12,151

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

aleku wrote:

Multumesc! Am sa-l mai las putin, si am sa verific sa nu miroase. Oricum e greu sa pot umbla in cuib daca nu ies amandoi parintii din cuib, ceea ce e putin probabil. Atata timp cat ei sunt acolo nu pot baga manaca se agita si sa nu loveasca puiutii, si el musca foarte tare daca bag mana in colivie, dapoi in cuib smile

Nu stiu cum i-ai obisnuit tu pe parinti, dar eu le-am facut o rutina in fiecare dimineata si seara, inca dinainte sa depuna oua.

De fiecare data inainte sa deschid capacul cuibului, ciocanesc de cateva ori in cuib, pt a nu o lua prin surprindere pe femela si sa se sperie.
Acum cand ciocanesc, femela iese singura si ma lasa sa inspectez cuibul si apoi intra imediat cum termin.
In felul asta nu risc ca prin fuga sa rastoarne/ sparga din greseala ouale si e mai simplu.

Acum nu stiu cum se comporta in general nimfele, dar si la perusi exista femele care nu vor sa se dea de pe oua, dar oricum rutina ramane valabila.

12,152

Ai mei motati, parintii, sunt mai salbatici. Deci degeaba bat in cuib, ca nu ies. Iar cand deschid capacul se infoaie si nu pot face nimic. ea mai mult tipa si fuge, dar el se repede sa muste. nu fuge pentru nimic. vine el la tine sa te muste. Cat nu aveau oua, daca bateam in cuib sau in colivie ieseau, dar cand au oua/ pui... nici o sansa.

12,153

Am revenit si eu cu un vodeoclip comic.Calitate videoclipului va creste in timp ...oricum nu mai aveam rabdare si il pun acum .Puisorul meu face vocalize si fluiera smile) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ksp6n5Or5Lc&feature=youtu.be[/youtube]

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,154

Felicitari.

Avem 3 puiuti :ou:  :ou:  :ou: . Am reusit sa scot acel ou, cred ca era randul lui ca de vreo 2 zile nu a mai iesit nici un puiut. Imi pare rau ca era spart si avea un puisor format in el dar mort sad sa speram ca ultimele 2 oute vor fi bine si vor iesi puisori sanatosi.

Citisem ca parintii nu hranesc puii noaptea, dar la mine si la prima tura, si acum se audenoaptea cum ii hranesc. smile

12,155

Sa-ti traiasca!
Sunt frumosi pufosii tai.

12,156

Buna.Si la noi sunt 2 oute, dar se pare ca Perluta si Puf nu prea le dau importanta. Vom vedea ce va fi. Aleku , ma bucur sa vad noua serie de motati.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,157

Am o intrebare: Oare papagalii pot inghiti bucatele mici de plastic,cauciuc sa zicem cat un bob de mei?In caz ca ar putea inghiti , se elimina?Ar putea spre exemplu corpul acela intra pe caile aerului?Poate intrebarea mea va avea raspunsuri altii.Multumesc!

12,158

Am si eu o intrebare poate va aujta pe altii.Daca nimfele dorm cu capul in pene sunt relaxate sau bolnave ca am auzit ambele variante.

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,159

daca papagali dorm cu capul in pene inseamna ca-s relaxati...nu ca-s bolnavi :k:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,160

Hei !! Am gasit o nimfa acum 30 de minute, si am bagat-o in cusca cu Roco (perusul meu) ... ce sa ii dau sa manance???? Ca mananca in continuare saracacuta sad e moarta de foame sad
Spune-ti-mi ce sa ii cumpar sa manance sau tot mancare pt perusi?? Ma duc maine sa ii cumpar o cusca, vad ca Roco a inceput sa o muste pe nimfa  :cry: Cateva sfarturi ??? Nu stiu absolut nimic despre nimfe.
Poze cu nimfa: da-ti-mi mai multe detalii despre ea. este fetita sau baietel ???

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

12,161

Da-i niste mancare de perusi...nu are nimica.II poti lua o cusca separata ca sa nu se mai inghipe.ofera-i atntie,dragoste si cam atat.Urmarreste-o oleak si vezi sa nu fie bolnava....daca e sa nu iti imbolnaveasca si perusul.daca mananca,bea apa e in ordine ....asteapa parerea la cineva mai specializat in chestii din astea...eu tiam zis asa din experienta

Adaugat: 17-06-2012 16:27

pune poze cu aripa si codita pt a sti daca e femela sau mascul...deci iti zic asa....seamana cu masculul meu deci s-ar putea sa fie mascul...dar nu te lua dupa asta ca nu e sigur...daca canta e sigur mascul

Nimfa Bisous

12,162

Sta umflat in pene dar a mancat o gramada de mei iar apa nu a baut inca.
Imi este frica sa nu il bata nimfa pe Roco  hmm

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

12,163

tinel pe roco afara din colivie pana diseara,iar dupa ce s-a facut intuneric baga-l in colivie si nu ai va face nimic  pentru ca va fi obosita..cinestie de cand nu a mai dormit intr-o colivie.. :iubareti:

12,164

Deja l-am bagat in colivie big_smile iar Roco a inceput sa o muste pe nimfa 0.0

12,165

moviaqua wrote:

Am o intrebare: Oare papagalii pot inghiti bucatele mici de plastic,cauciuc sa zicem cat un bob de mei?In caz ca ar putea inghiti , se elimina?Ar putea spre exemplu corpul acela intra pe caile aerului?Poate intrebarea mea va avea raspunsuri altii.Multumesc!

Nu are nimeni nici o idee?

12,166

eu stiu ca pot inhiti bilutele de la jucari da nu stiu nimic despre plastic :hihi:

12,167

mihaela111 wrote:

eu stiu ca pot inhiti bilutele de la jucari da nu stiu nimic despre plastic :hihi:

Ideea e daca se pot elimnia ?

12,168

anny1997, poze cu coada dedesubt. mie imi pare a fi un baietel.

Avem 4 puisori. 2 sigur grey.

Alex daca dorm cu capul in pene, sunt relaxati, sau obositi si dorm mai profund, nicidecum bolnavi.

12,169

nu cred ca se potelimina :ironic:

moviaqua wrote:
mihaela111 wrote:

12,170

mihaela111 wrote:

nu cred ca se potelimina :ironic:

moviaqua wrote:
mihaela111 wrote:

Ce te face sa crezi asta?Poti da un raspun eronat , nu te ai gandit?

12,171

Eu cred ca se pot elimina prin fecale neutral

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,172

gaby354 wrote:

Eu cred ca se pot elimina prin fecale neutral

Astept pareri si de la cei mai vechi... deyseby?

12,173

Buna tuturor! Vreau sa va spun ca dupa o scurta vizita ieri dimineata in piata de animale m-am ales cu cel mai dragalas pui de nimfa. Este vorba de un puiut de aproximativ 2luni foarte foarte bland, vanzatorul l-a luat pe deget in piata sa imi arate ca este bland. Cand am ajuns acasa a mancat, a baut apa si am zis sa il scot putin afara din colivie, imediat mi s-a urcat pe deget si nu e deloc sperios, s-a plimbat voios pe pat si a zburat putin. Este asa comic, nu e obisnuit prea bine cu stinghiile din colivie, se mai dezechilibreaza cand bea apa sau incearca sa se invarta si a cazut de vreo 2 ori, se vede ca nu are experienta ca este foarte mic.

12,174

Vaiiiiii..  :heart:  este asa de scumpiiic !!! Sa iti traiasca  smile

:malex:  Rio

12,175

moviaqua , se pot elimina , tu ai nimfa , eu am perus , dec daca perusica mea le elimina , le elimina si nimfa ta , ca e mai mare , daca ai sa intinzi cacatelul in palma , sau unde vrei tu , ai sa vezi ca le elimina , perusii mei mai inghit fie plastic din betele pe care stau , fie plastic din hranitori , iar daca e sa iau cacatelul si sa il intind in palma le gasesc acolo , crede-ma ca iti spun din propria experienta , le elimina , nu se vad in cacatel daca nu il intinzi , descompui in palma

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)