11,851

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

savinalex, daca prietenul tau nu are grija de nimfe cred ca le-ai ajuta enorm daca le-ai lua la tine sa ai grija de ele o perioada sau sa incerci sa le gasesti un camin iubitor, au si ele nevoie de atentie, o alimentatie echilibrata si sanatoasa si multa afectiune, din ce ai spus tu ei duc lipsa de asa ceva, e pacat de ei ca sunt niste motzatzi foarte frumosi
snickers e un scump puiutul tau, sa iti traiasca.
eu la perechea mea nu ma iau dupa culoarea obrajorilor pentru ca la femela sunt un portocaliu mai intens si la baietel un portocaliu sters, dar baietelul are un anisor si femela are cel putin doi ani( a fost gasita prin fata blocului) deci poate i se mai schimba penajul lui pyco, pana nu s-au calcat nu am stiut nici eu exact cum sunt, am crezut ca kyky e baietel si pyco se comporta ca un baietel dar arata cam ca o fetita, acum insa m-am convins si o sa avem  :ou:
eu zic ca dupa comportament iti dai mai bine seama ce este (cel putin la varsta asta) si daca fluiera si canta atunci probabil ca e mascul pentru ca femelele mai mult tipa si ciripesc incetisor, parerea mea  smile

11,852

snickers wrote:

Uite alte poze...

Dupa pozele astea,pot spune 100% ca este femela.La vasta lui asa mica,3-4 luni,nu  canta,inca este ca un copil care plange dupa anumite lucruri,si chiar degeaba.

11,853 (edited by deyseby 27-04-2012 10:21)

cristofor wrote:

Parerea mea este ca este femela.La a 2-a poza se cunoaste mai bine.

Sigur ar fi bine sa taci daca nu stii. E baiat si are max 3 luni. Cam 2 luni cred ca are.
Nu mananca seminte deoarece nu le poate sparge. Fiind pui are ciocul moale si nu este calcifiat bine. Un sfat ar fi sa-i dai mancare moale naturala. O sa-ti scriu in MP ce mancare si va manca. Nu cumpara din pet shop tot felul de prostii ca poti sa pierzi pasarea.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,854

deyseby wrote:
cristofor wrote:

Sigur ar fi bine sa taci daca nu stii. E baiat si are max 3 luni. Cam 2 luni cred ca are.
Nu mananca seminte deoarece nu le poate sparge. Fiind pui are ciocul moale si nu este calcifiat bine. Un sfat ar fi sa-i dai mancare moale naturala. O sa-ti scriu in MP ce mancare si va manca. Nu cumpara din pet shop tot felul de prostii ca poti sa pierzi pasarea.

Este o tara libera,si am dreptul la libera exprimare.Nu ai tu dreptul sa-mi spui mie sa tac!

11,855 (edited by dana1 27-04-2012 12:24)

cristofor wrote:
deyseby wrote:
cristofor wrote:

Este o tara libera,si am dreptul la libera exprimare.Nu ai tu dreptul sa-mi spui mie sa tac!

CRISTOFOR..e libertate la opinii si la sfaturi..dar sa tii cont ca uneori un sfat dat gresit [am testat-o pe pielea mea la pesti ] poate duce la o decizie luata gresit sau in cel mai rau caz la un posibil deces al animalutului[nu e valabil  in aceasta discutie ]..asa ca nu e cazul sa fii suparat pe o persoana care stie din propria experienta la nimfe care e mascul si care e femela [si ma refer la DEYSEBY ]

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,856

Cum spunea si Dana,parerile gresite pot duce la consecinte mai putin placute.Fiecare are drept la pareri insa sunt lucruri la care daca nu stii e mai bine sa nu te bagi.Mai ales puii au nevoie de grija speciala.Si felul cum vorbesti cu persoane care au experienta si sunt aici de ani de zile.......Cresterea animalelor implica responsabilitate si de multe ori ,daca nu stii ce sa faci,poti primii informatii gresite.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,857

Dupa penaj pare mascul...sa revin am vorbit cu baiatul ala azi si a zis ca nu le da ca le-a primit cadou...am incercat sa ii spn si s-a suparat pe mine...nu am ce sa le fac oricat as vrea...

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,858

poate nu stie cum sa le ingrijeasca prea bine si unele sfaturi de la tine i-ar fi utile..si pentru ca sunt cadou de la un prieten..ar trebui sa fie mai atent..cu ce le hraneste??sau poate ele nu se duc singure sa manance si de asta sunt asa??[ai mei fac greva foamei daca nu-i dau eu in colivie].. tongue

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,859

pattyto wrote:

savinalex, daca prietenul tau nu are grija de nimfe cred ca le-ai ajuta enorm daca le-ai lua la tine sa ai grija de ele o perioada sau sa incerci sa le gasesti un camin iubitor, au si ele nevoie de atentie, o alimentatie echilibrata si sanatoasa si multa afectiune, din ce ai spus tu ei duc lipsa de asa ceva, e pacat de ei ca sunt niste motzatzi foarte frumosi
snickers e un scump puiutul tau, sa iti traiasca.
eu la perechea mea nu ma iau dupa culoarea obrajorilor pentru ca la femela sunt un portocaliu mai intens si la baietel un portocaliu sters, dar baietelul are un anisor si femela are cel putin doi ani( a fost gasita prin fata blocului) deci poate i se mai schimba penajul lui pyco, pana nu s-au calcat nu am stiut nici eu exact cum sunt, am crezut ca kyky e baietel si pyco se comporta ca un baietel dar arata cam ca o fetita, acum insa m-am convins si o sa avem  :ou:
eu zic ca dupa comportament iti dai mai bine seama ce este (cel putin la varsta asta) si daca fluiera si canta atunci probabil ca e mascul pentru ca femelele mai mult tipa si ciripesc incetisor, parerea mea  smile

Mersi mult.. sa traiasca mai mult decat perusul care l-am pierdut sapt trecuta dupa 10 ani ...

Adaugat: 27-04-2012 15:04

deyseby wrote:
cristofor wrote:

Deyseby i-am luat o punga de mancare de la padovan.. iar cel de la pet shop mi-a facut o amestecatura de mei cu seminte , cu fructe uscate si toate cele...

11,860

dana1 wrote:
cristofor wrote:
deyseby wrote:

CRISTOFOR..e libertate la opinii si la sfaturi..dar sa tii cont ca uneori un sfat dat gresit [am testat-o pe pielea mea la pesti ] poate duce la o decizie luata gresit sau in cel mai rau caz la un posibil deces al animalutului[nu e valabil  in aceasta discutie ]..asa ca nu e cazul sa fii suparat pe o persoana care stie din propria experienta la nimfe care e mascul si care e femela [si ma refer la DEYSEBY ]

Nu ma deranjat faptul ca nu am avut dreptate,ma deranjat faptul ca imi spune sa tac.

11,861

Buna.De curand mi-am cumparat o nimfa, mai exact e noul membru al familie de 5 zile. Am luat-o de la un crescator care spune ca e mascul si are 2 luni jumatate. Atasez poze sa-mi spuneti parerea voastra.De cand am luat in crestetul capului sub motz are o portiune golasa si pe aripi la fel are mici portiuni care se vad doar daca deschide aripile, crescatorul mi-a spus ca e pui si nu i-au crescut penele, insa am tot citit si am auzit ca nu exista asa ceva, iar primele pene ale motzului sunt mai mici decat cele din spate. sunt rupte sau nu i-au crescut cu trebuie? Momentan Jimy sta doar in colivie semiacoperit(asa mi-a recomandat crescatorul pana se invata cu casa, cu noi, cu zgomotele). Am inteles ca un mascul canta si fluiera, el doar tipa sau scoate un sunet ca cel al perusilor cand stau linistiti si motaie. Am citit ca un alt semn prin care iti dai seama daca e pui sau nu e felul in care musca, jimy nu ciupeste tare pare mai mult ca ar testa mana decat ar musca-o.
In primele zile a fost foarte sociabil, cand il strig si vb cu el vine in fata coliviei, cand bagam mana sa-i pun mancare se urca pe mana mea sa manance nu avea rabdare pana ii puneam mancarea. Dar de 2 zile de cand a fost o prietena la noi si l-a enervat, i-a batut in colivie de vreo 3 ori , desi am rugat-o sa nu mai faca :furios: s-a infoiat, si-a desfacut aripile, a fasait ca un gascan si s-a repezit spre gratii samuste. de atunci daca ma apropii mai mult de colivie(sa-i fac o poza de exemplu) ma fasaie si nu mai e atat de interesat de mine cand ma apropii de el, cand are chef sta si ma asculta cand nu, isi face de lucru cu mancare sau cu bilutele. sper sa-si recapete increderea si sa ne imprietenim repede, pentru ca eu l-am luat pentru a-mi fi prieten, nu ca o jucarie.
si cum am citit si in paginile trecute nici al meu nu prea manaca seminte mari. e prea mic si nu le poate sparge sau nu va manca niciodata pentru ca nu-i plac? Eu i-am cuparat Naturamix pentru nimfe( asa m-a sfatuit crescatorul)
Ideea e ca ma ingrijoreaza lipsa penelor si as vrea sa stiu daca ar tb sa-i fac ceva.nu as vrea sa-l duc inca la veterinar ca ar fi un stres in plus ptr el si nu as vrea sa-l sperii si sa nu ma pot apropia de el, dar evident ca mai presus de toate as vrea sa fie sanatos. E activ, manaca, sta intr-un picior, nu da semne de boala. ce ma sfatuiti?

Am scris o intreaga poveste, multumesc celor care au rabdare sa citeasca big_smile

Nu am reusit sa descarc pozele, mai incerc si revin cu inca un mesaj

Jimy :nimfa:

11,862

deyseby poti face publica reteta ce ai zis ca o trimiti lui snikers? ma intereseaza si pe mine sa u poate si pe alti useri multumesc!

11,863

Am revenit cu pozele. El e Jimy cheliutza big_smile

Claritatea pozelor nu e tocmai ok ptr ca sunt facute cu telefonul big_smile

11,864

andra1985 wrote:

Buna.De curand mi-am cumparat o nimfa, mai exact e noul membru al familie de 5 zile. Am luat-o de la un crescator care spune ca e mascul si are 2 luni jumatate. Atasez poze sa-mi spuneti parerea voastra.De cand am luat in crestetul capului sub motz are o portiune golasa si pe aripi la fel are mici portiuni care se vad doar daca deschide aripile, crescatorul mi-a spus ca e pui si nu i-au crescut penele, insa am tot citit si am auzit ca nu exista asa ceva, iar primele pene ale motzului sunt mai mici decat cele din spate. sunt rupte sau nu i-au crescut cu trebuie? Momentan Jimy sta doar in colivie semiacoperit(asa mi-a recomandat crescatorul pana se invata cu casa, cu noi, cu zgomotele). Am inteles ca un mascul canta si fluiera, el doar tipa sau scoate un sunet ca cel al perusilor cand stau linistiti si motaie. Am citit ca un alt semn prin care iti dai seama daca e pui sau nu e felul in care musca, jimy nu ciupeste tare pare mai mult ca ar testa mana decat ar musca-o.
In primele zile a fost foarte sociabil, cand il strig si vb cu el vine in fata coliviei, cand bagam mana sa-i pun mancare se urca pe mana mea sa manance nu avea rabdare pana ii puneam mancarea. Dar de 2 zile de cand a fost o prietena la noi si l-a enervat, i-a batut in colivie de vreo 3 ori , desi am rugat-o sa nu mai faca :furios: s-a infoiat, si-a desfacut aripile, a fasait ca un gascan si s-a repezit spre gratii samuste. de atunci daca ma apropii mai mult de colivie(sa-i fac o poza de exemplu) ma fasaie si nu mai e atat de interesat de mine cand ma apropii de el, cand are chef sta si ma asculta cand nu, isi face de lucru cu mancare sau cu bilutele. sper sa-si recapete increderea si sa ne imprietenim repede, pentru ca eu l-am luat pentru a-mi fi prieten, nu ca o jucarie.
si cum am citit si in paginile trecute nici al meu nu prea manaca seminte mari. e prea mic si nu le poate sparge sau nu va manca niciodata pentru ca nu-i plac? Eu i-am cuparat Naturamix pentru nimfe( asa m-a sfatuit crescatorul)
Ideea e ca ma ingrijoreaza lipsa penelor si as vrea sa stiu daca ar tb sa-i fac ceva.nu as vrea sa-l duc inca la veterinar ca ar fi un stres in plus ptr el si nu as vrea sa-l sperii si sa nu ma pot apropia de el, dar evident ca mai presus de toate as vrea sa fie sanatos. E activ, manaca, sta intr-un picior, nu da semne de boala. ce ma sfatuiti?

Am scris o intreaga poveste, multumesc celor care au rabdare sa citeasca big_smile

Nu am reusit sa descarc pozele, mai incerc si revin cu inca un mesaj

Ti am citit textul ideea e ca la pui e normal cel putin depinde de parinti sa aibe gol in varful capului pentru ca ei ii mai smotocesc stai linistita totul e bine ai rabdare si fa arata impecabil daca vei avea grija sa ii dai tot ce ii trebuie radei morcov  ai mei manca foarte mult morcov daca ai un vas ceva punel in balcon spre exemplu sau undeva unde e mai ridicata temperatura dar nu exagerat 30 35 de grade sa aibe un vas cu apa eventual poti sa o incalzesti un pic daca e prea rece sa fie ca apa de vara  ai sa vezi ca o sa faca baie.Eu cand am cumparat un perus de la crescator inloc de fata alba avea fata gri dar de murdarie asa ca dupa vreo cateva bai facute in vas nu sa il fortez eu(sa nu ii faci tu baie!!!) toul va fi bine oricum incearca sa il tii mai mult liber atentie la usi! deseori vin dupa tine dar mergand pe jos posibil sa dai cu usa peste el!atentie oricand iesi din bucatarie /camera si el e liber, nu lasa geamurile descoperite trage jaluzelele ,perdelele ce ai tu exista sanse foarte ridicate sa se loveasca violent de geam si nu cred ca ai vrea sa vezi momentul impactului sau sa il auzi sad iti spun din propria experenta .. spre final nu cred ca am scris mai mult decat tine incercad sa vin cu niste sfaturi petru ca ai un nou prieten de care trebuie sa te ingrijesti cativa ani buni sper sa ajunga cel putin la 18 ani sa sarbatoriti majoratul lui /ei... smile succes!

Adaugat: 27-04-2012 19:04

andra1985 wrote:

Am revenit cu pozele. El e Jimy cheliutza big_smile

Claritatea pozelor nu e tocmai ok ptr ca sunt facute cu telefonul big_smile

Da cel putin din cate stiu la mutatia lutino e geva mai greu de diferentiat sexele nu te lua dupa obrajori, cand sunt pui majoritatea sunt la fel! de pe la 4 5 luni incearca sa iti formeze linia melodica in rest e un ciufulit mic smile sa iti traiasca

11,865

Multumesc pentru raspunsuri. Stiam de faza cu geamurile pentru ca am avut un perus care a murit sad in schimb cu nimefele nu am deloc experienta. Perusul care l-am avut era salbatic, nu m-am apropiat de el nicicum doar cand ii mai era foame venea dupa mine in alta camera daca plecam dar in rest nici o sansa sastea pe deget sau altceva, probabil am gresit de la inceput pentru ca de cand l-am luat am bagat mana la el si am incercat sa ma aproii de el si l-am lasat liber din prima zi, asa ca, cu Jimy voi face cum m-a sfatuit crescatorul, il las pe el sa ma cunoasca sa-l pot cunoaste si eu apoi big_smile

11,866

nu stiu dar ideea e ca daca intri sub pielea ei a pasarii e perfect totusi incearca sa sa o tii pe langa tine sau sa ii atragi atentia  fie cu sireturi  piese de plastic orice si usor intimp ce ii intinzi sa zicem snurul atingei varful capului asa am procedat eu si a mers cred ca tu ai putea sa descoperi diverse smecherii sa o faci interesata de tine altfel nu stiu cum

Adaugat: 27-04-2012 23:24

eu cand o chem vine la mine desi are 2 luni si o saptamana  o cres cu seringa de la 1 luna e o diferenta (nu poate vorbi in schimb e ca un copil)daca eu am crescut o la mine trage mai mult smile e o prietenie intre mine si ea foarte puternica:D

11,867

Cand cresti doar o singur papagal,daca este fata sau baiat prea putin conteaza,poate chiar deloc,important este ca ai luat-o si depinde de tine.Ambele sexe sunt foarte inteligente si daca ai rabdare poti crea o legatura extrem de puternica,ca numai faptul ca o privesti sti in ce stare se afla(bucurie/somnolenta etc).Cu timpul o sa iti dai seama ca este perfecta asa cum este.  smile

11,868

Azi am fost sa imi iau niste haine prin oras...am intrat intr-un magazin am luat niste blugi si m-am dus sa ii probez...cand colo era o nimfa asa frumosa acolo langa cabina dar din pacate foarte suparata... statea cu 2 perusi care erau cred ca bolnavi ...stateau imbufnati si le era somn .Era o lumina foarte slaba si tipa saraca cand ma vedea...a zis aia de acolo ca a primit-o cadou de un an si ceva si nu i-a dat drumu niciodata.era femela...a zsi ca daca iau un mascul mi-o da mie...am vb si cu prietenul meu si nu vrea sa le dea pe ale lui...o sa il ajut cu sfaturi...poate o aiu pe aia de acolo....poate reusesc de data asta.Mi-e asa de mile de animalele astea chinuite...nu am cuvinete...

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,869

Mai era un tip cu o pagina daoua in urma de la Pascani care la fel vrea sa o pereche de nimfe de la un prieten de al sau care e prea comod fata de pasari... nu inteleg de ce le cumpara?Citisem undeva ca trebuie sa te gandesti bine si sa iti asumi responsabilitatea de a creste o pasare inainte sa o cumperi.Pentru mine orice pasare are farmecul ei nu vorbesc de gaini nu ma pasioneaza dar cele care sunt aeriene ma atrag mai mult mi as dori un pui de uliu soim big_smile dar de mic sa il cresc big_smile

11,870

Tot eu eram si alea i le-am facut eu cadou...mama lui vrea sa le dea pentru ca prietenul meu nu facea curat dar el nu vrea sa mi le vanda ca cica e cadu...decat sa le chinuie mai bine sa mi le dea mie...

Nimfa Bisous

11,871

savinalex wrote:

Tot eu eram si alea i le-am facut eu cadou...mama lui vrea sa le dea pentru ca prietenul meu nu facea curat dar el nu vrea sa mi le vanda ca cica e cadu...decat sa le chinuie mai bine sa mi le dea mie...

De ce nu vb direct cu mama lui?

11,872

Nu cred ca merita cadoul asta, tu inainte sa ii le dai nu ai stiu ca e lenes? ca se trezeste la 1? mai bine ii luai un ceas desteptator smile)

Adaugat: 28-04-2012 19:34

Pot sa imi piermit sa te intreb cati ani ai savinalex? din ce am inteles mai sus esti fata...

11,873

deci am 16 ani si sunt baiat smile

Nimfa Bisous

11,874

"am vb si cu prietenul meu"... am avut impresia ca esti fata:) multi inainte vezi ce faci cu nimfele prietenului tau nu le mai lasa pe mana lui

11,875

Cristofor atat timp cat sustii cateva mesaje la rand ,un lucru si nu stii cu se se mananca, cred ca intelegi de ce m-am enervat. Cand am zis sa taci, m-am referit la faptul ca ar fi bine sa te opresti din afirmatii si sa spui ceva concret. atat.
Moviaqua daca imi spui si mie de ce ai nevoie de reteta, te ajut cu mare drag. Am motivele mele sa nu o scriu pe forum.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro