11,701

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ahhh..ce ghemotoc frumos ai avut :heart:  ..ami pare foarte rau pt i-a

carmeryne wrote:

Cam asa arata femela care a murit acum cateva zile ...(stanga).

Adaugat: 20-05-2012 12:40

si cocuta cand si-a pierdut partenera(s-au partenerul,nu am stiut ce este)a tipat intruna dupa el...si eu plangeam intruna,mi se rupea sufletul cand o auzeam tipand :cry:  :cry:

danniel79 wrote:

Inlocuirea unui papagal

Poate ca, din nefericire, multi dintre noi am fost nevoiti sa trecem prin situatii tragice de moarte a papagalului iubit. In cazul in care detineti o pereche de papagali problema este si mai complicata intrucat, pe langa suferinta proprie, trebuie sa ajutati si papagalul ramas in viata sa-si depaseasca suferinta.

Papagalii sunt monogami si formeaza perechi ce dureaza intreaga viata. Astfel, cu atat mai greu este depasit momentul mortii partenerului. Nimfele, perusii, amorezii, dar si alte specii de papagali “poarta doliu” si isi jelesc partenerii pierduti. Multi stapani de papagali sunt coplesiti de intensitatea trairilor de durere pe care le observa la papagalul ramas singur si sunt oarecum dezorientati, nestiind ce sa faca sa-si ajute companionul. Ca si la oameni, perioada de doliu variaza de la un individ la altul, atat in ceea ce priveste tipul de manifestari cat si in durata. Ea este influentata si de factori ca: timpul pe care perechea l-a petrecut impreuna pana in momentul mortii unuia dintre parteneri, intensitatea legaturii stabilite intre acestia si modul in care s-a format perechea (pasarile s-au ales singure sau perechea a fost formata de catre stapani).

Doliul se poate manifesta in multe feluri, fiecare papagal exprimandu-se conform personalitatii sale. Astfel, unii papagali vor refuza mancarea, isi vor smulge penele, isi vor chema continuu partenerul disparut cu sunete sfasietoare, vor fi morocanosi, suparati sau chiar agresivi. In aceasta perioada papagalul va avea nevoie de mai multa atentie si grija din partea dumneavoastra. Nu-i schimbati rutina obisnuita si cautati sa-l supravegheati mai mult.

In astfel de situatii aveti doua optiuni pentru a va ajuta papagalul:

Aduceti un nou partener pentru companionul dumneavoastra. Ideal este sa cautati un papagal cam de aceeasi varsta cu cel pe care il detineti, pentru a le facilita relatia. Unii papagali isi vor accepta imediat noul partener, altii vor avea nevoie de mai mult timp si poate de o perioada introductiva, in care sa-i tineti in colivii separate, dar apropiate una de alta. S-au inregistrat si cazuri in care papagalul in doliu si-a atacat noul partener. In cele din urma perechea se va forma, viata isi va relua cursul stabilit de natura si va veti putea vedea din nou papagalul vesel si fericit. In cazul in care, dupa o perioada de timp, cele doua pasari nu se accepta deloc, va trebui sa le despartiti si sa incercati cu alt partener.

Dedicati mult mai multa atentie companionului dumneavoastra. Daca alegeti sa nu aduceti un nou partener va trebui sa petreceti mult mai mult timp cu papagalul pentru a putea suplini lipsa partenerului. Astfel veti putea intari legatura dintre dumneavoastra si papagal si veti deveni centrul atentiei sale. Insa, daca nu aveti suficient timp liber sau rabdare, aceasta nu este o idee buna, intrucat papagalul lasat singur va deveni nefericit si se va putea imbolnavi. In special perusii, nimfele si amorezii au nevoie de dedicare si atentie constanta intrucat sunt pasari care in natura traiesc in stoluri si nu sunt obisnuite cu singuratatea.

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,702

danniel79 wrote:

Inlocuirea unui papagal

Poate ca, din nefericire, multi dintre noi am fost nevoiti sa trecem prin situatii tragice de moarte a papagalului iubit. In cazul in care detineti o pereche de papagali problema este si mai complicata intrucat, pe langa suferinta proprie, trebuie sa ajutati si papagalul ramas in viata sa-si depaseasca suferinta.

Papagalii sunt monogami si formeaza perechi ce dureaza intreaga viata. Astfel, cu atat mai greu este depasit momentul mortii partenerului. Nimfele, perusii, amorezii, dar si alte specii de papagali “poarta doliu” si isi jelesc partenerii pierduti. Multi stapani de papagali sunt coplesiti de intensitatea trairilor de durere pe care le observa la papagalul ramas singur si sunt oarecum dezorientati, nestiind ce sa faca sa-si ajute companionul. Ca si la oameni, perioada de doliu variaza de la un individ la altul, atat in ceea ce priveste tipul de manifestari cat si in durata. Ea este influentata si de factori ca: timpul pe care perechea l-a petrecut impreuna pana in momentul mortii unuia dintre parteneri, intensitatea legaturii stabilite intre acestia si modul in care s-a format perechea (pasarile s-au ales singure sau perechea a fost formata de catre stapani).

Doliul se poate manifesta in multe feluri, fiecare papagal exprimandu-se conform personalitatii sale. Astfel, unii papagali vor refuza mancarea, isi vor smulge penele, isi vor chema continuu partenerul disparut cu sunete sfasietoare, vor fi morocanosi, suparati sau chiar agresivi. In aceasta perioada papagalul va avea nevoie de mai multa atentie si grija din partea dumneavoastra. Nu-i schimbati rutina obisnuita si cautati sa-l supravegheati mai mult.

In astfel de situatii aveti doua optiuni pentru a va ajuta papagalul:

Aduceti un nou partener pentru companionul dumneavoastra. Ideal este sa cautati un papagal cam de aceeasi varsta cu cel pe care il detineti, pentru a le facilita relatia. Unii papagali isi vor accepta imediat noul partener, altii vor avea nevoie de mai mult timp si poate de o perioada introductiva, in care sa-i tineti in colivii separate, dar apropiate una de alta. S-au inregistrat si cazuri in care papagalul in doliu si-a atacat noul partener. In cele din urma perechea se va forma, viata isi va relua cursul stabilit de natura si va veti putea vedea din nou papagalul vesel si fericit. In cazul in care, dupa o perioada de timp, cele doua pasari nu se accepta deloc, va trebui sa le despartiti si sa incercati cu alt partener.

Dedicati mult mai multa atentie companionului dumneavoastra. Daca alegeti sa nu aduceti un nou partener va trebui sa petreceti mult mai mult timp cu papagalul pentru a putea suplini lipsa partenerului. Astfel veti putea intari legatura dintre dumneavoastra si papagal si veti deveni centrul atentiei sale. Insa, daca nu aveti suficient timp liber sau rabdare, aceasta nu este o idee buna, intrucat papagalul lasat singur va deveni nefericit si se va putea imbolnavi. In special perusii, nimfele si amorezii au nevoie de dedicare si atentie constanta intrucat sunt pasari care in natura traiesc in stoluri si nu sunt obisnuite cu singuratatea.

Acesta este un articol de pe www.4animale.ro, postat de catre cineva pe forumul softpedia, dar acolo se specifica totusi sursa. http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … a-papagali

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

11,703

In cazul in care considerati ca nu va pricepeti sa taiati singuri ghearele pasarilor, adresati-va medicului veterinar sau unei persoane experimentate!

Sursa : www.4animale.ro

Eu unul nu prea m-asi baga sa tai ghearele singur. Iar acele betisoare abrazive pot rani pielea piciorusului, nu cred ca sunt bune.

:perusi:

11,704

danniel79 wrote:

In cazul in care considerati ca nu va pricepeti sa taiati singuri ghearele pasarilor, adresati-va medicului veterinar sau unei persoane experimentate!

Sursa : www.4animale.ro

Eu unul nu prea m-asi baga sa tai ghearele singur. Iar acele betisoare abrazive pot rani pielea piciorusului, nu cred ca sunt bune.

asa este tocmai de aceea i l-am pus intr-un loc in care nu prea se duce.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

11,705 (edited by iloveanimals 21-05-2012 17:17)

Va tai eu ghearele.  smile Nu-i asa greu, la inceput ai emotii, chiar foarte puternice dar pe viitor devine simplu. Iar ghearele crescute se vad foarte clar, apar ca o zona moarta si se separa foarte clar de cea vie.  wink
In legatura cu betele abrazive, nu e nimic rau cu ele, ajuta la relaxarea piciorului si tocirea ghearele, asemeni slapilor cu  bobite din alea in talpi, speciale pentru masaj.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

11,706

la mine tata taie ghearele big_smile  mie ami este freica sa le tai :rusine:

11,707

Foarte bine, atata timp cat sunt taiate corect. Iar frica poate aduce dupa ea si greseli.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

11,708

are ceva daca sunt 2 perechi de perusi intr-o colivie??ps:eu as vrea sa le pun si cuib :rusine:

11,709

mihaela111 wrote:

are ceva daca sunt 2 perechi de perusi intr-o colivie??ps:eu as vrea sa le pun si cuib :rusine:

Nu te sfatuiesc. Am incercat eu odata si s-a terminat cu ambii masculi plini de sange. Perechile pot sta in aceeasi colivie, atata timp cat nu sunt cuiburi, altfel devin agresive din cauza teritoriului.
In cazul in care ai voliera si e spatiu suficient, nu e nicio problema.
plus ca s-ar putea ca ambele femele sa aleaga acelasi cuib ( asa s-a intalmplat si la mine )si atunci iar poate gerera conflict. Eu ajusesem sa pun 3 cuiburi la 2 perechi ca sa nu fie cearta. Cel mai bine e cu colivie individuala.

Si poze dupa incident, ca sa vezi ca a fost destul de grav:

11,710

Am rubeolaaaa!!!Sa tin papagalul in preajma mea sau nu?

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

11,711

uffff :cry:  am avut si eu rubeola..dar din fericire ai voie sa te joci cu papagalul atata timp cat nu face contact cu saliva ta  :pup:

Adaugat: 21-05-2012 20:44

multumesc pentru raspuns..eu vroiam sa-mi i-au inca 3 perusi si sa-i tin an aceiasi colivie s sa le pun cuiburi..dar cred ca o sa iau la vara decat 1 :pup:

herbudgies wrote:
mihaela111 wrote:

Nu te sfatuiesc. Am incercat eu odata si s-a terminat cu ambii masculi plini de sange. Perechile pot sta in aceeasi colivie, atata timp cat nu sunt cuiburi, altfel devin agresive din cauza teritoriului.
In cazul in care ai voliera si e spatiu suficient, nu e nicio problema.
plus ca s-ar putea ca ambele femele sa aleaga acelasi cuib ( asa s-a intalmplat si la mine )si atunci iar poate gerera conflict. Eu ajusesem sa pun 3 cuiburi la 2 perechi ca sa nu fie cearta. Cel mai bine e cu colivie individuala.

Si poze dupa incident, ca sa vezi ca a fost destul de grav:

11,712

E bine sa fie mai multi perusi intr-o colivie, pt ca ei in salbaticie traiesc in stoluri de 20-30 de pasari, dar pentru reproducere este recomandat sa separi perechea reproductiva pt a inlatura eventualele neplaceri mentinoate de herbudgies.  wink

11,713

daca nu ai pot tine pe toti in aceiasi colivie cred ca voi lua doar 1 :pup:

11,714 (edited by Latifa 22-05-2012 14:14)

Spuneti-mi si mie cam cati pui fac perusii? Si automat dupa ce le pui cuib o sa faca pui?

Chestia cu pilitul unghiilor, citisem intr-un articol, scria ca afecteaza si pielea. Asa am citit si despre nisip ca nu ar fi bun si nu este necesar.

Eu aveam la un moment dat 2 femele si mi-a zis doctorul sa nu cumva sa cumpar doar 1 mascul, pentru ca femelele se vor bate pana la moarte.

Mi-am adus aminte...raceala de la oameni se transmite la papagali?

11,715

Aoleu, nu stiu de unde iti iei informatiile si nu stiu cum poti crede tot ce auzi.
In primul rand, perusii depun in medie 5-6 oua, dar variaza de la 1 la 10 oua. Din 5 oua este posibil sa scoata toti puii dar sa-i hraneasca cu greu daca sunt incepatori. Mai multe despre reproducere si conditii de imperechere gasesti pe site www.4animale.ro
In al doilea rand, este adevarat ceea ce spui despre nisip ca nu ar fi neaparat necesar, pipotica lor poate sa digere si fara nisip, e bun ocazional si nu in exces si este si o sursa foarte buna de calciu fiind alcatuit din scoici. tongue
Femelele nu se bat pana la moarte, Doamne Fereste! Perusii nu sunt chiar atat de agresivi, isi pot cauza in cele mai grave situatii rani majore. Adevarul e ca femelele sunt mai rele de obicei si geloase dar asta nu inseamna ca nu se pot intelege intre ele. Sunt dominante si cu masculii nu doar intre ele. Iar un lucru de retinut ar fi ca perusii formeaza perechi pe viata ceea ce e indicat in cazul tau sa ai doi masculi pt fiecare dintre cele doua femele.
Iar in legatura cu raceala, da, se poate transmite si la animale ceea ce e indicat sa se pastreze o oarecare dinstanta.

Si nu in ultimul rand, am sa-ti atrag eu atentia si sper sa nu se supere Latifa, posturile duble, unul dupa altul ca in cazul de mai sus, incalca regulamentul forumului. tongue

11,716

Nu am postat intentionat asa, atunci mi-am adus aminte si am intrebat, ce sa fac, sa astept sa mai scrie cineva ca sa mai intreb ceva?
Sorry, pt posturi duble.

Pai o sa-i spun D-nul doctor Tudor ca aiureaza si nu se pricepe la papagali smile Asa mi-a spus asa v-am zis si voua. Repet nu este indicat sa ai 2 femele si un mascul. Eu acum am doar o femela nu mai am doua, am povestit cazul mai sus despre ce s-a intamplat.

Despre nisip:
23 Mar 2012
by Casa cu perusi

Observând îndeaproape păsările de pe lângă casă şi porumbeii, s-a observat că ciugulesc, din când în când, pietricele foarte fine care le ajută la digestie. De aici, s-a tras concluzia eronată că toate păsările, inclusiv papagalii, au nevoie de nisip sau pietriş fin pentru a digera mai bine seminţele.
Ei bine, nisipul este folositor păsărilor care înghit seminţele cu tot cu coajă, pentru că le ajută într-adevăr la digestie, dar papagalii nu fac parte din grupul acesta de păsări. Papagalii sparg coaja tuturor seminţelor pe care le mănâncă şi înghit miezul care este foarte uşor de digerat, fără să fie nevoie de vreun adjuvant. Hrana papagalilor este moale: miezul de seminţe, fructele şi legumele care constituie mâncarea lor de zi cu zi nu presupun nicio problemă de digestie. Spre deosebire de porumbei care înghit, spre exemplu, boabe dure de porumb şi care au nevoie de nisip. Ca atare, nisipul nu ajută sub nicio formă digestia peruşilor şi a papagalilor, ba, din contră, firele mai mari de nisip pot provoca leziuni pe traectul digestiv, dacă sunt înghiţite. Nu aveţi de ce să cumpăraţi nisip pentru peruşi, iar, dacă aceştia au probleme de digestie, acestea nu se vor rezolva cu nisip, ci cu un tratament potrivit cauzei.

Articolul este mai lung, nu are rost sa-l scriu pe tot. Ideea este ca pe net gasesti destul de multe informatii si e normal sa ma interesez de orice lucru, de asta va intreb si pe voi aici ce parere aveti. Eu zic ca nu este un lucru rau sa intrebi, sa iti pese decat sa zici, "lasa, are mancare si apa cei mai trebuie?"

11,717

da asa este este, un lucru rau sa nu-ti pese..dar inmainte sa ei papagali ce ai facut?? mad ..trebuia sa te interesezi de ei inainte sa ai iei... tongue

11,718

mihaela111 wrote:

da asa este este, un lucru rau sa nu-ti pese..dar inmainte sa ei papagali ce ai facut?? mad ..trebuia sa te interesezi de ei inainte sa ai iei... tongue

Pai tu ce crezi ca am facut ??? M-am interesat, dar nu strica sa vad si alte pareri fata de ce am citit. Daca va e lene sa raspundeti nu mai scrieti. Hai ca deviem mult de la acest topic si nu stau sa dau explicatii la toata lumea. Hai sa vb despre perusi!

11,719

Hei, stai linistit ca nu ai facut nimic rau ca ai intrebat, foarte bine ca ai spus ceea ce ai stiut eu doar te-am corectat si ti-am adus la cunostinta detalii adevarate si nu false. Pentru alte informatii despre perusi intra pe site ca vei gasi o multime, concrete si nu aberatii de toate felurile.  :hug:

11,720

mie nu-mi e lene sa raspund la intrebari..si la perusi nu le trebuie neaparat nisip,nisipul este pentru pasarile care inghit semintele cu coaja cu tot..nu este si cazul perusilor,care mananca seminte decojite :ironic:  :sanatate:

danniel79 wrote:
mihaela111 wrote:

Pai tu ce crezi ca am facut ??? M-am interesat, dar nu strica sa vad si alte pareri fata de ce am citit. Daca va e lene sa raspundeti nu mai scrieti. Hai ca deviem mult de la acest topic si nu stau sa dau explicatii la toata lumea. Hai sa vb despre perusi!

11,721

Faza cu nisipul, e ceea ce a spus si el, ce a spus toata lumea de cand cunosc forumul asta. :k:

11,722

Daniel eu am 3 fetitze si un mascul englez de foarte multa vreme.Au o colivie mareeee si stau si liberi,asa  ca te asigur ca nu au nimic.Cat despre nisip,de 15 ani de cand am papagali,fiecare are o cutiutza cu nisip si mananca cand simt nevoia.Si nu au patiti nimic.Depinde ce mananca si cum ii obisnuiesti.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,723

suana wrote:

Daniel eu am 3 fetitze si un mascul englez de foarte multa vreme.Au o colivie mareeee si stau si liberi,asa  ca te asigur ca nu au nimic.Cat despre nisip,de 15 ani de cand am papagali,fiecare are o cutiutza cu nisip si mananca cand simt nevoia.Si nu au patiti nimic.Depinde ce mananca si cum ii obisnuiesti.

Am inteles, mi-e asa mi-a zis Dl. Doctor, cand aveam 2 fetite ca sa nu cumpar doar 1 mascul si am crezut de cuviinta sa scriu ca sa stie si cei care poate sunt tot intr-o situatie asemanatoare, dar daca tu zici ca nu se intampla nimic, ignorati sfatul meu  smile
Tocmai de asta discutam pe forum pt ca sunt unele persoane care au trecut prin anumite situatii si stiu mai bine despre ce este vorba.

11,724

Buna tuturor. Revin si eu cu iubirile mele mici dupa o lunga pauza( facultatea bat-o vina)
Micutzi sunt bine, mai jucausi ca niciodata, se inteleg destul de bine :perusi:  :perusi:
Va pun poze cu ei

11,725

Simpatici  smile

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug: