

inca  o veste  buna lam  invatat sa  intre  inapoi  in cusca am stins  lumina si am  vb cu el sa  intre acolo si chiar acolo sa dus

==>Misu<==

1,090

ai mei rod tot ce prinde.faptul ca au scos rumegusul inseamna ca vor ei singuri sa isi faca culcusul in sensul ca incepe naparlirea.

1,091 (edited by Irinel 24-02-2009 21:35)

deyseby wrote:
Irinel wrote:

De ei doi sunt aproape convins ca sunt baieti nu dupa penaj ca...dar dupa comportament sunt baieti amandoi pt ca danseaza canta si tot tacamul:)

or fi pe invers poate ? glumeam. canta in triluri? sau tipa des? daca ai doua fetite ,una dintre ele poate lua comportamentul unui baietel, dar cu totul diferit .

canta nu tipa si i-am invatat sa imite sunete ;;) ca atunci cad=nd baietii fuiera dupa o fata :wis: cool

1,092 (edited by deyseby 25-02-2009 09:10)

bine. ma bucur pt ei. ai gasit fetite? de obicei gasesti fetite mai des, in general lumea cauta baietei pt ca au un comportament mai special si sunt si mult mai comunicativi. bafta! PT IRINEL.

- Mary-

1,093

pt deyseby fa-ma si pe mine sa inteleg ceva.Stiu sigur ca am o pereche DAR ei stiu sa faca nu mai prostii impreuna si nici macar urma imperechiere.Daca masculul se duce sa o pupe pe fetita ea da sa muste,iar de "spalat" asteapta unul de la altu.

1,094

snow wrote:

pt deyseby fa-ma si pe mine sa inteleg ceva.Stiu sigur ca am o pereche DAR ei stiu sa faca nu mai prostii impreuna si nici macar urma imperechiere.Daca masculul se duce sa o pupe pe fetita ea da sa muste,iar de "spalat" asteapta unul de la altu.

Salut! bine macar ca stii ce sunt , eu una nu prea pot face diferenta intre mascul si femela la cei galbeni simpli, pt ca nu am avut niciodata specia asta in rest le-am avut aproape pe toate . am avut 9 de toate si le cam cunosc. nu cunosc perfect denumirea fiecarei mutatii in parte si de aia scriu cum ma exprim eu. am citit mutatiile dar nu sunt de acord in totalitate cu ele , deoarece dupa forum ar trebui sa aiba ochii rosii si ciocul roz si la al meu nui pomeneala de asa ceva. are ciocul si ochii inchisi la cel de acum gri. ce as vrea sa-ti zic din ce cunosc eu de la ai mei, din prima pereche pe care am avut-o, fata era normal grey si baiatul pastel silver ,. una fata era mult mai mare decat baiatul si se intampla exact acela-si lucru ca la tine. in 6 luni  nu s-au apropiat deloc. baiatul canta iar femela il respingea. am schimbat baiatul si se intampla la fel, dupa care am dat-o pe ea la cineva si am luat a 2 pereche.A doua a fost din doua fete diferite  una pe care o am si acum normal..... si alta era galben ca negru pe aripi si dungi pe coada. amandoua aveau dungi, dar se intelegeau si se curatau pana mi-am dat sama ca sunt fete amandoua. am schimbat-o pe cea galbena cu un baiat galben ca nu am gasit altul nicaieri si s-au acomodat in 3 luni poate mai mult. numai fata voia ciugulita ea nu il ciugulea deloc pe el , mai mult il musca cand voia si el .dupa care la o perioada de 2 sapt se si  imperecheau .dar tot nu erau ff apropiati si el nu prea canta. dupa ce a murit cel galben l-am luat pe asta gri si se ciuguleau dupa 10 min. dupa 2 sapt se imperecheau si se intelegeau  perfect. tot ea e cea care vrea iubita. si ea nu vrea sa-l curete. toate fetele au fost mai salbatice fata de baieti. sunt mai reci si distante.ai mei acum  se calca de 3 ori pe zi , baiatul canta sau nici nu apuca sa cante ,ca ea se apropie de el si se aseaza jos cu codita in sus.el intra ff des in cuib sii canta in triluri. nu tipa si nici nu fluiera . fluiera cand o cheama la imperecheat. are diferite forme de cantat ,depinde ce vrea sa faca fata si ea face. o cheama in diferite forme. cand intra in cuib canta in triluri precum canarii si ciocneste 5 min inauntru in cuib si ea merge si sta cu el , dupa care ies amandoi. fluiera cand vrea sa stea fata la imperecheat si tipa cand vrea ca fata sa mearga sau sa zboare dupa el. cam atat ca am scris un istoric intreg. bafta. astept outele si nu mai vin. nu stau mult unul langa altul precum perusii , sunt mai distanti.

Adaugat: 25-02-2009 18:44

pt IRINEL. ia cate unul cu tine cand mergi la agatat , ii inveti trilul tau si pleci . de restul se ocupa ei . sa nu te superi cand glumesc. mai pune poze cu ei ca sunt ff draguti. pa

Adaugat: 25-02-2009 18:59

PT. NIMFA 185.  cum se simte Paco? sia revenit?

- Mary-

1,095

deyseby diferenta intre ei este de cam 6 luni.Si de cand am adus baiatul fata s-a schimbat in sensul ca nu mai sta in casauta,dimineata cand iese baiatul afara o cheama si pe ea,cand se duc la masa se duc amandoi (frumos cand mananca este ca fiecare are hranitoarea lui si nu prea mananca unul de la altul).Stiu ca este baiat pt ca am fost cu el la cineva deoare ce am crezut initial ca este fetita si mi-a spus sa nu imi fac probleme.In cuibar intra doar fata atunci cand nu are pus capacul.Nu stiu ce sa mai cred sad mad :cry:

1,096

deyseby wrote:

PT. NIMFA 185.  cum se simte Paco? sia revenit?

da e  bine  iam dat  drumu   prin  camera  si  se  plimba  peste   tot  vine pe  langa  mn sa  pune  pe  monitor.. ca  ma scol de pe scaun sa  ma duc  la  cusca lui  vinr   dupa   mn si se  pune  pe spatele meu

==>Misu<==

1,097

hai sa iti arat ce mai fac ei in timpul liber

1,098

PT. SNOW. sa nu zici ca fetita da pupic? i-mi vine sa-i mananc! serios. ai rabdare ca par sa se inteleaga. cand fata ciocneste in ceva, ca in prima poza inseamna ca incepe sa " vrea pui" daca intra in cuib doar cand e deschis capacul poate vrea cuibul asa fara capac. am vazut pe net, nimfe in "cuibar." adica un cosulet mic descoperit, cu servetele mai mari in el sau altceva si care era pus la vedere pe masa sau pe mobila mai jos. si aveau si pui. deci fiecare cu moftul lui. de ce aveam senzatia ca fata e la fel ca baiatul? nu am mai revazut pozele din urma si de asta cred. fata e o splendida sa stii. cred ca am comfundat " marfa cu ambalajul" sa stii. se pare ca fata e cea cu obrajii rosii . nu?

Adaugat: 25-02-2009 22:30

PT. NIMFA 185. vezi ca vrea companie? daca stai toata ziua cu el e bine dar daca nu , cade in depresie si poate a avut un moment din asta.bine ca e sanatos asta conteaza. de obicei toti papagalii nu conteaza de ce fel e, care nu au partener se ataseaza f mult de stapan, iar cand e singur o perioada cade in depresie. de asta isi smulg penele uneori.persoana la care am dat prima fetita pe care am avut-o avea un baietel din aceeasi mutatie si era singur. dar coada era toata rana, pt ca si-a smuls penele de suparare. acum sunt f fericiti amandoi pt. ca erau de aceeasi varsta si s-au acomodat perfect.

Adaugat: 25-02-2009 22:46

snow wrote:

hai sa iti arat ce mai fac ei in timpul liber

ai mei zboara de pe colivie jos si se baga sub pat. primul e baiatul care pleaca si dupa ce intra sub pat incepe sa cante sa vina si fata. cand merge la el incep trilurile. i-ti dai seama cum se aud triluri de sub pat? zici ca sunt pasari de pamant.

- Mary-

1,099

paco  sa  invatat sa  intre  in  cusca, si vine pe  birou, pe  tastatura, pe  masa, pe dulap, pe  o  cruce de aia  mare de  lemn acolo  cred ca  il  place   lui... dar  faza  este  se loveste... cand  zboara, zboara si   cand sa se apuce de ceva se  loveste... asa e  pana se  invata, acu  zboara  mai   bine..cum il  prinde  lui..

==>Misu<==

1,100 (edited by snow 26-02-2009 00:27)

fata da pupici numai cand ai o samanta de floare soarelui intre buze si este atat de dulce sa ii simt cioculetul cald lipit de buzele mele.Ea stie sa manance din mana dar nu sta sa pui mana pe ea si nici nu vine la tine,dar acum s-a mai obisnuit si ar vrea sa ma pupe si fara o recompensa.Aaaaa biatul cand o vede ca papa din mana vine si el dar ii este frica.
Fata este cea alba cu gri,iar baiatul este cel cu galben si impunator.

sa stii ca asa am sa fac am sa iau capacul de la cuibar si poate ma gandesc sa il pun sus pe mobila pt ca pasarile isi fac cuibul in cel mai inalt loc pentru siguranta.

Adaugat: 25-02-2009 23:52

ai mei zboara pe mobila sus si se iau de plusurile mele,roade cutii dar niciodata mobila.Dimineata la prima ora este minunat sa te trezesti ceva de genul VVVVVVVVRRRRRRRR (zboara), BBBUUUFFF (baiatul are o problema cu perdeaua si cand are elanul prea mare mai da un cioc de geam),VVVVVVVVRRRRRRRR(vboara)si la final un CCCCLLLLIIIINNNNGGGG (se aseaza pe colivie sau pe mobila).Se mai apuca sa tipe si tot asa.

A ce vroiam sa iti mai spun ca baiatul inca nu a inceput sa cante in triluri asa cum trebuie, de multe ori l-am auzit tipand dar l-am auzit o data sau de 2 ori sa si cant si am ramas surprinsa pt ca nu l-am invata.Poate pt ca este inca pui sa nu cante?  fata are cam un an jumate iar baiatul in jur de 9-10 luni.

In legatura cu ochii la cei mici daca stai atenta si te uiti ai sa vezi ca au ochii rosii,nu te uita din fata,uita-te dintr-o patre si ai sa vezi ca sunt un rosu inchis spre visiniu.Stiu asta de la ai mei.Amandoi au ochisorii rosii dar depinde din ce unghi ma uit la ei.