12,101

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

pai daca au inseamna ca u fost hraniti....

12,102

cate probleme imi face pyco, azi a smuls penele puilor din cap. L-am vazut prin colivie murdar de sange pe o aripa si avea pene mici pline de sange in cioc si cand m-am uitat in cuib ambii puiutii au gauri micute pe langa chelie acoperite cu sange inchegat. L-am luat pe Pyco si l-am pus in colivia mica. Sper sa fie doar o perioada ca a mai facut o data asa dar dupa s-a linistit... pfff...........  sad

12,103

Baietelul meu ala care fluiera frumos, puiut, am observat ca atunci cand il iau pe deget, sau pe umar si vorbvesc cu el, are momente cand da din cap si isi desface aripile, apoi da din cap si cu aripile desfacute isi baga capul sub aripi. Uneori si cand e in colivie si canta se agita la fel, loveste cu ciocul de bare, de hranitoare, de ce are in cale si canta si fluiera... si uneori la fel face.. asa tantos scutura din cap in jos , desface aripile si apoi iar scutura din cap si si-l bag sub aripa intinsa....

12,104

Azi a facut si Coco primul pas in a se apropia de mine smile Eram in pat si ma uitam la televizor, cand deodata ma trezesc cu el venind spre mine, initial ma gandeam ca se va opri si va pastra o mica distanta, dar nu, a venit suficient de aproape cat sa se joace cu degetele mele si cu inelul  smile nu ma asteptam (avand in vedere fobia lui de maini), il am de o luna si e prima data cand vine el la mine  big_smile

:malex:  Rio

12,105

foarte frumos tine-o tot asa poate in catva timp veti fi amici  :sanatate:

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

12,106

Aleku...asa face si cel care mi lai dat . se duce la gratii la hranitoare...pe umarul meu...oriunde ,canta si da din cap repede ca ciocanitoarea.e tare frmusel.azi a baut apa a mancat.e bine...e cam suparat ca e singurel dar s-a obisuit cu mine.sta pe umar,il mangai,sboara putin.A bagat spaima in vrabii.cand vede una deschide aripile ca vlturul si sasaie putin smile)

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,107

Ma bucur ca s-a adaptat. Cand loveste ca ciocanitoarea incearca diferite lucruri.  Dar la mine dau ca ciocanitoarea, pur si simplu isi desfac aripile si dau din cap. scutura din cap smile ca si cum ar spune, ai grija, uite cine-s eu big_smile

12,108

Asa face al meu la vrabiideschide aripile si da din capa sus jos si parca rade putin...se aude ceva asa..chchhchh acum doarme e langa mine in colivie.pana azi dupa-amiaza nu a mancat nimc...facea gainatul apos putin verzui...doar spargea se mintele si le dadea jos.avea gusa goala...in seara asta am vazut ca a mancat si acum are si asa cea inchis in gainat.cum e normal.

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,109

e de la mutare. aici erau 6 in colivie, acolo e singur. A schimbat si locul. Trebuie sa se obisnuiasca smile

12,110

am o intrebare...defapt 2 .prima:are ceva daca roade frunzele de la o creanga de mar? Si 2 isi smulge penele...oare e de la plictiseala?

Nimfa Bisous

12,111 (edited by aleku 05-06-2012 18:14)

Nu are nimic. De smuls penele, e prima oara cand aud ca face asta... :-? Posibil de la plictiseala. Gasesti in Pet Shop niste picaturi impotriva smulgerii penelor, JBL de la Padovan.

12,112

aleku, pentru ca ma intrebai pe topicul de perusi despre genetica, iti spun aici ca sa aplica si la nimfe.

M-am uitat cateva pagini in urma si am vazut ca perechea ta a scos 6 pui, din care 5 culoarea normal grey( gri normal- culoarea originala din salbaticie) si 3 pui lutino.

Am vazut si poza cu parintii si pentru ca amandoi au mutatia normal grey, inseamna ca masculul tau poarta gena ino ( nu vizual, sub forma "split")

Asa ca toti puii tai lutino sunt femele ( se aplica regula mutatiilor sex-linked) big_smile

Nu ma pricep deloc la nimfe ca sa le sexez vizual, dar din punct de vedere genetic, perechea ta nu va putea scoate niciodata masculi lutino, ci toti puii care vor rezulta cu mutatia asta vor fi femele.
Din ceilalti 3 care sunt gri normal, pot fi si masculi si femele.

Schema genetica ar fi asa - in cazul perechii tale:

mascul normal/ino      femela normal

pui:  100% masculi normal
         50 % femele ino
         50 % femele normal.

Sansa a facut ca in cuibul asta toate femelel sa fie lutino tongue

Adaugat: 05-06-2012 21:19

Erata:  " M-am uitat cateva pagini in urma si am vazut ca perechea ta a scos 6 pui, din care 3 culoarea normal grey( gri normal- culoarea originala din salbaticie) si 3 pui lutino"

12,113

] Perechea din ce am vazut pe net nu sunt ambii normal grey ci femela normal grey si masculul Yellowcheeck (acum nu stiu cat conteaza asta). Chiar mai citesem undeva ca din mascul lutino pot iesi doar femele lutino si din femele lutino doar masculi lutino.

12,114

aleku wrote:

] Perechea din ce am vazut pe net nu sunt ambii normal grey ci femela normal grey si masculul Yellowcheeck (acum nu stiu cat conteaza asta).

Eu nu vad yellow cheek la masculul tau, dar tu ii vezi live si stii mai bine. Uite asa ar trebui sa arate yellow, nu portocaliu ca in cazul celor normal grey.

aleku wrote:

] Chiar mai citesem undeva ca din mascul lutino pot iesi doar femele lutino si din femele lutino doar masculi lutino.

mascul lutino x femela normal = 100% masculi normali
                                                    doar femele lutino
femela lutino x mascul normal = 100% normali toti puii tongue

12,115

Ai dreptate. e normal grey :d ... ma incurcasem eu dupa ce citisem un articol.

pai si masculii lutino din ce combinatii ies?

12,116

aleku wrote:

Ai dreptate. e normal grey :d ... ma incurcasem eu dupa ce citisem un articol.

pai si masculii lutino din ce combinatii ies?

Din ambii parinti lutino, sau femela lutino si mascul split pt lutino ( cum este masculul tau)

Deci daca ai vrea masculi lutino, ar trebui sa ii dai pereche masculului tau o femela lutino.

12,117

Am inteles. mersi mult de ajutor tongue .... dar inca o intrebare. puii, acum care au iesit sunt split pt lutino ?

12,118 (edited by pattyto 05-06-2012 22:00)

savinalex wrote:

am o intrebare...defapt 2 .prima:are ceva daca roade frunzele de la o creanga de mar? Si 2 isi smulge penele...oare e de la plictiseala?

e posibil sa fie si de la faptul ca e suparat mai ales ca a schimbat decorul, pana acum era cu inca 5 fratiori si deodata e singur. ofera-i multa atentie pentru ca si papagalii intra in depresie uneori    smile

herbudgies, si eu daca detin o pereche lutino ce ar trebui sa am ca sa imi iasa pui si normal grey si lutino? Mascul grey sau femela grey?  big_smile  Ar trebui sa studiezi medicina sau ceva biologie  :wis:

12,119

aleku wrote:

Am inteles. mersi mult de ajutor tongue .... dar inca o intrebare. puii, acum care au iesit sunt split pt lutino ?

Da, dar teoretic doar jumatate din ei sunt split lutino. Nu ai cum sa stii insa care, pana nu ii reproduci.

pattyto wrote:

herbudgies, si eu daca detin o pereche lutino ce ar trebui sa am ca sa imi iasa pui si normal grey si lutino? Mascul grey sau femela grey?  big_smile  Ar trebui sa studiezi medicina sau ceva biologie

Se aplica ce am scris mai sus:

mascul lutino x femela normal = 100% masculi normali
                                                    doar femele lutino
femela lutino x mascul normal = 100% normali toti puii

12,120

Aha.. mersi de informatii. Deci la mine ar fi un pui jumate split lutino smile) glumesc
tongue

12,121

Va salutam si va dorim o zi buna.  :heart:  :nimfa:  :grey:

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0072.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0077.jpg

Binenteles,Silverina lipseste din decor,ea are intotdeauna alte treburi... :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12,122

Am revenit si eu cu un nou membru Nimfa Bisous ([Bizu] ; fr.--> ro. : [pupuici])
Este o pasare foarte blanda ,vrea mangaiata si scarpinata si nu sta fara mine.Cand plec undeva zboara pe mine si nu ma lasa.Daca plec tipa incontinuu dupa mine,cand vin se calmeaza.Am invatat-o sa ma pupe,e asa de dragalasa.Nu ma lasa deloc...si la masa a stat cu mine si mama(micul-dejun).Pun cateva poze

Nimfa Bisous

12,123

Ma bucur ca v-ati imprietenit. Nici nu ma asteptam sa nu se intample :k:

12,124

Multumesc Pattyto pentru raspuns.Apropo,voi le oferiti oul fiert in intragime(galbenus+albus)?Ca am citit un articol si scrie doar  galbenusul fiert.Si ,pana la ce varsta se ofere zi de zi ou fiert?

12,125

Pupam motatii. Mona se pare ca la tine, masculii umbla ambii dupa Hanny. Silverina este mai " baietoaica"  :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro