12,176

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

mereana28 wrote:

moviaqua , se pot elimina , tu ai nimfa , eu am perus , dec daca perusica mea le elimina , le elimina si nimfa ta , ca e mai mare , daca ai sa intinzi cacatelul in palma , sau unde vrei tu , ai sa vezi ca le elimina , perusii mei mai inghit fie plastic din betele pe care stau , fie plastic din hranitori , iar daca e sa iau cacatelul si sa il intind in palma le gasesc acolo , crede-ma ca iti spun din propria experienta , le elimina , nu se vad in cacatel daca nu il intinzi , descompui in palma

Practic ar fi o bucatica de cauciuc cat un bob de mei.Normal ar trebui eliminat cred,asa cum elimina nisipul.Am auzit ca in cazul nisipului sau a perticelelor se elimina greu chiar dupa ani ma refer in general la pasari.Eu nu stiu cum e cu "drumul" mancarii, am gasit ceva o poza cu anatomia la papagal dar cred ca ar trebui sa fiu lamurit mai exact pun si o poza doua pentru pareri,oricum cu siguranta mai sunt care sunt interesati sau vor fi despre aceasta nelamurire.Cu respect pentru toti cei ce citesc.

Adaugat: 18-06-2012 20:48

Am uitat sa precizez daca nu ar putea ramane diferitele bucatele mici ingerate(plastic,cauciuc ,lemn etc)in peretii pipotei(gizzard)

12,177

nu raman. orice corp, in dimensiuni rezonabile, va fi eliminat. Organismul digera si isi alege sarurile necesare, iar ce nu ii trebuie elimina. Si asta se intampla la orice vietuitoare. Atata timp cat nu e de dimensiuni mari, sau nu a intrat pe caile respiratorii, la un momentdat va fi eliminat.

12,178

aleku wrote:

nu raman. orice corp, in dimensiuni rezonabile, va fi eliminat. Organismul digera si isi alege sarurile necesare, iar ce nu ii trebuie elimina. Si asta se intampla la orice vietuitoare. Atata timp cat nu e de dimensiuni mari, u nu a intrat pe caile respiratorii, la un momentdat va fi eliminat.

Aleku asa e si in cazul petricelelor inghitite de catre pasari?Ma refer la cele care se afla direct in pipota.Cred ca daca ar intra pe caiile respiratori si cel mai mic obiect/bucatica de plastic cauciuc etc pasarea ar da semne de respiratie greoaie...nu ar trai cu un corp strain pe trahee de exempluoricat de mic ar fi el

12,179

pai normal ca si in cazul pietricelelor. gandeste-te la gaini sau la rate, gaste care mananca tot ce gasesc. daca nu le-ar elimina ar aduna in pipota tot nisipul si pietricelele si pana la urma ar plesni...

12,180

aleku wrote:

pai normal ca si in cazul pietricelelor. gandeste-te la gaini sau la rate, gaste care mananca tot ce gasesc. daca nu le-ar elimina ar aduna in pipota tot nisipul si pietricelele si pana la urma ar plesni...

Inseamna ca nu trebuie nimeni sa isi faca grji in privinta astainsa referitor la nisip citisem tot pe net pundeva ca se elimina in luni sau chiar ani asta nu am inteles de ce asa greu?

12,181

daca eu scriu pe un site tot felul de prostii si minciuni, asta inseamna ca trebuie sa iei totul de bun?

Adaugat: 18-06-2012 23:57

crestem...

12,182

buna.am si eu o intrebare.fara sa imi dau seama am pus cusca langa o orhidee.papagalu cred ca a farmitat o floarea decat a mancat-o pentru ca am gasit bucatele si in cusca si pe langa.are ceva.vreau sa precizez ca a rupt cam jumate de floare

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,183

salut .. imi cer scuze am lipsit o vreme am fost plecat tongue vin si eu cu o intrebare .. vreau sa ii schimb cusca lui ricky credeti ca asta este mai mare ? Cusca Irene 2 , mie mi se pare mai mare decat ce pe care o are acum .. mai spatioasa adica

12,184

Oricum e mai buna ca o cusca rotunda...astea rotunde doar iti dau impresia ca sunt spatioase dar nu e asa....

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,185

savinalex wrote:

Oricum e mai buna ca o cusca rotunda...astea rotunde doar iti dau impresia ca sunt spatioase dar nu e asa....

ms tongue

12,186

Au iesit toti puiutii.  5 puiuti  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:

12,187

alekule ce parere ai de cusca aia.. e buna?

12,188

sincer, mie imi pare cam micuta smile) ale mele sunt cam cat aia si inca jumatate tongue

12,189

aleku wrote:

sincer, mie imi pare cam micuta smile) ale mele sunt cam cat aia si inca jumatate tongue

Colivie Irene 2 alb albastru cu dimensiunile 45x27x43 cm. astea sunt dimensiunile.. oricum e mai spatioasa decat aia rotunda care o am acum... plus ca e patrata

12,190

mie mi se pare mica smile ale mele sunt Irene 4 - 59 x 38 x 53 cm... si cu cat e mai amre cu atat e mai spatioasa. dimensiunile care le pui tu acolo mi se pare foarte mici ... 27 cm ? ia o ruleta si vezi ce inseamna dimensiunile alea.... sunt mici.... eu unul nu as tine o nimfa intr-o colivie asa mica.

12,191

aleku wrote:

Au iesit toti puiutii.  5 puiuti  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:

Felicitari !  big_smile

Vad cel putin o femela lutino intre pui ( cu puful galben ? )
Ce s-a intamplat cu oul gri? Era DIS ?

12,192

Multumesc! smile la nimfe toti au puf galben cand ies din ou. mai peste vreo sapt imi dau seama daca va fi vreo unul galben:P

Acel out din pacate avea puisorul format, dar mort.

12,193 (edited by Latifa 22-06-2012 22:25)

Un clip cu coco imi ete asa dor de el
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lDPS5Nh3VdM[/youtube]

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,194

aleku wrote:

mie mi se pare mica smile ale mele sunt Irene 4 - 59 x 38 x 53 cm... si cu cat e mai amre cu atat e mai spatioasa. dimensiunile care le pui tu acolo mi se pare foarte mici ... 27 cm ? ia o ruleta si vezi ce inseamna dimensiunile alea.... sunt mici.... eu unul nu as tine o nimfa intr-o colivie asa mica.

Irene 4 pare a fii o colivie de o pereche de nimfe.. nu de unul singur... am cumparat aseara cusca si mi se pare ca are f mult spatiu spre deosebire de cealalta cusca care o aveam rotunda ! Mult mai mult spatiu are tu poate tii 1 pereche de nimfe in Irene 4

Adaugat: 21-06-2012 09:39

Stie cineva de ce isi ridica aripile asa si face ca cioara? smile) ... Asta e noua lui cusca tongue

12,195

Mie mi se par oricum prea ingusta... 27 de cm e o distanta dstul de mica.... daca intinde aripile nu se loveste de laterale ?

12,196

Nimfa mea are diare ce ii pot da?si de la ce o fi facut ?
-------------------
Pana la urma daca tii pasarea libera in timpul zilei ce ma conteaza cate e de mare cusca.pentru 8 ore de somn si cateva minute de mancare e buna...eu asa zic.Daca o tii mai mult inchis iti iei una mai mare dar daca nu ce rost are sa dai bani aiurea

Adaugat: 21-06-2012 09:56

Oare de la ou sa fie...a mancat ieri un sfert de ou si cateva frunze de varza...oare sa fie de la asta?

Nimfa Bisous

12,197

de la varza e posibil. in loc de varza da-i mai bien salata si frunza de papadie. Frunza de papadie poti sa-i dai multa.

Acum depinde si de diaree.daca se mentine sau e asa trecatoare. ca toata lumea, de la animal la om mai face diaree din cand in cand si nu trebuie sa ne impacientam. daca persista, zeama de orez fiert.

12,198

aleku wrote:

Mie mi se par oricum prea ingusta... 27 de cm e o distanta dstul de mica.... daca intinde aripile nu se loveste de laterale ?

nush ce sa zic.. mie mi se pare ca are chiar loc in ea.. intradevar cand ma uit acum la cusca veche aia rotunda asta pare f mare fata de aia... aia rotunda era inalta dar nu si spatioasa..alekule da ia zi ca tu te pricepi dc intindea asa aripile cand statea pe cusca si facea ca cioara? smile) nu le intindea ca sa se dezmorteasca.. pentru ca le-a tinut in aer asa cateva secunde

12,199

Pai aseara am schimbat hartia din cusca si dimineata am vazut ca era normal scaunul...aproximativ normal...ptin apos...si acum cand statea pe birou a facut vreo 3 care erau doar apa...oare e posibil sa naparleasca ca vad ca iau mai cazut multe pene din mot si din corp...

Nimfa Bisous

12,200

da, naparlesc, eu adun toata ziua pene de prin colivie. Iar diareea, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji deocamdata.

snickers, nu stiu, si puii mei fac la fel, deschid aripile ridicate, dau din cap, baga capul sub aripa, si sasaie smile eventual lovesc cu ciocul stanga dreapta de gratiile de la colivie cand sunt inauntru.