Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
Suana, prietenul caruia i-a murit masculul de MA nu ii neglijeaza defel, din contra e crescator si are mare grija de ei (Nelutu.rosu, moderatorul de pe celalalt forum). Din pacate masculul a adormit pe peretele care dadea in afara si i-a inghetat degetelul. Are sute de pasari foarte frumoase, ingrijite si iubite si pana acum n-a avut astfel de probleme. Chiar a fost un accident regretabil...
Acum deviez putin de la subiect, cu o veste buna: am avut o rosella salvata de la o vecina care a lasa-o singura in casa dupa ce s-a mutat si i-am dat-o lui Nelutu. Acum are mascul si a 2-a tura de pui, e tare fericita.
Mie mi-a murit unul dintre perusi (tot salvat in 2007 dintr-o coliba abandonata) si am vorbit cu Nelutu sa i-i dau si pe ceilalti 5 ai mei. Tot comenteaza vecinii ca fac galagie si ii deranjeaza. E drept, avand spatiu pe jumatate de camera, zboara in voie, se agita si tipa toti 5 in cor... Degeaba am pus roleta si la camera lor si la camera lui Coco, ca incep sa tipe daca intra si o singura raza de lumina.
Vor fi mai fericiti la Nelutu, mie mi-e mila de ei vara, ca la mine e foarte cald, bate soarele chiar pe camera unde ii tin pe ei... La el vor sta in aer liber cu alte cateva zeci de perusi, si el are mare grija de ei. Cu durere in suflet ma despart de ei (ii am de 7 ani si n-am avut probleme cu niciunul) dar stiu ca le fi bine, ei nu ne vor simti lipsa pentru ca nu s-au atasat de noi, fiind ca si liberi la ei in camera intre semenii lor... Oricum, stiu ca sunt pe maini bune si ii vom vizita.