Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Mersi de ajutor tuturor...sper sa gasesc o clivie care sa il faca fericit pe roco :grey:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Mersi de ajutor tuturor...sper sa gasesc o clivie care sa il faca fericit pe roco :grey:
saracuta :cry: ...dai vitamine pentru pene poate :k: :sanatate:
I-am dat si dalea, cum cresc penele, cum cad
uffff..
pai daca nu merge cu nimic. du-te la veterinar. nu mai astepta.
Deci eu nu ii mai inteleg pe nebunii mei Cand am observat cat de mult se cearta Zuzu cu Maxy, am mai luat o colivie, ca sa ii separ. Tot atunci l-am luat si pe Coco. Ceea ce nu reusesc sa inteleg este faptul ca oricat de mult se pare ca nu se inteleg ei, tot impreuna parca ar sta. Cu 2 colivii in casa, ei se inghesuie in cea a lui Zuzu, care pe deasupra este mai mica dect cea noua.
motzatzii mei au de astazi primul outz :iubareti: femela sta in cuib de cateva zile, iese doar sa manance si sa bea apa, iar pe pyco nu-l lasa sa se apropie de cuib, instinctul matern a facut-o foarte agresiva, cred ca o sa am in curand nevoie de sfaturi ca e prima oara cand am outze de la ei si nu prea stiu cum sa ii ajut mai incolo ...
e ormal. daca in aia veche sunt invatati cu totii, acolo e casa lor, si nu se vor duce in cea noua decat daca ii bagi tu
luminitza si ai mei se mai ciondanesc dar cand ii separ tzipa unul dupa altul.. si probabil ca se duc la colivia mai mica pentru ca e cea in care au stat pana acum, cea pe care o cunosc ei, dar se vor invata in timp si cu cea noua
Pai eu in cea mare ii tin pe Maxy si Coco, dar cand le dau drumul se duc peste Zuzu
pai daca nu merge cu nimic. du-te la veterinar. nu mai astepta.
Am spus si mai sus astept sa se faca vremea mai buna(nu am masina) si il duc, nu vreu sa si raceasca.
Cateva pozici din seara asta...
La papica... mozolici...
Adaugat: 21-04-2012 19:56
Dupa papica si la joaca...
Adaugat: 21-04-2012 19:59
Ce mari am crescut... (nu-s in ordine.... nu-l mai recunosc decat pe cel mai mititel...)
Adaugat: 21-04-2012 20:00
aleku wrote:pai daca nu merge cu nimic. du-te la veterinar. nu mai astepta.
Am spus si mai sus astept sa se faca vremea mai buna(nu am masina) si il duc, nu vreu sa si raceasca.
mai bine nu mai astepti, du-te fara motat. eventual ia o poza ceva...
ce dragalasi sunt ! :grey: :nimfa: :pup:
Ce frumosi sunt motatii tai, aleku sa-ti traiasca!
Ioana, eu cand am fost cu Maxy la veterinar era iarna si ningea afara. Am luat autobuzul si tramvaiul, apoi pe jos cateva statii deci cred ca este destul de ok sa te duci acum. Si Maxy tot cu naparlitul avea probleme. Mi-a preparat dansul o solutie cu un amestec de vitamine pe care a pus-o in 2 seringi si mi-a zis sa ii dau pe cioc de 2 ori pe zi cate o jumatate de ml. Banuiesc ca asa iti va da si tie. In orice caz, du-te ca este buna vremea :k: si sa te duci cu incredere la dansul pentru ca este specializat in domeniul pasarilor exotice.
Ce frumosi sunt motatii tai, aleku
sa-ti traiasca!
Ioana, eu cand am fost cu Maxy la veterinar era iarna si ningea afara. Am luat autobuzul si tramvaiul, apoi pe jos cateva statiideci cred ca este destul de ok sa te duci acum. Si Maxy tot cu naparlitul avea probleme. Mi-a preparat dansul o solutie cu un amestec de vitamine pe care a pus-o in 2 seringi si mi-a zis sa ii dau pe cioc de 2 ori pe zi cate o jumatate de ml. Banuiesc ca asa iti va da si tie. In orice caz, du-te ca este buna vremea :k: si sa te duci cu incredere la dansul pentru ca este specializat in domeniul pasarilor exotice.
O sa ma duc cat de curand pot
Adaugat: 21-04-2012 21:29
Cateva pozici din seara asta...
La papica... mozolici...
Ce mananca?
chiar ce papa puiutzii? daca ii hraneste mamica lor ce o sa le dea? k fetitza mea nici nu se uita la legume sau la ou desi le are tot timpul in colivie bucati mai mari mai mici sau rase, presupun ca va trebui sa-i hranesc eu cu pipeta ...
Ai rabdare si vezi atunci ce se intampla. Nici ai mei nu prea se atingeau de ou, dar cand au avut puiutii erau in stare sa manance numai ou. O sa ii hraneasca. Eu am fost nevoit sa-i iau din cuib si sa-i hranesc eu pentru ca mi-i ciupea si le smulgea penele.
am emotii, sper din suflet sa iasa puiutzii, momentan avem doar un outz sa vad maine cate sunt, acum nu mai umblu pe langa colivie decat ca sa schimb apa si mancarea, nu vreau sa o stresez mai ales ca e fricoasa din fire, sper sa fie bine
Asigura-i conditiile necesare si va fi bine
Ioanna daca nu este din alimentatie, posibil parazitii sau o boala la care sincer nu ma pricep . Aleku sa stii ca la dine este gradinita in toata regula. Cand ma iut la pozele cu puii tai ma gandesc si la murdaricii mei pa care i-am avut. To la fel de murdari erau. Mancarea este prea moale. Tre sa fie mult mai consistenta. Mai pune gris .
Luminita ti-am zis ca numfele nu sunt iubarete din fire. Mai mult se cearta decat se iubesc.Numai in perioada de imperechere le vezi cum se iubesc. Nu stiu daca ai vre-o fetita. Daca una din ele era fetita celelante mergeau pusca dupa ea. E greu cu fetitele.Of. e greu. Lasale un timp sa vedem ce se intampla. Totusi Zuzu are penajul unei fetite sigur. Nu o da pe Zuzu. Ai rabdare.
Am inteles. E mai consistenta facuta, dar m-am obisnuit cu ea mai moalesi mereu inainte sa o incalzesc o mai inmoi putin ). De acum am sa le o dau asa consistenta. Au inceput sa pape si seminte, sa bea apa. Bine dar dimineata si seara tot tipa dupa papica. Dimineata daca dorm ma lasa in pace, dar daca vad ca ma misc putin incep sa tipe. Daca nu ii bag in seama tac si ei, dar daca ma mis iar prin pat iar incep msa tipe
) si am ramas uimit ca 2 au inceput sa faca vocalize... unul chiar a fluierat, dar nu am reusit sa-l identific, iar altul tot se chinuia azi sa cante
) ce comic era
))
Ma cam supara ca au o gramada de hranitori in colivie, dar se inghesuie toti pe o singura hranitoare, se calca in picioare (, se bat... se mai cearta...
Bine Mary Multumesc! O sa am rabdare. Nu o voi da pe Zuzu. Eu in copilarie am avut perusi. Cantau si se pupaceau toata ziua :heart: Mi-ai mai zis ca nimfele nu sunt ca perusii, dar totusi speram sa se inteleaga si ele mai bine.
am si eu o curiozitate...nimfele femele pot fi vaccinate pentru a nu face oua de crescatori? sau sunt prea batrane pentru a de pune? eu am o pereche de 1 an de zile,,,mi se pare ca s-au indragit ...se pupa, se imperecheaza, dar nu depun oua...
La mine sau calcat un an intreg, de cum s-au cunoscut si de-abea urmatorul an a depus
Aleku ce le dai la puii sa manance,dupa cum arata zici ca le dai nisip cu apa.Schimba meniu morcov ras cu pesmet ori biscuiti ras...
Pentru cine are nevoie de Veterinar am eu o carte de vizita.
Il cheama George....mai bine imi dati mp si va dau tot ce va trebuie.
noi avem doua outze :rusine:
am citit ca nimfele de obicei clocesc pe rand dar in cazul meu femela nu il lasa deloc pe pyco sa intre in cuib, il sasaie si il ciupeste daca se apropie, a intrat o data la inceput si in loc sa clocesca si el vroia sa o calce...
Misu85 puiutul care il am de la tine e pe cale sa devina tatic :bravo: sper sa fie cu noroc...
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus