11,776

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

sall am si eu un papagal nimfa  :grey:  il cheama roco  sa fiu sincer este prima mea nimfa pana acum am avut  perusi inainte
   cusca in care tin papagalul mi se pare cam mica masurile ei sunt 45 inaltime x 32 diametru si as vrea sa ii iau una mai mare daca ma puteti ajuta cu cateva modele vas fi recunoscator coliviile aratate  as vrea sa fie 65 inaltime x 45 diametru cam de aici in sus daca nu cer prea mult.
Multumesc frumos pt. atentie

Roco nimfa mea

11,777

Ia o colivie cat mai mare... si de preferat sa nu fie rotunda wink

11,778

Ma bucur sa vad ca a aflat toata lumea ce sex au puiutii lor. Negri al meu care e fata, si tot naparleste arata cam asa. Nu stiu cum sa-i opresc naparlirea( decat de pene de la coada si aripi) nu si fulgisori. I-am luat vitamine, legume, tot ce m-am gandit dar puiul meu tot nu zboara si ii cad penele imediat ce cresc:((.Vreau sa poata si el sa zboare:((

11,779

cum sa opresti naparlirea la o pasare  :wow: ..e imposibil.. :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,780

Naparleste sau mai bine zis ii cad penele de pe aripi si coada imediat ce-i cresc si asta se intampla de foarte mult timp, de cand am despartit puii si acum are peste 1 an.

11,781

aaaa..poi spune asha  wink .in acest caz te sfatuiesc sa te duci cu nimfulita ta la veterinar.. :hihi:

11,782

Stie cineva in Bucuresti un veterinar care se pricepe la Nimfe.??

11,783

Buna Ioana, eu iti recomand un doctor la care am fost si eu si mi s-a parut destul de bun. Numele dansului este Tudor Laurentiu si are cabinetul in Militari. Te va ajuta acest site, aici gasesti adresa cabinetului si nr dansului:

http://www.tetravetmilitari.ro/ 

Sper sa isi revina nimfa ta  smile

:malex:  Rio

11,784 (edited by ioanaa 20-04-2012 20:19)

Multumesc mult. Imeiat ce se va incalzi destul de mult, incat sa pot iesi cu el o sa ma duc, imi trebuie vreo programare?

11,785

N-ai pentru ce  smile  Nu ai nevoie de programare, dar te-as sfatui sa il suni inainte sa te duci, deoarece dansul nu este mereu la cabinet pentru ca este si profesor la Faculatatea de Medicina Veterinara. Si iti va spune la ce ora sa vii.

:malex:  Rio

11,786

luminitza wrote:

N-ai pentru ce  smile  Nu ai nevoie de programare, dar te-as sfatui sa il suni inainte sa te duci, deoarece dansul nu este mereu la cabinet pentru ca este si profesor la Faculatatea de Medicina Veterinara. Si iti va spune la ce ora sa vii.

Multumesc tare mult:)

11,787

Din cate spui tu,nu pare a fi o schimbare de penaj.Pot spune ca trece printr-o depresie continua,de aceea ii cade penajul.Probabil suna banal,dar sa sti ca si animalele pot avea depresie,cand sunt singure,sau dupa despartirea de pereche.Dar doctorul este cel mai in masura sa-ti spuna exact problema.

11,788

A inceput chestia asta cam la 2-3 luni dupa ce i-am dat fratii, si dupa vreo 7 i-am adus-o pe mama lui, dar e din ce in ce mai rau.Cum cresc si zic si eu ca are coada ii cade. Imi pare asa de rau ca e pasare si nu poate sa zboare...:( Imediat ce e vremea buna ma duc la doctor cu el.Uite ce face el acu.puiu meu scump.

11,789

Din cate observ in imagini,nici penajul nu arata sanatos.Nustiu ce sa spun.

11,790

aleku wrote:

de ce sa nu fie rotunda?????? si daca sti un magazin online sau in bucuresti mil poti spune ca sa ma uit la modele de custi .Multumesc anticipat big_smile

Roco nimfa mea

11,791

1.google e mare si stie multe. deci nu te sfii sa-l folosesti. un simplu search la colivii papagali iti va da o gramada de rezultate.
2. este un articol chiar pe acest site despre amenajarea coliviei.. gasesti acolo toate informatiile.

11,792

uite ce scrie pe latifa despre coliviile rotunde :Unii veterinari sustin ca, coliviile rotunde nu sunt confortabile pentru pasari, din punct de vedere psihic, intrucat le accentueaza sentimentul de nesiguranta. O colivie dreptunghiulara va oferi pasarii posibilitatea de a se retrage in colturi, unde sa se simta ocrotita. De asemenea, perusul ar putea sa isi prinda gherutele in varful unei colivii rotunde, acolo unde se intalnesc barele. Deci, evitati coliviile rotunde!  :k: ...

roco.my.nimfa wrote:
aleku wrote:

de ce sa nu fie rotunda?????? si daca sti un magazin online sau in bucuresti mil poti spune ca sa ma uit la modele de custi .Multumesc anticipat big_smile

11,793

http://pentruanimale.ro/
Eu de aici mi-am luat colivia

11,794 (edited by deyseby 21-04-2012 12:56)

Ioanna sa stii ca si depresia poate fi luata in calcul dar si alimentatie este un factor foarte important in acest caz. Daca nu suplimentezi alimentatia cu vitamine si calciu si daca pasarea mananca numai seminte, este foarte clar ca din cauza asta poate fi. Mai pot fi si parazitii, despre care poti citi pe site la noi, sa vezi ce poti face si cum se poate trata. Pana mergi la medic, te rog sa-i dai vitaminele si mineralele de care are nevoie si fa un tratament natural pt paraziti si o sa-ti dai seama despre ce este vorba.Morcov, ou, legume, fructe de toate. Mai putin salatele ca provoaca diaree.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,795

Aste e o poza foarte veche, singura care o am cu toata colivia, e facuta chiar atunci cand pusesem puiutii pentru prima data in ia. Era si Freddy, odiheasca-se in pace....:(

11,796

ioanaa wrote:

Aste e o poza foarte veche, singura care o am cu toata colivia, e facuta chiar atunci cand pusesem puiutii pentru prima data in ia. Era si Freddy, odiheasca-se in pace....:(

E exact ca si colivia mea smile

11,797

El mananca seminte, ou pe care il amestec cu gris, morcov, mar, mai nou castravete(coaja mai mult),morcov, ardei e preferatul lui, salcie( o devoreaza), mei( spic), are os urias de sepie si nu exista zi in care sa nu rontaie la el, are bloc mineral, are os de lava( e negru), are vitamine pt apa(dar nu le pun in continuu), are vitamine pt mancare( mai pun ocazional in ou sau peste seminte si pe amestec bine , pun 3 picaturi, dar o data pe luna pun in seminte), rontaie scarita facuta de mine in fiecare zi. Le-am luat si mancare padovan la care alege doar ce-i place nu mananca tot, nu mananca graul din mixul de seminte.Nu stiu ce altceva sa-i mai dau.Cu siguranta ma voi duce la doctor cu el.

11,798

Loli nu are aceasi problema ca el, desi stau in aceeasi colivie, mananca acelasi lucru. El cand era puiut era cel mai maltratat de tatal lui, le scotea la toti penele de indata ce incepeau sa iasa, mai ales lui Negri, era cel mai negru, va pun o poza se vedeti cum arata cand era mic fata de ceilalti( si el e mijlociul, nu este cel mai mic dintre toti), si poze care le-am facut chiar acu. De mic se confrunta cu problema asta, dar a avut perioada cand invatase sa zboare si era mult mai bine.

11,799 (edited by Latifa 24-04-2012 17:59)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Op2xeexxMc&feature=youtu.be[/youtube]
Se vede cum are pe aripioare si coada penele:(

11,800

saracuta :cry:  ...dai vitamine pentru pene poate  :k:  :sanatate: