11,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

si 2 femele se pot comporta ca o pereche.. :iubareti:   am vazut asta si la fetele mele.. :wis:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,502

Am vazut undeva, dar nu mai stiu pe unde, niste adapatori facute din peturi de plastic. Daca stie cineva cum se fac si ma poate ajuta si pe mine.... big_smile

11,503

Cum a-si putea sa ii dezobisnuiesc pe piticii mei de umblatul pe parchet ? Ianinte sa iau covorul credeam ca de aia se pun pe jos ca sa-l roada insa si fara el merg pe jos si imi e frica sa nu infulece ceva care le-ar dauna + ca sunt pasari si trebuie sa zboare nu sa se plimbe pe jos unde le-ar putea calca cineva din greseala.... big_smile

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug:

11,504

Hristos a Inviat! Va dorim sa aveti parte de sarbatori fericite, cu sanatate, bucurie, pace in suflet si multa, multa iubire impreuna cu toate fiintele dragi sufletului!
Pupam cioculetele frumoase si dulci!
Paste fericit tuturor! :hug:  :perusi:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,505

Ionut, incearca sa tii curat toata ziua pe jos. Unde sunt eu, vin si micutii mei, pe jos dupa mine wink

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,506

Da , asa am sa fac si fac deja  smile . De cand umbla pe jos este mai curata camera  big_smile . Totusi asi vrea ca sa ii dezvat de acest obicei.

11,507

:bd: nu am mai scris nimic pe forum dar vam urmarit zilnic...din pacate astazi revin cu o problema...il mai stiti pe coco perusul meu :perus: cred ca se transforma intr-o cocuta(asta nu ar fi de rau) dar a inceput sa ai apara cateva  cruste albe pe cerom..asha apar la femele cand intra in perioada de inperechere?...zucchina imi pare foarte rau pentru perusul tau galben :cry: ..aveti toti niste perusi superbi..sa va traiasca si sa se faca mari sa fie mandria stapanilor  :heart:  .atasez niste poze cu coco sa vedeti cum sia transformat ceromul ps:crustele albe nu se vad in poze :iubareti:

Adaugat: 17-04-2012 09:11

:heart:  scuzatima prima poza nu este clara deoarece este mai mica..am facuto mai mica pt a o putea baga la avatar...uitati prima poza mare si clara  :k:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,508 (edited by dana1 17-04-2012 13:24)

ionutzzz wrote:

Da , asa am sa fac si fac deja  smile . De cand umbla pe jos este mai curata camera  big_smile . Totusi asi vrea ca sa ii dezvat de acest obicei.

fugareste-i mereu cand ii vezi jos..sau daca stau la prins.pune-i pe dulap[draperie..sau unde le place lor]..si ai mei mai merg pe jos.. trec holul in sufragerie pana la geam unde am o floare...[prind perusa si o pun pe dulap [ca nimful zboara dupa ea]  MIHAELA..in perioada imperecherii femelele fac cerumenul maro inchis..vezi ce schimbari mai apar..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,509

Cateva poze noi cu Coco :perus: Am mai crescut putin big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,510

ce pufosenie de perus :heart: ..sa-ti traiasca  :pup:

gaby354 wrote:

Cateva poze noi cu Coco :perus: Am mai crescut putin big_smile

11,511

Multumesc!Ce m-a incantat cel mai mult pe mine la el a fost ca "a fost" foarte bland din prima zi cand l-am luat si l-am luat de la petshop :perusi:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,512

a fost foarte bland deoarece era puiut :ou: ..eu pe coco lam luat tot din petshop dar atunci nu stiam nimic despre perusi si femeia aceea mia zis ca are 2 luni..si cand colo el avea mai mult de 2 luni si mi-a fost foarte greu sa ma inprietenesc cu el..acum imi sta pe mana dar doar in colivie..daca il dau afara zboara sus si nu mai coboara :hihi:  :hihi: ..dar greseala mea a fost ca am luat si 2  :perus: daca luam 1 poate se inprietenea cu mine...dar am luat 2 si nici nu am vrut sa ma apropi de ei pana nu a zburat femela,dupa mi-am dat eu seama ca este mai bine sa am unu pana se invata cu mine si dupa sa cumpar altul... :pup:  :sanatate:  :hihi:  :perusi:

11,513

Multumesc de sfat Dana, am sa incerc . smile

11,514

zucchina wrote:

De foarte multe ori il vad pe Dombolo ca sta pe bara, se tine de ea si da din aripi ca si cum ar zbura.. De ce oare face asa? Se antreneaza sa zboare?

Isi dezmorteste aripioarele.. sau s-a speriat de ceva. Asa face si Roco uneori, dar eu il tin numai pe afara intra in colivie doar sa doarma si sa manance.

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,515

Buna. Ma numesc alexandru. Am vazut ca perusii tai au facut pui. Am si eu 2 perusi de cateva luni. Am mai avut alti 2 ( pereche) timp de 5 ani dar din pacate am ramas fara ei. Mi-as dori foarte mult sa faca pui dar pana acum nimic. Nici de la cei pe care i-am avut nici de la acestia. Le-am pus cuib, au mancare,curatenie,apa, Nu stiu de ce nu fac. m-ai putea ajuta cu niste sfaturi te rog? multumesc

11,516

perusi pot face pui de la 2-3 ani incolo nu de la cateva luni..daca la 5 ani perusi tai nu au facut oua inseamna ca nu au fost indeplitice conditiile de inperechere  wink .

all3x4uh wrote:

Buna. Ma numesc alexandru. Am vazut ca perusii tai au facut pui. Am si eu 2 perusi de cateva luni. Am mai avut alti 2 ( pereche) timp de 5 ani dar din pacate am ramas fara ei. Mi-as dori foarte mult sa faca pui dar pana acum nimic. Nici de la cei pe care i-am avut nici de la acestia. Le-am pus cuib, au mancare,curatenie,apa, Nu stiu de ce nu fac. m-ai putea ajuta cu niste sfaturi te rog? multumesc

11,517

Perusa mea a facut oua de la 7-8 luni....

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,518

Nu e indicat absolut de loc sa fie lasati sa depuna inainte de 1 an .. 1 an jumate

11,519

:hihi: daca perusa ta a depus oua la 7-8 luni nu cred ca lea si clocit :bang:

dany01 wrote:

Perusa mea a facut oua de la 7-8 luni....

11,520

Buna. Am si eu 2 perusi ( pereche, femela verde inchis si el mai galben) de cateva luni pentru ca cealalta pereche nu o mai am ( el a scapat si ea a murit). Am obs ca de ceva timp i s-a facut nasucul maroniu la femela. Stiu despre asta ca reprezinta perioada de imperechere. Masculul tot incearca sa se apropie de ea, uneori o hraneste, se curata reciproc, dar femela nu il lasa sa se urce pe ea si uneori parca fuge de el. Voi ce ziceti? au sanse sa faca pui? Mi-as dori foarte mult. Desi am papagali de 7 ani daca nu mai mult nu am avut pana acum de la nicio pereche pui. Doar pe masculul acesta l-am vazut ca vrea sa se urce pe femela( pe cea care a murit) iar pe celalalt nu l-am vazut incercand.

Adaugat: 23-04-2012 14:28

si as mai avea o intrebare,am vz pe site despre seminte incoltite. e bn sa le dau la perusi mei,grau,porumb?

11,521

perusi tai au cuib? daca da asteapta si se vor inperechea ei, daca nu punele cuib!

all3x4uh wrote:

Buna. Am si eu 2 perusi ( pereche, femela verde inchis si el mai galben) de cateva luni pentru ca cealalta pereche nu o mai am ( el a scapat si ea a murit). Am obs ca de ceva timp i s-a facut nasucul maroniu la femela. Stiu despre asta ca reprezinta perioada de imperechere. Masculul tot incearca sa se apropie de ea, uneori o hraneste, se curata reciproc, dar femela nu il lasa sa se urce pe ea si uneori parca fuge de el. Voi ce ziceti? au sanse sa faca pui? Mi-as dori foarte mult. Desi am papagali de 7 ani daca nu mai mult nu am avut pana acum de la nicio pereche pui. Doar pe masculul acesta l-am vazut ca vrea sa se urce pe femela( pe cea care a murit) iar pe celalalt nu l-am vazut incercand.

Adaugat: 23-04-2012 15:41

punele mei la incoltit este mai bun ca graul..porumb nu au voie wink

all3x4uh wrote:

si as mai avea o intrebare,am vz pe site despre seminte incoltite. e bn sa le dau la perusi mei,grau,porumb?

11,522

de ce nu au voie porumb ?  eu stiu ca au voie, si chiar e bun porumb de ala in lapte

11,523

a da scz :rusine:  am uitat sa mentionez ca au voie porumb dar porumb fiert :hihi:

aleku wrote:

de ce nu au voie porumb ?  eu stiu ca au voie, si chiar e bun porumb de ala in lapte

11,524 (edited by mereana28 23-04-2012 17:24)

Buna tuturor !
Spuneti-mi si mie daca e posibil sa ma duc la farmacia veterinara , sa cer vitamine pentru perusi , si cateva indrumari asa despre mmodul de administrare , si mai apoi , daca o intreb pe vanzatoare daca e sigura daca sunt bune , e foarte indignata :" Ce crezi ca ti le-as da daca nu as fi sigura de ele?" Ma duc acasa , indoita de ceea ce aveam in mana , ca sa citesc pe ele ca scrie ca pot fi folosite pentru : bovine , ovine , caprine , porcine si cica pasari , acuma ma gandesc si eu ce fel de pasari? Da curci , gaste ,rate , gaini , nu perusi  , e imposibil sa le dau perusilor , aceleasi vitamine pe care le ia vacile , ca na... tostusi sa ne gandim si noi la dimensiuni ...

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,525

Ba de obicei medicamentele pentru animale sunt bune pentru majoritatea animalelor. Si papagalii nu sunt pasari? Si unele boli sunt destul de comune, altele trec si cu pastile de om, posibil ca respectiva sa stie ce ti-a dat. Si eu am dat la nimfe medicamente pe care scria pentru ovine, bovine etc si pentru pasari. Important e ce contine respectivul medicament si ce trateaza.