Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumim!
1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumim!
gaby354 wrote:Gilbert perusii tai inca nu stiu sa zboare??De stau asa cuminti in iarba??
Nu inca fiindca sunt pui de aproape 2 luni.
Cel alb zboara bine si de azi a mai inceput si unul albastru.
Mie mi se pare ciudat ca la aproape doua luni nu zboara...ai mei zburau lejer de la patru-cinci saptamani. :wow:
Sau poate am gresit eu calculul.
Deci inseamna ca au o luna...cam asa?
Am si eu o problema
De ieri femela excreta meiul nedigerat
S a mai confruntat cineva cu aceasta problema ?
Se numeste regurgitare, si esti sigur ca e femela?
Eu am doua fetite , dintre care una din ele de vreo 4 saptamani a inceput sa i se faca nasucul maro , ideea este ca de atunci , a inceput sa aive si un comportament mai ciudatel , adica da din cap ca si cum ar vrea sa regurgiteze , ceea ce stiu ca nu este prea ok pentru fetite , de multe ori face asta si ii da baietelului sa manance , la un moment dat ma gandeam ca exerseaza pentru a-si hrani "viitorii puiuti" , dar nu prea are cu cine sa ii faca , nu imi place acest gest , v-ati intalnit vreunii cu el , si facut aproape zilnic , caci daca l-ar face din joi in Pasti nu as avea nimic , dar aproape zilnic il face
iloveanimals nu e regurcitare
masculul ii regurciteaza multa mancare femelei dar de ieri aceasta nu mai digera mancarea (i-am urmarit si am vazut ca i-a se gainateaza mei ,ca si cum ar fi mancarea regurcitata dar spre verde)
esti sigur ca nu a cazut mancare acolo, sau nu a regurcitato ?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L_TnrUdjyFw[/youtube]
la fel se intampla si la mine
Eu am doua fetite , dintre care una din ele de vreo 4 saptamani a inceput sa i se faca nasucul maro , ideea este ca de atunci , a inceput sa aive si un comportament mai ciudatel , adica da din cap ca si cum ar vrea sa regurgiteze , ceea ce stiu ca nu este prea ok pentru fetite , de multe ori face asta si ii da baietelului sa manance , la un moment dat ma gandeam ca exerseaza pentru a-si hrani "viitorii puiuti" , dar nu prea are cu cine sa ii faca , nu imi place acest gest , v-ati intalnit vreunii cu el , si facut aproape zilnic , caci daca l-ar face din joi in Pasti nu as avea nimic , dar aproape zilnic il face
adita ai o dulceata de perus :heart:
Mihaela ai un pm de la mine
adita ai o dulceata de perus :heart:
Multumesc!
esti sigur ca nu a cazut mancare acolo, sau nu a regurcitato ?
sunt sigur
am vazut cand a excretat seminte si oricum a facut de mai multe ori
Isi strange avere, Adi nu se stie ziua de maine
poate nu-i mai dai tu de mancare si merge singur la magazin sa-si ia
Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ai mei... rup toata ziua din hartia ce o pun pe jos... la inceput doar Dombolo.. acum a inceput si fata... si fac gaura cat e ziaru ala de mare...
Isi strange avere, Adi
nu se stie ziua de maine
poate nu-i mai dai tu de mancare si merge singur la magazin sa-si ia
Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ai mei... rup toata ziua din hartia ce o pun pe jos... la inceput doar Dombolo.. acum a inceput si fata... si fac gaura cat e ziaru ala de mare...
)Mai stii!!!Al meu are un caiet special pentru "marea gaurire":)))
Da.. dar ai mei nu's asa de blanzi sa-i pot lasa in casa mereu si cand ii las se duc pe draperie...mai ales acum e cald si ii tin afara..
Asta e comportamentul pe care il au in perioada imperecherii. Daca papagalii vostrii sunt vioi atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Dar daca sunt apatici, atunci probabil au probleme cu digestia.
Pseidon, ai spus ca masculul ii ofera si el mancare, probabil e prea plina si o vomita.
iloveanimals , vrei sa spui ca din cauza imperecherii regurgiteaza? ea e foarte vioaie , canta se joaca , dar ea este fetita , stiam ca baieteii au apucaturi dinastea in perioada d eimperechere
iloveanimals si eu mam gandit ca e prea plina ca masculu o hraneste des.....si cred ca nu face fata sa digere toata mancarea si de aceea o excreteaza nedigerata....
La mine e alta problema, femela sta numai in cuib aproape, sau in gura cuibului, el afara langa cuib, o hraneste destul de mult, se scarpina asa dupa cap e in gura cuibului si el in fata.... dar nu i-am vazut calcandu-se, sau am impresia ca ea nu il lasa sa o calce ... am vazut cateva faze cand el ridica un piciorus si il punea pe ea, dar din fata asa ca si cum i l-ar pune pe piept. si ea atunci parca il certa. )) in rest ea petrece mult timp in cuib, dar in schimb nu oua, nu calcat, nimic
Oricum sunt asa scumpi cand se mangaie, se ciugulesc, si apoi deodata se fugaresc prin colivie si se cearta )
Salutare , am si eu o problema cu perusii mei ... de cateva zile li s-a terminat mancarea .. si am fost bine mersi le-am luat alta ... si din aceasta noua mancare nu mananca ....
Nu stiu ce ar avea , sau daca ar fii de vina mancarea ... va rog ajutor !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zllWISp-agM&feature=youtu.be[/youtube]
le-ai luat mancare de la aceeasi firma? Daca nu, mergi si cumpara-le aceeasi mancare care le-o dadeai si pana acum. Si eu aveam un mofturos care refuza mancarea de la o firma cunoscuta
le-ai luat mancare de la aceeasi firma? Daca nu, mergi si cumpara-le aceeasi mancare care le-o dadeai si pana acum. Si eu aveam un mofturos care refuza mancarea de la o firma cunoscuta
Din pacate este diferita ,, partea proasta este ca nu mai tin minte de la ce firma era...
Multumesc pentru sfaturi
si la mine e la fel
Nu aveti de ce sa va faceti griji, papagalii vostrii sunt perfect sanatosi. :hug:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus