Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
voi ce mancare din comert le luati alexutilor ? :malex:
Facem reclama???sau putem spune?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
Facem reclama???sau putem spune?
Eu lui Coco ii dau mixul pentru papagali mari Pappagalli de la Padovan si alune de la Zolux. Altceva refuza sa manance, desi am mai incercat si mixurile de la Verselle Larga dar fara succes. In rest fructe, legume, din cand in cand biscuite BellVita cu fructe si cereale, si cate o bucatica de paine de secara French Toast. :malex:
dak nu se poate spune nume nici o problema ,ma refer hrana este de papagal mare? cine vrea imi poate raspunde pe MP ca sa nu fcaem relama . mersi. va pup
Astazi, pentru prima data, a luat din mana mea mancare adica am tinut o bucata de mar cu 2 degete :k: :ok:
Acum o saptamana i-am mutat colivia langa calculator unde imi petrec cel mai mult timp si de atuci s-a obijnuit mult cu mine. Nu se da jos de pe colivie dar coboara pana aproape de mana mea si ma priveste de acolo cum tastezAzi am profitat de faptul ca ii era foame si am tinut bucata de mar in mana pana l-a luat. E un pas mare pentru noi ... tinand cont ca pana acum se sbatea la orice miscare mai brusca si era foarte salbatic. De acum o sa incerc sa-i dau de mancare din mana mea cand e afara. Sper sa se imblanzeasca tot mai mult. A inceput sa-i amara sub cioc o dunga gri. Oare e un semn ca totusi e baietel ?
Carlo ma bucur mult sa aud ca ai facut asa progres! Bravo, iata dovada ca daca le oferim atentie si multa iubire vor prinde incredere si vor veni la noi! :bravo: :malex:
imi vine sa-l pap tot de dulce ce e..sa-ti traiasca!
merci mult denisa si al tau sa-ti traiasca mare si frumos
Nico al meu papa numai seminte de floarea soarelui si fructe... i-am luat si bete cu papa dar nu se atinge de ele (( poate cand mai creste
denisa82 wrote:imi vine sa-l pap tot de dulce ce e..sa-ti traiasca!
merci mult denisa si al tau sa-ti traiasca mare si frumos
tomanicoleta wrote:voi ce mancare din comert le luati alexutilor ? :malex:
Nico al meu papa numai seminte de floarea soarelui si fructe... i-am luat si bete cu papa dar nu se atinge de ele
(( poate cand mai creste
Clau, ai grija sa nu-i dai bete din acelea din comert cu seminte, miere, fructe etc ce mai spun ei acolo, pt ca nu sunt bune, ii pot face rau. Am citit si eu aici pe forum si la topicul nostru si la altele ca aceste bete sunt toxice. Daca ai timp, vezi ori aici ori la topicul denumit parca "retete si gustari pt pasaroi" exista reteta pt astfel de bete de facut in casa, natural. :hug: :malex:
clau1972 wrote:Nico al meu papa numai seminte de floarea soarelui si fructe... i-am luat si bete cu papa dar nu se atinge de ele
(( poate cand mai creste
Clau, ai grija sa nu-i dai bete din acelea din comert cu seminte, miere, fructe etc ce mai spun ei acolo, pt ca nu sunt bune, ii pot face rau. Am citit si eu aici pe forum si la topicul nostru si la altele ca aceste bete sunt toxice. Daca ai timp, vezi ori aici ori la topicul denumit parca "retete si gustari pt pasaroi" exista reteta pt astfel de bete de facut in casa, natural. :hug: :malex:
Bine ca mi-ai spus ca sa nu mai cumpar, oricum nu-i plac, a dat cu ciocu de 2 ori si atat, am gasit topicul si acum ma documentez, merci mult poop
al meu e inebunit dupa batoane,le devoreaza,insa numai cele de la o sg firma(as da nume da fac reclama si nu vreau sa supar pe nimeni). eu am citit ca acelea care se dau perusilor nu sunt bune..
Al meu mananca orice mananc si eu ....stiu ca nu e bine dar trebuie sa mananci sa nu te vada.Daca beau Cola vrea si el, Cafea vrea si el, Ciocanel afumar vrea si el, branza vrea si el, ORICEEEEEE , in rest de la mixuri din alea alegere doar semintele si fructe.Ziua nu prea mananca, foarte putin....in rest seara DEVOREAZA, face o gusa ) Asa e de cand l-am luat, seara mananca de rupe.....
E oficial am un mic hot in familie.vin acasa obosita ma pun tacticos pe canapea cu o farfurie cu fursecuri cu stafide si ce credeti ?parsivul meu mic imi da tarcoale o data de 2 ori,a 3 in schimb cu noroc pentru el pentru ca zboara pe umarul meu si exact cand muscam din fursec a bagat si el botu si a zburat cu jumate de fursec in cioc...daca l-ati fi vazut cu cata pofta si satisfactie manca din el...deci un mare bandit ...da il pupa si iubeste mami ceva de speriat.va pup pe toti
E oficial am un mic hot in familie.vin acasa obosita ma pun tacticos pe canapea cu o farfurie cu fursecuri cu stafide si ce credeti ?parsivul meu mic imi da tarcoale o data de 2 ori,a 3 in schimb cu noroc pentru el pentru ca zboara pe umarul meu si exact cand muscam din fursec a bagat si el botu si a zburat cu jumate de fursec in cioc...daca l-ati fi vazut cu cata pofta si satisfactie manca din el...deci un mare bandit ...da il pupa si iubeste mami ceva de speriat.va pup pe toti
eu as zice un mic hot pofticios .va pupam
Adaugat: 26-04-2012 13:54
cred ca baietelul meu se dovedeste a fi o fetita pana la urma ...luna viitoare face 2 anisori din ce scrie pe inelul lui/ei(505*10) dar nici un semn de formare a gulerului.. are decat o dunga gri..pacat ca cei de la petshop au spus ca este baietel .. dar orice ar fi tot copilasu meu este .
Rowena ai 2mp de la mine!!
cred ca baietelul meu se dovedeste a fi o fetita pana la urma ...luna viitoare face 2 anisori din ce scrie pe inelul lui/ei(505*10) dar nici un semn de formare a gulerului.. are decat o dunga gri..pacat ca cei de la petshop au spus ca este baietel .. dar orice ar fi tot copilasu meu este .
ee daca vrei te petim .te pup
tomanicoleta wrote:cred ca baietelul meu se dovedeste a fi o fetita pana la urma ...luna viitoare face 2 anisori din ce scrie pe inelul lui/ei(505*10) dar nici un semn de formare a gulerului.. are decat o dunga gri..pacat ca cei de la petshop au spus ca este baietel .. dar orice ar fi tot copilasu meu este .
ee daca vrei te petim .te pup
Si noi am peti-o doar ca nu vrem sa ne bagam peste Paco, n-ar fi frumos din partea noastra pt ca el si-a anuntat primul intentiile, dar fata ta merita toata atentia, zau! E o frumoasa! Si Paco un cavaler chipes si frumos, tocmai potrivit pentru asa mandra!
Va pupam! :pup: :malex:
asa e pako a fost primul .. si eu ii spuneam tot pako insa daca este fetita cred ca o sa-i zic paca.. ee da cel mai important e sa fie ei sanatosi,nu conteaza ca sunt fete sau baieti.
asa e pako a fost primul .. si eu ii spuneam tot pako insa daca este fetita cred ca o sa-i zic paca.. ee da cel mai important e sa fie ei sanatosi,nu conteaza ca sunt fete sau baieti.
Bineinteles Nicoleta. Stii cum se spune la oameni cand asteapta un copil " o sa avem ce ne da Dumnezeu". E, micutii acestia sunt ca si copiii nostri, asa a fost sa fie, poate chiar asa trebuia sa fie. La mine s-a intamplat sa gasesc un baietel, dar il iubeam la fel daca era fetita. Asa cum am mai spus, la anul cel tarziu, am de gand sa-mi iau si o fetita. Sunt copilasii nostri dulci si nazdravani care ne bucura zilele si ne ofera dragoste si liniste chiar si doar cu o privire inocenta de-a lor! Sunt minunati, sa fie sanatosi cu totii si sa ii avem alaturi multi-multi ani! :malex:
tomanicoleta wrote:asa e pako a fost primul .. si eu ii spuneam tot pako insa daca este fetita cred ca o sa-i zic paca.. ee da cel mai important e sa fie ei sanatosi,nu conteaza ca sunt fete sau baieti.
Bineinteles Nicoleta. Stii cum se spune la oameni cand asteapta un copil " o sa avem ce ne da Dumnezeu". E, micutii acestia sunt ca si copiii nostri, asa a fost sa fie, poate chiar asa trebuia sa fie. La mine s-a intamplat sa gasesc un baietel, dar il iubeam la fel daca era fetita. Asa cum am mai spus, la anul cel tarziu, am de gand sa-mi iau si o fetita. Sunt copilasii nostri dulci si nazdravani care ne bucura zilele si ne ofera dragoste si liniste chiar si doar cu o privire inocenta de-a lor! Sunt minunati, sa fie sanatosi cu totii si sa ii avem alaturi multi-multi ani! :malex:
da normal,, il/o iubesc indiferent de ce este .. il iubesc ca pe propiul copil(eu inca sunt micuta si nu am copii si nici nu vreau acum) il am pe e/ea si e de ajuns.. inca sper sa-l pot lua in brate si sa-l pup..ar fi ce mai mare fericire a mea .. :malex: :hug:
Te inteleg perfect Nicoleta. Sunt convinsa ca va veni si ziua cand vei posta sa ne impartasesti fericirea pe care ti-o va produce Pako/Paka cand va veni prima data la tine sa te pupe si te va lasa sa il/o mangai! :hug: :malex:
Nicoleta cu cat asteptarea e mai lunga cu atat va fi bucuria ta mai mare, rabdare, progresele vor fi mici dar sunt sigura ca vor aparea la un moment dat daca nu iti pierzi speranta si continui sa socializezi cu el zi de zi :pup:
Nicoleta nu esti singura in aceasta situatie. Si la gulerul papagalului meu a aparut un inel gri, presupun ca sunt penele noi dupa naparlire, semn de maturitate, abia ca se observa. Am citit si aceasta dunga gri apare doar la gagici. Asa ca e clar Ieri l-am chinuit un pic ... l-am prins cu un prosop si l-am bagat sub robinet.
Dupa ce s-a uscat parca era alt papagal. Stralucea toata.
carlo ii poti cumpara o cadita sa se invete sa faca baita singurica...a mea e inebunita dupa cadita ..cand o vede intinde aripile sperand sa faca baie .. am pus si ceva poze .. prima e la cadita iar a doua este la castronelul unde spalam accesoriile si jucariile..
Adaugat: 27-04-2012 14:38
Nicoleta cu cat asteptarea e mai lunga cu atat va fi bucuria ta mai mare, rabdare, progresele vor fi mici dar sunt sigura ca vor aparea la un moment dat daca nu iti pierzi speranta si continui sa socializezi cu el zi de zi :pup:
cu siguranta nu-mi voi pierde speranta.
de vorbit vorbim in permanenta
(daca nu acum ,peste cativa ani sigur va fi mult mai bland)
carlo ii poti cumpara o cadita sa se invete sa faca baita singurica...a mea e inebunita dupa cadita ..cand o vede intinde aripile sperand sa faca baie .. am pus si ceva poze .. prima e la cadita iar a doua este la castronelul unde spalam accesoriile si jucariile..
e uite eu la asta n-am bafta...adica daca vreau sa-l stropesc si fuge s isingura baita pe care o face este in recipientul de apa care e destul de mare si se balaceste acolo..e asa haios cand se balaceste intai baga un picior si-l trece usor prin apa,dupa care celalalt picior(parca testeaza apa) si dupa se baga cu burtica cu aripile si se stropeste singurel.
e uite eu la asta n-am bafta...adica daca vreau sa-l stropesc si fuge s isingura baita pe care o face este in recipientul de apa care e destul de mare si se balaceste acolo..e asa haios cand se balaceste intai baga un picior si-l trece usor prin apa,dupa care celalalt picior(parca testeaza apa) si dupa se baga cu burtica cu aripile si se stropeste singurel.
nu ai incercat sa-i pui cadita pe jos cand e liber .. nici al meu la inceput nu se balacea in cadita si tot asa in recipientul de apa(mai face si acum cand are chef). insa acum cum aude apa sau cand fac baie intinde aripile si stiu ca vrea sa faca si el/ea..da nu prea intra de tot,o singura data a intrat si cu picorusele..
Nici Coco al meu nu vrea sa faca baie decat in recipientul pentru apa. I-am pus apa si in cadita si intr-un castronel mai mare, i-am aratat ca acolo e apa ca sa-i fac pofta de baie, dar nimic. Se duce pana acolo, se urca cu picioarele pe margine, se uita, uneori bea un cioc doua de apa si la asta se rezuma totul. El, mititelul, stie ca baita se face in recipientul de baut apa. Dar nu renunt, sunt perseverenta. :pup:
voi aveti in colivia micutilor bete abrazive? eu ii cumparasem a lui meu si se dadea cu ciocul pe el pana si l-a zgariat si i l-am luat..in rest are si os de sperie si bloc mineral dar vroiam ceva pentru gherute...(sau lor nu le cresc) imi cer scuze ca va stresez din nou.. : :merci:
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri