12,051

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Aleku mai lasele cuib tura sta si gata. Cel mai bine e de doua ori pe an. crescatorii ii lasa si de 3 ori dar e prea periculos pentru femela. Acum la tura asta va trebui sa suplimentezi  mai bine meniul cu vitamine. Perechea ta a pirdut mult in prima tura de pui si acum sunt mai slabiti. Au nevoie de liniste si suplimente de vitamine. Ma bucur sa vad ca sunteti toti ok. Esti tare  :k:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,052

chiar am luat multivitaminiko de la padovan, si le dau din cand in cand in ou fiert ca sa fiu sigur ca mananca. Nu le pun in apa... Nici nu am vrut sa le pun cuib acum dar nu am avut de ales. La femela era vizibil cloaca umflata, si dupa ce a depus oul, nu mai era umflata. Chiar daca nu le puneam cuib, sigur facea oul prin colivie...

12,053

Trupa de motzatzi   :heart:  :grey:  :nimfa:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0314.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0321.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0340.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12,054

frumusei motati tai! :pup:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,055

Frumosi motati Suana.  :hug:

Noi avem 4 oute.

12,056

Multumim :heart:  :hihi:
Aleku,felicitari.Vad ca iti face mare  placere sa fi ,,bunicutz''.De apreciat tot ce ai facut si cu cata daruire ai ingrijit puiutzii. :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

12,057

Intr-adevar. e frumos, si satisfactia e mare cand ii vezi ce drgalasi sunt, si cum stau la mangaiat. Dar imagineaza-tri un cor dimineata de 8 papagali smile)) de la 6 pana se trezeste toata lumea, apoi se culca si ei la loc smile)) Dau tonul cu vocalize si cantece mai melodioase si apoi incep sa tipe, si fac concurs cu perusii care tipa mai tare smile))=))) mai ales ca acum au prins si glas mai puternic big_smile:))

12,058

Te cred si stiu ca si la mine e un cor pe cinste.Singura diferenta e ca acum au camera lor separata,asa ca pot vocifera cand si cat vor.La noi cand e liniste mi se pare suspect... :hihi:

12,059

Exact. Si la mine cand e prea liniste repede ma uit sa vad ce fac smile) Unul din baietei a inceput sa ne fluiere smile))=)) exact cum ai fluiera gagicile pe strada smile))=))) ce scump e smile) bineinteles ca fluiere doar cand vrea el smile)

12,060 (edited by Latifa 29-05-2012 10:01)

A inceput si puisorul  meu Coco  :nimfa:  sa cante  smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zd4ZHqH_oIo&feature=relmfu[/youtube]

:malex:  Rio

12,061

Am si eu o problema... I-a cazut coada acum 2 saptamani aproximativ... iar acum pe zii ce trece ii creste alta in loc.. se face mai mare pe fiecare zii  dar mi se pare mie ca i-a crescut cam stramb... iar dupa acea coada stramba in spatele ei i-a crescut un cotor de pana iar din varful la cotor ii creste pana propriu-zisa..  oare asta stramba o sa ii cada si o sa creasca cea din spatele ei? pun cateva poze cu ricky cand i-a cazut coada si cateva poze de acum sa vedeti despre ce vorbesc ..

Adaugat: 28-05-2012 19:46

snickers wrote:

Am si eu o problema... I-a cazut coada acum 2 saptamani aproximativ... iar acum pe zii ce trece ii creste alta in loc.. se face mai mare pe fiecare zii  dar mi se pare mie ca i-a crescut cam stramb... iar dupa acea coada stramba in spatele ei i-a crescut un cotor de pana iar din varful la cotor ii creste pana propriu-zisa..  oare asta stramba o sa ii cada si o sa creasca cea din spatele ei? pun cateva poze cu ricky cand i-a cazut coada si cateva poze de acum sa vedeti despre ce vorbesc ..

Te rog sa mai postezi o data pozele care nu se vad pentru ca site-ul a fost in revizie si s-au pierdut din pacate. Ne cerem scuze pentru neplacerile create. Multumim pentru intelegere!

Adaugat: 29-05-2012 11:06

Pozele

12,062

Am invatat sa fluieram :d

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PDhhAM-rAwM&feature=youtu.be[/youtube]

12,063

ce frumos fluiera  :heart:  tu i-ai invatat sa faca asa sau unde au auzit ?  big_smile

12,064

alekule zimi si mie ce parere ai de coada aia stramba a lui ricky big_smile

12,065

Da, eu le fluier mereu prin camera ca sa invete. Cand nu am ce ace ma apuc de fluierat... la aia mari m-am saturat de fluierat in zadar un an de zile, si astia intr-o luna fluiera si ei smile

snickers, nu stiu ce sa zic, laso sa creasca si ai sa vezi cum creste. poate e mica si nu sunt asezate penele calumea. Poate odata ce vor creste se vor si aseza frumos.

12,066

foarte tare

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

12,067

Salut prieteni.La parinti dupa ce au eclozat puiutii li se dau mancarica cu ou fiert in fiecare zi sa-si hraneasca puii sau la interval de cateva zile? Va multumesc pentru raspuns.

12,068

aleku wrote:

Da, eu le fluier mereu prin camera ca sa invete. Cand nu am ce ace ma apuc de fluierat... la aia mari m-am saturat de fluierat in zadar un an de zile, si astia intr-o luna fluiera si ei smile

snickers, nu stiu ce sa zic, laso sa creasca si ai sa vezi cum creste. poate e mica si nu sunt asezate penele calumea. Poate odata ce vor creste se vor si aseza frumos.

si bine mi-ar sta mie sa fluier prin casa ca sa invete TIMI. :k:   ..deocamdata e amorezat de perusa aceea galbena.... :wis:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

12,069

padys78 wrote:

Salut prieteni.La parinti dupa ce au eclozat puiutii li se dau mancarica cu ou fiert in fiecare zi sa-si hraneasca puii sau la interval de cateva zile? Va multumesc pentru raspuns.

eu le dau jumatate de ou fiert pe zi, unul intreg mi s-ar parea prea mult, si daca nu le pun ou fiert tipa ca altceva nu prea le place, le mai pun mamaliguta, orez fiert in apa cu legume (ardei gras, morcovel), morcov ras cu pesmet ...

12,070

Am si eu o problema.. am vazut la coada lui ricky defapt la penele de la coada.. urme de sange.. am rascolit putin penele din spate si la o pana defapt nu e crescuta toata are sange la capatul ei.. sange inghegheat si acum i-a dat sangele iar... ce sa ii fac?

Adaugat: 30-05-2012 21:52

luminitza wrote:

A inceput si puisorul  meu Coco  :nimfa:  sa cante  smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zd4ZHqH_oIo&feature=relmfu[/youtube]

ce frumos e .. cate luni are? big_smile

12,071

Daca ai pudra de talc,pune-i acolo se opreasca singererea.Daca nu ai pudra,poti pune faina.Apoi parerea mea,e sa te duci maine cu el la veterinar. neutral

12,072

Am reusit sa ii fac 2 poze... am fugit repede la farmacie si am cumparat betadina... si l-am tamponat acolo cu o discheta din aceea demachianta smile sper ca am procedat bine ... I-am rasfoit eu putin penele alea si m-am uitat.. cred ca ori si-a agatat pana undeva ori si-a ciugulito el si si-a dat sangele.. pana nu e crescuta inca.. adica abia a inceput sa ii creasca si cred ca s-a zgarmanit la ea...

Adaugat: 30-05-2012 23:13

aiko wrote:

Daca ai pudra de talc,pune-i acolo se opreasca singererea.Daca nu ai pudra,poti pune faina.Apoi parerea mea,e sa te duci maine cu el la veterinar. neutral

nu ii mai curge sange... i-am dat cu betadina

12,073

Multumesc  smile Nu stiu sigur cate luni are. Cand l-am luat de la pet, mi-au zis ca abia ce au primit o serie de puisori in urma cu cateva zile, printre care si Coco. Era singurul de culoare alba, si de care erau siguri ca este mascul, deorece facea vocalize inca de cand il primisera  smile Este la mine de o luna si a inceput sa cante acum cateva zile, inainte facea doar mici vocalize. Banuiesc ca are in jur de 5-6 luni.

Apropo, legat de problema cu ricky, din cate am inteles, se afla in perioada de naparlire. Probabil are pielea mai sensibila. Si Maxy al meu avea probleme de genul. Locul in care ii aparea cate o pana, se umfla si se inrosea iar el se pureca mai des in acel loc, din cauza ca il irita, iar uneori ii mai dadea si sangele. Este bine sa ii dai vitamine in aceasta perioada. Eu le pun in apa cateva picaturi de Multivitaminico de la Padovan, 5 zile pe luna, si sunt foarte multumita. In acest moment Maxy este plin de tulee si nu mai are nici o iritatie  smile
Sper sa fie bine puisorul tau.

:malex:  Rio

12,074

luminitza wrote:

Multumesc  smile Nu stiu sigur cate luni are. Cand l-am luat de la pet, mi-au zis ca abia ce au primit o serie de puisori in urma cu cateva zile, printre care si Coco. Era singurul de culoare alba, si de care erau siguri ca este mascul, deorece facea vocalize inca de cand il primisera  smile Este la mine de o luna si a inceput sa cante acum cateva zile, inainte facea doar mici vocalize. Banuiesc ca are in jur de 5-6 luni.

Apropo, legat de problema cu ricky, din cate am inteles, se afla in perioada de naparlire. Probabil are pielea mai sensibila. Si Maxy al meu avea probleme de genul. Locul in care ii aparea cate o pana, se umfla si se inrosea iar el se pureca mai des in acel loc, din cauza ca il irita, iar uneori ii mai dadea si sangele. Este bine sa ii dai vitamine in aceasta perioada. Eu le pun in apa cateva picaturi de Multivitaminico de la Padovan, 5 zile pe luna, si sunt foarte multumita. In acest moment Maxy este plin de tulee si nu mai are nici o iritatie  smile
Sper sa fie bine puisorul tau.

Am vazut acele vitamine in cora chiar astazi smile.. dar am auzit multe pareri proaste despre vitaminele in apa.. sau medicamentele in apa... eu ii mai iau lui ricky vitamine pt nimfe pentru penaj de la Vitakraft.. o  sa ii iau si picaturi ... Imi era frica sa nu se infecteze .. de aceea i-am dat cu betadina

12,075

eu multivitaminico ala de la padovan il pun rar in apa. fac o portie de ou, mai mica, in functie de colivia in care o pun ca sa fiu sigur ca o mananca toata, si pun acolo cateva picaturi de solutie.