3,351 (edited by Latifa 07-06-2012 11:59)

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

polii meu incepe depinde de la 8:00 sau 8:30 , chiar daca ii acoprit , incepe prima data incet :cucuuu, pupa mama baiatul, face polii nani, iubitul meu tot ce stie apoi daca vede ca nu te duci sa il descoperi incepe mai tare , si mai tare si daca vede ca nici atunci nu il descoperi incepe sa traga de jucarii si lle izbeste de colivie  smile ,si la certat tipa mai tare decat mine haha sunt niste dulci va pupik dulce pe cioculetele mari

a era sa uit , stiti ce mi.a facut polii duminica?ce credeti?a fost tare agitat toata duminica nu stiu de ce ma rog au si ei momentele lor, mi.a chirait in cap de ma inebunit, l.am bagat in colivie si mai tare , tragea de toate jucariile si tipa intruna ca prostanacul, m.am dus la el sa ii pun oglinda inafara colivie sa nu o mai zdrangane, cand am bagat mana la el ma muscat atat de tare incat mi,a venit sa ii dau una de cred ca il aveam pe constiinta , ma durut in ficat,probabil unde lam certat pe zii ma tinut minte , noroc ca m.am abtinut sa nu il pocnesc, si a doua zii de dimineata cand lam descoperit ce credeti nu mai vroia sa mi se puna in palma sa iese afara dadea sa ma muste, dar intr.un final l.am luat cu binisorul si sa urcat si ne.am impacat pana in cele din urma asa ca nu prea trebuie certati ca te tin minte asa cred eu dupa reactia lui polii meu va pup

3,352

voi le dati la pasatile voastre sa mance ce mancati voi ??? eu tot timpul trebuie sa ii dau ca daca nu inebunesti si daca beau o bere trebuie sa ii dau si lui sa vada ce ii .. orice nici la wisky nu se stramba ... si mi tot frica cum ii tot dau sa mance cate un cortof pai.. cate o bucata de carne .. sa nu faca ciroza...:P tongue  tongue

3,353

alex_foca si polii mai papa cvartofi pai dar fara sare si carnita dar wiski nu  smile  smile ai grija sa nu il turmentezi hahaha glumeam dar nu cred ca faci bine in privinta alcolului , ma rog, sa nu te supi pe mine , si polii dispera dupa ce mancam noi dar  nu ii dau chiar ce vrea el , tipa si tace sau ii dau altceva ce are voie cand mancam noi si este liber , eu in general evit sa ii dau drumul cand mancam noi din cauza asta ca vrea si el ce papam noi pupiki

3,354

Chiar daca sunt pofticiosi,nu e bine sa le oferim tot ce ar manca cu ochii.Mai ales alcoolul le poate dauna.Legume si fructe sunt destule pentru ei,plus paste fierte sau crude,branzica de vaca,carnitza fiarta de pui.
Incet ne creste si noua coada lunga si frumoasa.... :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,355

Va salutam pe toti. Apropo de mancarica, si THEO mai serveste din mancarica noastra (nu mult), De exemplu fac o mancarica de vara (din legume), in care pun sare dupa ce i-am oprit si ei putin, si o mananca foarte bine cu un strop de miez de paine, dar obligat in farfuriuta ei si cu noi la masa. De carne nici nu se apropie. Ieri i-am dat pentru prima data suc de sfecla, morcov, telina, si a fost ok. Dar, in schimb, avem o mare problema. Nu mananca decat daca ii dam noi. Singura nu mai vrea sa manance (mai putin semintele si mixurile cu vitamine), iar daca ne vede ca mestecam vine cu cioculetul la gura noastra. Cred ca am rasfatat-o prea mult si acum nu stiu ce sa mai fac. Va pupicim pe toti

3,356

Salutari tuturor , de curand am achizitionat un marele alexander pe nume Coco are 3 ani asa mi-au spus cei de la care l-am luat nu are inel de identificare nu este nici foarte sociabil ,dar cu timpul sper sa facem progrese. Dupa ce am ajuns acasa am observat ca are o respiratie greoaie ca si cum ar fi infundat nu mereu doar seara si nu pentru mult timp.Am incercat sa-i dau portocala si nu mananca am tot insistat si nu vrea,i-am luat vitamine i-am pus si cateva picaturi de zeama de lamaie in apa si nu ii place gustul face urat smile) sa incerc cu bronchipur ?sincer nu as vrea sa-l duc la veterinar pentru ca imi da antibiotic si nu vreau sa-l intoxic sau sa-i dau o doza mult prea mare si ...doamne fereste(au patit asta multi prieteni)am citit si de inhalatiile cu musetel .In afara de aceasta haraiala nu are alte simtome de raceala ,ochi sunt limpezi nu are penele zburlite ,secretie etc .Are si paduchi pentru ca isi cauta prin pene rau de tot l-am tot urmarit si procedeaza altfel decand atunci cand isi curata penajul am citit pe net despre un praf nontoxic si as vrea sa incerc .

3,357

Andreea felicitari pentru Coco.Lor nu le prea face bine sucul din citrice.Incearca cu Bronchipur.Exista spray-uri speciale pentru deparazitare,insa sa nu folosesti Ectocid.
Veronica,daca i s-a dat mura in gura,cred si eu ca nu se mai oboseste sa desfaca singura si sa pape. tongue

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,358

Multumesc din suflet suana l-am sunat pe sotul meu sa-i schimbe apa nu ii mai dau nu am stiut asta am crezut ca face ca si cu celalalte fructe si legume pana cand le simte intr-adevar gustul pt ca am uitat sa precizez el a fost crescut doar cu seminte negre cumparate cu sacul sad si am tot insistat cu fiecare fruct in parte si acum cand ma vede cu cescuta face precum un catelus smile)) si spune coco .Dar nu spune clar mai mult imita sunetul nu vorbeste .Apropo am tot urmarit filmuletele cu Alexi este dementiala si arata extraordinar de bine imi tot vine sa te agasez cu intrebarile smile) care e secretul pentru asemenea coada nu am mai vazut asa .Coco inaparleste si ii cad pene si din codita iar eu cu sotul suspinam pentru fiecare pana ii dam vitamine nu stiu cum l-as mai  putea ajuta imi poti da un sfat te rog din suflet .De osul de sepie nu se atinge pentru ca nu a avut asa ceva si tot insist cu el acum am vazut ca il linge si salta din aripioare ca si cum ar fi acru si s-ar stramba face ciudat e si amuzant . I-am dat drumul prin casa si s-a izbit de tot ce i-a stat in cale si asa face mereu ultima data a aterizat cu ciocul in perete de am zis ca l-a spart a facut gaura in perete sper sa se ob ijnuiasca cu camera cat de cat .Oare e prea inaintat in varsta pentru a vorbi i-am aratat-o pe alexi sotului meu si il ,,certa,, pe coco ca nu vrea sa zica coco clar ii zicea uite gagica ce tare e tu putoare .Pupici :malex: tuturor

3,359

Suana esti o dulcica si ai mare dreptate. La inceput am vrut sa o rasfatam, un pic, si domnisoara a profitat. Nu ar fi deranj daca i-as da numai eu sa pape, dar va trebui sa merg cateva zile la spital si fiica si sotul meu nu sunt tot timpul acasa. Va ramane cateva ore singurica si tareeeeeeee ii duc grija. Este dependenta de mine si eu de ea. Te pupicim

3,360 (edited by suana 08-06-2012 08:58)

Alexi a avut inca de la inceput coada asa mare.Si le intretin la toti penajul in cat mai buna stare,ma uit la ei si se vede ca lucesc penele.Eu folosesc vitaminele de la Padovan si de la Vitakraft,solubile.Ii cumpar mancare pt.papagalii mari in care exista o combinatie de multe fructe confiate si alune etc,plus ca primeste zilnic fructe si legumeproaspete.Polen le dau in fiecare luna si mananca cu placere toti.Si mananca cu placere si stafide.
E normal sa nu zboare inca bine pentru ca nu e obisnuit cu habitatul si nu si-a fixat ,,coordonatele,,de aterizare.Incet va studia unde poate zbura si aseza.Trebuie putina rabdare ,sigur se va acomoda.Cat despre faptul ca nu vorbeste,daca de mic nu te ocupi e mai greu,insa sanse exista,pentru invata repede sa imite ce aude in jur.
Mai folosesc Doxivit,in cazul in care vad ca unul din ei face moale.E un antibiotic bun,care merge bine si pe digestiv si pe respirator.
Va pupam cu drag pe toti... :heart:  :pup:

3,361

felicitari pentru achizitie,tare nazdravani mai sunt verzisorii nostrii  :malex:
si eu ii dau lui Coco absolut tot sa pape,binenteles ca evit sa i dau sarat si cat mai mult doar fiert  :dans:

Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele!

3,362

cum arata paduchii de pasari si unde stau ei ca si Cici se mai scarpina ???

3,363

buna dimineata.pentru cei interesati am  o pereche de marele alexander care a intarziat  cu reproducerea din care a rezultat 2 pui care sunt de vanzare si au 5 saptamani, momentan ii hranim cu seringa. va multumesc.

3,364

Puteti pune si pretul?? :hihi:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

3,365

pretul?

nicolae wrote:

buna dimineata.pentru cei interesati am  o pereche de marele alexander care a intarziat  cu reproducerea din care a rezultat 2 pui care sunt de vanzare si au 5 saptamani, momentan ii hranim cu seringa. va multumesc.

Animalele sunt lumea mea! :heart:

3,366

nicolae wrote:

un pret si de unde sunteti daca se poate

3,367

buna ziua. pretul este de 850 ron.sunt din ploiesti iar nr. de telefon este 0721337551

3,368 (edited by Latifa 14-06-2012 10:27)

andreeadea felicitari pt coco , sa nu iti fie frica ca si polii meu cand l.am luat prima data si i.am dat drumul a dat si el cu capul in sifonier si in perete primele zboruri zic eu sunt dificile apoi se va obijnui cu casa si totul va fii ok o sa vezi,in rest respiratia de care zici a avuto si polii , eu ziceam ca este racit si cand incolo era ca mai mergea cu mine la bucatarie si fumam cu el acolo, chiar daca aveam geamul deschis inhala fumul si nu ii facea bine deloc, de atunci nu mai fumez cu el in bucatarie si totul este ok asa ca daca fumezi ai grija ca e o problema sau poate persoana de unde lai luat fuma cu el pe un loc si poate de aceea face asa ,va pupik cioculetul :pup:  :sanatate:

veronica1 si polii face asa  cu papa ma refer la legume si fructe, daca i le pun in castronelul lui nu le mananca , daca i le toc eu in gura sunt superrrr bune  smile ,ce crezi ca mi.a facut azi, am facut ardei umplut si gustam din unul sa vad daca este facut, si desteptul meu care era cu mine in bucatarie repede pe umarul meu si daca a vazut ca nu ii dau nu zici ca ma ciupea cand de urechi si ultima data imi sarii cu ciocul in gura de era sa ma nenoroceasca ca sa ii dau si lui ardei, si in final ii dadui un pic de ardei fara carne rupsa ma inchinai cand vazui cum face  :wow: , si cat de disperat fu , daca l.ati fii vazut cum facea va inchinat va pupik cioculetele marii  :sanatate:  :merci:

3,369

Buna tuturor  :malex: coco nu mai haraie asa rau ,anamarialaura e posibil si asta sa fie cauza noi nu fumam langa el pt ca stiu ca dauneaza dar probabil cei de la care l-am luat fumau sau l-au tinut in curent ,multumesc frumos pentru sfaturi amandur :hug:  :pup: ora(suana ,anamarialaura) pupici tuturor si sanatate verzisorilor nostrii

3,370

Buna (din nou) tuturor! Userii mai vechi (Suana si Deyseby de ex.) probabil isi amintesc de noi, chiar daca nu am mai postat de vreun an...

De cateva ore citesc acest topic, si sper ca maine sa ajung "la zi" cu toate postarile.  Ma delectez cu poate pozele si filmuletele postate, sunt superbi toti verzisorii! E chiar fain sa ai asa mult "material" de citit, ca uneori dadeam refresh la pagina si nu posta nimeni nimic o zi intreaga.  big_smile

Coco e la fel de obraznic, devine tot mai vorbaret si am reusit sa il filmez spunand o parte din ceea ce stie. Chiar la inceputul fimuletului ne imita cand stranutam...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pKqj7maKGHE[/youtube]

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

3,371

swanheart ai o dulceata de papagal. :hug:

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,372

E fantastic!! e prima pasare care face ca o pisica smile

3,373 (edited by suana 13-06-2012 11:15)

Bine ai revenit Claudia,chiar ne-a fost dor de voi. :heart:  :malex: S-au scris multe si avem prieteni noi.Ne bucuram sa-l vedem pe Coco,acelasi simpatic si vorbaretz.Si ce guleras avem....  :bravo: Noroc la ,,hapciu''.Pupici multi. :pup:

3,374

Ramona, si noi ne bucuram de revedere. Azi am reusit sa parcurg intregul topic, sunt la zi cu toate noutatile.  big_smile

Coco e uratel tare in perioada asta, pentru ca isi schimba penele... Sotul meu a inceput sa ii zica doar: "uratule!"  :ironic:

Un prieten a pierdut masculul de MA (i-a inghetat in iarna un deget, pe care si l-a ros si i-a curs sange pana a murit  sad ), si l-am rugat sa imi imprumute femela. Vreau sa testez terenul, sa vad daca Coco(shelul) meu accepta o fetita, si daca da, o sa ii luam nevasta. smile

Tare l-as scoate la aer, am avut si o tentativa de-al lua cu noi cand am mers la casuta de vacanta, insa cand l-am bagat in colivia de transport s-a stresat foarte tare, statea agatat cu picioarele de tavanul coliviei, iar sotul meu a zis ca mai bine il lasam acasa, decat sa il stresam.

El e mereu liber, intra in colivie doar seara, la culcare. Inutil sa precizez ca a distrus tot ce aveam in camera si putea fi rontait: o scos tastele de la calculator pana la ultima, a ros sistemul home-cinema (atat cablul cat si difuzoarele), o veioza, imprimanta si monitorul (au ras cei de la service cand le-am dus la reparat si ne-au intrebat cum am reusit sa roadem in halul ala interiorul imprimantei).

Ca si ceilalti "Coci" (cum le zice sotul meu), si al nostru s-a atasat mai mult de sot, probabil au ei preferinte pt sexul masculin. La mine se mai repede, ma musca de ureche, de degete, dar sotul meu face cu el ce vrea...

Andreea, mie mi se pare cam micuta colivia aceea... Nu stiu daca e doar o locuinta temporara pt el, dar sfatul meu prietenesc ar fi sa incerci sa ii faci rost de una mare. Eu inclusiv la perusi le-am cumparat una mai mare decat cea din pozele tale, sa aiba spatiu (bine, dupa aceea le-am construit voliera pe jumatate de camera, in care am adus inclusiv pomi de afara, de-si faceau vecinii cruci cand le-am urcat la etajul 4  :wis: ).

Un sfat, pentru cei care nu puteti pune mana pe alexeii vostri: nici al nostru nu suporta sa fie atins din spate, incepe sa maraie ca un catel si da cu ciocul- (cand il mangai pe cap trebuie sa vada din ce directie vine mana, si ii zic: "face mama draga-draga" (si el spune in video "face daaaga-daaaga"  smile ), si atunci cand dorim sa il mutam dintr-un loc in altul sau sa il bagam in colivie cand aerisim, folosim un bat. Se urca pe bat fara probleme, ii punem o mana deasupra capului sa nu poata zbura de pe bat (dar fara sa il atingem pe cap) si il ducem unde vrem.  big_smile

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

3,375 (edited by suana 13-06-2012 12:30)

Ce trist ca unii isi neglijeaza si-si nu trateaza cum se cuvine animalele pe cer le au.Stiu exact ce inseamna sa ai o ,,rozatoare''....insa dupa cum stii avem si solutii, la mobila am pus coliere.  :hihi: Alexi se imbraca si ea acum ,apoape i-a crescut si coada cea lunga cu care ne mandrim atata.Lasa ca se face Coco frumos tare,dupa ce-si aranjeaza penele.Alexi,in perioada asta de schimbare de look nici n-a vrut sa iasa din voliera,drept e ca nu putea zbura cum trebuie din lipsa de pene.
Povestim si noi .....Scuzati calitatea,era mai departe camera de ea si l-am deschis putin sa se vada cat de cat..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tnGbE4gBiPs[/youtube]