976

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

il legatura cu asta nici eu nu m-am prea priceput la dresarea papagalilor(am avut 2 perusi:()...le tine pe deget sta?daca nu incearca cu un bat..introdul in colivie km la nivelul pieptului...si vorbeste cu blandete;)

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

977

Nimfa 185 - cred ca cel mai bun sfat, care si pentru mine a functionat foarte bine, ar fi sa citesti in primul rand mai multe pagini anterioare din aceasta sectiune dedicata nimfelor. Vei gasi cu siguranta cateva situatii similare cu a ta, si deci, si raspunsurile pe care le cauti. Te asigur ca nu vei pierde timpul degeaba... Multi dintre prietenii nostri au descris foarte bine relatia lor cu nimfele pe care le au, felul cum au procedat in diferite situatii, cum le hranesc, cum au reusit sa le imblanzeasca etc. Oricum, cuvantul de baza este RABDAREA ! Succes !

978 (edited by babyblue10 14-02-2009 13:18)

nimfa 185 - si eu am o nimfa de cateva luni mai exact noiembrie wink ...si al meu era la fel de speriat si de fricos , cand ma apropiam de el vroia sa ma muste iar mie bineinteles imi era frica sa il ating  , asta pana la luat tatal meu in mana ( fara manusi ) si a incercat sa il muste dar nu putea ..dak este pui ei nu stiu sa muste numa incearca wink)..asa am inceput sa il iau in mana si eu ...apoi m-am gandit sa il dreses wink ..am inceput sa il las afara din colivie , il luam in mana si il lasam sa zboar unde vrea iar el se punea pe dulap si statea cuminte...dupa cateva zile am inceput sa il iau in mana si sa il tin pe monitor in fatza mea , ca sa se mai obijnuiasca cu mine ..apoi incet incet il puneam pe umar sau in mana si ma plimbam incet cu el prin casa , bineinteles ca nu statea el prea mult dar incet incet s-a obijnuit wink....acuma cateva zile am inceput sa ii dau sa manance din palma ...iau cateva seminte in palma si i le pun in fatza pieptului iar el se serveste singur ... dak vrei sa dresezi o nimfa cheia este RABDAREA ...dak o data nu vrea sa faca ce ii zici tu sau dak fuge de tine cand il iei in mana , lasa-l sa zboare nu il fortza pt k atunci o sa ii fie mai frica de tine .....success ! ...pun si eu doua poze cu paco al meu cand se distreaza wink):d

979

Ce fain de voi ...felicitari pt realizarea voastra ... eu daca ii prind in mana imi rupe degetul smile ai mei au deja un an cred smile dar poate intr`o zi am sa ii mangai si eu ca si voi  smile eu am multe prin camera care se pot roade si nu este interesant daca le rod ei smile. A mei copilasi stau pe colivie si pe dulap smile daca ma apropii zboara ...daca aud sirene de politie sau caini asa se sperie sad.

980

in seara  il  las   usa de la  cusca deschisa sa ia sa afara ca sa  pot spala  colivia.. vom  vedea cum  procedeaza:)

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

981

la al meu nu a functionat cu usa de la colivie deschisa big_smile ...si eu am procedat la fel dar nu iesea deloc ...dak il scoteam eu afara cand ii era foame intra singur ...acuma paco nu mai sta deloc in colivie wink am intors colivia invers ( cu capul in jos ) si acuma nu are acoperis wink sta toata ziua afara iar cand vin eu acasa ma fluiera wink) ....la paco ii place foarte mult la geam acolo l-am invatzat sa manance din palma si sa fluiere smile iar alina nu iti fa griji cu timpul se va imblanzi icearca sa il iei in mana cu o manusa sau cu un prosop dar ai grija sa nu fie prosop din acela in care isi poate agata gherutzele wink ... eu va dau id meu de mess dak mai aveti intrebari puteti scrie aici sau pe mess ..numai k pe mess is toata ziua aici intru mai rar k mai uit smile) id : didy_ciolpan

982

nimfa185 sa stii ca la mine a functionat chestia cu usa.... eu am o colivie destul de mare si pana acum nu i`am lasat deloc afara... ii am din iulie anul trecut si sa stii ca mi`a fost frica sa ii las afara smile dar prima oara sa lovit de toti pereti ca le`au fost frica si nu stiau locul... si mie mi`a fost frica dar i`am lasat pana la urma. Prima data i`am lasat umpic si apoi a trebuit sa plec de acasa si i`a bagat prietenul meu inauntru. a doua oara cand i`am lasat au iesit automat.... si de fiecare data cand ii las se urca pe dulap cum am pus poze mai sus... intre colivie si dulap si`au exersat aterizarile.. si cum sa zboare mai relaxat . Atat doar ca sunt speriati si eu nu vreau sa ii prind ca sa ii sperii si mai rau .... Eu am doi o femela si un mascul si el sta pe colivie si tot inspecteaza dar ea de exemplu si acuma este in colivie. Cand ii este foame intra inauntru si mananca si iese inapoi smile

Adaugat: 14-02-2009 14:01

Al meu mai inainte mi`a facut concert vrei sa auzi cum canta cand il apuca? smile

983

sa vedeti ce face al  meu daca  deschid usa  sa schimb ceva  vrea sa  iasa afara dar  nu iam  lasat.. cam  multe  cabluri in  camera unde sta el.. si vreau sa fac un pic de  ordine si  diseara il dau  drumu,
sa va arat  cusca  lui

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

984

ce colivie dragutza smile si ce cuminte e smile mai bine lasa`l afara ca si mai bine o sa va obisnuiti impreuna smile

Adaugat: 14-02-2009 14:27

dar am uitat sa iti zic ca seara deobicei dorm nuh? mai bine il lasi mai pe dupa-masa.. ca deseara nu stiu daca o sa aiba chef sa iasa afara smile

Adaugat: 14-02-2009 14:28

uite colivia alor mei puiutzi (mai mari deja)

985 (edited by Misu85 15-02-2009 13:02)

o sa dau  drumu pe seara, si este foarte cuminte si  bland abia  astept cum  procedeaza pe afara:D

P.S:  vreau sa  va spun ca papagalu  meu  a  iesit din   colivie:) acuma sta pe scaun  langa  mn:D

==>Misu<==

986

babyblue10 wrote:

la al meu nu a functionat cu usa de la colivie deschisa big_smile ...si eu am procedat la fel dar nu iesea deloc ...dak il scoteam eu afara cand ii era foame intra singur ...acuma paco nu mai sta deloc in colivie wink am intors colivia invers ( cu capul in jos ) si acuma nu are acoperis wink sta toata ziua afara iar cand vin eu acasa ma fluiera wink) ....la paco ii place foarte mult la geam acolo l-am invatzat sa manance din palma si sa fluiere smile iar alina nu iti fa griji cu timpul se va imblanzi icearca sa il iei in mana cu o manusa sau cu un prosop dar ai grija sa nu fie prosop din acela in care isi poate agata gherutzele wink ... eu va dau id meu de mess dak mai aveti intrebari puteti scrie aici sau pe mess ..numai k pe mess is toata ziua aici intru mai rar k mai uit smile) id : didy_ciolpan

nimfa ta are inel de indentificare?
L-ai cumparat asa?

987

snow....nimfa mea are inel de identificare ..dar dc intrebi ?:D

988

este un lucru bun ,pentru ca daca il pierzi, il vei gasi mai usor(este un fel de certificat de nastere).Am vrut sa le pun si eu la ai mei dar sunt prea mari acum,dar sper sa imi faca puiuti in primavara asta si lor am sa le pun.

989

Felicitari... Auzi eu nu inteleg de ce ai mei sunt asa de speriati nici nu ma pot apropia de ei sad ce sa mai zic sa stea langa mine pe scaun sad( drept e ca sunt mai mari si nu imi mai e asa de usor ca sa ii dresez.. eu ma bucur ca macar ii pot lasa afara ca sa mai zboare...  Sunt trista ca eu nu reusesc sa ii apropii de mine....

990

vreau sa spun ca  na stat pe scaun in aceasi  unde stau el.. mai e  un scaun langa mn

==>Misu<==

991

aaaa noah oricum smile al meu coco canta ceva ... dar nu am reusit sa il pun pe youtube smile

992

Am vazut pe diferite site-uri nimfe care cantau, dansau, fluierau etc. Nu sunt foarte lamurit daca aceste lucruri le pot face si fetitele si baietii. A mea e fetita si n-as "chinui-o" sa invete sa cante sau sa fluiere, daca asta este un "talent" rezervat baietilor. Cand am avut perus am reusit sa-l invat destule cuvinte, dar era baiat si a invatat doar in primul an. Apoi degeaba am insistat, "vocabularul" nu a mai crescut, ba chiar, in timp a mai uitat cate ceva. Poate ma lamureste cinva cum sta treaba la nimfe. Ce "talente" au fetele ?  Va rog si va multumesc anticipat.

993 (edited by snow 16-02-2009 11:20)

la specia asta femelele in general fluiera sau mai bine zis tipa, iar masculi canta pt ca nu mai asa isi poate curta femela.Ei nu trebuie invatati sa cante sau sa fluiere pt ca au asta in codul lor genetic.
dar daca te ocupi de ei atat de femela cat si de mascul poate sa reproduca diferite sunete cum ar fi alarma de la masina, melodia de la telefon, sa fluiere sau negativul de la o melodie.
mai este inca ceva femela intradevar nu poate fii invatata sa vorbeasca poate ca are creierul mai diferit ca a masculului asa cum si la noi exista mai multe diferente pe langa aspectul fizic si partea aceasata cu creierul (totul este dovedit stintific),dar masculul daca vrea el si nu este incapatinat poate sa reproduca anumite cuvinte.
si daca vrei sa citesti mai mult intra aici pe site
http://www.4animale.ro/cum-putem-invata … -a102.html

994

Eu asa stiu ca numai ei canta... adika masculi. Si sa stii ca ai dreptate snow... de multe ori o aud pe ea cum pur si simplu zbiara si el face asa de frumos de multe ori . nu stiu unde sa va pun sa auziti cum face...

995

OK, multumesc mult, cred ca voi renunta sa o invat pe Jackie sa dea si "reprezentatii artistice", dar asta nu inseamna ca o voi iubi mai putin, doar ca ma voi multumi sa fie prietenoasa si jucausa. Deocamdata, faptul ca vine pe mana si se lasa mangaiata se datoreaza numai faptultui ca in palma exista cateva seminte. Poate mai tarziu va veni si din dorinta de a interactiona cu noi. Au trecut aproape 2 luni de cand o am, asa ca sunt multumit cum evolueaza. Ieri i-am dat frunze de spanac crude si le-a mancat cu mare placere. Succes la toti !

996

alina daca masculul a inceput sa cante vezi ca a intrat in calduri si daca ai timp sa il obesrvi o sa vezi ca are comportamentul schimbat

si daca tot vorbim de imperechere ai mei prefera sa stea pe cuibar si sa-l roada decat sa stea inauntru.

997 (edited by Misu85 17-02-2009 11:51)

papagalul  meu  nu a  mancat  pana acu  iam  pus  manacare  si apa... acuma  doarme... oare are ceva?

==>Misu<==

998

nu cred ca are ceva...ca de cateva luni incoace asa ne trezeste...el fluiera ceva pe acolo si ea ca isterica dupa el dar daca imi dai o adresa de mess sau email smile iti trimit cum canta

999

NIMFA185 - Si-a revenit Paco ? Sau era doar somnoros in dimineata aceea ? Ce-a avut ?

1,000

era  somnoros, nu avea nik acuma  doarme si  mananca toata ziua si se  plimba   prin  colivie. isi  deschide aripile ca vrea sa zboare:)

==>Misu<==