Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
frumuseti de perusei! :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
frumuseti de perusei! :heart:
Chiar ca simpatici si blanzi :heart: . De cat timp ii ai?
Eu ieri am avut bucuria sa vad pentru prima cum se balaceste un perus in fata mea :heart: . Am fost la sora mea si am pus o cadita de apa in colivie la papagal, si cum el e foarte curios... a inceput sa se bage si sa faca baita :heart: ce scump era :heart: Vreau sa faca si papagalii mei asa
nu-ti fa probleme..cand este soare scoatei afara si punele intr-o cadita(dar sa o asezi langa bat..) si sigur vor face baie..nici cocuta nu a facut baie si cand i-am pus caditra a fost in extaz,a sarit in apa de cateva ori :heart:
O sa le pun cand o sa fie mai cald.. azi a batut vantul si nu vreau sa risc.
Buna ziua tuturor
Sunt noua pe acest forum si inca sunt la primele pagini ale acestui subiect (sunt la pag. 12 abia) dar m-am hotarat sa va scriu pt ca: am cumparat un ieri un perus. Ieri a fost cam timid dar tot ne-a ciripit putin, a venit de cateva ori pe degetul meu... Pana astazi nu a mancat nimic, azi l-am vazut ca ciuguleste. Si astazi ne-a ciripit de mai multe ori cu un glas f puternic, are personalitate.Si am observat ca asta se intampla cand vb cu el.In general pare sa se fi acomodat, inca nu vine pe degetul meu imediat ce bag mana in cusca dar e de inteles.Ma ciupeste tare cand il prind in pumn dar am rabdare. E un scump, ce mai!
Vroiam sa va intreb daca vi se pare normal urmatorul comportament pe care il are: sare pe gratii si trage de ele, se urca si coboara ajutanduse de cioc, sta spanzurat, trage de clopoteii de la oglinda.Si se cam loveste (mi se pare mie) in zborul lui prin cusca.Si ce e cel mai important, a descoperit portitele pe unde se baga cutiutele cu mancare si trage de ele si le ridica in sus.Oare nu poate iesi pe-acolo?
Dupa parerea voastra, ce spune comportamentul asta al lui? Mi-ar place sa stiu ca e fericit si nu se chinuie.
Nu ai sa vezi niciodata perusul ca face baie afara in cadita, fara sa mai fi facut vrodata, nu este chiar atat de atras de cadita aia minuscula pe care o vad ei de la inaltime. Daca vrei sa se invete cu cadita i-o pui in colivie, acolo va fi curios si o va incerca.
Interesant sfat, o sa incerc si eu dar cand va fi mai cald, cadita deja am
Michellab, ai mei tipa si umbla agitati prin colivie cand vor afara. Eu zic ca nu este obisnuit sa stea inchis si cauta o iesire
bine ai venit pe forum! :heart: ..papagalul tau nu are nimic ,se comporta normal,cauta jucari cu care sa se joace :sanatate: ...dupa ce se acomodeaza cu camera ,cu tine,si cu colivia ai poti da drumul in camera sa zboare..si ai sa vezi ca va ciripi mult mai mult si o sa fie foarte vesel..prima data se va lovi de pereti dar in 2-3 zile se va acomoda :pup:
Michellab, ai mei tipa si umbla agitati prin colivie cand vor afara. Eu zic ca nu este obisnuit sa stea inchis si cauta o iesire
Pai de unde l-am cumparat, e magazin mare si ei erau intr-un spatiu mare din sticla unde aveau si un copacel si mult spatiu de zburat.Oare asta sa fie motivul? Acum se uita fiimea la desene animate cu sonorul cam tare si el ciripeste de zor.Cred ca-i place ce aude
Sau poate il deranjeaza.
Papagalii au auzul foarte fin si uneori sunetele inalte sau tipetele ii bulverseaza si incep sa se enerveze. Cum a spus si Pattyto, nu e obisnuit cu acea colivie, lasa-l sa se plimbe in voie prin camera si daca ai posibilitatea i-ai un companion, fiind adus dintr-un mediu cu multi semeni de'ai sai ii este greu singurel.
Merci mult pt raspunsurile voastre.Am sa-l scot putin din colivie sa vad cum reactioneaza.Am impresia totusi ca inca se teme de mine pt ca atunci cand bag mana in colivie se fereste putin la inceput.Sper sa se obisnuiasca cu noi ca tare imi este drag.
Va rog sa-mi da-ti un sfat ca nu stiu ce sa fac.I-am dat drumul din colivie, a zburat putin si s-a asezat pe lustra si nu vrea sa mai plece de-acolo.Nu ajung cu degetul la el si nici nu vreau sa-l fortez altfel.Sa-l las in pace si v-a cobori el pana la urma?
punei colivia pe ceva inalt(un dulap) si cand i se va face foame va intra singur :pup:
Lasa-l sa "admire" peisajul, sa se obisnuiasca cu incaperea, iar daca nu intra pana seara in colivie(desi e foarte posibil), stinge becul si prinde-l cu un prosop, ca altfel nu ai nicio sansa sa-l prinzi atunci cand te vede. Nu te astepta sa se obisnuiasca asa repede cu tot, ca si oamenii si papagalii sunt diferiti, unii se obisnuiesc in primele ore cu locul unde au fost adusi altii au nevoie de mai mult de o saptamana.
Va multumesc. :pup:
El tot pe lustra sta, mai face cate o tura da' tot acolo aterizeaza.Il las pana deseara si daca nu, aplic faza cu prosopul.
Merci mult pt raspunsurile voastre.Am sa-l scot putin din colivie sa vad cum reactioneaza.Am impresia totusi ca inca se teme de mine pt ca atunci cand bag mana in colivie se fereste putin la inceput.Sper sa se obisnuiasca cu noi ca tare imi este drag.
Eu te consider norocoasa Perusa mea se sperie de orice, de mine ce sa mai zic. Din fericire cand i-am dat drumul, dar asta s-a intamplat dupa 1-2 saptamani pt ca sa se obijnuiasca cu noua locuinta cu mine, a intrat singura in colivie. Iar daca nu intra ma duceam cu colivia unde statea si intra (culmea ca nu se speria), asta daca trebuia sa plec sau aveam alceva de facut, daca nu o lasam pana intra ea.
Va prezint primul puisor care a eclozat din perechea mea:
Este o fetita albino de numai 2 ore
In continuare mai avem 6 oua, toate fertile- sa vedem cati puisori o sa mai iasa din ele.
Nu mai umbla la pui. Cel putin nu pana ies toti si mai cresc putin. Din ce am inteles perusii pot fi foarte reticienti. Nici la alte specii nu e bine sa-i iei in mana cand sunt asa de mici. nu mai umbla la ei, mai ales sa-i atingi. la vreo sapt dupa ce ies toti puii, daca vre, poti umbla sa faci curat, dar si atunci repede sa nu-i deranjezi prea mult.
Ieri ma intorceam de la magazin si ce sa vad.. o salcie am rupt cateva crengute, am ajuns acasa, le-am spalat si le-am pus la ghemotoci. Aseara nu i-am vazut sa se atinga de ele
dar azi Dombolo manca de nu avea aer din ea :hihi: cand m-am intors acasa nu am gasit decat cateva frunzulite
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LxcL929DmMA&feature=youtu.be[/youtube]
Ce nervos e pe pixul ala Ti-a capsat putin cartea
Ce nervos e pe pixul ala
Ti-a capsat putin cartea
toate cartile sunt asa,pana si profesorii s-au obisnuit cu asta!
:perusi:
Va prezint primul puisor care a eclozat din perechea mea:
Este o fetita albino de numai 2 ore
![]()
In continuare mai avem 6 oua, toate fertile- sa vedem cati puisori o sa mai iasa din ele.
Nu stiu de ce dar nu pot vedea pozele, mai are cineva aceasta problema?
Eu am aceeasi problema...si eram curioasa sa vad cum isi da seama cineva dupa un pui de 2 ore ca este femela albino...
Eu am aceeasi problema...si eram curioasa sa vad cum isi da seama cineva dupa un pui de 2 ore ca este femela albino...
Genetica!
Din combinatia mutatiilor parintilor, toate femelele vor iesi ino ( in cazul meu albino). Cum puiul are ochii rosii, va fi cu siguranta ino, deci femela.
Si ca sa explic de ce: pentru a rezulta un mascul ino ( cu ochii rosii) e nevoie ca ambii parinti sa fie ino, sau doar femela vizual, iar mascului sa poarte gena ( split form)
In cazul meu, masculul este yellowface albino, cu femela non-albino, deci toate femelele ce vor iesi ,vor fi ino.
Ps. Am repus poze. sper ca se vad acum
Adaugat: 28-05-2012 20:54
Si ca sa fiu mai explicita, uite o poza comparativa :
- puiul cel mare ( de sus) este albino - uita'te la ochi cum se vad roz, spre deosebire de puiul mai mic ( de jos) care are ochii negri.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus