11,551

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

un cuib din pet costa cam 20 lei sau 15 lei..insa femela cand are ou i se  unfla cloaca nu burta :hihi: ..cel di imaginea de la avatar nu e papagalul tau mad ..e yoyo a lui smire wink

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,552

Da stiu l-am luat si eu provizoriu, dar...ce ar fi mai exact cloaca asta si cum mi-as putea dea seama daca intr-adevart mi-ar trebui un cuib ?

Pets :heart: :perus: :perus: - 2 in curand si :ou:

11,553

tu nu sti ce-i aia cloaca  :wow: ..de ce ai perusi ? :wow: sa nu sti cumsa-i ingrijesti?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,554

mihaela probabil din motivul asta a si intrat pe acest forum ca sa il ajutam cu sfaturi si sa se documenteze, nimeni nu s-a nascut invatat, nici eu la inceput nu stiam mare lucru despre perusi, pana si cele mai stupide chestii care par la mintea oricui pentru mine erau in alta limba din moment ce pana atunci nu am avut nici o tangenta cu vreo pasare, rares iti recomand sa citesti topicul deja deschis Despre Perusi, acolo ai sa gasesti multe informatii utile si experiente ale celor care au avut puiuti de la perusi, ai mei nu mi-au facut nici un out smile

11,555 (edited by Latifa 05-05-2012 12:25)

Bine, iti multumesc voi citit si incerc sa am lamuresc ce e cloaca asta la femela ...  ?

Sa le pun firmituri de maine ? NU vor muri SIGUR ?! Ca atuncia mor si eu wink) Va rog ziceti-mi daca ati incercat...!

11,556 (edited by dana1 30-04-2012 15:59)

http://www.archeus.ro/lingvistica/Cauta … LOAC%C4%82cam asa scrie in dictionar.despre CLOACA.http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor asta e despre imperechere..http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -perusilor  cam cu ce-i poti hrani...multe lucruri le inveti daca tii la ei..caci si eu am invatat de nevoie si tot mai am de invatat..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,557 (edited by pattyto 30-04-2012 15:56)

incearca sa te limitezi la mix-ul special pentru perusi, poti sa le mai dai fructe si legume, ou fiert tare etc daca ai sa citesti topicul pe care l-am mentionat mai sus ai sa gasesti acolo informatii despre tot ce vrei inclusiv hrana  care poti sa le-o dai dar si cea care este toxica pentru ei, spor la citit  wink
P.S. am atasat si o poza care iti arata mai clar decat as putea eu sa-ti explic unde e cloaca

11,558 (edited by Latifa 05-05-2012 12:26)

cum pot sa ma inteleg mai bine cu perusii si sa fiu mai apropiat de ei ? deoarece 2 luni i-am neglijat, doar mama era cu ei

Adaugat: 30-04-2012 16:57

auzi am citit si am vazut multe dar inca mie frica sa le dau hrana care foloseste si omul... tip ou fiert, coaja sau chiar mar, bananca ?! cum sa le-o pun le maruntez sa le tau ?

tu ai papagali ? ce mananca ? daca ai.

p.s: eu de cand i am 2 ani numa un fel de mancare le dau  sad

11,559 (edited by dana1 30-04-2012 16:06)

galbenus de ou fiert tare pui in hranitoare...morcov dat prin razatoare...frunze de papadie spalate si sterse [sa nu fie ude]..mar taiat feliute si pus intre gratiile coliviei..eu le dau si crengute de salcie..ti-am dat 3 link-uri la subiect.mai sus cu un mesaj.tu citeste si daca apoi nu intelegi ceva..intreaba...

11,560 (edited by Latifa 05-05-2012 12:27)

acusi am dat si scoarta de ou fiert..

fi atent eu am un mascul si o femela de 2 ani sunt imprechiati ? m-am uitat la la caola si e destul de umflata.. miercuri -joii voi cumpara cuib

11,561

Azi dimineata,unul dintre papagali tot dadea cu capul de barele colivii.Peste cateva minute,cand m-am uitat la el,era plin de sange prin jurul ciocului.Am bagat mana in colivie sa-l scot dar a iesit in casa(mi-a luat cam 2 minute sa-l prind).L-am sters usor la cioc cu o bucata de vata inmuiata in ceai de musetel.Acum pare bine,desi toata ziua a stat cu ochii inchisi....Dar a mancat cateva seminte ...cam greu ce-i drept dar a mancat. Ma gandeam sa-i pun si cateva picaturi de vitamine in apa.
  As avea de ce sa ma ingrijorez....Si de ce s-a lovit singur?

Adaugat: 30-04-2012 20:12

rary wrote:

cum pot sa ma inteleg mai bine cu perusii si sa fiu mai apropiat de ei ? deoarece 2 luni i-am neglijat, doar mama era cu ei

Si mie mi s-a intamplat..dar ca sa le recastig increderea,incercam pe cat posibil sa stau cat mai mult cu ei,le vorbeam bland,ieseam des cu ei afara.
  La min,cel putin a mers...sper sa mearga si la tine big_smile

11,562

Nu, asa am patit eu cu femela mea. Ma jucam pana cand dintr-o data ii curge sange de sub aripa dar curgea ingrozitor  sad Mi-am facut si eu probleme dar l-am sters cu vata inmuiata in putin ceai de menta si gata, acum sunt sanatosi.

ASIGURATA CA AI UN PICUR DE ALBASTRU DE METIL IN APA PENTRU DEZINF.!!!

11,563

rary wrote:

Nu, asa am patit eu cu femela mea. Ma jucam pana cand dintr-o data ii curge sange de sub aripa dar curgea ingrozitor  sad Mi-am facut si eu probleme dar l-am sters cu vata inmuiata in putin ceai de menta si gata, acum sunt sanatosi.

ASIGURATA CA AI UN PICUR DE ALBASTRU DE METIL IN APA PENTRU DEZINF.!!!

Al meu,pur si simplu se izbea cu capul de colivie,de parca-l deranja ceva.

11,564

WOW! Ce e asta? Era ametit ? ... :perusi:

11,565

Nu cred.Dar se izbea foarte tare.IAr acum nu stiu cum sa-l fac sa nu se mai scarpine la locul unde este lovit...

11,566

cum e bine sa las cusca pe timp de noapte? cu mancare, fara ? :-s cu jucarii/fara ?

11,567

Eu o las asa cum e si in timpul zilei,nu-i incomodeaza deloc.Dar daca vrei sa fie in siguranta,poti sa le scoti(uneori ,noaptea,speriindu-se se pot lovi de lucrurile care le stau in cale pentru ca nu le vad..)

11,568

imi areti si  mie o poza cu perusii tai ?

11,569

Momentan nu pot sa pun poze,dar o sa incerc sa pun peste cateva zile. Perusa este galbena cu coada si aripile albe,si o pata albastra pe spate.Masculul este alb cu aripile (si capul)  dungate cu gri si negru,are o pata albastra pe burta si pe spate. :perus:

11,570

unui papagal ii merge burta. ce ar trebui sa cumpar de  la farmacia veterinara?

11,571

a merge burta......mai pe intelesul meu inseamna ,,a avea excremente moi,,??..ceai de menta ,zeama de orez fiert..iin 2 ani[de cand ai scris ca ii ai]nu te-ai mai intalnit cu acest fapt??

11,572

de cateva zile bune

Ce as putea sa fac ca perusii mei sa se simta mai bine, sa le ofer mai mult decat pot, sa i pot domestici mai mult deoarece nu sunt prea blanzi?!  :perus:

Adaugat: 01-05-2012 09:02

nu sunt sigur ca cuibul va intra perfect in cusca, ce as putea face?

11,573

In primul rand cuibul nu intra in cusca. Cuibul se agata inafara custii, se taie gratiile atat cat gaura de intrare in cuib. Nustiu daca ai inteles, o sa iti pun o poza. Sper ca ai inteles.  :heart:

Adaugat: 01-05-2012 09:31

Rary, calmeaza-te. Abia ai venit si ai 30 posturi unul dupa altul. Daca spui ca ii ai de 2 ani si nu sunt apropiati de tine, parerea mea este ca e cam tarziu sa te atasezi de ei. Acest lucru trebuia facut cand erau mici, sub varsta de 1 an.  big_smile

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,574

ok, cu ce sa tau gratile sa fie mai bine ?

Adaugat: 01-05-2012 10:57

astazi i-am scos afara, i-am oferit mai multe, au venit la mine :perusi:

11,575

nu le taia tu, cand ai sa cumperi cuibul arata-i tatalui tau poza de mai sus sa vada cum trebuie sa arate si lasa-l pe el sa se ocupe