11,826

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Am fost azi la doctorul Tudor si mi-a dat o siringa exact ca a Luminitei si mi-a spus ca penele s-i le scoate singur, i-am dus niste pene care cazusera sapt asta si cealalta si a ajuns la concluzia asta. Mi-a spus ca treaba asta cu scosul penelor o are mostenire de la tatal lui care cand ei erau mici le smulgea pene si motu.

11,827

sper sa se faca bine biata pasare,si sa poata zbura in sfarsit! :iubareti:  :grey:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,828

mihaela111 wrote:

sper sa se faca bine biata pasare,si sa poata zbura in sfarsit! :iubareti:  :grey:

Si eu sper sa se faca bine puiutu meu , abea astept sa zboare dupa mine...

Adaugat: 23-04-2012 23:22

Imi puteti spune si mie o metoda mai buna sa-i administrez vitaminele care mi le-a dat veterinarul? Le scuipa imediat cand ii dau cu seringa.

11,829

Ai putea sa i le pui in apa de baut, dar nu stiu dozajul pe care ti la recomandat. Cel mai bine ar fi sa il suni pe veterinar si sa il intrebi, el va sti mai bine ce sa iti zica  smile Eu nu am avut probleme cand i le-am administrat lui Maxy, mai dadea el din capulet dar am reusit cu ajutorul prietenului meu, el il tinea si eu ii dadeam pe cioculet. Vezi, poate nu il tii bine, sa il tii cu capul in sus si sa ii bagi seringa ceva mai adanc, nu la baza ciocului ca asa da, poate sa dea afara.

:malex:  Rio

11,830

Ok o sa mai incerc, eu nu ii bagam siringa destul de adanc cred.mersi

11,831

Nu ai pentru ce, spor acolo, si sa isi revina micutul  smile

11,832

luminitza wrote:

Nu ai pentru ce, spor acolo, si sa isi revina micutul  smile

Multumesc. Sper sa inceapa sa zboare:)

11,833

Mai, sa stii ca acele vitamine sunt destul de bune, eu sunt foarte multumita de rezultatele pe care le-au avut asupra lui Maxy. Zonele golase au inceput sa se acopere, nu mai mananca ganietei sau cojile de la seminte.  big_smile  Sunt sigura ca isi va reveni si puiutul tau si va putea zbura. Dar mare grija cum i le dai, sa fii sigura ca le inghite.

11,834

Buna,

Am si eu o nimfa de 5 ani si jumatate iar anul trecut intr-o dupa-masa am gasit-o cu un on in colivie cand m-am intorc de la munca. De atunci a devenit foarte iritata, striga in fiecare zi pana la epuizare, mii se pare ca iarasi incearca sa faca oua sau ceva, parca are si scaun foarte apos ... nu stiu ce sa fac cu ea, poate ma ajuta-ti cu un sfat. Multumesc, Rares

11,835

Incearca sa pui un cuib daca nu are...poate vrea sa depuna oua si nu are unde... poti pune in el niste carpe sau ceva in care sa nu se agate sau il poti lasa asa...sa nu pui rumegus cum am facut eu...app pentru ceilalti care stiu povesetea...din cauza rumegusului au murit ai mei (talaj) ..cica e posibil sa fi fost o bacterie in el si ai mei "rumegau"(asa imi place sa spun),tot il gaseam rupt si ii si vedeam se duceau cu el la oglinda si il molfaiau acolo.din alta cauza nu stiu....in orice caz sa revin am si o intrebare daca a facut ou inseamna ca ai si un mascul nu? se imperecheaza des ? app stai pe siteul asta sunt oameni foarte buni si priceputi care te vor ajuta...si pe mine mau ajutat de foarte multe ori ...va multumesc.

Adaugat: 25-04-2012 18:15

daca doresti raspunsuri mai complete pune intrebarile si pana maine ai raspunsurile la intrebarile tale de la cei mai buni :d

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,836

Nu e problema cu talajul atata timp cate e din cel netratat. este la petshop talaj netratat special pentru animale wink

11,837

astazi femela a iesit afara din colivie sa-si intinda aripile ca nu mai iesise de aproape o saptamana, a zburat putin si i-am dat cu puf puf sa faca baitza si imediat a iesit si pyco care era in cuib clocea cele 3 oute, acum nu stiu cat timp au voie sa stea outele fara sa fie clocite? ei sunt afara din colivie cam de 15 minute, e cazul sa-i prind si sa-i bag inapoi?

11,838

Multumesc pentru indrumare, am uitat sa mentionez ca NU am un mascul, decat o nimfa fetita iar anul trecut mi-a facut 3 oua fara sa se imperecheze cu nimeni !!!

11,839

pui cuib, lasi sa cloceasca vreo 2 saptamani si apoi le scoti wink si ouale si cuibul wink

11,840

Buna un prieten bun are 2 nimfe faza e ca e lenes rau am fost la el azi si saracele avea o mizerie(le tine libere) si sunt asa slabute ....cand am intrat in camera tremurau din cap pana in coada...I leam luat eu cadou nu stiam ca e asa...a zis ca vrea sa le dea ca il trezesc la 7 dimineata...se scoala la 1 el...in fine si cred ca o sa le iau o perioada la mine 2-3 saptamana si daca se obisnuiesc le pastrez...Am si 2 poze le pun imediat...Ce tristi par...Vreau sa-i salvez

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,841

Buna seara.. sunt nou pe forum si sunt posesorul unei nimfe de 4 zile... Pana in acest timp am avut un perus care mi-a trait 10 ani si care din pacate a murit .... sad ..Vroiam sa va intreb daca stie cineva daca este baiat sau fata si daca pare puiut...cei de la pet shop mi-au spus ca e baietel si ca are 3 - 4 luni...Din cate am mai citit pe forum am inteles ca daca ar fii mai batran ar musca tare... iar al meu nu musca deloc tare abia poate sa prinda putin degetul si inca mai are puf pe el... Multumesc Mult !

11,842

Bun  venit snickers. Ce pot sa-ti spun sigur e ca e puiut de vreo 3 luni. Cat despre sex, eu nu ma pricep la puiuti ....

11,843

snickers wrote:

Buna seara.. sunt nou pe forum si sunt posesorul unei nimfe de 4 zile... Pana in acest timp am avut un perus care mi-a trait 10 ani si care din pacate a murit .... sad ..Vroiam sa va intreb daca stie cineva daca este baiat sau fata si daca pare puiut...cei de la pet shop mi-au spus ca e baietel si ca are 3 - 4 luni...Din cate am mai citit pe forum am inteles ca daca ar fii mai batran ar musca tare... iar al meu nu musca deloc tare abia poate sa prinda putin degetul si inca mai are puf pe el... Multumesc Mult !

Salut,din culoare care o vad eu la obrajori,este femela.Prinde o poza sub codita si o sa-ti spun cu exactitate.

11,844

Atata timp cat e puisor, atat masculii cat si femelele au penajul la fel sub coada si sub aripi....

11,845

aleku wrote:

Atata timp cat e puisor, atat masculii cat si femelele au penajul la fel sub coada si sub aripi....

Nu te contrazic,dar dupa obrajori,se cunosc foarte bine ce sunt.

Adaugat: 26-04-2012 23:09

Va multumesc pentru raspunsuri... dupa obrajori.. stiam ca femela nu ii are asa rosu aprins.. am citit ca ii are mai stersi.. Uitate o poza.. la coada

Adaugat: 26-04-2012 23:47

adica mi se pare ca cel din poza care o are aleku .. primu din stanga pare a fii femela.. are obrajorii mai stersi

11,846

snickers wrote:

adica mi se pare ca cel din poza care o are aleku .. primu din stanga pare a fii femela.. are obrajorii mai stersi

Daca te referi la avatar, da cea din stg cu capul gri e femela, iar cel cu capul galben e masculul. Dar ai mei au deja cam 1 an jumate smile

11,847

Parerea mea este ca este femela.La a 2-a poza se cunoaste mai bine.

11,848

pai si cum pot sa aflu sigur? ala de la pet shop avea 2 pe el si o femele care era galbena ..canta,fluiera,tipa...  .. aleku da crezi ca atat are? 3 luni?

Adaugat: 27-04-2012 00:04

si inca ceva.. nu mananca seminte mari.. i-am luat mancare de nimfe de la padovan.. si inca un amestec de la pet shopul de unde l-am cumparat.. un amestec de fructe cu seminte dastea mari.. alune mei.. mananca doar meiul din semintele alea mari nu se atinge deloc.. aveti idee dc?

11,849

e pui... are in jur de 3-4 luni dupa penaj si cioc (sa ma corecteze careva daca gresesc), si poate nu e invatat cu semintele alea. Ai mei puisori care au cam 2 luni le plac mai mult semintele de floarea soarelui decat meiul smile si femelele nu canta smile

11,850

aleku wrote:

e pui... are in jur de 3-4 luni dupa penaj si cioc (sa ma corecteze careva daca gresesc), si poate nu e invatat cu semintele alea. Ai mei puisori care au cam 2 luni le plac mai mult semintele de floarea soarelui decat meiul smile si femelele nu canta smile

Deci sa inteleg ca e mascul? Fluiera..canta.. Mai ales cand ii dau drumu din cusca si zboara fluiera intr-una !

Adaugat: 27-04-2012 00:54

Uite alte poze...