3,776

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Galusca mea "ma ajuta "la curatenie...naparlim si facem multe pene.se pare ca iepurasul ne va aduce vitamine pentru penaj.va pup si Paste linistit si fericit alaturi de cei dragi!

Max-aratinga nanday

3,777

Please help!!
Am mai scris dar se pare ca nimeni nu se mai intalneste cu aceasta problema ca sa-mi dea si mie un sfat.Nu stiu ce sa mai fac pentru in fiecare dimineata nebunul meu tipa cate 2 ore incontinuu. Nu stiu ce sa-i fac si sincer e cam greu de suportat. Inainte cand vorbeam cu el tacea, dar acum tipa cat poate de tare si nu poti sta in camera cu el. Te ia durerea de cap!Ce sa-i fac?
Multumesc!

3,778

denisa82 wrote:

Galusca mea "ma ajuta "la curatenie...naparlim si facem multe pene.se pare ca iepurasul ne va aduce vitamine pentru penaj.va pup si Paste linistit si fericit alaturi de cei dragi!

multumim la fel si voua si va pupam.. si noi naparlim in perioada aceasta si speram ca poate ni se formeaza si gulerul intr-un final ca ni sa spus ca suntem baietel ..dar pana acum nici un semn..
  :hug:  :hug:

Adaugat: 13-04-2012 10:40

andrusca wrote:

Please help!!
Am mai scris dar se pare ca nimeni nu se mai intalneste cu aceasta problema ca sa-mi dea si mie un sfat.Nu stiu ce sa mai fac pentru in fiecare dimineata nebunul meu tipa cate 2 ore incontinuu. Nu stiu ce sa-i fac si sincer e cam greu de suportat. Inainte cand vorbeam cu el tacea, dar acum tipa cat poate de tare si nu poti sta in camera cu el. Te ia durerea de cap!Ce sa-i fac?
Multumesc!

dimineata si cam pe la apus am inteles eu ca tipa ei.. mai ales daca e intr-o camera unde patrund razale soarelui..am patit si eu stai linistita .. pana l-am luat la mine in dormitor unde nu prea intra soarele dis de dimineata ..
incearca sa ii acoperi  geamul cu ceva sa fie mai intuneric dimineata .. eu am folosit acesta metoda iar acum nu mai acopar si pot sa dorm cel putin pana la 11 fara ca el  tipe (doarme cu mine )..

a apropo am uitat  sa va spun micultul meu :malex:  da semne ca ar vrea sa vorbeasca .. sunt foarte incantata.. nu-i ies cuvintele ca si noua insa repeta ce ii spun,se intelege dupa tonalitatea lui :bravo:

Adaugat: 13-04-2012 10:44

HRISTOS A INVIAT ! EU SI  :malex: VA URAM UN PASTE FERICIT !

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,779

Adevarat a inviat!Si Pachi va ureaza Paste Fericit!

Max-aratinga nanday

3,780

Il prezint si eu pe Coco !
3 luni are, cel putin asa a spus crescatorul.
il avem de 1 saptamana.

mananca din mana, e un dulce, ne pupa.
nu ciupeste, e foarte cuminte.
vine atunci cand e chemat, e mort dupa banane, a inceput sa le caute, le ascundem de el, e la fel ca un catel.
dimineata ne da trezirea pe la 6:54 , asta e ora ! asta dupa ce aterizeaza direct in patul nostru ( in capul cuiva mai exact ) .

majoritatea timpului il petrece afara din colivie, deoarece nu ii place inchis.
ii place sa stea pe umar si in cap...depinde unde  aterizeaza.
da din cap in permanenta, vrea foarte multa atentie !

Curiozitate mare si dragoste mare !

Hristos a Inviat !

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

3,781

Hristos a Inviat! Va dorim sa aveti parte de sarbatori fericite, cu sanatate, bucurie, pace in suflet si multa, multa iubire impreuna cu toate fiintele dragi sufletului!
Bine ai venit printre noi Coco mic! Sa fii sanatos si voios!
Pupam cioculetele frumoase si dulci!
Paste fericit tuturor! :hug:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

3,782

annonimu wrote:

Il prezint si eu pe Coco !
3 luni are, cel putin asa a spus crescatorul.
il avem de 1 saptamana.

mananca din mana, e un dulce, ne pupa.
nu ciupeste, e foarte cuminte.
vine atunci cand e chemat, e mort dupa banane, a inceput sa le caute, le ascundem de el, e la fel ca un catel.
dimineata ne da trezirea pe la 6:54 , asta e ora ! asta dupa ce aterizeaza direct in patul nostru ( in capul cuiva mai exact ) .

majoritatea timpului il petrece afara din colivie, deoarece nu ii place inchis.
ii place sa stea pe umar si in cap...depinde unde  aterizeaza.
da din cap in permanenta, vrea foarte multa atentie !

Curiozitate mare si dragoste mare !

Hristos a Inviat !

FELICITARI. ai un baietel foarte adorabil. sa-ti traiasca  si bucura-te cat de mult poti de afectiunea lui.. :hug:

3,783

Buna tuturor,

Saptamana trecuta am achizitionat un puiut de micul alexander albastru in varsta de 2 luni si 2 saptamani. Este un dulce, inca din prima zi s-a acomodat foarte bine si repede, este un pofticios si de fiecare data cand ne vede ca mancam zboara spre noi sa-i dam si lui . Pe langa semintele de floarea soarelui, ii mai dau mar si banana in fiecare zi, ieri a mancat si putin ardei capia.
Am incercat sa-i dau 1 sfert de ou cu morcov ras, dar nu a vrut sa manance morcov, a ales putin din ou numai... nici dupa salata verde nu se omoara...
Atat pentru moment mai revin pe parcurs smile

Adaugat: 17-04-2012 13:01

rowena wrote:

clau1972, vezi ca la pagina 168 a postat Nicolae un anunt pentru puiutii lui de Micul Alexandru. Gasesti acolo 2 numere de telefon la care il poti contacta pe Nicolae. Asteptam vesti! :malex:

Merci mult de atentionare, am reusit sa vorbesc cu sotia si am luat un puiut albastru smile am postat poze mai sus.

3,784

Buna tuturor,
Am si eu un micut Alex,pe nume Paco :malex: ,in varsta de 2 luni si o saptamana. L-am cumparat acum 2 saptamani de la dl. Nicolae. M-am atasat enorm de el,e pur si simplu adorabil. E un mare pofticios,orice as manca,vine si el pe manuta sa ciuguleasca,mananca brocoli,morcov,banana,mar,portocala. E foarte bland,inca il mai hranesc cu mana,imi sta tot timpul pe umar. Am descoperit o melodie care ii place foarte mult si imi face un mare concert cand o aude. E o scumpete. A invatat sa zboare,nu se mai loveste de toate lucrurile. Ma intrebam daca e normal sa stranute,am citit pe net ca in mare parte e normal sa stranute atunci cand se scarpina sau poate din cauza prafului etc.,dar mi se pare ca stranuta cam des si stranuta umed,nu uscat. Oare are ceva? El este foarte vioi,pare perfect sanatos.

If I had to choose, I would rather have birds than airplanes.

3,785

roberta13 wrote:

Buna tuturor,
Am si eu un micut Alex,pe nume Paco :malex: ,in varsta de 2 luni si o saptamana. L-am cumparat acum 2 saptamani de la dl. Nicolae. M-am atasat enorm de el,e pur si simplu adorabil. E un mare pofticios,orice as manca,vine si el pe manuta sa ciuguleasca,mananca brocoli,morcov,banana,mar,portocala. E foarte bland,inca il mai hranesc cu mana,imi sta tot timpul pe umar. Am descoperit o melodie care ii place foarte mult si imi face un mare concert cand o aude. E o scumpete. A invatat sa zboare,nu se mai loveste de toate lucrurile. Ma intrebam daca e normal sa stranute,am citit pe net ca in mare parte e normal sa stranute atunci cand se scarpina sau poate din cauza prafului etc.,dar mi se pare ca stranuta cam des si stranuta umed,nu uscat. Oare are ceva? El este foarte vioi,pare perfect sanatos.

sa-ti traiasca mare, frumos si sanatos smile
al tau bea apa? al meu nu prea sad dar papa mar

3,786

clau1972 wrote:

sa-ti traiasca mare, frumos si sanatos smile
al tau bea apa? al meu nu prea sad dar papa mar

Mersi la fel:*!La inceput nu a prea baut,dar de cateva zile vad ca bea singurel asa cate putin,sau daca il mai pun eu. In orice caz nu bea prea multa apa, dar mananca portocala,poate de asta. Ii mai dadeam apa si asa cu degetul si pe urma bea el singur. Si al meu adora marul. smile

Adaugat: 17-04-2012 16:31

clau1972 wrote:

Buna tuturor,

Saptamana trecuta am achizitionat un puiut de micul alexander albastru in varsta de 2 luni si 2 saptamani. Este un dulce, inca din prima zi s-a acomodat foarte bine si repede, este un pofticios si de fiecare data cand ne vede ca mancam zboara spre noi sa-i dam si lui . Pe langa semintele de floarea soarelui, ii mai dau mar si banana in fiecare zi, ieri a mancat si putin ardei capia.
Am incercat sa-i dau 1 sfert de ou cu morcov ras, dar nu a vrut sa manance morcov, a ales putin din ou numai... nici dupa salata verde nu se omoara...
Atat pentru moment mai revin pe parcurs smile

Hei,foarte scump puiutul tau! :hug: Si eu i-am dat lui Paco ou fiert,dar nu prea mananca. Incearca sa ii dai brocoli,al meu mananca pe nerasuflate brocoli.

3,787

Clau si Roberta aveti niste puiuti foarte frumosi! Sa va traiasca, sa fie sanatosi si sa va bucurati de cat mai multe intamplari frumoase impreuna! Sunt niste fiinte minunate care merita toata dragostea nostra. Inteleg ca v-ati inrudit intr-un fel, avand in vedere ca cei doi micuti sunt frati, nu? Lasand gluma la o parte, imi permit un sfat, pe care l-am primit si eu la inceput de la cei mai experimentati: aveti grija si nu le dati la aceeasi masa combinatie de fructe si legume pt ca pot cauza probleme digestive, mai ales cand sunt inca micuti. Salata verde sa nu o dati in cantitate mare, doar ocazional cate o frunza si nici aia prea mare. Ou fiert si morcov nici al meu nu vrea sa manance si nici brocoli nu serveste domnul Coco.
Roberta, daca e vioi si se comporta normal, mananca, se joaca, caraie, nu doarme mult si nu are diaree, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu stranutul. Sa ai grija mereu sa nu stea in curenti de aer sau la aer conditionat.
Eu si Coco va pupam :malex:

3,788

Multumesc mult rowena, chiar ma ingrijorasem , ma bucur ca nu are nimic micutul. Legat de mancarica,incerc sa o diversific. De obicei ii dau alternativ mar,banana,portocala,morcov,brocoli,si semintele lui speciale. Legume,fructe nu stiu ce sa ii mai dau. Ii dadusem pe la inceput putin kiwi si m-am speriat groaznic fiindca incepuse sa faca diaree,dar a mancat seminte si i-a trecut big_smile . Tu ce ii mai dai micutului tau :hug: ?

3,789

roberta13 wrote:

Multumesc mult rowena, chiar ma ingrijorasem , ma bucur ca nu are nimic micutul. Legat de mancarica,incerc sa o diversific. De obicei ii dau alternativ mar,banana,portocala,morcov,brocoli,si semintele lui speciale. Legume,fructe nu stiu ce sa ii mai dau. Ii dadusem pe la inceput putin kiwi si m-am speriat groaznic fiindca incepuse sa faca diaree,dar a mancat seminte si i-a trecut big_smile . Tu ce ii mai dai micutului tau :hug: ?

Coco in afara de mix-ul pentru papagali mari de la Padovan, mananca cu placere mere, pere, banane, portocale, mango, prune uscate normale nu din cele uscate la fum, alune, nuci (cam un sfert de nuca la 2 zile, mai mult nu e bine pt ca au grasimi multe), 1 feliuta - 2 de castravete, 1 feliuta de rosie romaneasca de sera fara azotati si bine coapta, salata verde, ardei gras in special rosu, biscuite Bellvita cu cereale si fructe, paine se secara French Toast.

3,790

Sunt tare suparata..cred ca Paco e meteo-dependent ..nu stiu ce are dar e ciufut rau,m-a ciupit de mi-a dat sangele in rest mananca e vioi totul ok dar e agresiv. si pe sotul meu cand intra in camera il ataca.pe mine doar m-a ciupit cand am incercat sa-l iau pe mana...m-a suparat tare rau.

Ma bucur sa vad ca au aparut mai multi puiuti..s-a marit familia micul alex.sa va traiasca.va pup pe toti

Max-aratinga nanday

3,791

rowena wrote:

Clau si Roberta aveti niste puiuti foarte frumosi! Sa va traiasca, sa fie sanatosi si sa va bucurati de cat mai multe intamplari frumoase impreuna! Sunt niste fiinte minunate care merita toata dragostea nostra. Inteleg ca v-ati inrudit intr-un fel, avand in vedere ca cei doi micuti sunt frati, nu? Lasand gluma la o parte, imi permit un sfat, pe care l-am primit si eu la inceput de la cei mai experimentati: aveti grija si nu le dati la aceeasi masa combinatie de fructe si legume pt ca pot cauza probleme digestive, mai ales cand sunt inca micuti. Salata verde sa nu o dati in cantitate mare, doar ocazional cate o frunza si nici aia prea mare. Ou fiert si morcov nici al meu nu vrea sa manance si nici brocoli nu serveste domnul Coco.
Roberta, daca e vioi si se comporta normal, mananca, se joaca, caraie, nu doarme mult si nu are diaree, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu stranutul. Sa ai grija mereu sa nu stea in curenti de aer sau la aer conditionat.
Eu si Coco va pupam :malex:

da se pare ca ne-am inrudit big_smile
Multumesc mult pentru urari si sfaturi, pana acum nu i-am amestecat fructele, dimineata papa mar, la pranz banana si seara iar mar smile, din pacate nu bea apa, dar ma gandesc ca atata timp cat mananca mar sa nu fie o problema, a mancat si putina portocala, iti placce si ardei capia smile am sa incerc sa-i dau si brocoli sa vedem daca-i place.

denisa82- multumim denisa, sa ne traiasca puiutii, sa creasca mari, sanatosi si frumosi  :angel:
ce varsta are al tau denisa si de cat timp il ai? banuiesc ca oricat de blanzi sunt, au/vor avea si momente de agresivitate cand nu le convine ceva, vor sa fie lasati in pace, sau ma insel?

3,792

Are 2 ani si jumatate si il am de 2 ani si  2luni .imi imaginez ca are si el fitele lui dar m-a socat ca pur simplu asa dintr-o data m-a ciupit.

Max-aratinga nanday

3,793

denisa82 wrote:

Sunt tare suparata..cred ca Paco e meteo-dependent ..nu stiu ce are dar e ciufut rau,m-a ciupit de mi-a dat sangele in rest mananca e vioi totul ok dar e agresiv. si pe sotul meu cand intra in camera il ataca.pe mine doar m-a ciupit cand am incercat sa-l iau pe mana...m-a suparat tare rau.

Ma bucur sa vad ca au aparut mai multi puiuti..s-a marit familia micul alex.sa va traiasca.va pup pe toti

Denisa imi pare tare rau sa aud ca Paco cel dulce s-a transformat in catel care ataca si musca rau. Ia incearca sa nu-l mai bagi in seama sa vezi cum reactioneaza. Poate isi da seama ca te-a suparat, se face baiat cuminte si vine singur sa te impace, ca nu le place sa stea singuri. Coco tipa de ne sparge timpanele daca il lasam singur in camera si-i inchidem si usa cat sa nu ne mai poata vedea. Daca e cineva cu el e cel mai fericit si cuminte papagal.
Nu stiu altceva ce sa-ti spun, dar sper din suflet sa-i treaca cat mai repede toanele lui Paquito al tau!
Va pupam :malex:

3,794

rowena wrote:
denisa82 wrote:

Denisa imi pare tare rau sa aud ca Paco cel dulce s-a transformat in catel care ataca si musca rau. Ia incearca sa nu-l mai bagi in seama sa vezi cum reactioneaza. Poate isi da seama ca te-a suparat, se face baiat cuminte si vine singur sa te impace, ca nu le place sa stea singuri. Coco tipa de ne sparge timpanele daca il lasam singur in camera si-i inchidem si usa cat sa nu ne mai poata vedea. Daca e cineva cu el e cel mai fericit si cuminte papagal.
Nu stiu altceva ce sa-ti spun, dar sper din suflet sa-i treaca cat mai repede toanele lui Paquito al tau!
Va pupam :malex:

Si eu sper sa-i treaca toanele de catel rau.o sa incerc sa nu il mai bag in seama.te pup si eu

Max-aratinga nanday

3,795 (edited by Latifa 18-04-2012 09:51)

denisa eu de cand il am pe pako imi tot face asa ..il am de 1 an de zile si nu am pus pana pe el nicodata .face 2 ani acum in mai insa eu l-am primit cand deja avea 1 an..si era neimblanzit,sper sa reusesc vreodata sa-l fac baiat de treaba.

poate ca puiutul tau e agresiv pentru ca e in perioada de naparlire(parca asa am inteles de la tine) . si al meu este si inca mai sper sa ii apara gulerasul ca mi sa spus ca am baietel dar vad ca nu are decat o dunga nu foarte vizibila gri nicidecum neagra.

bun venit puiutilor lui clau1972 si roberta13.. sa va traiasca, sa fie sanatosi si sa creasca mari.

3,796

tomanicoleta wrote:

bun venit puiutilor lui clau1972 si roberta13.. sa va traiasca, sa fie sanatosi si sa creasca mari.

multumesc la fel si pentru puiutul tau smile

3,797

tomanicoleta wrote:

Multumesc mult! :hug: Toate cele bune si pt. micutul tau,de fapt pt toti nazdravanii nostri,minunate fiinte! :malex:

3,798

roberta13 puiutul pirat e al tau ?  e fenomenala poza,adorabil puiutul daca e asa de bland. poate imi poti si vrei sa-mi trimiti si mie poza ...imi place enorm

3,799

tomanicoleta wrote:

roberta13 puiutul pirat e al tau ?  e fenomenala poza,adorabil puiutul daca e asa de bland. poate imi poti si vrei sa-mi trimiti si mie poza ...imi place enorm

Da, e Captain Jack Sparrow Junior  big_smile. E foarte caraghios sus pe corabioara lui,unul dintre locurile lui preferate.  smile Iti trimit poza cu cea mai mare placere. :hug:

3,800 (edited by Latifa 18-04-2012 09:51)

voi ce le mai dati micutilor sa se joace ?

multumesc din suflet roberta .. ma fermecat felul in care arata micutul incat vreau sa-l vad cat mai des .