Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
Sunt total de acord cu tine aleku.
Irisul:
Daca papagalul are doar 3-4 luni si nu a fost invatat sa manance fructe si legume, adaugarea lor trebuie facuta treptat in meniu. nu trebuie fortat pentru ca nu toti papagalii mananca ardei sau ou fiert sau etc. fiecare isi formeaza niste preferinte din care isi poate lua necesarul de vitamine si proteine. dupa cum si oamenii nu manaca orice, fiecare avem felurile noastre de mancare care le preferam sau altele care nu ne plac, asa sunt si ei.
De obicei poti incepe cu banana si mar, in general, tuturor le place.
Un caine nu poti sa-l compari cu micul alexandru. nu stiu daca ai observat dar sunt mult mai incapatanati, iar comparatia cu un copil este destul de apropiata de adevar.
in ceea ce pricveste taiatul aripilor, este cea mai gresita metoda dintre toate. crescatorii cu experienta nu recomanda sub nici o forma taiatul aripilor.
degeaba ai crescut animale de mic pentru ca nu ai crescut micul alexandru.
inainte sa dai sfaturi atat de eronate consulta-te cu alti crescatori, si aici nu ma refer neaparat la noi, cei de pe forum cat cu cei care castiga bani din treaba asta.
Insa, dupa cum fiecare isi educa copii cum vor, asa fiecare isi creste alexutul cum considera.
Fara nici o suparare, dar tu numai exemple proaste aplici. ba sa infometezi pasarea, ba sa ii tai aripile... pai tie ti-ar place sa te infometeze cineva sau sa-ti rupa picioarele? nu de tot, atat cat sa nu mai poti merge o perioada?
irisul wrote:Si al meu era neastamparat si agresiv. In primele zile trebuia sa-l alerg 5 minute inainte sa-l pot prinde si am inteles ca nu este bine sa faci asta pentru ca il sperii foarte rau. M-am interesat putin si mi s-a spus sa-i tai aripile sa nu mai poata zbura dar atentie sa nu tai prea mult. Trebuie atat cat sa nu mai poata zbura. Dupa aceea vazand ca nu mai poate zbura cand ma apropiam de el, a stat si usor usor s-a acomodat. Iar daca musca, nu-i arata ca te doare. Trebuie sa rezisti putin la inceput, sa nu obseve ca te doare si nu o sa te mai muste. La mine a dat roade metoda si sunt multumit. Il las oriunde pentru ca stiu ca nu poate zbura nicaieri. In cel mai rau caz se catara cu ajutorul ciocului si ghearelor. Din ce in ce devine asa cum mi-am dorit. Azi a inceput sa manance si fructe si legume. Nu-mi ramane decat sa-l aud vorbind :bd:
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica: 1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.