Buna.De curand mi-am cumparat o nimfa, mai exact e noul membru al familie de 5 zile. Am luat-o de la un crescator care spune ca e mascul si are 2 luni jumatate. Atasez poze sa-mi spuneti parerea voastra.De cand am luat in crestetul capului sub motz are o portiune golasa si pe aripi la fel are mici portiuni care se vad doar daca deschide aripile, crescatorul mi-a spus ca e pui si nu i-au crescut penele, insa am tot citit si am auzit ca nu exista asa ceva, iar primele pene ale motzului sunt mai mici decat cele din spate. sunt rupte sau nu i-au crescut cu trebuie? Momentan Jimy sta doar in colivie semiacoperit(asa mi-a recomandat crescatorul pana se invata cu casa, cu noi, cu zgomotele). Am inteles ca un mascul canta si fluiera, el doar tipa sau scoate un sunet ca cel al perusilor cand stau linistiti si motaie. Am citit ca un alt semn prin care iti dai seama daca e pui sau nu e felul in care musca, jimy nu ciupeste tare pare mai mult ca ar testa mana decat ar musca-o.
In primele zile a fost foarte sociabil, cand il strig si vb cu el vine in fata coliviei, cand bagam mana sa-i pun mancare se urca pe mana mea sa manance nu avea rabdare pana ii puneam mancarea. Dar de 2 zile de cand a fost o prietena la noi si l-a enervat, i-a batut in colivie de vreo 3 ori , desi am rugat-o sa nu mai faca :furios: s-a infoiat, si-a desfacut aripile, a fasait ca un gascan si s-a repezit spre gratii samuste. de atunci daca ma apropii mai mult de colivie(sa-i fac o poza de exemplu) ma fasaie si nu mai e atat de interesat de mine cand ma apropii de el, cand are chef sta si ma asculta cand nu, isi face de lucru cu mancare sau cu bilutele. sper sa-si recapete increderea si sa ne imprietenim repede, pentru ca eu l-am luat pentru a-mi fi prieten, nu ca o jucarie.
si cum am citit si in paginile trecute nici al meu nu prea manaca seminte mari. e prea mic si nu le poate sparge sau nu va manca niciodata pentru ca nu-i plac? Eu i-am cuparat Naturamix pentru nimfe( asa m-a sfatuit crescatorul)
Ideea e ca ma ingrijoreaza lipsa penelor si as vrea sa stiu daca ar tb sa-i fac ceva.nu as vrea sa-l duc inca la veterinar ca ar fi un stres in plus ptr el si nu as vrea sa-l sperii si sa nu ma pot apropia de el, dar evident ca mai presus de toate as vrea sa fie sanatos. E activ, manaca, sta intr-un picior, nu da semne de boala. ce ma sfatuiti?
Am scris o intreaga poveste, multumesc celor care au rabdare sa citeasca 
Nu am reusit sa descarc pozele, mai incerc si revin cu inca un mesaj
Jimy :nimfa: