11,926

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ioanaa wrote:
pattyto wrote:

foarte scumpi puiutii tai aleku, sa-ti traiasca mai ales ca ai pus atat timp si suflet in ingrijirea lor

vin si eu cu o intrebare, este bine sa le schimb colivia nimfelor daca ele acum au cuib si clocesc? ar dura cam jumatate de ora  toata operatiunea pana as dezinfecta noua colivie si as usca-o, daca ma grabesc...
Ideea este ca am gasit pe cineva( persoana de la care am colivia actuala) si este dispus sa imi ofere una care este considerabil mai mare si in ea ar incapea bine si cei 4 puiuti care sper sa-mi iasa. Doreste in schimb colivia actuala fara accesorii si 50 de lei, ce spuneti se merita? si e bine sa fac acest lucru acum cand au oute, nu vreau sa iau o decizie pripita care sa ii afecteze de aia intreb si alte persoane mai experimentate dar cred totusi ca o colivie mai mare le-ar fi de folos. Motatii mei se adapteaza foarte usor la camere noi si diverse colivii ca i-am plimbat prin multe locuri, i-am luat si la iarba verde si la bunici si la prieten, au stat in mai multe colivii, au cunoscut multe persoane, sunt foarte sociabili si se simt mereu la ei acasa atata vreme cat sunt eu in preajma lor. atasez doua poze in care se afla colivia actuala si cea care ar trebui sa o cumpar... nu stiu ce sa fac, am timp pana luni sa ma gandesc

Si eu am avut nevoie de colivie noua acu 1 an cand am avut puisori la pereche, dar le-am pus colivie noua cand puii aveau deja 2-3 luni, nu i-am deranjat din clocit si s-au acomodat foarte bine.

pai am renuntat la idee momentan, o sa sun persoana respectiva peste cateva saptamani sa vad daca o mai are, probabil cand o sa aiba puii vreo luna ca nu stiu daca am mai multa rabdare big_smile multumesc
astazi se fac 18 zile de cand a depus primul ou  :rusine:

11,927

ehe, de acum tre sa iasa. mult succes!

11,928

Am si eu nevoie de o parere.... naparleste? big_smile i-au cazut si cativa pufi in colivie tongue  plus ca ambele pene din coada i se misca si se balangane .. mai au putin si ii cad

11,929

multumesc aleku big_smile
snickers, naparleste motatul tau, si al meu cand era mai mic nu mai avea deloc codita, ii cadeau penele si eram bulversata ca a stat vreo doua luni fara coada ... in perioada asta ar merge sa-i pui in apa vitamine, eu am avut de la padovan si mi s-au parut bune, acum am de la vitakraft ca nu mai gasisem de alt tip  big_smile

11,930

pattyto wrote:

multumesc aleku big_smile
snickers, naparleste motatul tau, si al meu cand era mai mic nu mai avea deloc codita, ii cadeau penele si eram bulversata ca a stat vreo doua luni fara coada ... in perioada asta ar merge sa-i pui in apa vitamine, eu am avut de la padovan si mi s-au parut bune, acum am de la vitakraft ca nu mai gasisem de alt tip  big_smile

cum se numesc vitaminele? sunt din acelea picaturi? ..mie nu imi place la ricky al meu cum arata penele alea de sub coada aia lunga..par rupte de la jumate.. asa le are de cand l-am luat
uite poza ca am incercuit

11,931

snickers- vitaminele sunt picaturi, poti sa le iei de la Vitacraft sau Padovan.
Si mai poti cumpara alte vitamine pentru pene , este un plic cu seminte, plicul are cateva grame care se amesteca in mancarea lui de baza tot de la Vitakraft.
Sa iti traiasca micutul smile.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,932

george89 wrote:

Si mai poti cumpara alte vitamine pentru pene , este un plic cu seminte, plicul are cateva grame care se amesteca in mancarea lui de baza tot de la Vitakraft.

Ms mult geo .. si tie la fel smile  de care vitamine ma sfatuiesti? cele picaturi care se adauga in apa sau cele la plic care se pun in mancare?

11,933

Avand in vedere ca e pui, nu ti le recomand pe cele seminte. semintele sunt mari si e posibil sa nu ti le manance. La mine nici aia mari nu le mananca pe alea smile

11,934

snickers wrote:
george89 wrote:

Ms mult geo .. si tie la fel smile  de care vitamine ma sfatuiesti? cele picaturi care se adauga in apa sau cele la plic care se pun in mancare?

http://www.shopmania.ro/produse-pentru-animale-de-companie/p-multivitaminico-padovan-30-ml-5318877 asa ceva folosesc eu si face treaba buna

11,935

I-a cazut si coada lui ricky smile nu mai are coada deloc; cele 2 pene care se miscau i-au cazut smile ..cam in cat timp ii creste coada la loc?

11,936

la piciul meu a durat cateva saptamani bune, cum ii crestea o pana cum cadea sau se rupea din nou, era asa ciufulit scumpu meu, dar trebuie sa treaca prin asta k sa fie baiat frumos cand creste mare  :grey:

11,937

pattyto wrote:

la piciul meu a durat cateva saptamani bune, cum ii crestea o pana cum cadea sau se rupea din nou, era asa ciufulit scumpu meu, dar trebuie sa treaca prin asta k sa fie baiat frumos cand creste mare  :grey:

ms de raspuns tongue ..vroiam sa te mai intreb.. puii au ciocu roz? si piciorusele?

Adaugat: 09-05-2012 00:59

snickers wrote:
pattyto wrote:

ms de raspuns tongue ..vroiam sa te mai intreb.. puii au ciocu roz? si piciorusele?

Adica al meu crezi ca e pui 100%? mi s-a spus ca are cam 3-4 luni

11,938 (edited by pattyto 09-05-2012 06:46)

e pui sigur, iar culoarea ciocului si a gherutelor eu stiu ca difera in functie de mutatie nu de varsta, de exemplu cei lutino au piciorusele roz si cei normal grey le au gri, de asemenea si ciocul. Oricum sunt multe mutatii si fiecare are particularitatile ei.
uita-te aici sa afli mai multe:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ingrijire/mutatii-ale-papagalului-nimfa-nymphicus-hollandicus

11,939

Toti puii au ciocul roz. La mine abia acum au ninceput sa se inegreasca smile

11,940 (edited by pattyto 09-05-2012 08:01)

zic si eu din ce stiu  :rusine: nu am avut nimfe gri din pacate dar mi-as dori  ca sunt foarte frumosi  big_smile oare daca ai mei sunt lutino imi pot scoate si pui gri? cum ai tai sunt grey si au scos lutino .... unul dintre parintii lu pyco era grey...

11,941 (edited by Latifa 09-05-2012 11:59)

aleku wrote:

Toti puii au ciocul roz. La mine abia acum au ninceput sa se inegreasca smile

Deci daca ar fii fost mai batran ar fii avut ciocul si gherutele mai inchise la culoare nu?

Deci sa stau linistit ca e puiut sigur :d

11,942

snickers cred ca ti-a zis toata lumea de 10 ori ca e pui sigur, nu inteleg de ce pui aceeasi intrebare incontinuu cand ai primit deja n raspunsuri.  :bang:

11,943

Daca stam si ne gandim...cata fericire si satisfacetie poate aduce un simplu animal/pasare...mai mult decat un om...este atat de incredibil si mirific. :heart:  :pup:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,944

motatii mei dragi...

11,945

ce are cel alb? mi se pare sau nu prea are pene pe spate?

11,946

aleku wrote:

ce are cel alb? mi se pare sau nu prea are pene pe spate?

Posibil sa fie ciupit de parinti. Sunt motati, precum Perluta mea, care smulg puii. Nu toti sunt cuminti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,947

Stiu, doar asa am patit si eu, de asta i-am si separat. Sia cum cand se intalnesc prin camera femela cam sare sa-i bata daca se apropie prea mult...

11,948

Puiutul alb nu are pepne pe spate pt. ca la cipuit mama lui cocolina ca sa plece din cuib pt ca are alte 5 oute de coconei. II cresc f. repede penele. E un alintat si dragalas! Sunt toti dragalasi si ii iubesc mai mult decit pe mine!

11,949

au trecut 21 de zile si nici un semn ca ies puiutii, aseara am verificat doua oua cu o lanterna mica de la un breloc dar m-am uitat repede ca nu am vrut sa ii deranjez mult, am observat ca oul era plin si intr-o parte avea un saculet de aer... motatii mei le-au clocit non stop inca de la primul ou depus dar mi-e frica sa nu fie fertile pentru ca pyco e cam micut, are abia un anisor si uneori se urca pe fata dar nu facea nimic, statea dupa care se dadea jos, insa nu tot timpu statea asa de forma deci inca mai sper   smile

11,950

Azi i-am amestecat morcov ras lui ricky si i l-am pus in mancare.. a mancat smile era portocaliu pe la cioc dar a facut diaree... poate sa fie de la morcov?