11,901

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Atata timp cat esti pe un forum public, unde intra mai multe persoane, ar trebui sa scrii ca sa inteleaga toata lumea, nu doar o parte din utilizatorii forumului.

11,902

Eu sunt de parere ca statul prea mult in colivie ii salbaticeste..Coro al meu a stat in jur de 3 zile...dupa care..liber insa nici acum nu s-a obisnuit cu mine...nu sta pe mana...daca incerc sa pun mana fuge iar daca il zboara...dar il am de 1 luna cam asa..probabil dureaza mai mult..ce ma deranjeaza insa este zgomotul si mizeria lasata in urma...daca stiam ca e asa nasol..luam perusi..dar na..si acum sunt pe ganduri..mizerie ca la balamuc..zgomot dimineata de imi tot bat apropo-uri vecinii ca ce papagal ai..e mare? neutral nu stiu ce sa fac.. :heart:

Adaugat: 03-05-2012 22:56

De la 6 si ceva dimineata nu mai pot dormi ....tipa ca nebunu sad ... :grey:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,903

Trebuia sa te documentezi inainte.

Tu te plangi de unul ? Eu am 8 nimfe... Ia gandeste-te cum tipa ai mei? smile) ii au de la 3 scari departare cand ies afara... + 2 perusi smile

Cata mizerie poate face o sinura nimfa ? Daca ii faci curat zilnic, nici nu se cunoaste...

Daca te deranjeaza ca incepe sa tipe de la 6.30 pune-i un cearceaf pe colivie de seara, dar ceva mai gros prin care sa nu treaca lumina, astfel cat va avea intuneric, va crede ca e noapte si va dormi.

11,904 (edited by dana1 04-05-2012 05:34)

ALEKU..ai vecini surzi sau nu prea stau pe acasa??[asta sa fie inteleasa  gluma    :sanatate:  ]si TIMI tipa iar daca geamul e deschis rasuna ca-l aud eu cand vin din oras ..dar mi-e asa de drag cand se uita cineva ca nu stie de unde se aude.. smile   ..dimineata il mai tin si eu acoperit dar am noroc de vecini buni [cativa au perusi si nu-i deranjeaza..ca i-am intrebat]...ALFY..AL MEU PUNE SEMINTELE PE HRANITOARE SI COJILE CAD LANGA COLIVIE DAR STRANG ZILNIC SI NU-I O PROBLEMA..IAR DESPRE EXCREMENTE ..SUNT MAI MARI DECAT A PERUSILOR DAR SI PE ACELEA LE CURAT CU O CARPA de pe unde le face..[dulap..usa de la camera..draperie ...parchet.. tongue .].cat despre vecini..intreaba-i daca ii deranjeaza tipetele lui[unii poate doar vor sa vada pasarea daca nu ti-au spus direct ca ii deranjeaza..]

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,905

Perete in perete chiar nu sta nimeni, iar sub mine sta, dar nu am avut plangeri:).. si mie imi place cand se uita lumea curioasa pe strada si nu stie de unde se aude smile Si copilasii mei aia mici care abia au invatat sa manance seminte le mai scapa, si culmea, nu stiu cum reusesc, in afara coliviei. Dar la mine daca e sa ma uit asa, mai multa mizerie fac perusii ca aia-s mai nebuni, dau mai des din aripi in colivie si imprastie tot....

11,906

Ma scuzati... dar asa patesc si eu cu perusii mei... mai ales Dombolo... da din aripi ca nebunu(si e o armonie de coji si puf dimineata pana se le fac curat smile ).. nu stiu ce are...

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,907

Ati intrat in hora, jucati. Fiecare pasare cu temperamentul ei, de ex. perusii mei nu fac prea multa mizerie, doar in locul in care este pusa colivia...in rest foarte putin.  :floare:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,908

ehh dar eu nu ma supar pe ei ca fac mizerie. Doar ca nu il inteleg de ce da asa din aripi

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,909

Putin probabil sa fi patit ceva, isi dezmorteste aripile. Si ai mei se tin de gratii si dau din aripi smile

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,910

Astazi dracusorii au aruncat tot ce au putut de pe dulap....

11,911 (edited by george89 04-05-2012 21:26)

ce frumos stau toti aliniati, 3 si 3  smile.
De acum incolo o sa faca si mai multe nebunii  :wis: .  :hug:
Abia astept sa depuna si Angelina oute pentru ca se pregateste intens smile.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,912

foarte scumpi puiutii tai aleku, sa-ti traiasca mai ales ca ai pus atat timp si suflet in ingrijirea lor

vin si eu cu o intrebare, este bine sa le schimb colivia nimfelor daca ele acum au cuib si clocesc? ar dura cam jumatate de ora  toata operatiunea pana as dezinfecta noua colivie si as usca-o, daca ma grabesc...
Ideea este ca am gasit pe cineva( persoana de la care am colivia actuala) si este dispus sa imi ofere una care este considerabil mai mare si in ea ar incapea bine si cei 4 puiuti care sper sa-mi iasa. Doreste in schimb colivia actuala fara accesorii si 50 de lei, ce spuneti se merita? si e bine sa fac acest lucru acum cand au oute, nu vreau sa iau o decizie pripita care sa ii afecteze de aia intreb si alte persoane mai experimentate dar cred totusi ca o colivie mai mare le-ar fi de folos. Motatii mei se adapteaza foarte usor la camere noi si diverse colivii ca i-am plimbat prin multe locuri, i-am luat si la iarba verde si la bunici si la prieten, au stat in mai multe colivii, au cunoscut multe persoane, sunt foarte sociabili si se simt mereu la ei acasa atata vreme cat sunt eu in preajma lor. atasez doua poze in care se afla colivia actuala si cea care ar trebui sa o cumpar... nu stiu ce sa fac, am timp pana luni sa ma gandesc

11,913

Nu este bine sa le schimbi locul. Nici colivia. Este o idee buna cu noua colivie, este mai mare si e mai bine dar daca le schimbi acum locul, posibil sa ai un esec la clocit. Nu o sa mai stea pe oua. si o sa exploreze noua locuinta.
Perluta mea a depus 2 oute sub masa in bucatarie si Sebi a vrut sa le mute in cuib si a spart unul. Al doi-lea l-am pus in cuib si vad ca nu vor sa intre , tot cauta prin casa. Nu stiu ce i-a apucat.  :wow:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,914

multumesc Mary, o sa tin cont de sfatul tau, sunt primele oute si nu as vrea sa le pierd din cauza mea,  momentan o sa ii las in casuta lor...

11,915

Buna vreau sa iau un pui de nimfa mascul de pe aici....sa aiba max 5 - 6 luni ...are cineva.aleku ai tai cate luni au ca mai astept daca nu e nimeni pe aici si daca vrei sa imi dai unul...imi aduc aminte de ai mei si imi doresc unul ,la vara o sa ii iau si o femela.Multumesc

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,916

Ai mei au abia 2 luni... ii mai tin macar o luna.... inca mai cer mancare, nu-s independenti 100%

11,917

savinalex, astazi am dat puiul de nimfa pe care il mai aveam. Era baiat de 4 luni.

- Mary-

11,918

Foarte tare  :merci: 
Cat despre Coro..am incercat cu cearsaf.. dar nu vreau sa ii stric ciclul biologic..il dau peste cap..cred eu.. cat despre mizerie...face langa colivie..dar si pe jos...
Acum l-am mutat ca renovez..si nu am mobila asa ca l-am agatat sus  :hihi:
http://img99.imageshack.us/img99/8990/05052012048.jpg

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
Coro Album

11,919

e...daca nu mai are nimeni de dat pe aici astept nu conteaza.Important e ca prietenul meu a dat nimfele cuiva pt o perioada de timp...e un om bun si iubitor...le va fi mai bine acolo...mie nu mi le-a dat ca cica e cadou si na...macar sunt bine unde sunt.inca ceva...sa cumpar alta cusca sau sa o las tot pe aia,,,sa o dezinfectez...sa iau fiecare gratie si sa o sterg cu spirt apoi sa o spal bine ?oricum doar noaptea si cand o sa le fie foame o sa stea.

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,920 (edited by deyseby 06-05-2012 08:55)

Aleku, sa stii ca pozele cu capul fiecaruia, nu prea sunt utile in determinarea sexului. Am nevoie de poze cu coditele.
Cat despre mizerie, la mine stau 90 la suta din timp numai afara. De fapt sunt liberi mereu. Rar ma enervez ca merg si rod florile si ii mai inchid 2 zile maxim. Vine sotul meu din cursa si le da drumul si am terminat cu ordinea  :hihi:
Dimineata la prima ora se aud lebutele lor pe hol, vin la noi in camera in sir indian. Nu zboara. daca vede ca avem ochii deschisi, incep zborul si alintatul, daca nu ne uitam la ei, umbla atat de incet pe jos , incat cred ei ca nu-i vedem. Sunt atat de amuzanti.  smile

- Mary-

11,921

Pai coditele toti le au la fel smile aia gri pestrite asa ca la femele, iar aia galbeni... cam greu sa deslusesc ca le au cam murdarite. abia de acum incep sa li se mai curete coditele .... dar ot asa au dungulite de galben mai inchis...  am sa incerc totusi sa le fac si poze la codite tongue

Si ai mei la fel sunt dimineata. Silentiosi daca nu facem nici o miscare. dar daca am deschis ochii, sau n-em uitat putin la ei, incepe nebunia smile

Si ce frumos stau la mangaiat upa cap, cand bag mana in colivie si il mangai pe unul asa dupa gat, ceilalti lasa se lasa asa cu capul in jos tare si asteapta sa fie mangaiati:P Sa nu mai zic ca se chinuie sa faca vocalize. Doamne, ce comici sunt smile)

11,922

deyseby wrote:

Aleku, sa stii ca pozele cu capul fiecaruia, nu prea sunt utile in determinarea sexului. Am nevoie de poze cu coditele.
Cat despre mizerie, la mine stau 90 la suta din timp numai afara. De fapt sunt liberi mereu. Rar ma enervez ca merg si rod florile si ii mai inchid 2 zile maxim. Vine sotul meu din cursa si le da drumul si am terminat cu ordinea  :hihi:
Dimineata la prima ora se aud lebutele lor pe hol, vin la noi in camera in sir indian. Nu zboara. daca vede ca avem ochii deschisi, incep zborul si alintatul, daca nu ne uitam la ei, umbla atat de incet pe jos , incat cred ei ca nu-i vedem. Sunt atat de amuzanti.  smile

Vai de abia astept sa faca si coro asa  :grey:  :heart:  :heart:

Coro Album

11,923

pattyto wrote:

foarte scumpi puiutii tai aleku, sa-ti traiasca mai ales ca ai pus atat timp si suflet in ingrijirea lor

vin si eu cu o intrebare, este bine sa le schimb colivia nimfelor daca ele acum au cuib si clocesc? ar dura cam jumatate de ora  toata operatiunea pana as dezinfecta noua colivie si as usca-o, daca ma grabesc...
Ideea este ca am gasit pe cineva( persoana de la care am colivia actuala) si este dispus sa imi ofere una care este considerabil mai mare si in ea ar incapea bine si cei 4 puiuti care sper sa-mi iasa. Doreste in schimb colivia actuala fara accesorii si 50 de lei, ce spuneti se merita? si e bine sa fac acest lucru acum cand au oute, nu vreau sa iau o decizie pripita care sa ii afecteze de aia intreb si alte persoane mai experimentate dar cred totusi ca o colivie mai mare le-ar fi de folos. Motatii mei se adapteaza foarte usor la camere noi si diverse colivii ca i-am plimbat prin multe locuri, i-am luat si la iarba verde si la bunici si la prieten, au stat in mai multe colivii, au cunoscut multe persoane, sunt foarte sociabili si se simt mereu la ei acasa atata vreme cat sunt eu in preajma lor. atasez doua poze in care se afla colivia actuala si cea care ar trebui sa o cumpar... nu stiu ce sa fac, am timp pana luni sa ma gandesc

Si eu am avut nevoie de colivie noua acu 1 an cand am avut puisori la pereche, dar le-am pus colivie noua cand puii aveau deja 2-3 luni, nu i-am deranjat din clocit si s-au acomodat foarte bine.

11,924 (edited by Latifa 09-05-2012 12:00)

Am si eu o intrebare... daca inca nu mananca seminte mari este din cauza ca nu poate? ca este pui?

Adica nu are inca putere in cioc? ca nici nu poate sa muste mana smile

11,925 (edited by aleku 08-05-2012 12:22)

Depinde. Ai mei la 2 luni, mananca mai mult seminte de floarea soarelui decat mei. Poate nu ii plac smile Sau poate nu a fost invatat.