11,651

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Pai....nu stiu sigur sa va spun :rusine:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,652 (edited by zucchina 13-05-2012 09:50)

Gaby, perusica mea albastra avea inainte ceromul albastru spre alb si toata lumea de aici spunea ca e baietel. Acum, de vreo 2 luni cred, i s-a facut maro. Dar asta incetul cu incetul. Nu vreau sa spun prostii, dar nu cred ca la varsta pe care o are micutul tau ( stiu ca nu-l ai de mult timp si ca l-ai luat de cand era puiut) incepe sa fie in perioada de imperechiere chiar daca ar fi fetita. Parerea mea, sa ma corecteze cine stie mai bine daca gresesc.
Aleku, si perusii au voie ardei iuti? Sa fie proaspeti? Se pot da si de aia verzi chiar daca nu-s iuti? Au voie semintele din ei?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,653

Aha...multumesc marina  :pup: Pai si petele acelea maro de la ce ar putea fi? hmm

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,654

Nu stiu.. Sora mea are un perus pe care l-a luat de mic, avea ceromul cum il are al tau acum ( fara alea maro de langa nari)...am fost marti la ea si l-am vazut cum s-a schimbat mult, il are aproape tot albastru. Si Dombolo meu are tot asa albastru pe langa nari si asa un mov mai spre albastru restul. Oricum eu zic sa lasi timpul sa treaca si o sa-ti dai seama. Sunt sigura ca indiferent ce este fetita sau baietel, o sa-l iubesti la fel de mult :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,655

Da...normal ca o sa-l iubesc la fel de mult :hihi:  Multumesc mult.... smile

Animalele mele:

11,656

N-ai pentru ce. Eu am zis doar ce cred si sper sa nu gresesc.

-Marina-

11,657

si coco a  avut acum vreo 2-3 saptamani inceput de nasuc maro(atunci cand vam zis eu ca am inceput sa cred ca este fetita si intra in periada de ineperechere)dar dupa 1 saptamana nu mai avea nimic :wow: ... :sol:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,658

E baiat, stai linistit. ! Sa-ti traiasca  :heart:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,659

Astazi a murit papagalita mea  :cry:  :cry:  :cry: Ma simt de parca s-ar fi rupt o bucatica din inima mea....si nu-mi pot explica ce a patit..azi dimineata era bine....
  Parerea mea e ca a murit din cauza unor malformatii pe care le avea...de cand am primit-o am observat ca degetele de la picioare erau indoite ciudat...cutia toracica era prea proeminenta.....Maine o sa ma interesez sa-i iau o fetita celui care a ramas....macar el e bine...  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  Imi este asa de dor de ea sad

11,660

Imi pare foarte rau pentru ea  :cry:  :cry:  :cry:

Animalele mele:

11,661

:cry:  Mie,cel putin,parca nu-mi vine sa cred....

11,662

Stiu cum te simti Carmen sad Si mai ales acum dupa ce nu mai e... Si eu ma uitam in colivie si voiam sa-mi vad ghemotocul galben dar nu mai era .. sad
Sincer imi pare rau sad

-Marina-

11,663

Si al meu tot galben era......
Celalalt il tot striga prin casa....Momentan i-am dezinfectat colivia,cutia cu mancare,jucariile....
In legatura cu alceva....ceaiul de musetel e bun impotriva diareei la pasari?

11,664

Parca era de menta... Dar stiu ca apa de la orez e buna pentru diaree

-Marina-

11,665

Mdaa...am incurcat...bine de stiut...

Adaugat: 14-05-2012 18:52

Azi dimineata am achizitionat o femela pentru masculul meu....parea cam trist si ma temeam sa nu se simta singur..
  Perusica are in jur de cateva luni,e o dulceata...
Sa v-o descriu:burta si spatele sunt verzi,capul ,aripile si coada sunt galbene.La coada are o pana albastra cu pete galbene iar pe spate are pene maronii conturate cu verde. Capul este dungat si are doua pete pe obraji.Fiind pui ,ceromul este albastru deschis cu narile  albe :heart:

11,666

imi pare rau pentru pierderea ta ..si sunt sigura ca o vei iubi si pe aceasta la fel de mult... :pup:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,667 (edited by carmeryne 15-05-2012 18:21)

Ma bucur macar ca celalalt nu mai e singur si ca se inteleg ...mi se rupea inima cand il vedeam cum o cauta si o striga prin casa...

11,668

saracuta :cry:  :cry:

11,669 (edited by mereana28 16-05-2012 16:59)

Perusica mea de doua zile stranuta , si stranuta pana regurgiteaza , stiu ca asta nu e normal la fetite , in rest e vioaie , mananca bine , dar nu imi place deloc aceasta regurgitare , am citit undeva pe forum ca ei regurgiteaza de la mucozitati , nu stiu ce sa ii fac , in rest e vioaie , mananca , nu da multe semnte afara ,  v-ati intalnit vreodata cu asta? Ce este? Pattyto , am citit ca riki al tau a avut mai anul trecut o problema dinasta cu regurgitatul , cum l-ai rezolvat? Intra in perioada de imperechere , oare de aici aceste mici tulburari?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,670

Eu tin minte ca atunci i-am dat putin iaurt, incercam sa-l pacalesc sa ma muste de deget ca sa ia un cioculet de iaurt si a gustat de cateva ori. Baieteii mai fac asa si cand iubesc ei o jucarioara dar al meu facea din senin oriunde se afla, in rest manca bine, era vioi, canta ... doar ca regurgita foarte mult si ma speria. A durat cateva zile treaba asta si pe langa faptul ca i-am dat putin iaurt i-am schimbat si mancarea pentru ca uneori ii luam anumite mixuri care nu ii placeau si m-am gandit ca ar avea si asta vreo legatura ...
Stiu ca perioada de imperechiere influenteaza perusii in sensul asta dar de femele nu stiu ce sa-ti spun ca perusitele mele nu au facut asa, mult succes, sper sa-si revina curand, sa fie doar o perioada...

11,671

buna! de 2 saptamani incoace coco asi ridica gatul in sus si in jos..(parca sar ineca,s-au ar vomita/..dar nu vad nimic pe jos;;) imi puteti spune ce are? :rusine:  :rusine:

11,672

nu cred ca are nimic, asa mai face si al meu

11,673

LA MEU FACE ASTA TOT TIMPUL wink .DAR IN REST NU SI-A SCHIMBAT COMPORTAEMENTUL DE LOC... :hihi:

11,674

Mihaela... E baiat ! Incearca sa regurciteze, este in calduri. Nu este nimic grav, nu te mai alarma la fiecare miscare. !  :heart:

Mereana: E posibil sa fi racit. Incearca cu zeama de orez fiert sau umpic de iaurt. Succes !  :perus:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,675

Zeama de orez fiert o refuza total , nici sa nu o vada , scutura din cap , numa sa nu bea , am sa incerc cu putin iaurtel sa vedem , dar eu am citit ca ei au intoleranta la lactoza sau cva de genul .

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)