12,076

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

sa il duc la doctor cu pana aia unde s-a zgarmanit? sau sa ii mai dau si maine cu betadina si sa astept sa ii treaca?

12,077

Ar fi bine sa il vada un doctor, poate iti recomanda ceva. Eu cand am fost cu Maxy la doctor, mi-a preparat niste vitamine. Dar ai grija unde te duci, pentru ca nu sunt toti specializati in domeniul pasarilor exotice.

:malex:  Rio

12,078

luminitza wrote:

Ar fi bine sa il vada un doctor, poate iti recomanda ceva. Eu cand am fost cu Maxy la doctor, mi-a preparat niste vitamine. Dar ai grija unde te duci, pentru ca nu sunt toti specializati in domeniul pasarilor exotice.

pai tocmai daia imi e frica sa ma duc cu el... am mai fost cu perusul inainte sa iau nimfa.. avea 10 ani perusul.. mi-a dat niste vitamine sa ii dau pe cioc si dupa 1 sapt mi-a murit ;(... asa ca .. mai bine ii mai dau cu betadina

Adaugat: 31-05-2012 00:38

In perioada de naparlire sunt mai tacuti? ca al meu pana sa inceapa sa ii cada penele in fiecare dimineata canta... tipa... iar acum e cam tacut de cand au inceput naparlirea

12,079

Buna! nu am prea multa experienta cu nimfele, asa ca va cer ajutorul. Cocorica al meu are 1 anisor, e cantaret si vorbaret, de-o saptamana tot stau cu ochii pe el, e in perioada naparlirii, ii tremura aripile si le tine lasate; pentru ca le calca in picioruse si se impiedica de penele lungi , i le-am taiat, mi s-a rupt sufletul , dar nu aveam alta solutie... Mi s-a spus ca e din alimentatie, ca nu trebuia sa ii dau galbenus de ou, cica i-ar face rau iodul din el, sa-i dau albusul... pe care oricum ar fi il refuza categoric, cu galbenusul era prieten la catarama. Mananca seminte, salata, rareori codite de patrunjel, cartof fiert, paine uscata, pufuleti. Am cummparat niste vitamine picaturi , le refuza! Sta insetat, nici cu ceara sa-l pici ca nu le bea... Ce sa-i fac?  mi-e mila de el, nu vreau sa-l pierd.
Va rog sa-mi dati un sfat! Va multumesc anticipat

12,080

galbenusul si iodul probleme? Pai la petshop toata mancarea e cu supliment de iod. Deci nu stiu daca e vreo problema cu iodul. Solutia e sa mergi la un veterinar.

12,081

alekule sunt mai tacuti in perioada naparlirii? ca asta al meu de cand naparleste nu mai canta dimineata.. si inainte sa naparleasca facea o galagie de nu mai puteai dormii smile

12,082

noi suntem mari acum, avem motz micut si penute. Ne place sa ne infoiem si sa "sasaim" ca mamy  smile

12,083

Daca cei gri fac toti vocalize si canta, cei galbeni inca sunt tacuti. As dori pe cat e posibil daca ma puteti ajuta putin cu sexul? Pun poze in ordina aripa, coada, fata primele 3 poze un pui, urmatoarele 3 alt pui, si ultimele 3 alt puisor.

Adaugat: 01-06-2012 18:38

Sa-ti traiasca Pattyto!  :iubareti:

12,084

Ce mari au crescut pattyto! :heart:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,085 (edited by pattyto 02-06-2012 09:17)

multumesc  :hug:
cel mai mare are penele de pe aripi albe si cel mai mic e alb cu multe pete galbene pe aripi ... inseamna ca e fetita? big_smile nu prea ma pricep la asta si e si cam devreme acum dar sunt curioasa

12,086

ai rabdare sa creasca smile li se va schimba culoarea, mai inchis sau mai deschis wink

12,087

Aleku, dupa pozele pe care le-ai pus, cred ca sunt fetite. Mai am un argument care la mine asa a fost. Toti puii lutino au fost fetite si cei normal grey au fost baietei. Poate si la tine este la fel. Nu putem merge pe ideea asta, dar se poate. Penajul e de fetita la toti puii.
Pattyto sa-ti traiasca puii si sa te bucuri de ei. Ma bucur atat de mult sa vad persoane care iubesc nimfele si isi dau interesul sa e fie bine si nu le chinuie. Bravo.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,088

Desi la inceput tindeam sa cred ca e invers, acum cred si eu la fel. Cei gri toti sunt baoetei, mai ales ca si canta, fluiera, sunt mai maricei, asa mai sobri. Cei galbiori, nu canta, par mai firavi, si totusi sunt parca mai cuminti decat cei gri smile

12,089

aleku wrote:

Desi la inceput tindeam sa cred ca e invers, acum cred si eu la fel. Cei gri toti sunt baoetei, mai ales ca si canta, fluiera, sunt mai maricei, asa mai sobri. Cei galbiori, nu canta, par mai firavi, si totusi sunt parca mai cuminti decat cei gri smile

alekule a 3a poza a ta ... cel galbui asa seamana cu ricky al meu... si al meu e baietel.. canta tipa... si voi ati zis ca e baiat... dar si al meu are niste pete galbene pe interiorul aripilor.. asta ce inseaman ca e fetita al meu?

12,090

e pui. daca al tau canta e baietel sigur. astia galbeni ai mei nu canta deloc. doar tipa. wink

12,091

aleku wrote:

e pui. daca al tau canta e baietel sigur. astia galbeni ai mei nu canta deloc. doar tipa. wink

Canta da dar de cand naparleste nu mai canta dimineata cum canta inainte sa naparleasca... are 1 luna si 1 saptamana de cand l-am adus acasa smile... cand l-am cumparat vanzatorul de acolo de la pet shop mi-a zis ca el nu prea are incredere in mancarea asta din magazin ambalate... si mi-a dat dintr-un sac o mancare amestecata cu seminte de dovleac,seminte de mei,seminte de floarea soarelui mari si mici, boabe de porumb uscat , niste bucati verzi si portocalii de fructe cred uscate, bucatele de mar uscat, bucati de banana uscata  si mai are in ea niste cubulete asa gumate... gen miez de smochina sau de ananas putin confiat... sunt bune??

12,092

e mancarea care o mananca nimfele... fiecare cu ce  ii obisnuieste.

12,093 (edited by Latifa 02-06-2012 17:01)

aleku wrote:

e mancarea care o mananca nimfele... fiecare cu ce  ii obisnuieste.

da dar fructele alea uscate.. si alea gumate asa i-or face bine?

Si fii atent acum  m-am spalat eu pe maini si aveam apa pe maini si l-am stropit cu apa... si a inceput sa isi deschida aripile la maxim in cusca  si sa cante... asa fluiera.. si iar l-am stropit si tinea aripile deschise iar.... ii place? sau il enerveaza?

isi baga capu pe sub aripile deschise smile))

12,094

da ii place. asa fac ei cand fac baiata.

si unele amestecuri din comert contin fructe uscate. dar cel mai bine e sa ii dai fructe proaspete.

12,095

aleku wrote:

da ii place. asa fac ei cand fac baiata.

si unele amestecuri din comert contin fructe uscate. dar cel mai bine e sa ii dai fructe proaspete.

am inteles... acum i-am fiert un cartof nou.. si i l-am taiat cubulete.. a ciugulit putin din el si dupa jumatate de ora a facut moale....:( adica apa sad

Adaugat: 02-06-2012 17:46

Mereu cand ii dau morcov ras, galbenus de ou.. acum cartof... face moale.. chiar apa sad nu inteleg dc ... si de la mei face tare

12,096

tu din cand in cand nu faci mai moale? sau diaree?

si incearca sa nu mai faci dublu post....

12,097

aleku wrote:

tu din cand in cand nu faci mai moale? sau diaree?

si incearca sa nu mai faci dublu post....

ba da dar el face imediat ce ii dau morcov mar sau ou... sau cartof

12,098 (edited by pattyto 03-06-2012 10:13)

Puiutul meu cel mare da din aripi intr-una de parca vrea sa-si ia zborul. Azi dimineata l-am gasit pe fundul coliviei ( cuibul e amplasat in partea de jos a coliviei ca acolo era gaura facuta pentru el). L-am pus la loc dar se plictiseste si tot vrea sa iasa afara... Si cand le fac curat in cuib ii mai pun pe pat si incerca sa mearga sa ajunga la ceva ce i se pare mai interesant.

Problema cu motatii e ca nu mai accepta mancare de la parinti, nici ieri nu i-am auzit sa fie hraniti si astazi de dimineata se duc parintii pe rand si incearca sa le dea in cioculet si ei tipa, se intorc, ii sasaie sau da sa-i ciupeasca, orice numai sa nu pape. Totusi cand pun degetu pe cioculetu lor il deschid si parca asteapta papa. Nu le este foame sau de ce refuza? Astazi nu au mancat deloc iar cel mic pare cam plapand, sta intr-un loc si incearca sa motaie cu capul intors la spate si cioculetu in pene, abia daca poate sa-si tina ochii deschisi , imi pare foarte obosit sau bolnavior...nu e deloc vioi ca celalalt si e diferenta doar de o zi intre ei...

12,099

uita-te-la gusite, verifica-i la fiecare ora la gusita si vezi daca au mancare... daca se simte mancare in gusa, inseaman ca sunt hraniti , daca nu .. atunci e problema...

12,100

m-am uitat si au dar putin, cam jumatate decat de obicei, oricum azi n-au vrut deloc de papa pana la ora asta