Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mi se pare ciudat sa dai unui perusi de 50 de grame aceleasi vitamine care i le dai unei vaci de 100kg
Gogosonul, inca parte din viata mea

*(Stefi)
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mi se pare ciudat sa dai unui perusi de 50 de grame aceleasi vitamine care i le dai unei vaci de 100kg
pai ti-a zis sa-i dai 50 grame deodata? daca da, am impresia ca nu ai inteles tu dozajul. Poti merge sa mai intrebi si la alta farmacie. Eu trebuia sa dau nimfei un sfert de pastila pe zi, si daca vezi ce mica era pastiluta ca abia puteam taia un sfert.
Despre porumb, cel in lapte nu trebuie fiert. Il mananca crud.
mi s-a intamplat si mie asa ceva am luat vitamine si erau tot pentru vaci, pasari etc..eu am avut curaj sa ai dau viaminele si nu a patit nimic
Buna tuturor !
Spuneti-mi si mie daca e posibil sa ma duc la farmacia veterinara , sa cer vitamine pentru perusi , si cateva indrumari asa despre mmodul de administrare , si mai apoi , daca o intreb pe vanzatoare daca e sigura daca sunt bune , e foarte indignata :" Ce crezi ca ti le-as da daca nu as fi sigura de ele?" Ma duc acasa , indoita de ceea ce aveam in mana , ca sa citesc pe ele ca scrie ca pot fi folosite pentru : bovine , ovine , caprine , porcine si cica pasari , acuma ma gandesc si eu ce fel de pasari? Da curci , gaste ,rate , gaini , nu perusi , e imposibil sa le dau perusilor , aceleasi vitamine pe care le ia vacile , ca na... tostusi sa ne gandim si noi la dimensiuni ...
Ma refeream ca perusul are greutatea de 50 de grame
Dar oricum nu mai conteaza , pentru linistea mea sufleteasca prefer sa le dau fructe si legume si sa isi ia de acolo vitaminele si toate cel , mai bine asa
pai poti sa le dai mai, ca doar nu le dai aceeasi cantitate pentru vaci si perusilor nu ti-a zis si doza pe care sa le o dai? acum daca sunt doar niste vitamine, si nu e antibiotic sau altceva poti sa nu le dai. Sau poti merge la un medic veterinar sa ceri o parere, dar gasesti si in petshopuri destule surplusuri de vitamine. Eu nu folosesc decat multivitaminiko de le padovan si jbl.
salut.am si eu 2 perusi,pereche,dupa spusele fraelui meu.dar unul dintre ei au narile cam urate,par a fi uscate,arse...nu stiu qm sa explic.un sfat va rog si o parere.caca pare a fi ok nu sta zbarlit.stau aman2 linistiti in colivie.
cel care spui ca are narile arse este femela :hihi: si este in perioada de reproducere :k:
am inteles.multumesc
Buna seara stiti vreun medic veterenar bun din Bucuresti sector 4 ?
buna!
Am fost ceva vreme cu perusii la tara si acolo dimineata cantau pasarile , iar ei strigau dupa ele , de cand ne-am intors perusica mea dimineata tot tipa , nu canta , face acel tipat care il fac ei daca ii despart unul de altul , ca si cum ar vrea ceva…
La inceput m-am gandit ca vrea afara din colivie , dar continua cu tipatul pana pe la 12 , 1 dupamas , aveti idee de de ce tipa ?
probabil s-a obisnuit cu pasarelele cantand ..si acum daca nu mai aude pasarele le striga.. :hihi:
buna! am rubeola de ieri dimineata si l-am atins pe coco are ceva? :/buna! am rubeola de ieri dimineata si l-am atins pe coco are ceva?
Mihaela am avut si eu rubeola si m-am jucat cu ei , este o boala care nu se transmite prin atingere , ci prin saliva , si oricum e o infectie caracteristica oamenilor , dar oricum evita sa il pupi , sau sa faca contact cu saliva ta , rubeola da de multe ori alte complicatii si cel mai posibil o sa si racesti , deci te poti juca cu el dar nu sa stati chiar nas in nas
Am o intrebare.....Am o prietena care, de cand mi-am luat prima data perusi(la inceput aveam unul,dar in prezent am doi,pe care ii am de aproape cinci ani) a inceput si ea sa isi cumpere......si nu stia sa-i ingrijeasca...La inceput avea o pereche.Perusii au trait vreo 2 ani.. Totusi,femela murind,din cauza ca a lasat perusii o zi intreaga in soare la 30 si ceva de grade, a cumparat una noua.La cateva zile a murit si masculul,si,dupa ceva vreme a luat altul. Perusii ei au avut de cateva ori raie..dar a reusit sa-i trateze...
Astazi mi-a spus ca a murit masculul,din cauza ca i-a lasat o noapte afara,si,ramanand doar cu femela...i-a dat drumul pe geam...afara fiind destul de frig... :wow:
Din fericire,femela s-a intors inapoi.Acum ea vrea sa scape de papagalita...am sfatuit-o sa ii cumpere alt mascul,deoarece ,cand i-a cumparat si-a luat un angajament fata de ei.I-am mai zis ca,daca nu vrea sa mai dea bani pe altul,macar sa incerce sa-i acorde mai multa atentie,sa nu-i duca lipsa celuilalt. I-am explicat ca,in salbaticie,pasarile de colivie nu au sanse de supravetuire,decat daca le-ar gasi alcineva...
Intrebarea e:cum sa o conving s-o pastreze?!
Eu nu as convingeo sa o pastreze si nici sa-i dea drumul. Mai bine o convingi sa o doneze cuiva care are timp si vrea sa se ocupe de perusica.
saracuti perusi ..daca nu stie sa aiba grija de ei cu siguranta va muri si femela..mai bine o doneaza cuiva care are mare grija de ea si o va iubi :heart: :k:
Am o intrebare.....Am o prietena care, de cand mi-am luat prima data perusi(la inceput aveam unul,dar in prezent am doi,pe care ii am de aproape cinci ani) a inceput si ea sa isi cumpere......si nu stia sa-i ingrijeasca...La inceput avea o pereche.Perusii au trait vreo 2 ani.. Totusi,femela murind,din cauza ca a lasat perusii o zi intreaga in soare la 30 si ceva de grade, a cumparat una noua.La cateva zile a murit si masculul,si,dupa ceva vreme a luat altul. Perusii ei au avut de cateva ori raie..dar a reusit sa-i trateze...
Astazi mi-a spus ca a murit masculul,din cauza ca i-a lasat o noapte afara,si,ramanand doar cu femela...i-a dat drumul pe geam...afara fiind destul de frig...:wow:
Din fericire,femela s-a intors inapoi.Acum ea vrea sa scape de papagalita...am sfatuit-o sa ii cumpere alt mascul,deoarece ,cand i-a cumparat si-a luat un angajament fata de ei.I-am mai zis ca,daca nu vrea sa mai dea bani pe altul,macar sa incerce sa-i acorde mai multa atentie,sa nu-i duca lipsa celuilalt. I-am explicat ca,in salbaticie,pasarile de colivie nu au sanse de supravetuire,decat daca le-ar gasi alcineva...
Intrebarea e:cum sa o conving s-o pastreze?!
ce inima poti sa ai sa lasi papagalii in caldura sau in frig si sa ii dai drumul pe geam stiind ca a fost crescut in colivie, chiar crede ca o sa se descurce mult timp afara? si e o norocoasa daca i s-a intors perusita inapoi, cati nu au pierdut papagalii astfel ... unii isi doresc si nu au si altii care au nu apreciaza ... mai bine ar fi sa o doneze cuiva, sa intrebe pe vecini, colegi, cine ar fi dispus sa o ia ...
sa ai un animalut te responsabilizeaza, nu vreau sa-mi imaginez ce mama o sa fie intr-o zi... animalutele trebuie sa fie ca si copilasii nostri sa avem grija de ele si sa le iubim ... mda ... poate exagerez un pic dar m-am enervat isi bate joc de sufletele nevinovate ...
Exact asta cred si eu...adica in ultimul timp am observat ca isi ia cate un caine ,pisica,le ingrijeste cat le ingrijeste si dupa ce se plictiseste de ele le da in grija parintilor,bunicilor ei... Mi se pare tare urat din partea ei sa-i tot "uite" afara... Eu daca observ ca perusii mei nu arata prea bine sau se comporta ciudat,ii duc intr-o fuga la veterinar
parerea mea e ca nu ar trebui sa mai aiba vreun animalut de companie pana se mai maturizeaza un pic, pare a fi o fetitza rasfatata care le ia drept jucarii si cand se plictiseste de ele le "arunca", sunt ele animalute dar au si ele sufletel si sufera cand sunt chinuite... Si parintii ei ar trebui sa o educe un pic la capitolul asta, ca si grija asta fata de animale se invata in familie, nu poti obliga pe cineva sa se ataseze de un animal dar il poti invata cum sa le respecte
CARMERYNE...daca prietena ta nu isi asuma raspunderea pentru acea fiinta fara aparare...intrebarea ta ar trebui sa fie..CUM O CONVING SA RENUNTE??ai putea sa o convingi sa ti-o dea tie sau altei persoane care o va iubi neconditionat...PATTYTO..bine ai revenit..mi-era dor de clopotica de la avatarul tau[parca asa o cheama]
Poze noi cu Roco defapt Rokita mea :heart:
e superba fetitza ta, si a doua poza e foarte comica, scumpa de ea
dana, multumesc :pup: da clopotzica ii spune, (tinkerbell )
Buna! Am revenit Imi era asa dor de mititeii mei.. Data viitoare am de gand sa-i iau cu mine.. stie cineva care e treaba cu granita?
La Albastrica mea i s-a facut nasucul maro-galbui si Dombolo incepe sa i se faca si lui ceromul albastru pe langa nari :heart:
Puii vostri ce mai fac? :pup:
ce dragalasa eee! :hihi:
Poze noi cu Roco defapt Rokita mea :heart:
ce dragalasa eee! :hihi:
anny1997 wrote:Poze noi cu Roco defapt Rokita mea :heart:
Multumim la fel :heart:
Vă salut pe toți, mă numesc Rareș și am doi papagali.
» Ricky - masculul;
» Cleo - femela;
Acești papagali în am de aprox. 2 ani. Femela este în călduri și e foarte umflata la burtă de ceva timp. Nu știu daca are ceva ouă dar de la un timp e extrem de agresivă când îi pun mâna pe burtă. Încă nu am cumpărat nici un cuib. Ar fi bine să cumpăr unul ? Cât poate să coaste ?
Ce îmi mai puteți spune să le ofer? Ce le lipsește ?
:perus: P.S: Dațimi și mie niște sfaturi. :perus:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus