11,876

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

gabyzzuu wrote:

Cand cresti doar o singur papagal,daca este fata sau baiat prea putin conteaza,poate chiar deloc,important este ca ai luat-o si depinde de tine.Ambele sexe sunt foarte inteligente si daca ai rabdare poti crea o legatura extrem de puternica,ca numai faptul ca o privesti sti in ce stare se afla(bucurie/somnolenta etc).Cu timpul o sa iti dai seama ca este perfecta asa cum este.  smile

pentru mine chiar nu conteaza daca e fata sau baiat, daca tipa sau canta, daca vorbeste sau nu important e sa ne apropiem si sa fim prieteni, nu as vrea sa-i fie frica de mine, pe mine m-ar interesa varsta mai mult, adica daca e pui sau adult sa stii cum sa-l iau.

Adaugat: 30-04-2012 15:44

si as mai vrea sa va cer un sfat. Crescatorul mi-a spus sa nu bag mana la el si sa nu-i dau drumul pentru cel putin 1-2 luni. asa as vrea sa procedez, daca tot mi-a spus, cred ca nu mi-a spus degeaba dar ma gandesc ca cu cat e mai mare perioada sa nu se salbaticeasca, adica sa se obisnuiasca in colivia lui si sa nu mai vrea nici afara nici sa vorbim amandoi, acum ma cam ignora, pana sa-l sperie verisoara venea apropae de mine si ma asculta, acum isi cauta de lucru prin colivie, mai rar e atat la mine cand vb cu el.

Adaugat: 30-04-2012 15:48

*atent, scuze big_smile

Jimy :nimfa:

11,877

andra eu si la perusi si la nimfe le-am dat drumul dupa cateva zile desi am fost sfatuita si citisem ca trebuie sa fie inchisi o saptamana doua ca sa se acomodeze cu noua locuinta
o luna doua sa stea inchisi mi se pare cam mult pentru ca au nevoie de miscare zi de zi, dupa doua saptamani ai putea sa deschizi usita la colivie si sa-l lasi pe el sa faca cum vrea, in nici un caz sa nu il scoti tu cu manuta ta afara, la inceput va prefera probabil sa stea pe usita si sa se uite in jur
Si ai spus ca te-a sfatuit crescatorul sa nu bagi mana la el, are dreptate e mai bine asa momentan pentru ca altfel risti sa il sperii, in schimb sa petreci mult timp in preajma lui si sa vorbesti cu el, apoi daca e calm si iti agreeaza prezenta poti sa pui cateva seminte in mana ta si sa o apropii incet de el si vezi cum reactioneaza ...la mine a venit din prima si a ciugulit ( am pus semintele doar pe doua degete ca ii era frica de mana), daca nu.. da-i timp si mai lasa-l cateva zile, trebuie multa rabdare dar este important sa capete incredere in tine pentru ca odata ce l-ai speriat procesul va fi si mai lung
oricum fiind puiut mic cred ca se va imblanzi destul de repede si in cateva saptamani o sa va dati pupici si o sa fiti de nedespartit  big_smile eu asa am patit cu pyco al meu, avea si el 2 luni si un pic pe atunci. Acum are o fetita salbatica drept partenera dar el e la fel de atasat de mine ma cauta ma pupaceste doarme pe perna cu mine vine si cere sa fie alintat si scarpinat iar cu ea n-am reusit sa ajung decat la stadiul de stat pe monitor, mancat pe farfurie langa mine, mers pe masa, pe jos, stat la baita ( ea nu stiu ce varsta are a fost gasita, are cel putin 2 ani )
succes cu motzatul tau dulce  :pup:

11,878

Salut.. inca o poza cu ricky.. deyseby pana la urma e puiut sigur? smile

11,879

snickers ricky al tau e puiut se vede dupa penajul zburlit parca e puf si dupa motzul lui mic, e un dragalash, sa iti traiasca

11,880

pattyto wrote:

snickers ricky al tau e puiut se vede dupa penajul zburlit parca e puf si dupa motzul lui mic, e un dragalash, sa iti traiasca

Mersi mult si tie la fel tongue

Adaugat: 30-04-2012 21:07

Ce ziceti .. e destul de ok cusca?

11,881 (edited by carmeryne 30-04-2012 21:13)

Mie mi se pare cam mica...Dar e bine ca are multe accesorii..

11,882

carmeryne wrote:

Am incercat sa ii aranjez toate alea in cusca ca sa nu fie aglomerat...

11,883

Este mica colivia pentru o nimfa  sad  Ar fi bine sa ii iei una mai mare si sa nu fie rotunda.

:malex:  Rio

11,884

noi ne-am oprit la 4 oute si motatii sunt foarte grijulii cu ele, nu le lasa nici o clipa nesupravegheate, kyky sta pe ele si cand mai iese de doua ori pe zi sa zboare sa pape si sa bea apa intra pyco repede la clocit  big_smile

11,885

ce dragutz  big_smile

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

11,886

Cum sa il invat si eu pe al meu sa manance din palma? deocamdata l-am invatat sa stea ca sa il pup pe creasta big_smile

11,887

pai iti pui putina macare in palma pt inceput, apoi il iei pe cealalta mana il duci in palma el te va ciupi si va da ca acolo ai mancare... asa am reusit eu cu perusii mei

succes!

Adaugat: 01-05-2012 17:33

snickers wrote:
carmeryne wrote:

ba da sa sti ca daca e doar un papagal nu e prea mica. parerea mea.
bafta!

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

11,888

rary wrote:
snickers wrote:
carmeryne wrote:

ba da sa sti ca daca e doar un papagal nu e prea mica. parerea mea.
bafta!

se vede ca e mica. e buna doar daca il lasi liber, fara capac, acolo doar sa doarme si sa manance. Daca sta mai mult in colivie, ii trebuie una mai mare.

11,889 (edited by pattyto 01-05-2012 17:02)

snickers,  :grey:  trebuie sa aiba incredere in tine...
fetita mea nu sta decat la prietenul meu atat, nu stiu de ce, o am din august cred si sta mai mult cu mine, se apropie de mine cam pana la cativa centimetri dar nu sta absolut deloc sa o ating si nici nu-mi vine pe umar sau pe cap in schimb cand il vede pe el (si asta destul de rar) se duce la dansu, se lasa scarpinata pe obrajori, ii da de papa, dragoste mare la ei  smile

pe pyco il am de la 2 luni si jumatate si ne-am imprietenit usor, statea pe deget inca din primele zile dar a durat cateva saptamani pana sa vina el la mine, ma purtam frumos cu el, ii vorbeam foarte mult, ii puneam mei pe pat sau la birou unde stateam eu si in timp a venit el la mine, nu la inceput dar oricum ... si al tau e pui si o sa vezi ca in curand ai sa ai progese mari cu el  big_smile

incearca sa pui putin mei pe doua degete (nu toata mana ca sa nu se sperie) si sa o apropii incet de el sa vezi daca papa, sau sa iei o hranitoare in mana cand e afara si sa o pui langa el si cand se apropie  o indepartezi un pic si inca un pic in asa fel incat sa il faci sa urce pe ea, dupa ce urca o ridici usor in sus si il tii pana termina de papat ... asa iti mananca din mana dar de fapt sta pe hranitoare, eu asa am facut cu perusul care era foarte salbatic. E si asta un inceput ... mana omului este un lucru nou pentru el dar hranitoarea e ceva cu care s-a obisnuit deja si de care nu ii este frica   :hihi:

colivia ar fi ok atata vreme cat nu are pereche si daca il lasi ziua liber ( practic sa foloseasca colivia doar pentru papat si dormit), insa daca il tii mai mult timp inchis ii trebuie una mai mare si dreptunghiulara si este mai important sa fie mai mare in lungime decat in inaltime ... si inca ceva, vad ca ai pus colivia pe parchet nu stiu daca asa o tii de obicei sau ai pus-o acolo doar pentru poze dar trebuie sa stea undeva mai sus pe o masa ceva ...

11,890

deyseby am un pui de nimfa pe care il cresc de la 1 luna ,el este iesit din ou pe 20.februarie 2012 iar lpe 23 martie l am luat de la crescator ti am zis ca il hranesc cu ovomix gialo gold lasa mi un pm ai fi de mare ajutor.nu de mult timp a inceput sa mai manace samanta de floarea soarelui de mei inca nu se apropie in sensul sa manance dor ce le mai desfacea cu ceva timp in urma dar nu manca ovaz si floarea soarelui mananca el asa ziua eu acum ii dau doar seara 10 12 ml..pregatit frumos am citit de la inceput cum se da si cat.m ar interesa daca mai e valabil acea reteta numai bine!

Adaugat: 01-05-2012 21:50

moviaqua wrote:

deyseby am un pui de nimfa pe care il cresc de la 1 luna.El este iesit din ou pe 20 februarie 2012 iar pe 23 martie l am luat de la crescator.Ti am zis ca il hranesc cu ovomix gialo gold nu de mult timp a inceput sa mai manace samanta de floarea soarelui,de mei inca nu se apropie in sensul sa manance doar ce le mai desface,ovaz si floarea soarelui mananca el asa ziua.Eu acum ii dau doar seara 10 12 ml..pregatit frumos,am citit de la inceput cum se da si cat.m ar interesa daca mai e valabil acea reteta numai bine!

Am editat ca nici eu nu intelegeam ma scuzati.

11,891 (edited by Latifa 05-05-2012 12:49)

pattyto wrote:

snickers,  :grey:  trebuie sa aiba incredere in tine...
fetita mea nu sta decat la prietenul meu atat, nu stiu de ce, o am din august cred si sta mai mult cu mine, se apropie de mine cam pana la cativa centimetri dar nu sta absolut deloc sa o ating si nici nu-mi vine pe umar sau pe cap in schimb cand il vede pe el (si asta destul de rar) se duce la dansu, se lasa scarpinata pe obrajori, ii da de papa, dragoste mare la ei  smile

pe pyco il am de la 2 luni si jumatate si ne-am imprietenit usor, statea pe deget inca din primele zile dar a durat cateva saptamani pana sa vina el la mine, ma purtam frumos cu el, ii vorbeam foarte mult, ii puneam mei pe pat sau la birou unde stateam eu si in timp a venit el la mine, nu la inceput dar oricum ... si al tau e pui si o sa vezi ca in curand ai sa ai progese mari cu el  big_smile

incearca sa pui putin mei pe doua degete (nu toata mana ca sa nu se sperie) si sa o apropii incet de el sa vezi daca papa, sau sa iei o hranitoare in mana cand e afara si sa o pui langa el si cand se apropie  o indepartezi un pic si inca un pic in asa fel incat sa il faci sa urce pe ea, dupa ce urca o ridici usor in sus si il tii pana termina de papat ... asa iti mananca din mana dar de fapt sta pe hranitoare, eu asa am facut cu perusul care era foarte salbatic. E si asta un inceput ... mana omului este un lucru nou pentru el dar hranitoarea e ceva cu care s-a obisnuit deja si de care nu ii este frica   :hihi:

colivia ar fi ok atata vreme cat nu are pereche si daca il lasi ziua liber ( practic sa foloseasca colivia doar pentru papat si dormit), insa daca il tii mai mult timp inchis ii trebuie una mai mare si dreptunghiulara si este mai important sa fie mai mare in lungime decat in inaltime ... si inca ceva, vad ca ai pus colivia pe parchet nu stiu daca asa o tii de obicei sau ai pus-o acolo doar pentru poze dar trebuie sa stea undeva mai sus pe o masa ceva ...

Sta liber cam 5 ore asa pe zii .. chestia este ca eu il scot din cusca pentru ca am vazut ca nu iese singur.. intra singur cand i se face foame smile ... Si e singur in cusca.. nu sunt 2 nimfe in cusca aia tongue

Adaugat: 02-05-2012 14:45

Am reusit sa ii dau sa manance cand era sus pe cusca din lingura... azi i-a cazut o pana din coada dar i-a cazut toata.. adica lunga..iar la terminatia penei are putin sange... e normal sa ii cada asa?

Adica pana are sange la terminatie pe ea ..

Adica la cotor are sange putin.. de la coada i-a cazut

11,892

nu iti fa griji ca pana are sange important ca pasarea sa nu sangereze din locul unde a fost pana sau penele, nu este cazul sa iti faci griji am si eu nimfa si o ingrijesc dar nu ma uit dupa ce are pana probabil sa agatat undeva ca mai apoi sa ii cada fara mare efort numai bine.

11,893

moviaqua wrote:

nu iti fa griji ca pana are sange important ca pasarea sa nu sangereze din locul unde a fost pana sau penele, nu este cazul sa iti faci griji am si eu nimfa si o ingrijesc dar nu ma uit dupa ce are pana probabil sa agatat undeva ca mai apoi sa ii cada fara mare efort numai bine.

Nu ii curge sange deloc.. doar pana avea pe cotor putin sange.. cred ca naparleste ca ii mai cade si puf smile.. ms d raspuns

11,894 (edited by Latifa 05-05-2012 12:49)

nu stiu daca naprleste naprleste doar in cazul in care ii cad si pene din alte zone daca ia cazut o pana nu insemna ca naprleste vezi ce se intampla in urmatoarele zile numai bine

lasa mi idul tau sa mai tinem legatura daca vrei

11,895

I-au mai cazut si niste pene de la aripi.. si puf .. e puiut cica are vreo 3-4 luni.. tongue

11,896

moviaqua, mai foloseste frate  si semnele de punctuatie, virgule, punct, etc... scrii niste mesaje fara noima, pe care trebuie sa le citesti de vreo 10 ori ca sa le intelegi.

Adaugat: 03-05-2012 07:27

Acum vin si eu sa cer parerile ... fetite...baieti... :-?  pozele sunt profile stanga-dreapta pentru fiecare in parte... si ii pun intercalat (galben-gri) ca sa diferentieze fiecare puiut in parte...

11,897

aleku wrote:

Acum vin si eu sa cer parerile ... fetite...baieti... :-?  pozele sunt profile stanga-dreapta pentru fiecare in parte... si ii pun intercalat (galben-gri) ca sa diferentieze fiecare puiut in parte...

eu zic ca cel gri este fetita ...

11,898

smile) cel gri ? am 3 gri si 3 galbeni smile)) astept pareri a celor mai experimentati ...

11,899

aleku wrote:

smile) cel gri ? am 3 gri si 3 galbeni smile)) astept pareri a celor mai experimentati ...

Ma rog cel gri cu rosu mai putin in obrajiori ;D

11,900

Nu e feleul meu de a scrie pe internet cu punct virgula etc..asa sunt obisnuit daca nu vrei sa citesti ce scriu eu nu citi.Sa stii ca mintea unui om este capabila sa citeasca "cuvinte"care au integrate numere in ele.vreau sa stiu parerea altor utilizatori de pe forum daca nu ma inteleg voi scrie doar pt cine intelege.Aprop nu crezi ca e cam devreme pentru a stabili sexul puilor tai?Eu zic sa mai astepti oricum nu te avantajeaza cu nimic daca afli acum ce sunt important e sa iti traiasca...Daca nu intelegi ce am scris asa cum ai zis ca mesajele mele nu au nici o noima te rog sa nu mai citesti ce scriu! Multumesc!