11,726

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

gabyzzu, daca nu si-a implinit stadiul de clocit, va depune din nou si nu prea este bine, dar daca totusi va depune, sa o lasi pe oute pana se satura ea si le lasa.
Aleku, nu ma mai satur sa ma uit la pozele tale. Ce frumos mananca ei acolo si perusii ca musafiri.  :bravo:  Ai avut rabdare si ai rezultate foarte bune.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,727

multmesc. sa-i vezi parac sunt niste mici porcusori smile) mozoliti de tot smile)) si dupa ce se satura vin ori pe cap la mine ori pe perdea smile))

Am facut baita, nu stiu cat de bine dar era cald afara tare, am aerisit, apoi dupa ce am inchis geamul cu puf puf de ala... si ce frumos se mai intindeau toti si ridicau aripile sa stea la baita...

11,728

Da . si eu le-am facut zilele aste baita la toti. De fapt sotul meu le face baita cand ajunge acasa. Le place si tot asa se intind.

- Mary-

11,729

Eu dupa cate am citit am inteles 2 saptamani,am lasat-o 15 zile,acum a iesit din calduri nu se mai duce pe jos ,e linistita,cuminte dar doar ca face mai cu apa,oricum de vreo zi doua a incept sa se mai stranga la burtica.
Mai jos o poza cum mancam out fiert.
Si o poza cu perusul meu care dupa 13 ani nu a mai putut sa stea cu mine.....acum ea e libera sus undeva....

11,730

Imi pare rau pentru perus.   sad

- Mary-

11,731

De cate ori pe saptamana pot sa ii dau nimfei ou fiert?

11,732

gabyzzuu wrote:

De cate ori pe saptamana pot sa ii dau nimfei ou fiert?

De 3 ori.

- Mary-

11,733

Nu e bine sa dai de 3 ori pe saptamana,odata la saptamana

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,734

eu le-am dat zilnic ou in perioada de clocire, dupa clocire....

11,735

Numai da asa des ca nu e bine, si eu le-am dat la 2-3 zile ou mereu,si din cauza asta mia murit  o nimfa bella nu cred ca o stii,si dupa aia paco si i-am tratat la timp ca il pierdeam si pe paco,asa ca aveti grija, mai ales cu oul de stat.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,736

Esti sigur ca oul a fost problema? Ai  mei nu au avut nimic de la ou si au mancat cred ca 2 luni ou in fiecare zi... sa nu mai zic si de puiuti ca oul nu lipseste din mancarea zilnica si cresc vazand cu ochii, si sunt vioi, zboara, tipa, mananca etc...

Nah, acum eu nu vreau sa te contrazic, poate nu am asa o mare experienta, dar chiar nu stiu cu ce poate dauna oul asa mult, cand e foarte bun pentru alimentatie si bogat in calciu absolut necesar....

11,737

Cum e aleku cu puisorii?au inceput sa manance singuri?.Al meu merge spre bine ma astept de acum sa maance singur va face peste 5 ziel 2 luni de cand a iesit din ou mult noroc!

11,738

Pai nu le mai dau cu seringa. Mananca singurei, dar bineinteles tot mancare moale... unul am vazut ca a ppat seminte de floarea soarelui... dar atat...

Apropo.. daca ma poate sfatui careva. CUm pot sa-i dezvat sa mai doarma pe fundul coliviei noaptea? Adica ziua toata stau sus pe bete, si rara coboara sa se mai joace pe jos si atat. Dar noaptea cand sting lumina si se duc la culcare, dorm toti pe fundul coliviei unul langa altul. Nu vor sub nici o forma noaptea sa ramana sa doarma pe bete.

11,739

Pai  nu e bine sa le dai zi de zi..stii cum am patit eu? tot asa timp de 3 sapt chiar mai mult dar nu zi de zi ci la 2-3 zile.

==>Misu<==

11,740

Ouale fac rau la oameni daca sunt mancate zilnic, sunt recomandate 2 pe saptamana maxim 3 ...la pasari cred ca 1 / sapt e suficient eu prefer sa ii dau o data la 2 saptamani...

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,741

Oul la om in cantitati mai mari dauneaza ficatului,oul e greu,e bogat in multe vitamine,proteine etc. din cauza asta am intrebat la nimfe de cate ori e indicat pe saptamana.Am ajuns la concluzia ca de 3-4 pe luna e ok.

Adaugat: 15-04-2012 16:56

S-a schimbat situatia,ce fac daca am tinut-o 2 saptamani pe oua,am ridicat-o ca atat am crezut ca trebuie si acum vad ca iar isi cauta cuibar pe jos,ce sa fac? Sa ii pun ouale si sa o las cat? Ouale le am nu le-am aruncat..I le pun si o las acum 3 saptamani? Nu este mult 2 saptamni cu inca 3 acum? pf...

11,742

Daca ii pui ouale inapoi, din acelea nu o sa scoata nimic oricum. Si sigur o sa depuna pe langa ele alte oute.
Perioada de incubatie este 18-21 de zile.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,743

HRISTOS A INVIAT    :iepure:

Astazi dansam pe langa Coro :grey:  si ridicam mainile si incepuse si el ridica un piciorus si il tinea putin apoi iar ...  nu-i asa ca e dulce :heart:  in curand sper sa il invat cuvinte ...sa danseze :merci:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,744

Hristos a Inviat! Va dorim sa aveti parte de sarbatori fericite, cu sanatate, bucurie, pace in suflet si multa, multa iubire impreuna cu toate fiintele dragi sufletului!
Pupam cioculetele frumoase si dulci!
Paste fericit tuturor! :hug:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,745 (edited by deyseby 15-04-2012 22:24)

Multumim rowena. Si tie la fel.
Ouale in cantitati mari dauneaza. Compozitia pe care o dai tu Aleku e altceva. Misu le dadea zilnic oua cu morcov si pesmet deoarece mancau foarte bine si el era incantat. Nici eu nu am stiut ca pot dauna, dar nimfa care i-a  murit a luat un microb din ele. o data pe saptamana daca nu au pui sau nu depun un efort, adica sa cloceasca, este suficient.
gabitzzu sa stii ca nu mai stiu ce sa zic. Poti sa incerci sa le pui la loc sa vezi cum reactioneaza. Suana spunea ca lasa fetele ei sa cloceasca 2 saptamani apoi le arunca outele si gata. Acum nu stiu cum reactioneaza nimfa ta. Lasa outele inca un timp.

- Mary-

11,746

Acum am inteles. Oricum ale mele mancau singure zilnic atunci, dar dupa ce le-am luat puiutii nu au mai mancat asa mult ou, decat rar, o datat la cateva zile, erau zile in care nu mancau deloc, si atunci nu le-am mai dat, decat 1 data la cateva zile. Adica mancau doar cand vroiau ele sau cand simteau ele nevoia. in rest nici macar nu se atingeau de oua.

Adaugat: 16-04-2012 00:33

Tot stolul.... smile))  :nimfa:  :nimfa:  :grey:  :iubareti:  :grey:  :grey:  :nimfa:

11,747

Buna Aleku.Revin ... am vorbit cu parintii si as vrea sa te intreb ceva...dupa ce mai cresc putin cam dupa o luna-2 nu poti sa imi dai si mie un mascul cam prin iunie cand termin examenul nu imi dai si mie un mascul?  cand o sa vina tata acasa o sa ii iau si o pereche.Astept raspuns

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,748

Am aflat pana la urma ce avem. Zuzu si Maxy nu sunt pereche, sunt ambele femele  sad  Si cu parere de rau am hotrat sa o dam pe Zuzu si o pastram pe Maxy, careia i-am luat deja mascul de ceeasi varsta cu ea, au in jur de 8 luni. O dam pe Zuzu pentru ca ii bate pe amandoi. O fi de vina diferenta de varsta, ea avand peste 1 an jumate. Imi pare foarte rau deoarece ne-am atasat mult de ea si este blanda sad dar nu avem incotro, nu putem tine 3 nimfe.  sad

:malex:  Rio

11,749 (edited by george89 18-04-2012 11:38)

Buna luminitza, Maxy se intelege cu masculul?
La mine a fost invers, noul cuplu format o batea pe femela ramasa singura si a trebuit sa ii separ.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,750

Maxy nu il bate pe mascul, in schimb Zuzu da. Masculul nu le bate pe nici una din ele. Zuzu e problema, ea ii bate pe amandoi  sad  Eu initial as fi vrut pe Zuzu sa o pastrez, dar daca este rea.. Si eu i-am separat, nu ii pot tine in acceasi colivie.

:malex:  Rio