11,576

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ok

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

11,577

Gratiile le poti taia simplu cu cherpedenul si apoi pilite la capete sa nu raneasca perusul.  :perus:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,578

daca au 2 ani va fi greu sa ai faci sa se inprieteneasca cu tine..mai ales daca ai 2 wink..astazi coco mi-a stat pe umar si mana inafara coliviei   :bravo:  de cand asteptam acest moment  :bravo:  :perus:  :perus:

Adaugat: 01-05-2012 14:05

dar totusi are perusi de doi ani si pana acum nu s-a documentat despre ei.. :hihi:

pattyto wrote:

mihaela probabil din motivul asta a si intrat pe acest forum ca sa il ajutam cu sfaturi si sa se documenteze, nimeni nu s-a nascut invatat, nici eu la inceput nu stiam mare lucru despre perusi, pana si cele mai stupide chestii care par la mintea oricui pentru mine erau in alta limba din moment ce pana atunci nu am avut nici o tangenta cu vreo pasare, rares iti recomand sa citesti topicul deja deschis Despre Perusi, acolo ai sa gasesti multe informatii utile si experiente ale celor care au avut puiuti de la perusi, ai mei nu mi-au facut nici un out smile

Adaugat: 01-05-2012 14:09

sper ca-ti lasi  papagali liberi in camera :ironic: ...daca le dai fructe si legume sa nu teastepti sa le pape din prima(ei nu au vazut de 2 ani fructe)si nu le vor hali din prima..ps:sa-ti traiasca perusei :sanatate:

rary wrote:

p.s: eu de cand i am 2 ani numa un fel de mancare le dau  sad

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,579

bine macar ca acum este interesat sa afle mai multe. smile
Rares dar pune si tu poze cu perusii tai, in doi ani cred ca le.ai facut macar o poza :d

11,580

pun imediat doar sa fac baie winkbig_smile

Adaugat: 01-05-2012 17:26

si mie imi sta pe umar de 3 luni cu toate ca nu i-am prea scos pe bune  :lma:

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

11,581

Ce-i mai place lui Dombolo mar :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,582 (edited by suana 01-05-2012 22:26)

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/1zQfe-165-1.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/1zQfe-15Y-1.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,583

Ce dragalasi :heart: si ce se mai iubesc ei acolo! :pup: Sa-ti traiasca, Ramona.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,584

Perusul cel verde din prima poza este inelat ? Sa-ti traiasca !  :heart:

11,585

:wis:  Pufuleti cu surprize... :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

11,586

Setris, ce varsta are perusul ? Si ai mei adora sa roada hartii...si...toti papagalii care i-am intalnit sunt innebuniti dupa pufuleti. Oare de ce ?  smile

11,587

dany01 wrote:

Perusul cel verde din prima poza este inelat ? Sa-ti traiasca !  :heart:

Multumesc.Da,e perus engelz si e luat de la crescator.
Setris,cate surprize a gasit?Sau au fost mai interesanti pufuletii?!  :hihi:
Carti si cursuri tocate am avut de cand am avut primii papagali si eram in facultate.Alexi ,daca-i dau,toaca in fiecare zi cate 1-2 coli de hartie.Le place la  toti sa le faca franjuri,asa arata mai bine,nu?  tongue

Adaugat: 02-05-2012 22:44

Oooo,te-ai dizolvat in apa?Si toata lumea era curioasa sa-ti vada perusii,mai ales ca ai un topic special pentru ei.... :bang:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,588

Kimmy face trei ani in vara asta...surpriza din pufuleti era chiar el  :rusine: ...este un mancacios si jumatate, norocul lui este ca face miscare, altfel ar fi grasut ca o galusca .  :rusine:

11,589

Am gasit si eu sa cumpar perusi standard ( englezesti ), la pretul de 50 lei, varsta de 3 luni jumate-4 luni. Respectivul mi-a spus ca are pui mici in cuib. Mai astept 3 saptamani si imi iau un pui. Am uitat sa intreb daca sunt inelati.... :heart:

11,590

dany01 wrote:

Am gasit si eu sa cumpar perusi standard ( englezesti ), la pretul de 50 lei, varsta de 3 luni jumate-4 luni. Respectivul mi-a spus ca are pui mici in cuib. Mai astept 3 saptamani si imi iau un pui. Am uitat sa intreb daca sunt inelati.... :heart:

Ma tot intreb...are vre-o relevanta daca sunt sau nu inelati???...inelul nu face decat sa identifice crescatorul si eventual pota si perioada potei, pt. tine ca iubitor de animale ( nu crescator) nu te influenteaza deloc ....sau cel putin asa cred.

11,591

Setris ai un pm de la mine

Adaugat: 03-05-2012 12:47

Ce parere aveti ca la vara sa le fac picilor o voliera in curte?
Ma gandeam la una mi spatioasa , ca sa simta si ei aerul curat , dar in acelasi timp sa aive si loc sa zboare , nu sa stea in colivie , doar ca imi e sa nu se obisnuiasca afara si sa fie tristi mai apoi pentru ca numai au acea libertate , si imi e teama de pasarile cerului , daca intra in contact cu una bolnava , ce ziceti?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,592

eu zic sa le faci voliera..vor fi foarte fericiti :heart: ..cat despre pasari nu cred ca vor veni la ei..eu tin papagalul afara si cinteza si nici nu vin pasarelele la ei..doar vorbesc din departare big_smile  = :iubareti: )

Adaugat: 04-05-2012 08:53

ce frumosi sunt! :heart:

Adaugat: 04-05-2012 09:09

perusi au voe sa bea cola?..am lasat paharul pe masa si cand m-am intors de afara coco bea cola mad

11,593

nu au voie suc, mai ales acidulat si sub nici o forma cola !!!!

11,594

nu stiu cat de mult a baut dar cred ca putin..se poate sa pateasca ceva? hmm   :ill:

11,595

Daca au trecut 2-3 ore si nu prezita niciun simptom nu are nimic. Ai grija data viitoare, poate fi mai rau.  :heart:

11,596

mihaela111 wrote:

nu stiu cat de mult a baut dar cred ca putin..se poate sa pateasca ceva? hmm   :ill:

Nu pateste nimic, daca nu devine un obicei nu are ce sa pateasca...Kimmy a gustat si cola, si vin, bere, toate florile din casa ( dintre care una se spune ca este extrem de toxica), pasta de dinti, butoane telecomnada etc...si este bine merci si oricand gata sa incerce ceva nou .  smile

11,597

smile  ce nazdravan este perusul tau setris smile

11,598 (edited by mereana28 04-05-2012 16:03)

De ce uneori baietelul meu face excrementele galbene , iar uneori le face de culoare normala  , numai ca are un fel de pasta albicioasa deasupra lor , care daca o dai la o parte excrementele au culoare normala  , nu stiu ce sa zic , face si excremente bune , dar mai face si asa si nu stiu ce ar putea fi , v-ati mai intalnit cu asa ceva?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,599

mereana28, nu-ti mai fa atatea griji. ca si la om, sau la alte animale, culoarea excrementelor esi in functie de mancarea consumata smile

11,600

ai dau dreptate lui aleku :k:  excrementele asi schimba culoarea dupa mancarea consumata :hihi:  :sanatate: