12,201

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

aleku wrote:

da, naparlesc, eu adun toata ziua pene de prin colivie. Iar diareea, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji deocamdata.

snickers, nu stiu, si puii mei fac la fel, deschid aripile ridicate, dau din cap, baga capul sub aripa, si sasaie smile eventual lovesc cu ciocul stanga dreapta de gratiile de la colivie cand sunt inauntru.

cred ca se drogheaza smile))

12,202

motati mici tongue

12,203

foarte frumosi motati tai :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,204

Unul din puii mari are ciocul ca si cum ar fi ros, tocit. Nu inteleg de la ce. e pt ca tot loveste cu ciocul de gratii? sau de betele din colivie, sau de ce prinde? sau de la ce ar putea fi?

12,205

si-a revenit ...face scaunul normal vad...de curiozitate l-am pus pe cantar alaltaieri si avea 85 grame ...si azi cand lam pus avea 92 grame...mananca ca un purcelus smile)

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,206

Se simte f bine ricky cu noua lui cusca... a si iesit singur din ea.. dupa ce a mancat .. dar acum problema e ca nu prea stie sa intre inapoi.. statea sus pe cusca si era nervos ca nu stia cum sa intre inauntru , pe aceea rotunda se urca pe ea si se lasa pe gratii aluneca usor in jos si se punea pe batul din afara custii si intra inauntru.. dar cu cusca asta patrata daca sta sus pe ea nu prea stie sa intre inauntru... o invata singur sa intre?  Am pus 2 poze cu cussca noua si cea veche

12,207

Mie mi se pare mult mai ok cusca noua smile mai ales ca vad ca il tii destul de mult timp afara smile

- Bianca

12,208

biancadumi wrote:

Mie mi se pare mult mai ok cusca noua smile mai ales ca vad ca il tii destul de mult timp afara smile

dap sta mai mult afara... i-am pus in bucatarie de la un capat la altul un cablu dala gros si sta si pe ala si pe dulap smile si pe cusca.. iar seara il iau cu mine in dormitor si il tin pe piept si il scarpin in cap big_smile .. dar el acum e liber de vreo 2 ore si astept sa vad cand intra in cusca.. sper sa poata sa intre singur.. oricum azi imi aduce tatal meu niste bete ca sa ii le pun in cusca .. de lemn moale .. nu vreau sa i le las pe alea de plastic smile .. Astept cu nerabdare sa intre inauntru

Adaugat: 21-06-2012 13:59

o sa revin cu decorarea finala a custii mai tarziu smile

12,209

aleku, ciocul este decojit de la lipsa de calciu.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,210

deyseby wrote:

aleku, ciocul este decojit de la lipsa de calciu.

Multumesc. Ma mir oricum ca e cam cel mai voinic dintre toti  si cel mai neastamparat smile) am sa vad de niste vitamine, calciu ceva sa le mai dau. Ca oricum al mine e maternitate in perioada asta...

12,211

alllx wrote:

Salut! Puteti sa-mi spuneti va rog care ar fi dimensiunile minime pentru o colivie pentru 2 nimfe? Multumesc!

Pentru ca nu am primit nici un raspuns, am facut-o cat mi-a permis spatiul. Vi-i prezint pe Coco si Emy impreuna cu casuta lor:

12,212

wow ce mare si frumoasa e
felicitari :hug:

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

12,213

Foarte frumoasa cusca alllx.Am si eu o intrebare...casuta aia din lemn de pe oparte e pentru mancare..sunt curios...sau e cuib.Am zis ca prin august sau iulie fac si eu una din asta la tara si cand mai stau pe acolo il iau cu mine sa sperie gainile lu bunica...L-am mai dus si ii place foarte mult sa stea cu labutele prin iarba smile

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,214

Va multumesc pentru aprecieri!
"Casuta" este colivia in care l-am luat pe Coco de la pet-shop, el fiind primul sosit. Nu este din lemn este o colivie obisnuita careia i-am scos peretele din spate pe care am atasat-o de colivia mare, de care am prins pe cele trei laturi ramase bucati de lambriu PVC ramase de la confectionarea partii din spate si a acoperisului volierei. Am recurs la aceasta varianta pentru ca este exasperant cat de rau pot imprastia mancarea, in felul acesta cea mai mare parte a resturilor cad in tavita de pe fundul coliviei si sunt foarte usor de curatat. Cuib o sa le fac atunci cand o sa fie cazul.
As avea o nelanurire, cum am zis pe Coco, masculul, l-am luat primul de la pet dupa care la vreo saptamana i-am luat si femela, Emy. Ei statusera impreuna la pet-shop si erau cred intr-un fel obisnuiti unul cu celalat deci pot presupune ca sunt deja o pereche, totusi imi este teama ca nu cumva sa fie mama si fiu. Coco are un comportament mai ciudat de cand i-am adus-o pe Emy, in sensul ca in loc sa se infoaie si sa se impauneze cum am citit ca ar fi normal, acesta se gudura pe langa ea de parca ar fi o pisica in calduri, se baga in ea cu capul aplecat si asteapta sa fie scarpinat cu ciocul.

12,215

Si care e nedumerirea?

12,216

Din ce am ctit pana acum, masculii au un alt gen de comportament cu femela, mult mai impresionat decat o gudureala materna. Imi este teama  sa nu fie mama si puiul, nu o pereche cum speram eu. Acum eu nu vreau deja sa ma apuc sa reproduc papagali dar cred ca mai bine s-ar simti daca ar fi o pereche decat... rude de gradul I  smile

Adaugat: 23-06-2012 00:55

alllx wrote:

..... mult mai impresionat decat o gudureala materna....

am vrut sa zic impresionant

12,217

ai inteles gresit. toti fac la fel. si nu e numai cazul masculilor. si femelele fac la fel. se baga cu capul unul in celalalt pentru a fi ciuguliti. asa ca nu-ti fa probleme. e un comportament normal wink

Adaugat: 23-06-2012 07:06

Am crescut... puiutii mari si parintii mai in spate tongue

Adaugat: 23-06-2012 13:43

La baita tongue taticul Pico...

12,218

Sefa de trib de 9 ani a zis:
"De azi Emy se va numi Mimi!"
Deci:

12,219

crestem...

12,220

Dar toti sunt Normal Grey? big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,221

Asa se pare smile

12,222

Buna tuturor!!! :pup: A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat dar cu examenele nu prea am avut cand....vad ca avem si ceva utilizatori noi :hug: Piticuta mea va trimite cate un pupic tuturor :hug:

O nimfutza dragalasa: :nimfa: Kiiky :nimfa:

:heart: :heart: YonusSsha :heart: :heart:

12,223

Ce dragaliciune :heart:

12,224

ce scumpa este :heart:  :heart:  :heart:

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

12,225

Multumim frumos si transmitem pupici :iubareti:

O nimfutza dragalasa: :nimfa: Kiiky :nimfa:

:heart: :heart: YonusSsha :heart: :heart: